Ημέρες Καριέρας στη Θεσσαλονίκη

Οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν, ακόμη κι αν δεν προγραμματίζουν να προβούν άμεσα σε κάποια πρόσληψη.

Πληροφορίες: 2310-994009, [email protected] και www.dasta.auth.gr.

IST College: Ημέρα Καριέρας

Με τη συμμετοχή πλήθους μεγάλων εταιρειών, η «Ημέρα Καριέρας», παρά τη δυσχερή κατάσταση για την ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση την ελληνική αγορά εργασίας, έφερε σε επαφή τους φοιτητές και αποφοίτους του IST College με εκπροσώπους εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, βοηθώντας την ένταξη των φοιτητών στην αγορά εργασίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων.

Το IST College δραστηριοποιείται σε τρεις κύριους επιστημονικούς τομείς: των Οικονομικών & Επιχειρησιακών Επιστημών, της Επιστήμης Υπολογιστών-Πληροφορικής και των Ανθρωπιστικών Επιστημών & Επιστημών Υγείας, προσφέροντας προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Pick ‘n Roll: 1st Coach a Winning Team Conference

Το Συνέδριο με θέμα «Μαζί, Κάθε ‘Ενας Πετυχαίνει Περισσότερα» θα παρουσιάσει τάσεις, τεχνικές και εργαλεία διοίκησης ομάδων που ξεχωρίζουν ακόμα και σε περιόδους έντονης ύφεσης.

Οι ομιλητές παρουσιάζοντας προσωπικές εμπειρίες και πρακτικές, των οποίων η εφαρμογή τους οδήγησε στην κορυφή στο χώρο δραστηριότητάς τους, στοχεύουν να προκαλέσουν το μέχρι τώρα τρόπο σκέψης, να εμπνεύσουν, να ενθαρρύνουν και να κινητοποιήσουν.

Πληροφορίες: www.teamconference.gr.

PwC: Συνάντηση στελεχών με ανώτατα στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο ρόλο της διεύθυνσης του Ανθρωπίνου Δυναμικού και πόσο έχει αλλάξει για να ανταπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις, τη μείωση του εργασιακού κόστους και κατά πόσο το Ανθρώπινο Δυναμικό αποτελεί επένδυση ή κόστος.

Άλλα θέματα αφορούσαν στην ενίσχυση της δέσμευσης και παρακίνησης μέσω μη παραδοσιακών μορφών ανταμοιβής, ανάπτυξης και προσέλκυσης ταλέντων. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Λεωνίδας Παπαϊωάννου, υπεύθυνος της ομάδας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της PwC Ελλάδας. Έλαβαν επίσης μέρος, ο Κυριάκος Ανδρέου, Partner της PwC και Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, καθώς και οι Isabelle Moser, Μαρία Γονίδη, Δημήτρης Παπατριανταφύλλου και Παναγιώτα Θεοδώρου από την ομάδα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού. 

Future Trend επίσημη αντιπρόσωπος των Harrison Assessments

Τα Harrison Assessments είναι παγκοσμίως κορυφαία και σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, που χρησιμοποιούνται από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές, όπως Bayer, BMW, Boeing, Coca Cola, Canon, Cisco, DuPont, Ericsson, GroupCarrefour, Epson, Johnson&Johnson, IBM, LG, M&S, McDonalds, Microsoft, Nestle, Oracle, Panasonic, Pfizer, Samsung, Sony, Toyota, Tesco, Unilever, κ.ά. Με προηγμένη τεχνολογική πλατφόρμα, έγκυρη ερευνητική βάση, σκιαγραφούν την επαγγελματική συμπεριφορά και προσωπικότητα του εργαζομένου.

Η Randstad υπογράφει συμφωνία με την USG People στην Ευρώπη

Σε αυτές τις χώρες με εξαίρεση την Αυστρία, οι δυο επιχειρήσεις έχουν συγκρίσιμη προσφορά και γεωγραφική κάλυψη, συνδυασμός που δημιουργεί μια μοναδική στρατηγική ευκαιρία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad, Ben Noteboom λέει: «Αυτή η κίνηση προσφέρει στην Randstad την ευκαιρία επέκτασης του δικτύου μας, γεγονός πολύ σημαντικό για την εκπλήρωση των στρατηγικών μας στόχων.

Η συναλλαγή αυτή μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να διεισδύσουμε στην αυστριακή αγορά. Οι συνδυασμένες δραστηριότητες ωφελούν τόσο τους πελάτες, όσο και τους υποψήφιους και προσφέρουν στους εργαζόμενους ευκαιρίες
εξέλιξης».

Ανανέωση συνεργασίας MERCER με PLAS και PLANET

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες PLANET και PLAS, σε συνεργασία με την εταιρεία Mercer διοργάνωσαν στις 5 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση των προϊόντων της Mercer και του τρόπου αξιοποίησής τους στη σημερινή συγκυρία.

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙΔΕΑ

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Θεόδωρος Τόλλης, Εκτελεστικός Διευθυντής, ICAP Employment Solutions)
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Country Manager, Adecco
Γραμματέας: Γρηγόρης Μητσακόπουλος, Managing Director, Trenkwalder Job Centres
Ταμίας: Βενετία Κουσία, Managing Director, ManpowerGroup

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙΔΕΑ είναι ετήσια και λήγει το Φεβρουάριο του 2014.

Η Alexander Hughes επεκτείνει τη διεθνή παρουσία της σε Η.Π.Α. και Ασία

Ο Walter U. Baker, Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας στις Η.Π.Α. θα επιβλέπει τη λειτουργία της της στην περιοχή ενώ ο Jim Crowe θα διαχειρίζεται την επέκταση της εταιρείας στην Κίνα. Πλέον η Alexander Hughes Η.Π.Α. θα δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών εξεύρεσης στελεχών από τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι ενώ το γραφείο της εταιρείας στη Σαγκάη θα εξυπηρετεί τις ανάγκες στελέχωσης στην Κίνα.

Σε συνέχεια πολλαπλών εξαγορών στη Βραζιλία, Ινδία, Χονγκ-Κονγκ και στην Αυστραλία το 2012, η Alexander Hughes αποτελεί σήμερα έναν από τους ολοκληρωμένους παγκόσμιους παρόχους υπηρεσιών εξεύρεσης ανώτατων στελεχών και συναφών υπηρεσιών. Η επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στις Η.Π.Α. και στην Κίνα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του ομίλου που υλοποιείται εδώ και ένα έτος και που αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της πελατειακής του στήριξης σε πλαίσια και σύνορα ευρύτερα από την Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής, Manager of the Year 2012

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Κ. Φρουζής ανέφερε ότι η διάκριση επιβραβεύει μια προσπάθεια πολλών ετών, με επιμονή για συνεχή βελτίωση. Και συνέχισε: «Μια πορεία 26 ετών σε πέντε βιομηχανίες (πετρέλαια, καταναλωτικά, λιανεμπόριο, τηλεπικοινωνίες και φαρμακοβιομηχανία).

Ήταν μακρά κι όχι εύκολη πορεία όπου έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στην ομαδική δουλειά, στο να πλαισιώνομαι από εξαίρετους συνεργάτες, στο καλό συνεργατικό κλίμα και στην πίεση για αποτελέσματα. Μαζί με μένα σήμερα επιβραβεύεται και η Novartis, η εταιρεία μου αλλά και ολόκληρη η φαρμακοβιομηχανία, το σπίτι μου. Θέλω να ξέρετε ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν εξαιρετικούς managers-μεθοδικούς, με στρατηγική σκέψη, με επικέντρωση στα αποτελέσματα».