ICBS: Παρουσιάζει το 5ο θέμα της σειράς Master Class 2011-2012

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρουσιάσει τις επιπτώσεις της χρήσης της γλώσσας στο σχεδιασμό και στη λήψη των επιχειρησιακών αποφάσεων, στην παρουσίαση και εφαρμογή της, με αποτέλεσμα την επίτευξη των στόχων και την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν με δικαίωμα πρόσκλησης ενός επιπλέον ατόμου για τους αποφοίτους του Kingston University και του Nottingham Trent University. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων της επιχείρησης.

Πληροφορίες: 210 2114671-3

HSBC: Χορηγία εκπαιδευτικού προγράμματος

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος HSBC συνεργάζεται παγκοσμίως με τον οργανισμό Junior Achievement και χορηγεί προγράμματά του σε πολλές χώρες ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποστηριζόμενο από την HSBC υλοποιήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2011 σε πιλοτικό στάδιο, ενώ φέτος υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά με τη συνδρομή ομάδας 16 εθελοντών από την HSBC, σε 5 σχολεία όπου θα συμμετάσχουν περίπου 450 παιδιά. Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και ως σκοπό έχει την εισαγωγή τους σε βασικές οικονομικές έννοιες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

ΕΕΔΕ: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Το πρόγραμμα προετοιμάζει και παρέχει σφαιρική γνώση για το μάνατζμεντ, εμπλουτίζει την υπάρχουσα εμπειρία με νέες τεχνικές και μεθόδους διοίκησης, αξιολογεί και προάγει την ήδη αποκτηθείσα γνώση, αναγνωρίζεται από τις επιχειρήσεις ως ένα πρόγραμμα με σαφή προσανατολισμό και εφαρμογή, δίνει έμφαση στην πράξη χωρίς να παραβλέπει τη θεωρία, έχει δυναμική ευελιξία και προσαρμόζεται στην επικαιρότητα και την επιχειρηματική πρακτική, ενώ διαθέτει άριστο και έμπειρο επιτελείο εκπαιδευτών, που συνδυάζουν γνώση με πολυετή εργασιακή και διδακτική εμπειρία.

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει στα στελέχη που το παρακολουθούν εκμάθηση των αρχών και της μεθοδολογίας του σύγχρονου επιστημονικού μάνατζμεντ. Ανανέωση και εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών τους γνώσεων. Ανάπτυξη της ικανότητάς τους να συνεργάζονται αποτελεσματικά με άτομα διαφορετικής κοινωνικοοικονομικής συγκρότησης και επαγγελματικής κατάρτισης. Συστηματική ενημέρωση γύρω από τις τάσεις που αναπτύσσονται με τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα αλλά και για τις επιπτώσεις των τάσεων αυτών στη λειτουργία των επιχειρήσεων και οργανισμών στον ελληνικό χώρο.

Πληροφορίες http://www.eede.gr, 210-2112000 (int. 622 & 623), email: [email protected]

Η Adecco παρουσίασε σημαντική κερδοφορία το 1ο τρίμηνο του 2012

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% (-1% σε οργανική βάση, εξαιρούνται οι επιδράσεις από συναλλαγματικές ισοτιμίες και εξαγορές) φτάνοντας τα €5.0 δισ. Το μεικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 18.2%, σημειώνοντας αύξηση 80 μονάδων βάσης (αύξηση 40 μονάδων σε οργανική βάση) σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι συνολικές δαπάνες δεν παρουσίασαν διαφοροποίηση σε οργανική βάση και προ δαπανών ενσωμάτωσης και αναδιοργάνωσης σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Το περιθώριο EBITA(Λειτουργικά έσοδα προ αποσβέσεων, απομείωσης της υπεραξίας και άυλων περιουσιακών στοιχείων) προ δαπανών ενσωμάτωσης και αναδιοργάνωσης κατά το 1ο τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε στο 3.8% (αύξηση 20 μονάδων βάσης σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011). Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% φτάνοντας τα €112 εκ.. Ο Όμιλος παρουσίασε ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές €137 εκ.

Ξεκίνησε για 5η Χρονιά το Diploma της Impact

Το παλαιότερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα coaching στη χώρα μας, σε πείσμα των καιρών, εξελίσσει ηγέτες με αυθεντικότητα, αυτογνωσία, θάρρος αλλά και τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να παρέμβουν αποφασιστικά σε ατομικό (coaching) και εταιρικό (organisational development) επίπεδο.

Την εκπαίδευση φέτος στήριξαν με την παρουσία τους στελέχη από εταιρείες που έχουν δηλώσει το παρόν τις περισσότερες χρονιές, όπως η Microsoft (η οποία και φιλοξενεί τον θεσμό) και η Vestas. Ταυτόχρονα στην εκπαίδευση συμμετέχουν αρκετοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιους διοικητικούς φορείς και στελέχη από εταιρείες όπως η S & B Βιομηχανικά Ορυκτά, η 1 Source Aero Services και η Fweebi.

Αλβανία: Αύξηση 5% του μέσου μισθού

Επιπλέον, οι υψηλοί μισθοί θα αυξηθούν κατά 1% και οι συντάξεις κατά 4% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου και κατά 5% για τους αγρότες. Ο Σ. Μπερίσα υπογράμμισε, τέλος, ότι η οικονομική ανάπτυξη για το 2012 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3%, καθώς, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο ανάπτυξης των χωρών της περιοχής. Σημειώνεται ότι ο κατώτερος μισθός στην Αλβανία είναι περίπου 400 ευρώ.

Βουλγαρία: Οριακή υποχώρηση της ανεργίας στο 11,4%

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Υπηρεσίας Απασχόλησης της Βουλγαρίας, το παραπάνω ποσοστό είναι μειωμένο κατά 0,1% σε σχέση με το Μάρτιο.

ΗΠΑ: Οριακά μειωμένη η ανεργία

Συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν μόλις κατά 115.000, γεγονός που υποδεικνύει επιβράδυνση του ρυθμού προσλήψεων. Η ανεργία, ωστόσο, υποχώρησε στο 8,1% από 8,2% που ήταν τον περασμένο μήνα. Η ασθενική αύξηση των θέσεων εργασίας δικαιώνει όσους ανησυχούν για επιβράδυνση της ανάκαμψης της αμερικανικής και, κατά προέκταση, της παγκόσμιας οικονομίας, παρά τις διαβεβαιώσεις του Barack Obama για ενδυνάμωση της οικονομίας.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις για την αύξηση της απασχόλησης το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, κατά 53.000 προσλήψεις συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι ο εξαμηνιαίος μέσος όρος των νέων θέσεων εργασίας διαμορφώνεται στις 197.000. Ωστόσο, πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ.
 
Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Απριλίου, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 27.000 στις 365.000 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το Μάιο του 2011. Σημειώνεται πως ο αριθμός των αιτήσεων της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 392 χιλ. από 388 χιλ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν πτώση κατά 10.000 στις 378 χιλ.

Γερμανία: Σε νέο χαμηλότερο επίπεδο η ανεργία

Σε νέο χαμηλότερο επίπεδο από την εποχή της ενοποίησης της Γερμανίας, αντικατοπτρίζοντας για άλλη μια φορά την Ευρώπη «των δυο ταχυτήτων», ακόμη και στην απασχόληση.