Ίσες ευκαιρίες για δυνατά προσόντα

Ο σπουδαστής στο πανεπιστήμιο μπορεί να παραμείνει στην περιοχή διαμονής ή και εργασίας του επιλέγοντας ο ίδιος το χρόνο, το ρυθμό και τη διαδικασία ολοκλήρωσης του προγράμματος σπουδών του. Επιπλέον, παρέχεται μεταπτυχιακό στον κατασκευαστικό τομέα στο School of the Built Environment του HWU.

Η συγκεκριμένη σχολή είναι και η παλαιότερη του HWU και λειτουργεί από το 1821, εκσυγχρονίζοντας συχνά τα προγράμματά της σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις του τομέα. Διακεκριμένο είναι επίσης και το Edinburgh Business School του HWU που προσφέρει, σύμφωνα με την κατάταξη των Financial Times, το πλέον δημοφιλές ευρωπαϊκό MBA παγκοσμίως, όπως και MSc και Διδακτορικά.

Τα μεταπτυχιακά του School of the Built Environment και του Edinburgh Business School, αλλά και τα Bachelors του HWU σε διάφορες ειδικότητες Διοίκησης Επιχειρήσεων προσφέρονται στην Ελλάδα με την ολοκληρωμένη υποστήριξη του Centre of European Management Studies (CeMS) (www.cems.gr), που εξειδικεύεται στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στελεχών και βοηθά εξαιρετικά τους σπουδάζοντες στην Ελλάδα για επιτυχία στις σπουδές τους.

Συνεργασία ΕΕΔΕ και University of Kent

Το Executive Kent MBA in Athens είναι ένα διετές part time μεταπτυχιακό πρόγραμμα διεθνούς επιπέδου, που διδάσκεται αποκλειστικά από τους πανεπιστημιακούς του University of Kent στην αγγλική γλώσσα. Ενώνει τη θεωρητική υποστήριξη με την πρακτική εμπειρία, μέσα από σύγχρονες μεθόδους μάθησης, προσφέρει επιμόρφωση στα τρέχοντα επιχειρησιακά προβλήματα και ευκαιρίες στους συμμετέχοντες για δημιουργία νέων επαφών, συμβάλλοντας στη δημιουργία και εκμετάλλευση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών. Επιπλέον, είναι ένα πιστοποιημένο MBA (accredited) από την Association of MBA’ s (AMBA).

Η Ελβετία «κλείνει» τα σύνορα της αγοράς εργασίας

Ακόμη, η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μειώσει και τον αριθμό των μεταναστών από χώρες της ΕΕ στους οποίους θα δίνονται άδειες εργασίας και επιφυλάχθηκε για τη χρήση μιας διάταξης που της επιτρέπει να απαγορεύσει σε εργαζόμενους από χώρες-μέλη της Ένωσης να ζητούν εργασία εντός των συνόρων της, για να προστατεύσει την εγχώρια αγορά της.

Συγκεκριμένα, το κυβερνητικό ανακοινωθέν ανέφερε ότι για τους εργαζόμενους εκτός Ευρώπης «θα εκδοθούν το μέγιστο 2.000 άδειες παραμονής και 3.500 προσωρινές άδειες παραμονής για την επόμενη χρονιά, οι μισές από την τρέχουσα χρονιά». Η ανεργία στην Ελβετία έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο της τετραετίας τον Οκτώβριο, αγγίζοντας το 4% ενώ οι μετανάστες που θα φθάσουν στη χώρα εντός του 2009, αναμένεται να υπερβούν τους 70.000.

Το 2008, η Ελβετία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των μόνιμων κατοίκων της τα τελευταία χρόνια, σε σημαντικό βαθμό λόγω της προσέλευσης μεταναστών, που ανήλθε σε ύψος ρεκόρ.

Πηγή: EMEA Business Monitor

Ποσοστά ανεργίας στις χώρες του ΟΟΣΑ στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα

Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε αμετάβλητο σε σχέση με το Σεπτέμβριο, στο 9,8% ενώ αυξήθηκε κατά 1,9 ποσοστιαία μονάδα από τον Οκτώβριο του 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στο 5,1%, στη Γαλλία στο 10,1% και στη Γερμανία στο 7,5%.

Όσον αφορά την Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο αναρριχήθηκε στο 9,1% από 7,4% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Στους άντρες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 6% από 5,1% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ στις γυναίκες εκτινάχθηκε στο 13,4% από 10,7%. Κατά ομάδες ηλικιών, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στους νέους 15-24 ετών (25,7%).

Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στην Ήπειρο (12,3%) και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (11,9%) και τα χαμηλότερα στο Νότιο Αιγαίο (3,6%) και στο Βόρειο Αιγαίο (4%).

Πηγή: naftemporiki.gr

Η ανεργία το σημαντικότερο πρόβλημα των Ευρωπαίων

Ωστόσο, η πλειονότητα εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα όσον αφορά την κρίση. Η πλειονότητα των Ευρωπαίων (54%) πιστεύει ότι δεν έχουν έρθει ακόμα τα χειρότερα όσον αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση ενώ το 38% πιστεύει ότι η κρίση έχει ήδη κορυφωθεί. Το ποσοστό αυτό είναι κατά δέκα μονάδες υψηλότερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης έρευνας.

Η ίδια πιο θετική τάση, σε σύγκριση με την άνοιξη του 2009, παρατηρείται και σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για την οικονομική κατάσταση της ΕΕ κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες: το 30% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι οι επόμενοι δώδεκα μήνες θα είναι καλύτεροι, το 38% ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή ενώ το 21% πιστεύει ότι θα είναι χειρότεροι.

Ανάλογες πιο θετικές προσδοκίες κατεγράφησαν και για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας: το 29% πιστεύει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες, το 36% ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή ενώ το 24% ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Οι περισσότεροι, με ποσοστό 51%, θεωρούν ότι η ανεργία αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα τους τη στιγμή αυτή. Η οικονομική κατάσταση έρχεται δεύτερη με ποσοστό 40% ενώ ο πληθωρισμός με 19% είναι το τρίτο σημαντικότερο πρόβλημα μαζί με το έγκλημα.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο πληθωρισμός, η οικονομική κατάσταση και η ανεργία παραμένουν τα τρία σημαντικότερα προβλήματα. Την έρευνα αυτή του «τακτικού ευρωβαρομέτρου» διενήργησε η εταιρεία TNS Opinion & Social με άμεσες προσωπικές συνεντεύξεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 30.238 άτομα από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου 2009.

Πηγή: naftemporiki.gr

Στασιμότητα στην εργασία εντοπίζει η πλειοψηφία των εργαζομένων

Οι ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι θεωρούν τη δουλειά τους στάσιμη είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πουν ότι δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να προαχθούν (32% όσων θεωρούν τις εργασίες τους στάσιμες έναντι 18% αυτών που δήλωσαν ότι δεν είναι), ήταν λιγότερο πιθανό να πουν ότι τους ζητήθηκε να κάνουν περισσότερα (14% έναντι 27%) και υποστήριξαν ότι τους δίνονται λιγότερο συναρπαστικές προκλήσεις (3% έναντι 26%).

Η έρευνα, επίσης, αποκάλυψε ότι το 46% των εργαζομένων που θεωρούν στάσιμες τις θέσεις τους δήλωσαν ότι «κάνουν απλά τη δουλειά τους και πάνε σπίτια τους» σε σχέση με το 20% αυτών που είπαν ότι δεν αισθάνονται στάσιμοι και οι οποίοι κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το 44% των εργαζομένων θα ψάξει για άλλη δουλειά όταν η κατάσταση της οικονομίας βελτιωθεί. Ανάμεσα στους εργαζόμενους που αισθάνονται στάσιμη την εργασία τους, 77% θα την άφηναν για άλλη εταιρεία αν τους δινόταν η ευκαιρία.

Η Ergonomia στον HR GUIDE 2010

Στις σελίδες 242 (Employee Assistance Programs) και 124 (Υπηρεσίες HR), η λέξη «Ψυχολόγοι» κατά λάθος αποτυπώθηκε bold. O αριθμός 150 αφορά όλο το προσωπικό και όχι μόνο τους «Ψυχολόγους».

Πρόγραμμα σπουδών από την iCon

Πέρα από αυτά, η iCon παρέχει συνεχή και ολοκληρωμένη υποστήριξη στους σπουδαστές, συμβάλλοντας στην επαγγελματική εξέλιξη, τη δικτύωση και την υψηλή απασχολησιμότητα (πάνω από 90% των αποφοίτων εργάζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους). Για πληροφορίες: www.icon.gr.

Νέα ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί αποκλειστικά μεγάλες αγγελίες εργασίας και παρέχει όλες τις βασικές υπηρεσίες, όπως δημοσίευση αγγελιών απεριόριστου μεγέθους, δημιουργία αγγελιών πλαισίου και αναζήτηση στη βάση δεδομένων βιογραφικών.

Επίσης, παρέχονται συμπληρωματικές υπηρεσίες, όπως μια σειρά επιλογών για την προστασία της ηλεκτρονικής διεύθυνσης των διαφημιζόμενων, διαφορετικοί τρόποι λήψης αιτήσεων, απλοποιημένη διαδικασία δημοσίευσης αγγελίας, ενισχυμένη προβολή αγγελίας και άμεση ενημέρωση χρηστών για νέες αγγελίες που τους αφορούν. Για πληροφορίες: [email protected].