Τέσσερις Έλληνες φιναλίστ στο Chivas Venture

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δεκάδες κοινωνικοί επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas Regal. Το Skoll Center, φορέας επιχειρηματικής αξιολόγησης, ξεχώρισε τις τέσσερις επιχειρήσεις που θα διεκδικήσουν τη θέση του Έλληνα νικητή, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture, διεκδικώντας ανάμεσα σε 20 χώρες μέρος της χρηματοδότησης του 1 εκατ. δολαρίων για την επιχείρησή του.

Στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, οι Έλληνες φιναλίστ θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους στην ελληνική κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και κατόπιν θα προκύψει ο μεγάλος νικητής. Ο Έλληνας νικητής θα συμμετέχει σε παγκόσμια online ψηφοφορία και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture στο Άμστερνταμ τον Μάιο. Οι παγκόσμιοι φιναλίστ θα λάβουν μέρος σε Accelerator Program στη Μεγάλη Βρετανία τον Μάρτιο.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Εκπαιδευτικη επισκεψη στον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θριασίου

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση σε μαθήματα σχετιζόμενα με Συνδυασμένες Μεταφορές, Εμπορευματικά Κέντρα και Logistics, οπότε η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη ήταν χρήσιμη για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, μελλοντικά στελέχη του κλάδου των μεταφορών. Από την πλευρά της, η ΕΡΓΟΣΕ θεωρεί ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και είναι πρόθυμη να βοηθήσει περαιτέρω την Ακαδημαϊκή κοινότητα σε ανάλογες δράσεις, οργανώνοντας επισκέψεις Πανεπιστημίων σε χώρους μεγάλων έργων που κατασκευάζει.

Cosmote: 36 νέες υποτροφίες σε σπουδαστές

Στα 17 χρόνια του προγράμματος υποτροφιών του οργανισμού έχουν δοθεί συνολικά 658 υποτροφίες, συνολικής αξίας άνω των 5,5 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα υποτροφιών περιλαμβάνει 35 υποτροφίες για συγκεκριμένες σχολές, ύψους 15.000 ευρώ, και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», ύψους 20.000 ευρώ, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Στο πλαίσιο της απονομής, οι νέοι υπότροφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης.

Κεντρικό θέμα του εργαστηρίου με συντονιστή τον Βασίλη Βασιλειάδη, Founder, VividVibes ήταν το ξεπέρασμα των δυσκολιών και o ρόλος των προτύπων για τα παιδιά. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που συμμετείχε στο εργαστήριο, μίλησε επίσης για τις δικές του εμπειρίες και ευχήθηκε καλή πρόοδο και επιτυχία στα παιδιά. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υποτροφιών Cosmote ανήκει στις δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ.

Enterprise Greece: Masterclasses για τη μεσογειακή επιχειρηματικότητα

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του μεσογειακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος και η προώθηση της βιώσιμης οικονομίας, η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή της Μεσογείου. Τα πρώτο Master Class θα πραγματοποιηθεί 21-22/01 με θεματική: «Territorial marketing: structuring and promoting an attractive ecosystem» και το δεύτερο στις 24-25/01 με θεματική «Project development and management: cooperation and fund raising».

Αμφότερα αποτελούν πιστοποιημένα εργαστήρια κατάρτισης, στα οποία θα συμμετάσχουν περίπου 50 στελέχη οργανισμών οικονομικής ανάπτυξης των χωρών της Μεσογείου. Ταυτόχρονα, στις 23/1 θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε δύο φορείς των κλάδων της τεχνολογίας και καινοτομίας, καθώς και του τουρισμού, ενώ στις 22/1, ο Οργανισμός Enterprise Greece διοργανώνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσης με αντίστοιχους ελληνικούς φορείς.

Υποτροφίες για δημοσιογράφους από το ΙΣΝ

Ειδικότερα, μέσω της τριετούς συνεργασίας με τη σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, το ΙΣΝ υποστηρίζει το Πρόγραμμα Υποτροφιών για 18 υποψήφιους κατ’ έτος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους αλλά και πιο έμπειρους δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα. Οι υποτροφίες του ΙΣΝ είναι πλήρεις και καλύπτουν το κόστος διδάκτρων, καθώς και τα έξοδα μετάβασης στις ΗΠΑ, τοπικών μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής κατά τη διάρκεια του.

Σκοπός είναι να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να μπορέσουν να εξελίξουν την ποιότητα της εργασίας τους και να συμβάλουν στη βελτίωση του τρόπου άσκησης της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, συντόνισε η δημοσιογράφος και σύμβουλος του ΙΣΝ, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου. Επιπλέον, στη συζήτηση συμμετείχε μέσω ζωντανής σύνδεσης η Janine Jaquet, Αντιπρύτανης της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, ενώ υπότροφοι του Προγράμματος μοιράστηκαν την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους σε αυτό, καθώς και τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

«Nounou Idea Challenge»

Η τελετή θα λάβει χώρα στη Στοά του Βιβλίου, στο Αρσάκειο Μεγάρο, στις 16.30. Ο Διαγωνισμός NOYNOY Idea Challenge υλοποιείται σε Σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς καινοτομίας Break – Even Consulting. Έχοντας ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση καινοτόμων λύσεων που προέρχονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, ο Διαγωνισμός γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της ακαδημαϊκής γνώσης και της πρακτικής εφαρμογής στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, με νέες ιδέες που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της αλυσίδας αξίας του.

Η Interamerican ενισχύει τις παροχές της προς το ανθρώπινο δυναμικό της

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αυξάνει την εργοδοτική εισφορά της στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) των εργαζομένων από 4,25% σε 5,25%, ενισχύοντας περαιτέρω την υποστήριξη στον θεσμό. Παράλληλα, μεριμνώντας για τη φροντίδα υγείας, βελτιώνει την παρεχόμενη έκπτωση στο προσωπικό της και τα εξαρτώμενα μέλη που έχουν κάλυψη στο Βασικό και το Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης των Υπαλλήλων και επιθυμούν να ασφαλιστούν με ατομικό συμβόλαιο υγείας.

Επιπλέον, από τον Φεβρουάριο η εταιρεία θα παρέχει στο προσωπικό της έκπτωση 10% στα ασφάλιστρα νέων συμβολαίων και ανανεωτηρίων για ασφάλιση αυτοκινήτου με το πρόγραμμα «Auto Total Personnel», με ετήσια επανεξέταση αυτής της παροχής. Τέλος, η ίδια επενδύει στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της, στο πλαίσιο της ανάπτυξης μιας νέας μορφής οργάνωσης και ενός νέου τρόπου εργασίας.

Μοχλός της μετάβασης στον νέο τρόπο εργασίας αποτελούν η εισαγωγή μεθοδολογιών (agile, lean), η δημιουργία νέων, συγχρόνων ρόλων, περιοχών ευθύνης και προοπτικών εξέλιξης για τους εργαζομένους και ακόμη, η ενθάρρυνση της συμμετοχής και συνεργασίας για την ανάπτυξη της καινοτομίας (πρόγραμμα accelerator) με την κατάθεση ιδεών και την προώθηση της εφαρμογής των προκρινομένων, μετά από στάδια δοκιμασίας, για λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας.

Διάκριση του WPP για την πολιτική του στην ισότητα των φύλων

Η λίστα, αναγνωρίζει εταιρείες που προάγουν την ισότητα των γυναικών στο χώρο εργασίας και τη διαφάνεια γύρω από τη σχετική δημοσιότητα. Η λίστα του Bloomberg περιλαμβάνει 230 εταιρείες από 10 διαφορετικές αγορές, που εδρεύουν σε 36 χώρες. Αξιολογεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις προάγουν την ισότητα των φύλων σε διαφορετικούς τομείς: Προϊόντα και υπηρεσίες, σχέσεις με τοπικές κοινωνίες, πολιτικές, στατιστικά δεδομένα.

Το WPP είναι η μόνη εταιρεία του κλάδου της που συγκαταλέγεται στη λίστα. Ο CEO του ομίλου, Mark Read, σχολίασε: «Καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε μια κουλτούρα συνεργασίας και διαφορετικότητας, χωρίς αποκλεισμούς, τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό μας όσο και για τη δουλειά που παράγουμε, είμαστε υπερήφανοι που αναγνωριζόμαστε από το Gender Equality Index ως ηγέτες της βιομηχανίας μας».

Γαλαξίας: Αύξηση 20% στις αποδοχές των εργαζομένων

Ταυτόχρονα, ο ίδιος αναφέρθηκε σε δύο πυλώνες, τους εργαζόμενους και τα επιχειρηματικά πλάνα της εταιρεία τονίζοντας τη συμβολή της εταιρείας στον κοινωνικό τομέα, με πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που υπαγορεύθηκαν από το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αφορά μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που στόχο έχουν τον συνάνθρωπο και τον εργαζόμενο. Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε., Νικολίτσα Χειμωνίδου, στον χαιρετισμό της κατά την εκδήλωση, ανέφερε ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό  αποτελεί σταθερή φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία με  συγκεκριμένα προγράμματα  στηρίζει το προσωπικό της και αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή του.

Ποιες είναι οι απαραίτητες δεξιότητες για τους leaders;

Η εμπειρία και οι προσωπικές δεξιότητες διευκολύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σύμφωνα με την ManpowerGroup, οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να καλλιεργηθούν οι κατάλληλες δεξιότητες για την προσαρμογή στις τρέχουσες συνθήκες απασχόλησης αφορούν στην καλλιέργεια προσωπικών δεξιοτήτων με τον συνδυασμός της ευφυΐας, προσαρμοστικότητας, αντοχής και της εσωτερικής παρακίνησης να αποτελεί κινητήριο μοχλό, η ανάπτυξη ευμάθειας και δημιουργικής περιέργειας, η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων και εξειδίκευσης και η συνεχής επαγρύπνηση. Εξίσου σημαντική είναι και η προετοιμασία της ομάδας ηγεσίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό η οποία, με βάση την ManpowerGroup, οφείλει να απαντήσει
σε 4 βασικά ερωτήματα:

1) Τα προγράμματα ανάπτυξης που διαθέτουμε, έχουν σχεδιαστεί για να καλλιεργούν και να προάγουν τους μελλοντικούς ψηφιακούς ηγέτες;
2) Διαθέτει η ομάδα ηγεσίας και η δεξαμενή ταλέντου μας τις εγγενείς προϋποθέσεις και εκπαιδευτικές ικανότητες για έναν επιτυχή ψηφιακό μετασχηματισμό;
3) Δημιουργούμε μια κουλτούρα καινοτομίας; 
4) Χρησιμοποιούμε τα σωστά κριτήρια για τον εντοπισμό των μελλοντικών ηγετών;