Η KPMG συμπληρώνει 40 χρόνια στην Ελλάδα

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο WESTIN στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» και οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και στα σημεία σταθμούς της εταιρείας εδώ και τέσσερις δεκαετίες σε μια αναδρομή που ολοκληρώθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα.

Η ιστορία της KPMG στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1971 με την ίδρυση του ελληνικού γραφείου της Peat Marwick Mitchell. To 1981 ιδρύθηκαν το φορολογικό και συμβουλευτικό τμήμα της εταιρείας με απώτερο σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους πελάτες. Η συγχώνευση της Peat Marwick Mitchell και της KMG δημιούργησαν το 1986 την KPMG, τη μεγαλύτερη τότε εταιρεία ελεγκτών στον κόσμο στην οποία εντάχθηκε το ελληνικό γραφείο.

Σήμερα η KPMG απασχολεί περισσότερους από 350 εργαζόμενους, διαθέτει ένα πολύ μεγάλο πελατολόγιο και σχέσεις εμπιστοσύνης με μεγάλες εταιρείες όλων των κλάδων και συχνά βραβεύεται για τις υπηρεσίες της, με πιο πρόσφατα παραδείγματα την ανάδειξή της ως Superbrand το 2010 καθώς επίσης και ως «Best Concultancy Firm» από το έγκριτο περιοδικό World Finance.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Μάριος Τ. Κυριάκου Πρόεδρος της KPMG Ελλάδος: «Είμαι πολύ συγκινημένος για την ανοδική μας πορεία όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως για το γεγονός ότι η KPMG είναι πλέον συνώνυμη της αξιοπιστίας και της ποιότητας. Με αφορμή τα γενέθλιά μας, θα θέλαμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην εξέλιξή μας αυτά τα 40 χρόνια και μας βοηθούν να παραμείνουμε στην κορυφή. Ευχή, επιθυμία αλλά και δέσμευσή μας για το μέλλον είναι ότι τα καλύτερα έπονται για την KPMG με το βλέμμα πάντοτε στραμμένο στους πελάτες μας αλλά και στους ανθρώπους μας, που είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της επιχείρησης».

Athens Book Launch «UNDER PRESSURE»

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο παγκόσμια και πρόκειται να μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Ήδη υπεγράφη συμφωνία στη Βραζιλία για την πρώτη μετάφραση αυτού. Στην εκδήλωση της Αθήνας παρευρέθηκαν και ο εκδότης της Marshall Cavendish Martin Liu καθώς επίσης και πάνω από 70 στελέχη του επιχειρησιακού κόσμου.

Οι συγγραφείς ετοιμάζουν ήδη το δεύτερο βιβλίο τους με τον ίδιο εκδοτικό οίκο ενώ συμμετέχουν ταυτόχρονα σε ομιλίες και παρουσιάσεις διεθνώς για το τόσο επίκαιρο θέμα.

ALBA: Ενημερωτική εκδήλωση για την μεταπτυχιακή εκπαίδευση

Η εκδήλωση θα καλύψει σφαιρικά τα θέματα που συνθέτουν την ολοκληρωμένη εμπειρία της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα της διοίκησης των επιχειρήσεων. Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις υποτροφίες που έχει προκηρύξει το ALBA για τα ακαδημαϊκά του προγράμματα, στην προσπάθειά του να προσελκύσει αιτήσεις με καλές ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές επιδόσεις ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των υποψηφίων.

Καθηγητές και στελέχη του ALBA θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση για να ανταποκριθούν σε τυχόν ερωτήματα των υποψήφιων φοιτητών σχετικά με το ALBA, τα προγράμματα που προσφέρει, τις διαθέσιμες υποτροφίες και ευκαιρίες καριέρας, καθώς και να συζητήσει τα ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος στο συγκεκριμένο τομέα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.210 8964531, e-mail: [email protected].

Η Διαχείρισης Αλλαγής στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον

Με τιμώμενη προσκεκλημένη την Maria Sennels,  Global Practice Chair, Change & Organizational Performance της Burson-Marsteller και με αφορμή τη σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες – μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την MRB Hellas – στελέχη από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού & και Εταιρικής Επικοινωνίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις πάνω στις σύγχρονες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές για την αποτελεσματική διαχείριση στρατηγικής σημασίας αλλαγών, όπως είναι οι συγχωνεύσεις και εξαγορές, η τοποθέτηση νέας Διοίκησης και η αλλαγή ή συρρίκνωση δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή επαγγελματιών στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και την Εταιρική Επικοινωνία από την Βρετανία, τη Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Δανία και την Ελλάδα, καταγράφονται σημαντικά δεδομένα ως προς την στάση των επιχειρήσεων απέναντι στην αλλαγή και τις πρακτικές που συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείρισή της, και ειδικότερα σε σχέση με την επικοινωνία της αλλαγής σε μια επιχείρηση και την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζόμενων στη διαδικασία υλοποίησής της, ως βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η M. Sennels δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Καθώς διανύουμε μία από τις χειρότερες περιόδους οικονομικής ύφεσης διεθνώς, κάποια σημάδια ανάκαμψης διαφαίνονται αλλά το μέλλον είναι ακόμη αβέβαιο. Πολλές είναι οι εταιρείες που αναρωτιούνται αν μπορούν να ξεκινήσουν πάλι τις προσλήψεις προσωπικού και να επενδύσουν στην ανάπτυξη, αν πρέπει να προχωρήσουν σε κάποια αναδιάρθρωση ή να συνεχίσουν να λειτουργούν με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Η έρευνα δείχνει ότι όσες επιχειρήσεις αναγνωρίσουν εγκαίρως την ανάγκη υιοθέτησης αλλαγών και την αποδεχτούν ως ένα στρατηγικό εργαλείο που συνδέεται άμεσα με τον Εταιρικό Σκοπό και την απόδοσή τους, θα αναδειχθούν ηγέτες στην αγορά. Άλλωστε, στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η διαχείριση της αλλαγής πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να κατανοήσουν τη σύνδεση της αλλαγής που προωθείται με τον Εταιρικό Σκοπό. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγονται τυχόν απώλειες σε ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό ή σε παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η διορατικότητα και η καινοτομία».

Η Μαρία Λαζαρίμου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Advocate/ Burson-Marsteller, δήλωσε: «Η έρευνα που ολοκληρώσαμε έδειξε ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη αναγνωρίζουν την πρόκληση που συνεπάγεται κάθε στρατηγικής σημασίας αλλαγή. Οι περισσότερες όμως επιχειρήσεις παραδέχτηκαν ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις αλλαγές που υφίστανται. Παράλληλα όμως, συμφώνησαν με το γεγονός ότι η ανεπαρκής εμπλοκή των εργαζομένων και η έλλειψη επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την προώθηση μιας αλλαγής, αποτελούν τα σημαντικότερα εμπόδια για την επιτυχή διαχείρισή της».

Αποζημίωση για εργατικό ατύχημα από τον Δ. Αθηναίων

Το ατύχημα συνέβη όταν ο μηχανισμός που ανεβοκατέβαζε τους κάδους απορριμμάτων (ψαλίδι) μετακινήθηκε, παρασύροντας τον εργαζόμενο, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο Άρειος Πάγος, επικυρώνοντας απόφαση του Εφετείου, έκρινε ότι ο δήμος έχει την αποκλειστική ευθύνη για το εργατικό ατύχημα, ενώ αντίθετα ο εργαζόμενος, που ήταν τετραμηνίτης συμβασιούχος, δεν μπορεί να βαρύνεται με οποιαδήποτε υπαιτιότητα ή συνυπαιτιότητα. Και αυτό γιατί η τοποθέτησή του ως μέλος του απορριμματοφόρου του δήμου δεν ήταν δική του επιλογή.

Οι αρεοπαγίτες καταλογίζουν αμέλεια στους αρμοδίους του δήμου που δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα.

1ο Corporate Affairs Conference από τον Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων της ΕΕΔΕ

Στο συνέδριο διερευνώνται οι τομείς εκείνοι του χώρου των Εταιρικών Υποθέσεων, που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στη συνολική επιχειρησιακή στρατηγική: Financial Communication (Επενδυτικές Σχέσεις), Corporate Lobbying (Πολιτική Διαμεσολάβηση), Internal Communication (Εσωτερικές Σχέσεις).

Ο ρόλος του αποτελεσματικού financial communication στην παρούσα οικονομική συγκυρία είναι περισσότερο σημαντικός από ποτέ. Η ανάπτυξη αλλά και επιβίωση των επιχειρήσεων εξαρτώνται κατά πολύ από τις σχέσεις τους με την επενδυτική κοινότητα, σε μια εποχή υπερπληθώρας πληροφοριών, φημών και καχυποψίας. Καταξιωμένα στελέχη της αγοράς θα παρουσιάσουν το ρόλο του τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων.

Η ρευστή ελληνική πραγματικότητα, σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα περίπλοκο περιβάλλον σήμερα για την επιχειρηματικότητα. Ποιος είναι ο ρόλος των Corporate Affairs σε αυτό το πλαίσιο; Υπάρχει τελικά η δυνατότητα για τις επιχειρήσεις να επηρεάσουν τον διάλογο που διαμορφώνει το πλαίσιο της δραστηριότητάς τους;

Δύο κορυφαίοι διεθνείς εισηγητές του Corporate Lobbying ο Daniel Gueguen, CEO CLAN Public Affairs και Πρόεδρος του European Training Institute και ο Tom Spencer, Executive Director του European Centre for Public Affairs παρουσιάζουν το πλαίσιο, τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις από την Πολιτική Διαμεσολάβηση αλλά και όσα προβλέπονται για την επόμενη δεκαετία. Την ενότητα συμπληρώνει πάνελ συζήτησης με υψηλόβαθμα στελέχη από τον τομέα της Εταιρικής Επικοινωνίας.

Τέλος, η οικονομική κρίση παρουσιάζει νέες προκλήσεις για τους υπεύθυνους εσωτερικής επικοινωνίας των εταιρειών. Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούνται εσωτερικά οι αλλαγές που συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, μπορεί να είναι καθοριστικός για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης. Η εσωτερική επικοινωνία αποκτά κατά συνέπεια περισσότερο στρατηγικό ρόλο. Στην ενότητα παρουσιάζονται καλές πρακτικές από το χώρο αυτό και κλείνει με πάνελ συζήτησης, με υψηλόβαθμων στελέχη από τον τομέα Εταιρικής Επικοινωνίας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα ανώτατα και ανώτερα Στελέχη που φέρουν την ευθύνη να επικοινωνούν – εσωτερικά και εξωτερικά – τη στρατηγική της εταιρείας τους, όπως: Προέδρους, Διευθύνοντες Συμβούλους και Γενικούς Διευθυντές, Στελέχη Corporate Communication, Corporate Affairs & Public Affairs, Στελέχη Δημοσίων Σχέσεων, Επενδυτικών Σχέσεων & Media Relations καθώς και Στελέχη Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εσωτερικής Επικοινωνίας.

Σε «μαύρη λίστα» για τις συμβάσεις εργασίας η Ελλάδα

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης καταγγελίας της ΓΣΕΕ σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης για παραβίαση Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας και κυρίως της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας, αρ.98 (δικαίωμα συνδικαλιστικής οργάνωσης και συλλογικών διαπραγματεύσεων).

Όπως κατήγγειλε η ΓΣΕΕ, με τα νομοθετικά μέτρα που επιβλήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2010, το ελληνικό κράτος παρεμβαίνει στη συλλογική αυτονομία και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορίζει τη δεσμευτική ισχύ και το περιεχόμενο των ΣΣΕ και αποδομεί τις εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά κεκτημένα, πλήττοντας καίρια εργασιακά δικαιώματα.

Από την πλευρά της η Επιτροπή για τον έλεγχο της Εφαρμογής των Διεθνών Συμβάσεων χαρακτήρισε τις συνέπειες των μεταρρυθμίσεων ευρύτερες, τονίζοντας ότι υπερβαίνουν το προς εξέταση θέμα.

Καλεί, επίσης, την ελληνική κυβέρνηση να της παρέχει πλήρη ενημέρωση, τονίζοντας ότι κατά την άσκηση της πολιτικής της, πρέπει να σέβεται τη θεμελιώδη αρχή ότι οι περιορισμοί στη συλλογική αυτονομία και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο μιας πολιτικής σταθεροποίησης, μπορούν να επιβληθούν μόνο ως κατ’ εξαίρεση μέτρο, να είναι περιορισμένης διάρκειας και να συνοδεύονται από κατάλληλες και επαρκείς εγγυήσεις για την προστασία των όρων διαβίωσης των εργαζομένων.

Η Επιτροπή συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη και ειλικρινή διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να αναθεωρήσει τα περιοριστικά μέτρα που έχει ήδη λάβει, αλλά και αυτά που πρόκειται να λάβει, επανεκτιμώντας τις επιπτώσεις τους σε βάρος των εργαζομένων.

Προσθέτει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παράσχει μέσα στο 2011 λεπτομερή ενημέρωση στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων και Συστάσεων πάνω στα θέματα που έχει υποβάλει και κατήγγειλε η ΓΣΕΕ ήδη από τον Ιούλιο του 2010, καθώς και πάνω στις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στην εφαρμογή της ΔΣΕ αρ. 98.

Επισημαίνει, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παράσχει τα στοιχεία που θα της ζητηθούν από την ειδική ανώτατη αποστολή που θα αποστείλει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας στην Ελλάδα, η οποία θα έχει συναντήσεις και με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Επιτροπή αναμένεται να εκδώσει το τελικό της πόρισμα μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των αναφορών της ΓΣΕΕ.

Πηγή: www.enet.gr

Περικοπές στο ΕΦΑΠΑΞ κατά 10% και 15%

Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη να διευκρινίζει ότι η εισφορά στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ θα κυμαίνεται από 3% έως 10%.

Συγκεκριμένα, από για συντάξεις από 300,01 ευρώ έως 350 η παρακράτηση θα φτάνει το 3%, 350,01 ευρώ έως 400 το 4%, 400,01 ευρώ έως 450 το 5%, 450,01 ευρώ έως 500 το 6%, 501,01 ευρώ έως 550 το 7%, 551,01 ευρώ έως 600 το 8%, 600,01 ευρώ έως 650 το 9% και 651,01 ευρώ και πάνω το 10%.
Παράλληλα, ορίστηκαν τα κλιμάκια για την επιβολή ειδικής εισφοράς από 3% έως 14% στους συνταξιούχους για κύριες συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για συντάξεις από 1.400,01 ευρώ έως 1.700 εισφορά 3%, 1.700,01 ευρώ έως 2.000 6%, 2.000,01 ευρώ έως 2.300 7%, 2.300,01 ευρώ έως 2.600 9%, 2.600,01 ευρώ έως 2.900 10%, 2.900,01 ευρώ έως 3.200 12%, 3.200,01 ευρώ έως 3.500 13%, 3.500,01 ευρώ και άνω 14%. Οι συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών για τις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ θα έχουν περικοπή από 3% έως 10%.

Ακόμη θεσπίζεται εισφορά 1% επί του ΤΠΔΥ σε όλους τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα, για τη χρηματοδότηση του συστήματος απονομής εφάπαξ και ειδική εισφορά στους συνταξιούχους του Δημοσίου πάνω από 800 ευρώ τον μήνα ύψους 2%.

Στο τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να επανεξεταστούν τα κοινωνικά προγράμματα με τον προσδιορισμό νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγησή τους.

Πηγή: www.express.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,8% των απασχολούμενων στο λιανικό εμπόριο

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η εξέλιξη οφείλεται στην αύξηση κατά 3% του δείκτη της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής και στη μείωση κατά 6,8% του δείκτη της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων.

Εξάλλου, ο γενικός δείκτης το α΄ τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του τέταρτου τριμήνου 2010, παρουσίασε αύξηση 4,8%. Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση 7,1%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων σημείωσε αύξηση 3,3%.

Πηγή: Emea Business Monitor

Manpower: Αποτελέσματα έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης του Γ’ Τρίμηνου του 2011

Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο -5%, εμφανίζοντας μια μικρή βελτίωση -κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες- σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ παραμένει αμετάβλητος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις, οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στους επτά από τους εννέα τομείς της αγοράς βελτιώνονται σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας της Manpower, το 12% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν, το 17% μείωση, ενώ το 69% δεν προβλέπει καμία μεταβολή στον αριθμό των απασχολούμενων ατόμων. Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης προκύπτει όταν από το ποσοστό των εργοδοτών που αναμένουν αύξηση της απασχόλησης αφαιρεθεί το ποσοστό των εργοδοτών που περιμένουν μείωση της απασχόλησης στην περιοχή ευθύνης τους, κατά το ερχόμενο τρίμηνο.

Tα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Μanpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα προέκυψαν από συνεντεύξεις σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 751 Ελλήνων εργοδοτών του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Η πιο ενθαρρυντική βελτίωση, και συγκεκριμένα στο +3%, στις προοπτικές προσλήψεων καταγράφεται από τους εργοδότες στους τομείς των Χρηματοοικονομικών και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και στον Τουρισμό.

Συγκεκριμένα οι Προοπτικές Απασχόλησης στον τομέα των Χρηματοοικονομικών και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις βελτιώνονται 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ μειώνονται 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Στον τομέα του Τουρισμού, οι Προοπτικές Απασχόλησης βελτιώνονται κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά μειώνονται κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εργοδότες του Δημόσιου και Κοινωνικού τομέα προβλέπουν μειωμένες προσλήψεις, με τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης να καταγράφονται στο
-13%. Πρόκειται μάλιστα για τις χαμηλότερες προοπτικές προσλήψεων από τότε που ξεκίνησε η Έρευνα το Β’ Τρίμηνο του 2008. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι Προοπτικές Απασχόλησης μειώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, μειώνονται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Όσον αφορά την κατάσταση ανά γεωγραφική περιοχή, βελτιωμένες εμφανίζονται οι προοπτικές προσλήψεων -αν και διατηρούν αρνητικό πρόσημο- στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες καταγράφονται στο -4%. Οι Προοπτικές Απασχόλησης ενισχύονται κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής, με τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης να διαμορφώνονται στο -5%, οι εργοδότες αναμένουν τον χαμηλότερο ρυθμό προσλήψεων για το ερχόμενο τρίμηνο. Οι Προοπτικές βελτιώνονται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά μειώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Τέλος, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές προσλήψεων σε 35 από τις 39 χώρες που ερευνήθηκαν, καταγράφονται θετικές.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης αναμένεται να βελτιωθούν σε 20 από τις 39 χώρες, ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους σε 24 χώρες.

Οι εργοδότες στην Ινδία, τη Βραζιλία, την Ταϊβάν, την Τουρκία και τη Σιγκαπούρη αναφέρουν τις υψηλότερες προοπτικές προσλήψεων για το Γ’ τρίμηνο, ενώ οι χαμηλότερες εκτιμήσεις -και μόνες αρνητικές- όσον αφορά τις προσλήψεις, για το ίδιο διάστημα, αναφέρονται από τους εργοδότες στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ιρλανδία.

Στη Γερμανία οι εργοδότες αναφέρουν τις υψηλότερες μέχρι σήμερα προοπτικές προσλήψεων μετά την ύφεση. Ενώ, αν και οι προοπτικές προσλήψεων σε χώρες όπως η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν συγκρατημένες, τα αποτελέσματα για τον Καναδά και τη Γαλλία είναι πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο. Παράλληλα, τα αποτελέσματα στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, αν και κάτω από τα προ της ύφεσης επίπεδα, εμφανίζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Στις ΗΠΑ οι εργοδότες, και στους 13 τομείς της αγοράς, αναμένουν να παραμείνει σταθερό ή και να βελτιωθεί το κλίμα στην αγορά εργασίας το ερχόμενο τρίμηνο. Στο μεταξύ, οι εργοδότες στις αναδυόμενες αγορές της Ινδίας και της Βραζιλίας συνεχίζουν να αναφέρουν τις ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην αυξημένη ζήτηση των χωρών στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις.