Η Interamerican συμμετείχε στο TEDxPatras 2018

Η Interamerican ήταν χορηγός των εκδηλώσεων, όπου οι νέες εμπειρίες βρήκαν «χώρο» ανάπτυξης σε θεματικές ομιλίες και κυρίως σε δράσεις για το περιβάλλον, τα ταξίδια, τον κόσμο της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του θεάματος, τις αρχές του επιχειρείν. Σχετικά με το τελευταίο θέμα, η ασφαλιστική εταιρεία συμμετείχε με πρωτοβουλία του τοπικού Διοικητικού Γραφείου Πωλήσεων που διευθύνει η Χάρις Μανιατοπούλου, οργανώνοντας το παιχνίδι του «Τροχού των Αξιών». Όσοι συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς γίνονται πράξη από τους ασφαλιστικούς συμβούλους της Interamerican οι πέντε αξίες της εταιρείας: ακεραιότητα, υπευθυνότητα, σεβασμός, καινοτομία και ομαδικότητα.

Το ίδρυμα Ikea υποστηρίζει την The Home Project

ΗΗ χορηγία αυτή αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας του Ascend Collaborative, μίας σύμπραξης μεταξύ οργανισμών και ιδρυμάτων του ιδιωτικού τομέα -ανάμεσα σε αυτούς και του Ιδρύματος Ikea – που έχει αφιερωθεί ειδικά στον σκοπό βελτίωσης της ζωής των προσφύγων στην Ελλάδα. Ο Στέλιος Κυριακάκης, Chief Operating Officer του Ιδρύματος Ikea, δήλωσε: «Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην προστασία και την ασφάλεια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το Ίδρυμα Ikea υποστηρίζει την The Home Project ώστε με τη σειρά της, να εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα σε παιδιά που αναγκάστηκαν να φύγουν από σπίτι τους, να τα βοηθήσει να επιβιώσουν, να ανακάμψουν και να χτίσουν ένα μέλλον για τον εαυτό τους».

Η AbbVie στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Φέτος με τη δυναμική παρουσία 88 δρομέων, εργαζόμενοι και φίλοι της AbbVie και της Μέριμνας έτρεξαν στους αγώνες των 5, 10 και 42 χλμ. καλύπτοντας συνολικά απόσταση 1.900 και πλέον χιλιομέτρων. Με τη συμμετοχή τους, οι εργαζόμενοι και φίλοι της εταιρείας υποστήριξαν την προσπάθεια δωρεάν παροχής ποιοτικής φροντίδας, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών και των γονιών, που είτε ζουν με μία απειλητική για τη ζωή ασθένεια, είτε θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου.
Ο συγκεκριμένος είναι ο 6ος αγώνας στον οποίο συμμετέχει η AbbVie Running Team για το 2018, έχοντας διανύσει συνολικά 3.254 χιλιόμετρα με στόχο την ενίσχυση των σκοπών οργανισμών. Οι αγωνιστικές συμμετοχές της ομάδας ολοκληρώνονται στις 25 Νοεμβρίου με τον 7ο και τελευταίο αγώνα, τον Δρόμο Υγείας Αθήνας.

Ελληνοαμερικάνικη Ένωση: Σεμινάριο για «Αποτελεσματική Διοίκηση Πωλήσεων»

Ο συντονισμός διαφορετικών ανθρώπων, η διαχείριση της ομάδας των πωλητών, η στοχοθεσία, αλλά και η στενή συνεργασία με το τμήμα μάρκετινγκ, είναι αναπόσπαστα κομμάτια της λειτουργίας ενός τμήματος πωλήσεων. Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την επιλογή και την αξιολόγηση στελεχών πωλήσεων, για τα KPIs όγκου, κερδοφορίας και ποιότητας πωλήσεων, για την εμπορική πολιτική και τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών, για τα μοντέλα τιμολόγησης και για τη σχέση πωλήσεων και μάρκετινγκ, ενώ θα έχουν την ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση μέσα από παιχνίδια προσομοίωσης.

Ινστιτούτο CRI: «Ανάγκη για ανάδειξη της Εταιρικής Υπευθυνότητας σε συνεπή στρατηγική»

Στο πλαίσιό της, το Ινστιτούτο παρουσίασε στοιχεία για την πορεία της Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από το 2008. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η συμβολή του Δείκτη CR Index στην ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και κατέστη σαφές ότι η ΕΚΕ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επιχειρηματική στρατηγική και όχι ως μεμονωμένες δράσεις. Παρουσιάστηκε επίσης η άμεση συσχέτιση του Δείκτη CR Index και CRI Pass με τη νέα ελληνική νομοθεσία για τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών στοιχείων και η εναρμόνισή του με τα διεθνή GRI Standards για έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, καθώς και τα κύρια ευρήματα της νέας έρευνας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) στην Ευρώπη.

Η Vodafone εμπλουτίζει το STEMpowering Youth

Βασικός στόχος του παιχνιδιού είναι μικροί και μεγάλοι να έρθουν σε επαφή με το διάστημα και να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες γνώσεις για τον κόσμο της αστρονομίας. Αποτελεί ένα παιχνίδι γνώσεων και εξερεύνησης που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων STEM του Ιδρύματος Vodafone, από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY, με σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων για το διάστημα.

To «The Moondiver Xperience» είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσα από το Google Play, ενώ στη δημιουργία του συνέβαλαν η ΜΚΟ SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και η Ελληνογερμανική Αγωγή. Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone Ελλάδας, δήλωσε ότι «το “The Mondiver Xperience” αποτελεί για εμάς το στοίχημα για τη διεύρυνση του Προγράμματος STEMpowering Youth στη χώρα μας».

Ανοιχτές ημέρες καριέρας από τον όμιλο Μεταξά

Η διήμερη εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στο Candia Maris. Με αφορμή τις Ανοιχτές Ημέρες Καριέρας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Ανδρέας Μεταξάς, δήλωσε σχετικά: «Στον Όμιλο Μεταξά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ανοίγουμε την πόρτα μας και την αγκαλιά μας, για να υποδεχθούμε στην οικογένεια μας νέα μέλη, για το δυναμικό των τριών ξενοδοχείων μας. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, στον Όμιλο Μεταξά δίνουμε ευκαιρίες σε συμπολίτες μας να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να γίνουν μέρος των επιτυχιών μας, μέσα σε ένα περιβάλλον εργασίας που ευνοεί την προσωπική εξέλιξη και πρόοδο. Στον Όμιλο Μεταξά, είμαστε μια δυνατή ομάδα. Και η ομάδα είναι οικογένεια!».

Οι Έλληνες CFOs, οι πιο αισιόδοξοι στην Ευρώπη

Μεταξύ άλλων, ο μέσος όρος αισιοδοξίας των Ελλήνων CFOs (συμψηφισμός αισιόδοξων – απαισιόδοξων) αναφορικά με το μέλλον της εταιρείας τους, αγγίζει το 39%, ποσοστό 3% μεγαλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο CFO Survey της Deloitte, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαίων CFOs. Παράλληλα, το ποσοστό των Ελλήνων CFOs που δηλώνουν αβέβαιοι για το μέλλον υποχώρησε κατά 37%, παρουσιάζοντας την μεγαλύτερη μεταβολή προς τα κάτω μεταξύ των υπολοίπων Ευρωπαίων.

Το CSR Hellas στο πρόγραμμα CEASE για την καταπολέμηση της διαφυλετικής βίας

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά και ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη του CSR Hellas που υποστηρίζουν τις δράσεις του προγράμματος. Συγκεκριμένα, η Στέλλα Κοβλακά, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ) και ο Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Παπαστράτος, υπέγραψαν τη δήλωση δέσμευσης (Commitment Charter) επιχειρήσεων για ανάληψη δράσης αναφορικά με την καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου.

Στο προσεχές διάστημα και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη του CSR Hellas έχουν ήδη δηλώσει ότι θα υπογράψουν το Commitment Charter. Στόχος του προγράμματος CEASE είναι η ανάδειξη του ρόλου των επιχειρήσεων στην καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου, η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και φορέων και η δημιουργία ενός σχετικού online εκπαιδευτικού εργαλείου για στελέχη επιχειρήσεων.

Η ΜΚΟ «NDF» προσφέρει πρόγραμμα υποτροφιών

Παράλληλα, ο νέος φορέας προχώρησε στις πρώτες τέσσερις χορηγίες για μετεκπαίδευση σε στελέχη και εργαζομένους του Ομίλου Grecotel σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το The Hotel School του Cornell και το Πανεπιστήμιο Les Roches στην Ελβετία. Ο νεοσύστατος οργανισμός συστηματοποιεί με τον τρόπο αυτό την 50χρονη προσφορά του ιδρυτή του, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, το «αντίδωρο», όπως ο ίδιος το ονομάζει, προς τον γενέθλιο τόπο του, το Ρέθυμνο, και τους ανθρώπους του.