Ανανέωση συνεργασίας PRAKSIS και Citi Foundation

Στόχος της συνεργασίας είναι η υποστήριξη τουλάχιστον 240 επίδοξων επιχειρηματιών, παρέχοντάς τους όλα τα εφόδια και τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Το Citi Foundation είναι αποκλειστικός χρηματοδότης–δωρητής του προγράμματος PRAKSIS Business Coaching Center από τον Αύγουστο 2016, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Pathways to Progress», ενός τριετούς προγράμματος επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων και εθελοντικής συμμετοχής 10.000 εργαζομένων της Citi, με στόχο να υποστηρίξει την επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση 500.000 νέων σε όλον τον κόσμο για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας.

Μέχρι σήμερα, η συνεργασία των δύο οργανισμών στην Ελλάδα έχει συνεισφέρει θετικά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μέσα σε ενάμιση χρόνο, 130 νέοι επιχειρηματίες έλαβαν εξατομικευμένη συμβουλευτική, business coaching και εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία 49 νέων επιχειρήσεων και 112 νέων θέσεων εργασίας, ενώ στα σχέδια των επιχειρηματιών είναι η δημιουργία επιπλέον 144 θέσεων εργασίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Έρευνα ηγεσίας με θέμα το commitment, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Είναι η πρώτη φορά που μία αντίστοιχη έρευνα απευθύνεται ταυτόχρονα σε δύο κοινά που λειτουργούν ως «καθρέφτες»: στους ίδιους τους CEOs και στις ομάδες των Directors/Managers που διοικούν. Δίνοντας λόγο και στις δύο πλευρές, αποκαλύπτονται κενά και διαφωνίες, πάγιες πεποιθήσεις και αντίστοιχες ακυρώσεις, βεβαιότητα και αμφισβήτηση, ασφάλεια και ανησυχία, ικανοποίηση και δυσαρέσκεια. Η έρευνα προσεγγίζει την έννοια commitment βάσει των τεσσάρων πυλώνων ηγεσίας που τη δημιουργούν, που αποτελούν και τους δείκτες αξιολόγησης των αποτελεσμάτων: την ικανότητα δημιουργίας κοινού οράματος, την ενίσχυση της δημιουργικότητας, τη δημιουργία συναισθηματικής ασφάλειας και την αναγνώριση, εκτίμηση και επιβράβευση των ανθρώπων στο πλαίσιο του οργανισμού. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν από την Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing partner της Focus Bari στο Ετήσιο Σεμινάριο Ηγεσίας της Sargia Partners που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι.

Η Mytilineos επενδύει στη νέα γενιά

Ειδικότερα, για 2η χρονιά, η εταιρεία υποστηρίζει τον θεσμό του πανελλήνιου διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και ενίσχυσε τον θεσμό «F1 in Schools» που πραγματοποιείται εδώ και 12 χρόνια υπό την αιγίδα της Formula One και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα S.T.E.M. Education (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά και όχι μόνο.

Παράλληλα, η Mytilineos ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης-WRO Hellas αλλά και την AIESEC Ελλάδος. Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) και παρέχει επίσης οικονομική και συμβουλευτική υποστήριξη στο Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) του ΣΕΒ. Σημειώνεται ότι στο ανώτατο επίπεδο της κλίμακας Sustainability Performance Directory, του Επιχειρηματικού Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης, κατατάχθηκε η Mytilineos και μαζί με άλλες 6 εταιρείες –ανάμεσα σε 50- διακρίθηκε ως Sustainability Leader για το 2017.

ΕΥ: Διάσταση απόψεων CEOs και θεσμικών επενδυτών ως προς τις μετασχηματιστικές αλλαγές

Η έρευνα, The CEO imperative: in this Transformative Age, seize the upside of disruption or be disrupted, η οποία προέρχεται από το think-tank της ΕΥ, το EYQ, διαπιστώνει ότι οι παγκόσμιες επιχειρήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν μια διπλή στρατηγική, η οποία θα υποστηρίζει την κύρια επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ενώ, παράλληλα, θα δημιουργεί νέα, μετασχηματιστικά επιχειρησιακά μοντέλα. Σύμφωνα με την έκθεση, το 67% των θεσμικών επενδυτών θέλει να δει τις επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν έργα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μετασχηματιστικές καινοτομίες, ακόμη και αν περικλείουν κινδύνους και ενδέχεται να μην αποδώσουν βραχυπρόθεσμα.

στόσο, μόνο το 50% των CEOs αναφέρει ότι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να εκμεταλλευτούν τις αλλαγές και τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι καινοτομίες αυτές. Στην έρευνα συμμετείχαν 101 CEOs των 5.000 μεγαλύτερων παγκόσμιων επιχειρήσεων και 100 παγκόσμιοι θεσμικοί επενδυτές, που διαχειρίζονται κεφάλαια μεγαλύτερα τους ενός δις δολαρίων, και διερευνά τη δυναμική των μετασχηματιστικών προκλήσεων. Ενώ CEOs και θεσμικοί επενδυτές συμφωνούν ότι οι τεχνολογικές καινοτομίες αποτελούν την κύρια πηγή μετασχηματισμού. Οι απόψεις τους, όμως, διίστανται σε ό,τι αφορά στη δεύτερη πηγή μετασχηματισμού. Για τους θεσμικούς επενδυτές, είναι τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα, ενώ, για τους CEOs, είναι οι μεταβαλλόμενες συμπεριφορές των πελατών.

Η Ergonomia για τα θέματα ασφάλειας στον κλάδο των πετρελαιοειδών

Στην ημερίδα, εκτός από νέοι μηχανικοί, φοιτητές και καθηγητές του Ε.Μ.Π., παρευρέθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών, όπως Energean Oil & Gas, Motor Oil, ENOIA, Eldon’s, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ κ.ά. Η Ergonomia, εκπροσωπούμενη από την Explosion Protection Project Manager, Δρ. Έλσα Γεώργιζα, παρουσίασε θέματα ασφάλειας, συγκεκριμένα για το κλάδο των πετρελαιοειδών. Μέσω οπτικοακουστικού υλικού επιχείρησε να αναδείξει τη σημασία της εκπαίδευσης και ενημέρωσης των εργαζομένων με τη βοήθεια νέων τεχνικών ανάλυσης της επικινδυνότητας, όπως τα διαγράμματα Bow Tie, έτσι ώστε τα διδάγματα από παρελθόντα ατυχήματα να ενσωματωθούν με επιτυχία στην κουλτούρα ασφάλειας των εταιρειών.

3ο Microsoft Summit

«Η συζήτηση για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες, έχει ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας διεθνώς, η Microsoft ανοίγει και στην Ελλάδα το διάλογο γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις σήμερα, παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες και αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ευθύνη που φέρει, ώστε να εξασφαλίσει την αξιοποίησή της τεχνολογίας προς όφελος του κάθε ανθρώπου, οργανισμού και χώρας», σημείωσε η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα.

11ος Διεθνής Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Στόχος είναι να αναδειχθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες με βάση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο διαγωνισμός ακολουθεί τρεις φάσεις: 1. Idea Submission, όπου οι ομάδες φοιτητών και ερευνητών καλούνται να υποβάλουν την περιγραφή της επιχειρηματικής τους ιδέας ή καινοτομίας έως τις 30 Ιουνίου, 2. Business Model/ Prototype Submission, όπου οι ομάδες με τις πιο καινοτόμες ιδέες καλούνται να υποβάλουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και ένα prototype ή mockup έως τις 5 Σεπτεμβρίου και 3. Final Presentation, όπου οι ομάδες που θα προκριθούν, θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση σε μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ειδικών, τον Ιανουάριο του 2019. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, οι ομάδες που θα προκριθούν κατά τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα υποστηριχθούν εξ αποστάσεως στο πλαίσιο διαδικασίας Virtual Acceleration με την υποστήριξη του Uni.Fund. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 2 έως 5 ατόμων/μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Η ΕΕΔΕ αναδεικνύει τον «Manager of the Year 2017»

Το βραβείο καθιερώθηκε το 2002 και κάθε χρόνο βραβεύονται εξαιρετικές προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, ενώ για το 2016, το βραβείο απονεμήθηκε στον Ανδρέα Αθανασόπουλο, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dixons South East Europe. Η δημιουργία αυτού του θεσμού βασίστηκε στην ανάγκη της επιπλέον αναγνώρισης των ανωτάτων διευθυντικών στελεχών που διευθύνουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους, στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της κοινωνίας της γνώσης, με όραμα και προοπτική για το μέλλον. Το Βραβείο απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

KPMG: Ολοκληρώθηκε ο φοιτητικός διαγωνισμός «Ace the Case»

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα διήμερο διαδραστικό σεμινάριο/διαγωνισμό, που υλοποιείται από στελέχη της εταιρείας με διεθνή εμπειρία, βοηθώντας τους φοιτητές να ενδυναμώσουν τις αναλυτικές τους ικανότητες χρησιμοποιώντας πραγματικά επιχειρησιακά σενάρια, όπως επίσης και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην παρουσίαση ιδεών και λύσεων. Η νικήτρια ομάδα του φετινού διαγωνισμού είναι η «DETeam» και απαρτίζεται από τις φοιτήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας: Μάρθα Ανδριανού, Αναστασία Τσαγκάρη, Ιουλία Κουρουπάκη και Ζωή Κώττη.

Η Ασπασία Δημοπούλου, Διευθύντρια Προσωπικού δήλωσε σχετικά: «Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι για το μεγάλο ενδιαφέρον των φοιτητών για το Ace the Case, καθώς βλέπουμε να εδραιώνεται ένας σημαντικός θεσμός της KPMG που συνδέει τόσο δημιουργικά και διαδραστικά τους φοιτητές με την εταιρεία μας. Φέτος συγκεντρώσαμε μεγάλο αριθμό συμμετοχών και ως εκ τούτου ήταν πολύ δύσκολο το έργο της επιλογής των έξι ομάδων, οι οποίες έφτασαν στον τελικό. Επίσης, πολύ δύσκολη ήταν και η επιλογή της νικήτριας ομάδας, καθώς το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν υψηλό και ταυτόχρονα όλοι τους επέδειξαν ενθουσιασμό, κέφι, αλλά και αποφασιστικότητα για τη νίκη. Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες πάντα επιτυχίες!».

Νέο εκπαιδευτικό κέντρο από την Daikin στη Θεσσαλονίκη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης του Βελγίου Luc Liebaut και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Chairman της Daikin Europe Frans Hoorelbeke, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης. Στη δέσμευση της Daikin Hellas για συνεχή εξέλιξη και γνώση έκανε αναφορά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ηλίας Κατσούλης σχολιάζοντας σχετικά: «Tα εγκαίνια του πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου Daikin Academy στη Θεσσαλονίκη είναι ένα σημαντικό ορόσημο της μακροχρόνιας πορείας της Daikin Hellas στη χώρα μας. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί για εμάς ένα κομβικό σημείο στον επενδυτικό και εμπορικό μας χάρτη, που θα λειτουργήσει σαν πόλος συγκέντρωσης των συνεργατών και αντιπροσώπων μας στη Βόρεια Ελλάδα. Η σχέση μας άλλωστε μαζί τους είναι το μυστικό της επιτυχίας μας όλα αυτά τα χρόνια. Στην Daikin πιστεύουμε ότι μόνο με ευελιξία και συνεχή επένδυση στη γνώση, μπορούμε να παραμείνουμε στην κορυφή. Ακριβώς, όπως και οι συσκευές μας, επιδεικνύουμε σαν εταιρεία μία ευελιξία παντός καιρού και επιχειρηματικού κλίματος».