Stoiximan: Ενημέρωση για νέα career paths και workshop βιογραφικού

Περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το περίπτερο της Stoiximan στην έκθεση και ενημερώθηκαν από τα εννέα στελέχη της εταιρείας για τις δυνατότητες τους να ανοίξουν νέα career paths στον τομέα της πληροφορικής, ενώ συμμετείχαν και σε workshop για την προετοιμασία βιογραφικού.

Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, Αλεξάνδρα Λόη, σημείωσε: «Με τον άνθρωπο να βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Stoiximan, ήταν μεγάλη χαρά μας να γνωρίσουμε πολυτάλαντους νέους και νέες που επιθυμούν να εργαστούν είτε στην Θεσσαλονίκη είτε σε κάποιο άλλο από τα hubs της εταιρείας, σε ένα περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών με σημαντικές δυνατότητες εξέλιξης».

Συνεχίζεται η συνεργασία Mediacube και DigiMa

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες, συνδυάζοντας εκμάθηση και πρακτική σε σύγχρονα εργαλεία και στρατηγικές μέσα από πραγματικά projects και μελέτες περιπτώσεων (case studies). Σημειώνεται ότι τα μαθήματα εισηγούνται καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στελέχη της αγοράς του Digital Marketing, με την Mediacube να εισηγείται τα μαθήματα SEO και Web Analytics.

Εθελοντική Αιμοδοσία εργαζομένων του ΔΑΑ

Πρόκειται για την Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργήσει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για αίμα σε παιδιά που υποφέρουν από λευχαιμία ή άλλες μορφές καρκίνου, αλλά και για να καλύψει ανάγκες των υπαλλήλων ή/και συγγενών τους (α’ βαθμού).

Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα στον τομέα της ισότητας

Στον προπέρσινο Δείκτη, η Ελλάδα καταλάμβανε την τελευταία θέση στην ΕΕ των 28, με μόλις 50 βαθμούς στους 100. Αλλά και φέτος, παρά τη μικρή πρόοδο του 1,2%, η χώρα μας παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης. Με άριστα το 100 και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 67,4, η Ελλάδα σημειώνει βαθμολογία 51,2 και είναι η μόνη χώρα, μαζί με την Ουγγαρία, που δεν ξεπερνάει τους 54 βαθμούς.

Επιμόρφωση για Blockchain στο Ελληνοαμερικάνο Κολλέγιο

Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου, με εκπαιδευτή τον ειδικό στο Blockchain και μέλος του Hellenic Blockchain Hub Γιώργο Πάνου, και απευθύνεται σε developers, programmers, coders που έχουν βασικές γνώσεις γλώσσας προγραμματισμού και τεχνικών γνώσεων.

Σημειώνεται ότι η Πιστοποίηση C|BP, που αποκτάται με την ολοκλήρωσή του προγράμματος, περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες γνώσεων και δεξιοτήτων (ανάπτυξη, εφαρμογή και στρατηγική του Blockchain), ενώ οι φοιτώντες αποκτούν πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις αυτής της τεχνολογίας και των εφαρμογών της.

Public: Τριπλή διάκριση στα HR Awards

Πιο συγκεκριμένα, το Public απέσπασε: Βραβείο Gold στην κατηγορία: Talent & Performance Management-Best Talent Management Strategy & Initiative για την πλατφόρμα Idea Management, Βραβείο Bronze στην κατηγορία: Technology, e-learning & Integrated HR MIS-Most Innovative use of Technology in HR για τη συνεργασία με το LinkedIn Learning και Βραβείο Bronze στην κατηγορία: Learning & Development-Best Team Building Program για το Public Cooking Challenge. Τα βραβεία παρέλαβαν από το τμήμα HR, η Κατερίνα Μαντζώρου, HR Director και από το τμήμα Εσωτερικής Επικοινωνίας, η Χριστίνα Γκλιάτη, Internal Communication Executive.

Frank Thibaut, ΕΙΕΠ: «Η Εξυπηρέτηση πρωταγωνιστεί για ακόμη μια χρονιά»

Οι 90 εταιρείες που συμμετείχαν και οι άνθρωποί τους κατάφεραν να αναδείξουν την αξία της υψηλής εξυπηρέτησης, με σύνθημα «ΓιορτάΖΟΥΜΕ την εξυπηρέτηση όλοι ΜΑΖΙ». Η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών περιλάμβανε διαγωνισμούς, workshops, ομιλίες, family days, αλλαγές ρόλων και θέσεων αναμνηστικά δώρα και άλλα.

Ο Πρόεδρος του ΕΙΕΠ, Frank Thibaut, δήλωσε: «H Εξυπηρέτηση πρωταγωνιστεί για ακόμη μια χρονιά. Ευχαριστούμε θερμά όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με περισσότερο ενθουσιασμό και γεμάτοι από όμορφα συναισθήματα και εμπειρίες. Το 2020 προμηνύεται ακόμη πιο εντυπωσιακό και θα Είμαστε Όλοι Εκεί!».

Workshop της Priority για το GDPR

Στο workshop θα καλυφθούν οι βασικές διατάξεις του Ν.4624/2019, καθώς και οι αλλαγές που φέρνει στην ελληνική αγορά. Θα αναπτυχθούν ζητήματα, όπως η επεξεργασία δεδομένων στο Δημόσιο, οι ποινικές κυρώσεις για παραβάσεις προσωπικών δεδομένων, η επεξεργασία δεδομένων στους εργασιακούς χώρους και οι νέες περιπτώσεις περιορισμού των δικαιωμάτων του υποκειμένου, υπό το πρίσμα του νέου νόμου.

Το workshop απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις διατάξεις του νέου νόμου, καθώς και σε όσους επιζητούν να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με τη Νομοθεσία Προσωπικών Δεδομένων.

Pylones Hellas: Βράβευση στα HR Awards

Σημειώνεται ότι η εταιρεία συμμετείχε στον θεσμό υποβάλλοντας την υποψηφιότητά της στην ενότητα «Health & Well-Being», με το πρόγραμμα «be fIT».

Περισσότερες γυναίκες σε θέση ανώτατων στελεχών

Στην έρευνα συμμετείχαν Γυναίκες Επιχειρηματίες ή/και Ανώτατα Στελέχη από τις 1.200 μεγαλύτερες εταιρείες που διευθύνονται από γυναίκες βάσει κύκλου εργασιών 2017-2018. O Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Icap, δήλωσε σχετικά: «Ενισχύεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια η διείσδυση των γυναικών στις ανώτερες βαθμίδες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη αποδοχή τους στις διοικήσεις των επιχειρήσεων.

Έτσι, 8.577 εταιρείες έχουν στο τιμόνι τους γυναίκες, καταλαμβάνοντας το 24,9% επί συνόλου 34.473 εταιρειών που έχουν δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία για τη χρήση 2017, μερίδιο αυξημένο σε σχέση με την περσινή μελέτη (24,2%). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό διείσδυσης των γυναικών στις υψηλόβαθμες θέσεις αυξήθηκε κατά 5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε μία πενταετία».

Τέλος, βασικό χαρακτηριστικό της γυναικείας παρουσίας στο τιμόνι των επιχειρήσεων είναι, σύμφωνα με την έρευνα, ότι αυτή εντοπίζεται κυρίως σε εταιρείες μικρότερου μεγέθους, καθώς και ότι οι εταιρείες με γυναίκες επικεφαλής παρουσιάζουν πολύ καλύτερες επιδόσεις κερδοφορίας, σε σύγκριση με το σύνολο των επιχειρήσεων.