--> 

Απονομή Πιστοποιητικών Προγράμματος «Κατάρτιση Πωλήσεων»

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος ΔΣ του ΙΠΕ, Αντώνης Ποταμίτης, ο οποίος εξήγησε συνοπτικά τι είναι και τι εκπροσωπεί το Ινστιτούτο, καθώς και το όραμά του ως ο ισχυρότερος εκφραστής απόψεων στελεχών πωλήσεων στην αγορά σήμερα.

Ο Ευάγγελος Καλαμπόκας, Μέλος ΔΣ του ΙΠΕ και Project Leader του Προγράμματος, αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική πολιτική του Ινστιτούτου, ο Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος ResponseLinkage, με την εισήγηση «Ακονίζοντας το πριόνι!» επεσήμανε τη σημαντικότητα της διαρκούς εκπαίδευσης, ενώ ο Αλέξης Ζητρίδης, Υποδιευθυντής Πωλήσεων Β2Β του Ομίλου ΟΤΕ, έδωσε μια φρέσκια οπτική της αγοράς με την εισήγησή του «Πωλήσεις Η επόμενη πίστα… ». Ο 2ος Κύκλος Σπουδών του Προγράμματος Κατάρτισης Πωλήσεων είναι σε εξέλιξη και ο 3ος αρχίζει στις 16 Μαΐου.

Η KPMG υλοποίησε τον διαγωνισμό «Ace the Case»

Ο διαγωνισμός αφορά σε ένα διαδραστικό διήμερο, το οποίο υλοποιούν στελέχη της KPMG με διεθνή εμπειρία, βοηθώντας τους φοιτητές να ενδυναμώσουν τις αναλυτικές τους ικανότητες χρησιμοποιώντας πραγματικά επιχειρησιακά σενάρια, όπως επίσης και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην παρουσίαση ιδεών και λύσεων.

Ο βασικός στόχος του διαγωνισμού για τη φετινή χρονιά ήταν να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο των professional services μέσω του διήμερου workshop με θέμα «Business Case Analysis and Presentation Skills», καθώς και να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στη δημιουργία και ανάλυση business plans, στη διαχείριση του χρόνου, στην ομαδικότητα και στις τεχνικές επικοινωνίας και παρουσίασης.

Η νικήτρια ομάδα φέρει το όνομα «The Intangibles» και απαρτίζεται από τους: Ευθύμιος Δραγάτσης, Μάρκος Ζώρζος, Ιωάννης Σταμάτης και Χρήστος Γκιτέρσος. Και τα τέσσερα μέλη της ομάδας είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής.

Best Workplace για δεύτερη φορά η Sleed

Η διάκριση αυτή έρχεται από το Ινστιτουτο Great Place To Work®, ένα διεθνές Ινστιτούτο με παρουσία σε 45 χώρες και η μεθοδολογία που ακολουθείται βασίζεται κατά κύριο λόγο σε ερωτηματολόγια που απαντώνται ανώνυμα από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρείας, συνδυασμένα με ένα Culture Audit που διενεργεί το Ινστιτούτο.

«Η ανθρωποκεντρικότητα αποτελεί το κεντρικό σημείο του οράματος μας και για τον λόγο αυτό η διάκριση αυτή είναι τόσο σημαντική για εμάς. Το 2018 ήταν μία πρόκληση για εμάς καθώς για ακόμα μια χρονιά η ομάδα μας μεγάλωσε σημαντικά και χαιρόμαστε πάρα πολύ που οι άνθρωποι της ομάδας μας απολαμβάνουν αυτό το οικοσύστημα στο οποίο ζούμε και αναπτυσσόμαστε όλοι μαζί», δήλωσε ο Στέλιος Ηλιάκης, Γενικός Διευθυντής της Sleed.

Επιστρέφει ο διαγωνισμός «ανοικτής καινοτομίας» από ΔΑΑ

Δίνοντας και φέτος την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν ικανότητες σχεδίασης και ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, ο διαγωνισμός του αεροδρομίου της Αθήνας έχει ως στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού.

Για τρίτη φορά, οι άνθρωποι του αεροδρομίου και του ΟΠΑ περιμένουν με χαρά τις νέες ιδέες και προτάσεις, προκειμένου να κάνουν μαζί με τις φετινές ομάδες το «ταξίδι» του “The Digital Gate III” στο πραγματικό περιβάλλον του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. O διαγωνισμός “THE DIGITAL GATE IΙΙ: The Airport Innovation Challenge” δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 31 Μαΐου 2019 εδώ, ενώ η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν.

Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2019

Το ΟΠΑ, ανταποκρινόμενο στις υψηλές απαιτήσεις που θέτει το περιβάλλον της αγοράς εργασίας, έμπρακτα υποστηρίζει αποφοίτους και ενεργούς φοιτητές του, διοργανώνοντας τη θεσμοθετημένη ετήσια εκδήλωση υπό την ευθύνη του Γραφείου Διασύνδεσης. Η ευρεία αποδοχή και η επιτυχία της εκδήλωσης αναδεικνύονται από τα μέχρι στιγμής αριθμητικά της στοιχεία, καθώς περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από κάθε κλάδο της οικονομίας πρόκειται να συναντήσουν από κοντά περισσότερους από 700 φοιτητές και αποφοίτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να διερευνήσουν προοπτικές συνεργασίας. Η φετινή εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 από τις 9:30 έως τις 17:00 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η Groupama Ασφαλιστική στα Best Workplaces

Το βραβείο απονεμήθηκε σε εκδήλωση που έγινε στο Athenaeum Intercontinental. Στο περιθώριο της τελετής απονομής, ο Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής, Χρήστος Κάτσιος, δήλωσε σχετικά: «Στη Groupama Ασφαλιστική επενδύουμε, όχι μόνο στους υπό στενή έννοια εργαζόμενούς μας, αλλά ευρύτερα στους ανθρώπους μας.

Το καταφέρνουμε μέσα από πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το όραμά μας και νοηματοδοτούν τις σχέσεις μας μέσα στο εταιρικό μας “οικοσύστημα”. Δουλεύουμε ως ομάδα και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας, με στόχο τη διαρκή βελτίωση του κλίματος στην εταιρεία μας. Το βραβείο σίγουρα αποτελεί σημαντική διάκριση, ωστόσο τη σημαντικότερη όλων αποτελεί η ίδια η αναγνώριση των συναδέλφων μας».

Η Pfizer Hellas συνυπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Για τον σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εργαζομένων, με την ονομασία «Diversity & Inclusion Action», που σχεδιάζει και πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις, Η Λία Μπερτσιάδου, επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion Action» και του τμήματος Immunology & Inflamation της Pfizer δήλωσε σχετικά ενδεικτικά: «Για όλους εμάς στην Pfizer Hellas ο πλουραλισμός και η διαφορετικότητα στον τρόπο σκέψης αποτελεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που ενισχύει την καινοτομία και μας φέρνει πιο κοντά τόσο στους ασθενείς μας όσο και στην κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αξία της διαφορετικότητας. Αξιοποιούμε τα διαφορετικά υπόβαθρα των εργαζομένων μας, ενσωματώνοντάς τα στην καθημερινή μας εργασία, καθώς πεποίθησή μας είναι ότι ο καθένας με το ταλέντο του και τη δική του μοναδική ματιά μπορεί να συνεισφέρει στην εξέλιξη του συνόλου». Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η Pfizer για 16η χρονιά συγκέντρωσε βαθμολογία 100% στον κατάλογο για το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, που είναι γνωστός ως Δείκτης Εταιρικής Ισότητας (Corporate Equality Index), της οργάνωσης «Εκστρατεία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων» (Human Rights Campaign).

Παπαστράτος: Δημιουργεί 160 νέες θέσεις εργασίας

Οι 160 πωλητές IQOS που θα επιλεγούν και θα προσληφθούν από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με την Παπαστράτος, θα απασχοληθούν με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Όλη η διαδικασία της επιλογής και πρόσληψης θα ολοκληρωθεί πανελλαδικά μέσα στον Ιούνιο. Οι νέες αυτές θέσεις εργασίας είναι επιπλέον των 400 θέσεων που ανακοίνωσε η Παπαστράτος, ως αποτέλεσμα της μεγάλης επένδυσης των 300 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου της σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού.

«Η μεγάλη επένδυση που έχει κάνει η Παπαστράτος στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει ενισχύσει την απασχόληση στη χώρα μας σε καιρούς πραγματικά δύσκολους, με εκατοντάδες παραγωγικές και ανταγωνιστικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και είμαστε υπερήφανοι γιατί αφήνουμε ένα θετικό αποτύπωμα και δημιουργούμε μέλλον για όλους» δήλωσε ο Γιώργος Παρτσακουλάκης, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Παπαστράτος.

Όμιλος ΟΤΕ: Ιδρυτικό μέλος της «χάρτας διαφορετικότητας»

Η Χάρτα, την οποία υπέγραψε η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού, Έλενα Παπαδοπούλου, είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. από το 2004.

Συμμετέχοντας στο πάνελ «Διαφορετικότητα, Ίσες Ευκαιρίες & Ηγεσία» του συνεδρίου, η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, μίλησε μεταξύ άλλων για τις βαθιά ριζωμένες, ασυνείδητες προκαταλήψεις που επικρατούν στην κοινωνία και στον εργασιακό χώρο, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συχνά αντιμετωπίζουν γυναίκες που ανελίσσονται στην ιεραρχική κλίμακα, φαινόμενο που συνδέεται με τις παγιωμένες αντιλήψεις για τη θέση των δύο φύλων.

Όπως ανέφερε, η αλλαγή αυτού του καθεστώτος δεν είναι μόνο ευθύνη της κοινωνίας, της παιδείας και της οικογένειας, αλλά και των εταιρειών, που μπορούν να αναπτύξουν, από το αρχικό στάδιο της προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού, μια κουλτούρα που να συμπεριλαμβάνει όλες τις διαφορετικές ομάδες ισότιμα (inclusive culture), υιοθετώντας πρωτοβουλίες που προωθούν την πολυμορφία στον εργασιακό χώρο.

Ετήσια έκθεση 2019 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση

Η έκθεση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι ροές απασχόλησης των τελευταίων ετών δημιουργούν αισιοδοξία, ωστόσο η κατάσταση της αγοράς εργασίας σε όρους ποιότητας νέων θέσεων εργασίας και προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων απέχει από το να θεωρείται ικανοποιητική.

Ταυτόχρονα, το χρηματικό κόστος από την απώλεια μίας θέσης εργασίας για ένα έτος ανήλθε κατά το 2018 σε 8.126 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% του μέσου καθαρού εισοδήματος από εργασία. Το υψηλό κόστος απώλειας εργασίας αποτυπώνει τις αδυναμίες της κοινωνικής πολιτικής και την περιορισμένη διαπραγματευτική ισχύ της εργασίας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το επίδομα ανεργίας αναπληρώνει μόλις το 27% του μέσου μισθού.

Η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού επίσης σε 650 ευρώ μικτά ή κατά 10,9% και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η οποία αντιστοιχεί σε αύξηση 27% για τους νέους κάτω των 25 ετών, αντισταθμίζουν περίπου το μισό της αρχικής μισθολογικής μείωσης των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Τέλος, το 2018 στον ιδιωτικό τομέα 571 χιλιάδες άτομα αμείβονταν με μισθό κάτω των 500 ευρώ, ενώ 251 χιλιάδες άτομα αμείβονταν με μισθό κάτω των 250 ευρώ.