--> 

Το Machine Learning οδηγεί τους κλάδους Τεχνολογίας, ΜΜΕ και Τηλεπικοινωνιών

Ανάμεσα στα ευρήματα τα οποία παρουσιάζονται, η φετινή έρευνα σημειώνει πως οι επιχειρήσεις θα έχουν διπλασιάσει τη χρήση της machine learning τεχνολογίας έως το τέλος του 2018. Οι προβλέψεις επισημαίνουν 5 βασικούς τομείς, οι οποίοι σύμφωνα με τη deloitte θα αποτελέσουν σημεία κλειδιά και θα οδηγήσουν σε εντατικότερη χρήση της τεχνολογίας machine learning στις εταιρείες, καθιστώντας τις επιχειρησιακές λειτουργίες ευκολότερες, φθηνότερες και γρηγορότερες.

Περισσότεροι από 1 δις χρήστες smartphone θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία AR τουλάχιστον μια φορά μέσα στο 2018, το 20% των κατοίκων της Βόρειας Αμερικής θα έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα μέσω διαδικτύου κάνοντας χρήση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, το 75% των Βορειοαμερικανών ασχολείται με τουλάχιστον μία μορφή αποκλεισμού διαφημίσεων, η παραδοσιακή προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων στις ηλικίες από 18 έως 24 ετών θα μειωθεί κατά 5-15% τον χρόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο 2018 και το 2019, ενώ αυξάνεται και η σύνδεση στο διαδίκτυο κατά την διάρκεια πτήσεων.

Data Communication: Έργο CRM για την ICAP Group

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην υλοποίηση του Microsoft Dynamics CRM 2016 όσον αφορά στις λειτουργίες Πωλήσεων, Customer Service και Marketing, καθώς και στη δημιουργία σύνθετων και πολλαπλών διεπαφών με τα υπόλοιπα συστήματα του Ομίλου.

TUV AUSTRIA HELLAS: Νέα πιστοποίηση για την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία

Το διεθνές πρότυπο ISO 45001:2018 που αντικατέστησε το παλαιότερο OHSAS 18001:2007, χαράσσει μια νέα εποχή πιστοποιήσεων στο χώρο της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στη χώρα μας, ακολουθώντας ένα νέο μοντέλο διεθνών προτύπων. Η ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρότυπο πιστοποιήσεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση της εταιρείας με τίτλο «Προσέχουμε για να Έχουμε» στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Με στόχο να ενημερώσει και να προετοιμάσει επιχειρήσεις και συνεργάτες, η TUV AUSTRIA HELLAS φιλοξένησε περισσότερα από 200 στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εφαρμογή του νέου προτύπου.

Β. Ραμπάτ, Xerox Hellas: «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, ως βασική τάση για το 2018»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί και η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, που συζήτησαν για την επόμενη μέρα στην οικονομία παρουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων.

Δράση ΕΚΕ από τον Όμιλο Fourlis

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής και με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, συγκεντρώθηκαν συνολικά 195 πακέτα με αναγκαία είδη. Στον Όμιλο Fourlis, η εθελοντική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της  εταιρικής κουλτούρας, ενώ ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες αγκαλιάζονται πάντα με ενθουσιασμό από το ανθρώπινο δυναμικό του.

«Πωλητές για μια ώρα» οι εργαζόμενοι της Interamerican

Η εν λόγω δράση αναπτύσσεται κάθε χρόνο, κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σε όλες τις χώρες του κόσμου στις οποίες κυκλοφορούν περιοδικά δρόμου για την κοινωνική ένταξη και τον βιοπορισμό αστέγων και απόρων. Η ιδέα «Πωλητές για μια ώρα» στηρίζεται στην πρωτοβουλία διάθεσης του περιοδικού από αναγνωρίσιμους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, δημοσιογράφους, αθλητές κ.ά. πρόσωπα που προσελκύουν διαδικτυακά και δικό τους κοινό, καθώς και στελέχη οργανισμών που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του πωλητή δρόμου, συνεισφέροντας ταυτόχρονα.

Η εταιρεία, με ιδιαίτερα αναπτυγμένο τον εθελοντισμό στην εταιρική κοινωνία των εργαζομένων και συνεργατών της, έφτιαξε τη δική της ομάδα εθελοντών, που διέθεσε στους διερχόμενους αρκετά αντίτυπα του περιοδικού. Με το χαρακτηριστικό γιλέκο του πωλητή, στην έξοδο του σταθμού με τη «σχεδία» στο χέρι ήταν ο Γιάννης Ρούντος και η Χρύσα Ελευθερίου της Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων & Υπευθυνότητας, μαζί με τα στελέχη της εταιρείας Φιλίππα Σκαμάγκου, Αγγελική Αμερικάνου, Νικήτα Πέπη και Έλενα Άνθη.

Ανοιχτό σεμινάριο «Occupational Testing–Personality & Ability Assessment»

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Ανοιχτών Σεμιναρίων, τα οποία απευθύνονται σε στελέχη Διευθύνσεων Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά και σε άλλα στελέχη μιας επιχείρησης, τα οποία εμπλέκονται στην αξιολόγηση ατόμων για σκοπούς επιλογής ή ανάπτυξης ανθρώπων, η Evalion ανακοίνωσε τη διοργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Occupational Testing–Personality & Ability Assessment», το οποίο θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Μαρτίου στην Αθήνα και στις 25 και 26 Απριλίου στη Λευκωσία.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στην επιλογή, χορήγηση και βαθμολόγηση εργαλείων αξιολόγησης (τεστ και ερωτηματολόγια) με σκοπό να αναγνωρίσουν το δυναμικό ενός ατόμου σε έναν εργασιακό ρόλο, καθώς και στην ερμηνεία και ανατροφοδότηση σχετικών αποτελεσμάτων. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, έχουν δυνατότητα να λάβουν πιστοποίηση και από το BPS ως «Ειδικευμένοι Χρήστες Τεστ Ικανοτήτων και Ερωτηματολογίων Προσωπικότητας (OPQ) – Level A & B».

Πρόγραμμα εθελοντισμού από το ΟΠΑ

Στόχος του Προγράμματος είναι να αναδειχθεί η αξία της συμμετοχής και της έμπρακτης προσφοράς προς την κοινωνία, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο περισσότεροι συμπολίτες μας γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. «Ο ίδιος ο εθελοντισμός αποτελεί μία αυτονόητη πράξη διάχυσης της αξίας της προσφοράς στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.», αναφέρει ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης.

Έως σήμερα το Πρόγραμμα έχει υλοποιήσει περισσότερες από 20 δράσεις με τη συμμετοχή 350 περίπου εθελοντών και σε συνεργασία με Οργανισμούς, όπως την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Δήμο Αθηναίων, το Make a Wish Ελλάδος, την Emfasis, κ.ά. Μάλιστα, στις 6 Μαΐου διοργανώνεται στο Πεδίο του Άρεως για πρώτη φορά, το «ΟΠΑ Run», ένας αγώνας δρόμου 5 χλμ. και περιπάτου ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει ως στόχο την αναβάθμιση της περιοχής και την ανάδειξη του πάρκου ως χώρου φιλικού προς την οικογένεια, τους νέους, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες της περιοχής και τους φοιτητές του ΟΠΑ. Ο Αγώνας αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια Αττικής, και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Ο Όμιλος Vodafone επεκτείνει το #CodeLikeAGirl

Σε συνεργασία με τον οργανισμό Code First: Girls, το πρόγραμμα #CodeLikeAGirl του Ομίλου Vodafone παρέχει πενθήμερα εργαστήρια ανάπτυξης κώδικα για κορίτσια ηλικίας 14-18 ετών, σε αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος στην Ευρώπη, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλασία. Το 2017, 500 κορίτσια σε 26 χώρες εκπαιδεύτηκαν στην ανάπτυξη κώδικα στο πλαίσιο του προγράμματος. Στην Ελλάδα, 20 έφηβες, ηλικίας 14-17, παρακολούθησαν για μία εβδομάδα μαθήματα κώδικα στα γραφεία της Vodafone στην Αθήνα.

Φέτος, το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερα κορίτσια να εκπαιδευτούν. Η Φραγκίσκη Μελίσσα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone Ελλάδος δήλωσε: «H ενδυνάμωση και η ενίσχυση των γυναικών και των νέων με τεχνολογικές δεξιότητες αποτελούν δύο στρατηγικούς πυλώνες υπευθυνότητας για τη Vodafone Ελλάδας. Το πρόγραμμα ανάπτυξης κώδικα που υλοποιεί η Vodafone έχει σχεδιαστεί με στόχο να καταστήσει ελκυστικό για τα κορίτσια έναν τομέα που σήμερα είναι πιο δημοφιλής στα αγόρια. Έτσι, δημιουργούμε νέες ευκαιρίες και αυξάνουμε τις επιλογές που έχουν τα κορίτσια και στη χώρα μας για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία».

EY: Αναδείχθηκαν οι νικητές «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2017»

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, που διακρίθηκαν για το επιχειρηματικό τους πνεύμα, το στρατηγικό προσανατολισμό, την καινοτομία και τον κοινωνικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς τους, επελέγησαν από την ανεξάρτητη εννεαμελή κριτική επιτροπή, υπό την προεδρία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Chipita AE και νικητή του διαγωνισμού το 2011. Σημειώνεται ότι η βράβευσή τους θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη τελετή την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, και ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο EY World Entrepreneur Of The Year™ στο Monte Carlo, τον προσεχή Ιούνιο.