Τιμητική διάκριση για το «προΣfΕΕρουμε»

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε σχετικά: «Σε μια δύσκολη εποχή η αγκαλιά του «προΣfΕΕρουμε» έχει καταφέρει να δώσει ουσιαστική βοήθεια σε παιδιά, αλλά και σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Σε αυτήν την προσπάθεια προσπαθούμε να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Το ταξίδι μας ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται χάρη στην πολύτιμη συμβολή των εταιρειών μελών μας. Ανυπομονούμε να βρεθούμε και στους επόμενους σταθμούς, Δράμα, Κομοτηνή, Καβάλα, Λήμνος».

Η SAP ολοκλήρωσε το Refugee Code Week

Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, περισσότεροι από 350 πρόσφυγες ηλικίας 11 – 25 χρονών εκπαιδεύτηκαν στις βασικές αρχές του προγραμματισμού και έκαναν το πρώτο βήμα για την απόκτηση ενός πολύ σημαντικού εφοδίου που θα τους βοηθήσει στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα SAP Refugee Code Week υλοποιήθηκε παράλληλα σε εννέα χώρες (Αίγυπτο, Γαλλία, Ελλάδα, Ιράκ, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Σουηδία και Τουρκία) έχοντας εκπαιδεύσει μέσα σε δύο χρόνια, συνολικά περισσότερους από 10.000 νέους πρόσφυγες.

Νεο Εκπαιδευτικό Κέντρο «Αλίκη Περρώτη»

Την κορδέλα του «Εκπαιδευτικού Κέντρου Αλίκη Περρωτή» έκοψαν η δωρήτρια Α. Περρωτή και ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δρ. Πάνος Κανέλλης. Το συγκεκριμένο κέντρο θα συνδράμει αποφασιστικά στην επέκταση των ακαδημαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων του Perrotis College καθώς θα λειτουργήσει ως κόμβος συνεργατικής μάθησης για σπουδαστές και καθηγητές σε εκπαιδευτικά πεδία που σχετίζονται με τη γεωργία, το περιβάλλον και τις επιστήμες ζωής.

Επιχειρηματική διάκριση για τη Janssen

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Μάκης Παπαταξιάρχης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που η Janssen Ελλάδος λαμβάνει αυτή την επιχειρηματική διάκριση, τα κριτήρια της οποίας είναι πολλαπλά και όχι μόνο οικονομικά. Βασίζονται στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, την εστίαση στην έρευνα και ανάπτυξη και το ανθρώπινο δυναμικό. Όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικές προτεραιότητες της εταιρείας μας και τα υπηρετούμε με ακεραιότητα και απόλυτο σεβασμό, έχοντας πάντα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας τον ασθενή, την καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του φαρμακευτικού κλάδου».

4ος κύκλος Φοιτητικού Διαγωνισμού «Νίκος Αναλυτής»

Στο επίκεντρο του εν λόγω διαγωνισμού είναι η μελέτη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals, SDG’s), οι οποίοι θεσπίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και αποτελούν την παγκόσμια δέσμευση των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν με τη συγγραφή εργασίας στο παρακάτω θέμα: «Οι προκλήσεις για την Υπεύθυνη & Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Νέο Επιχειρηματικό Μοντέλο που προκύπτει». Ως καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Ιανουαρίου 2018.

Το ΕΒΕΑ διοργανώνει το 1ο Αthens Innovation Festival

Εκπρόσωποι από νεοφυείς και καταξιωμένες επιχειρήσεις, επενδυτές, ερευνητές, ακαδημαϊκοί και φορείς από την πολιτεία, δίνουν το «παρών» μέσα από διαδραστικές συζητήσεις, workshops, παράλληλες παρουσιάσεις και συνεντεύξεις. Εκθέτες από τους πιο ανερχόμενους κλάδους, θα αναδείξουν τα next-big-things, ενώ σημαντικές επιχειρήσεις θα συναντήσουν τις πολλά υποσχόμενες startups. Την ίδια ώρα, με την παρουσία θεσμικών από την κεντρική διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, τη συμμετοχή των πανεπιστημίων και των επενδυτών από διαφορετικούς φορείς συντίθεται ένα μωσαϊκό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με αρωγούς το ΕΒΕΑ και τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΘΕΑ- ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τους Industry Disruptors – Game Changers υπό την Aιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η Interamerican ευθυγραμμίζεται με το νέο GDPR

Η ημερίδα οργανώθηκε από την Dome Consulting Firm, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση κρίσεων, και πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Επί του θέματος της διαχείρισης, διακεκριμένοι Έλληνες και Ισραηλινοί ειδικοί έδωσαν απαντήσεις σε πολλά και διαφορετικά ερωτήματα, παρόντος του Νίκου Παππά, υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η εταιρεία εδώ και δέκα χρόνια έχει εγκαθιδρύσει ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS), ενώ φέτος έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται βάσει του General Data Protection Regulation (GDPR), προκειμένου να ευθυγραμμιστεί πλήρως με το νέο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων.

Η ΕΥ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τη διαρκή δέσμευση της EY για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και αποσκοπεί να συμβάλει στην εξασφάλιση δίκαιης και ισότιμης πρόσβασης των επιχειρήσεων που ανήκουν σε γυναίκες τόσο σε διαγωνισμούς ιδιωτικού δικαίου, όσο και σε διαγωνισμούς με δημόσιους φορείς. Εκτιμάται ότι οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες λαμβάνουν επί του παρόντος λιγότερο από το 1% των συνολικών δαπανών προμηθειών μεγάλων επιχειρήσεων και δημοσίου τομέα. Ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, σημειώνει: «Η κίνηση της ΕΥ να αφιερώσει ένα τέτοιο σεβαστό ποσό σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες, αποτελεί ένα χειροπιαστό παράδειγμα των δράσεων που μπορούν να κάνουν οι εταιρείες, προκειμένου να προωθήσουν την ισότητα των δύο φύλων».

«3η Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» από Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο & Γερμανική Σχολή Αθηνών

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, της Αυστριακής Πρεσβείας και της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Κατά την 3η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας», οι ενδιαφερόμενοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την αγορά εργασίας, να λάβουν πρακτικές συμβουλές που διευκολύνουν τη διαδικασία ανεύρεσης εργασίας και τον προσανατολισμό των υποψηφίων στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, ενώ είχαν και την ευκαιρία να συζητήσουν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετείχαν και να παραδώσουν το βιογραφικό τους.

Ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει τη «ΦΛΟΓΑ»

Με μήνυμα «Και μυαλό και πόδια τρέχω για τη ΦΛΟΓΑ», εργαζόμενοι, φίλοι και συνεργάτες του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους και έγιναν μέρος της προσπάθειας της ΦΛΟΓΑΣ. Με στόχο τη χρηματική ενίσχυση του έργου της ΦΛΟΓΑΣ, η κάθε συμμετοχή στον Μαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ έφερε την εταιρεία πιο κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.