--> 

Νέο γραφείο για την Intersearch Worldwide στην Ελβετία

“Η επιλογή του νέου Ελβετού εταίρου μας ενδυναμώνει την Ευρωπαϊκή παρουσία της InterSearch και βέβαια ενισχύει την ηγετική παρουσία του δικτύου μας στην ανάπτυξη των διεθνών έργων εξεύρεσης στελεχών” σχολίασε ο Giuliano Viani, μέλος του Δ.Σ. της InterSearch Worldwide και υπεύθυνος για την επιχειρησιακή της ανάπτυξη στην περιοχή της Ευρώπης.

Επικεφαλής του νέου γραφείου είναι ο Dominique Seiler, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εξεύρεσης στελεχών και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Ο Dominique διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο του executive search, του διεθνούς management και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών”.

Συνέδριο για τα επαγγελματικά προσόντα

Στο συνέδριο θα εξεταστούν οι επιπτώσεις των αλλαγών αυτών στη χάραξη πολιτικής για την απασχόληση και στην αγορά εργασίας. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί κατά πόσο οι αλλαγές στα επαγγελματικά προσόντα είναι κοινές σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και αν έχουν πραγματικό αντίκρισμα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Κεντρική θέση στις εργασίες του συνεδρίου θα κατέχουν οι εμπειρογνώμονες του Cedefop ενώ στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται υψηλόβαθμοι φορείς χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυβερνήσεων και κοινωνικών εταίρων, καθώς και ερευνητές από πανεπιστήμια.

Πηγή: EMEA Business monitor

Περισσότερο ευέλικτοι εμφανίζονται οι «ώριμοι» εργαζόμενοι

Επιπλέον, στα σημαντικά συμπεράσματα της έρευνας περιλαμβάνεται και ότι οι μεγαλύτεροι εργαζόμενοι, έχουν την τάση να είναι πιο χαρούμενοι και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σχετικά με την εργασία τους αλλά και πιο πιθανό να προσφέρονται εθελοντικά να αναλάβουν ηγετικό ρόλο χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερη καθοδήγηση.

«Η μελέτη μας, ανατρέπει το στερεότυπο του μεγαλύτερου σε ηλικία εργαζόμενου που παρουσιάζεται απρόθυμος στις αλλαγές και εμφανίζεται αδιάφορος στις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται στο χώρο εργασίας» δηλώνει ο Steve O’ Dell, Διευθύνων Σύμβουλος της Talent Q.

Πηγή: HR magazine

Απολύσεων… συνέχεια

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Magna Ζίγκφριντ Βολφτ, από τους 49.000 εργαζόμενους, οι 10.500 προβλέπεται να απολυθούν και από αυτούς οι 4.500 θα «μεταταχθούν» στη Γερμανία, όπου απασχολούνται περίπου ήδη 25.000. Πέραν της Γερμανίας, όπου η Opel διαθέτει τέσσερα εργοστάσια, εκφράζονται ανησυχίες για χαμένες θέσεις εργασίας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Opel απασχολεί 7.000 εργαζόμενους στην Ισπανία, 4.700 στη Vauxhall στη Βρετανία, 5.500 στο Βέλγιο, 1.800 στην Ιταλία, 1.600 στην Αυστρία και 1.500 στη Γαλλία.

Στο 8,9% το ποσοστό ανεργίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2009

Από το σύνολο των ανέργων (442.563) το 73,7% αναζητά εργασία πλήρους απασχόλησης. Από αυτούς που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 39,5% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση ενώ το 47% αναζητά μεν πλήρη απασχόληση αλλά είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με όρους μερικής απασχόλησης. Η ανεργία έπληξε περισσότερο τις γυναίκες (12,5%) και λιγότερο τους άνδρες (6,3%) ενώ οι ηλικίες που υπέφεραν περισσότερο από την ανεργία ήταν οι 15-29, όπου η ανεργία έφτασε το 17,7%.

Ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης, το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού (6,8%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (6,3%). Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, οι μακροχρόνια άνεργοι (όσοι δηλαδή αναζητούν εργασία από 12 μήνες και πάνω) αποτελούν το 43% του συνόλου των ανέργων ενώ κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία (12,3%), στο Νότιο Αιγαίο (11,7%) και την Ήπειρο (10,9%).

Αλλαγή ημερομηνίας του “Become a Qualified Climate Change Leader”

Υπενθυμίζεται ότι το σεμινάριο διοργανώνεται από το Centre for Sustainability and Excellence (CSE), είναι αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποίησης ΙΕΜΑ (Institute of Environmental Management and Assessment), που πιστοποιεί Climate Change Leaders.

Attitude City Seminars

Η Attitude, The Training & Consulting company, διοργανώνει τα παρακάτω ανοιχτά σεμινάρια:

· «Πιστοληπτικός Έλεγχος, Πιστωτική Πολιτική Διαχείριση, Είσπραξη Απαιτήσεων, Άριστος Προγραμματισμός Ταμιακών Ροών» στις 13 & 14 Οκτωβρίου με τον Παναγιώτη Μαλακό
· «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» στις 30 & 31 Οκτωβρίου με την Χάτζη Σκευοφύλακα
· «Γραμματέας – Manager» στις 6 & 7 Οκτωβρίου
· «Presentation Skills» στις 3 & 4 Νοεμβρίου.

Εκδηλώσεις από τον ΣΣΔΠ

Ο Σύνδεσμος Στελεχών Διοίκησης Προσωπικού, ανακοίνωσε τις παρακάτω εκδηλώσεις για το επόμενο διάστημα:
Οκτώβριος 2009:
Γνωριμία Νέων Μελών

Νοέμβριος 2009:
· Συνάντηση Γνώσης “Creative Thinking Secure Positive Future”
· Συνάντηση Γνώσης “The Future of HR in Europe” Survey EAPM & Boston Consulting Group

Δεκέμβριος 2009:
Christmas Gathering Φεβρουάριος 2010: Κοπή πίτας – Τακτική Γενική Συνέλευση.

«Επίσημη συνεργασία» της Accor Services με τον ΠΑΟ

Ξεκινώντας από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2009-2010, η Accor Services με τις διατακτικές γεύματος Ticket Restaurant, θα αποτελέσει «Επίσημο Συνεργάτη» της ομάδας.

Coaching Πωλητών

Η Advanced Quality Services Ltd διοργανώνει σεμινάριο “Coaching Πωλητών” που απευθύνεται σε Εμπορικούς Διευθυντές, Διευθυντές Πωλήσεων, Πωλητές και Υπεύθυνους Προώθησης Προϊόντων & Υπηρεσιών και Υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA (πρώην Holiday Inn).