«Customer Service Open Days» από το ΕΙΕΠ

Οι «Customer Service Open Days» έχουν στόχο να ενισχύσουν την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών Εξυπηρέτησης Πελατών, μέσα από τη δικτύωση των ενδιαφερομένων με εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Πραγματοποιώντας Workshops, Study Tours, Παρουσιάσεις, Case Studies, CEO Breakfasts & Customer Service Champion Breakfasts, το ΕΙΕΠ ενισχύει την υιοθέτηση επιτυχημένων πρακτικών, προωθεί τη δικτύωση των επαγγελματιών της εξυπηρέτησης πελατών και προσφέρει εξειδίκευση στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση, μέσα από την εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια των «Customer Service Open Days 2019», διοργανώθηκαν 11 εκπαιδευτικές δραστηριότητες από εταιρείες διαφορετικών κλάδων της αγοράς, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 400 στελέχη και ενδιαφερόμενοι.

HR Community Conference & Awards 2019

Το βασικό ερώτημα το οποίο θα τεθεί προς προβληματισμό και συζήτηση στο συνέδριο είναι το εξής: Είναι δυνατόν παραγωγική διαδικασία και παιχνίδι να ενωθούν, εξασφαλίζοντας βελτίωση τόσο της παραγωγικότητας (της αποδοτικότητας), όσο και της προοπτικής της ανθρώπινης ευτυχίας; παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών; Σημαντικοί Έλληνες επιχειρηματίες, managers παραγωγής και διοίκησης, θεσμικοί, ακαδημαϊκοί,  στελέχη διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, gamers, αθλητές, σύμβουλοι θα μοιραστούν προβληματισμούς και απόψεις σε έναν γόνιμο διάλογο.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΛΤΑ στο πλευρό της ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Σκοπός του αγώνα, που διήρκησε 90 ώρες, ήταν η στήριξη των σωματείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», καθώς για κάθε χιλιόμετρο που έτρεξε ο κάθε συμμετέχων, προσφέρεται 0,50 ευρώ στο Μαζί για το Παιδί. Η Ομάδα Άθλησης της ΔΕΛΤΑ με 29 συμμετοχές συγκέντρωσε συνολικά 3.705 χλμ., κερδίζοντας την 1η θέση στην κατηγορία του «ομαδικού 15-29 συμμετοχών» και την 3η θέση στο σύνολο όλων των ομάδων. Για τον ίδιο σκοπό, η εταιρεία ΔΕΛΤΑ, ενισχύοντας και επιβραβεύοντας την προσπάθεια των εργαζομένων της, προσφέρει Γάλα Βλάχας εβαπορέ στα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Δράση ΕΚΕ από τη Genesis Pharma

Οι εθελοντές άφησαν το «αποτύπωμά» τους, δημιουργώντας πάνω στους τοίχους δέντρα από πολύχρωμες παλάμες, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά. Στη δράση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος συγχάρηκε τους εθελοντές και μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Genesis Pharma, Κώστα Ευριπίδη, πρωτοστάτησαν στην κεντρική μεγάλη ζωγραφιά, αφήνοντας και εκείνοι το αποτύπωμά τους. Σημειώνεται ότι την οργάνωση και υλοποίηση της ενέργειας ανέλαβε η εταιρεία Greenmind Αdvertising, ειδικευμένη σε δράσεις ΕΚΕ.

Νέος κύκλος «κατάρτιση πωλήσεων – ΙΠΕ»

Το πρόγραμμα απευθύνεται στα μέλη του ΙΠΕ και σε όλα τα στελέχη των πωλήσεων που επιθυμούν να αποκτήσουν μία υψηλού επιπέδου κατάρτιση στις πωλήσεις και ένα πολύτιμο προσόν στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Μαΐου.

Μελέτη ICAP: «Πρόσφατες εξελίξεις και επιδόσεις επιλεγμένων κλάδων»

O Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου εταιρειών ICAP δήλωσε ενδεικτικά: «Η ελληνική οικονομία παρουσίασε ελαφρά ανάκαμψη τα δύο τελευταία έτη, μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης. Το ΑΕΠ της χώρας κινήθηκε σε χαμηλή αλλά θετική τροχιά καθώς, το 2018 αυξήθηκε κατά 1,9% ενώ το 2017 ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής ήταν 1,5%. Βεβαίως, η επάνοδος της εγχώριας οικονομίας, έστω και σε ελαφρά ανοδική τροχιά, είναι μία ελπιδοφόρα εξέλιξη και λειτουργεί θετικά στον επιχειρηματικό τομέα.

Ωστόσο, η ταχεία ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, καθώς και η εξασφάλιση ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, είναι οι παράγοντες εκείνοι οι οποίοι θα συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς, καθώς και στην αύξηση των επιχειρηματικών προσδοκιών. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά τους, αποκτώντας μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή δυναμική.

Η θετική εξέλιξη στην εγχώρια οικονομία αποτυπώνεται (ως ένα βαθμό) και στις επιδόσεις επιλεγμένων κλάδων δραστηριότητας. Βεβαίως, οι επί μέρους επιχειρηματικοί τομείς επηρεάσθηκαν σε διαφορετικό βαθμό. Σε γενικές γραμμές, διαπιστώνεται ότι οι κλαδικές επιδόσεις όσον αφορά δείκτες αποδοτικότητας κεφαλαίων και κερδοφορίας, σημείωσαν σχετική βελτίωση το 2017 σε σχέση με το 2016. Επίσης, διατηρείται η τάση περιορισμού των ζημιογόνων κλάδων, συγκριτικά με προηγούμενα έτη».

Η 3Μ Hellas διακρίνεται στα Health & Safety Awards για 5η χρονιά

Στην τελετή απονομής, παρευρέθηκαν 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision-makers της αγοράς. Η 3Μ ήταν ανάμεσα στους νικητές της κατηγορίας «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας – Εκπαίδευση & Ευαισθητοποίηση Προσωπικού» και παρέλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα 3Μ Science of Safety Experts.

Το νέο πρόγραμμα της 3Μ αφορά έναν κύκλο επιμόρφωσης διάρκειας 20 ωρών ο οποίος προσφέρει απαραίτητη γνώση που πρέπει να έχει ένας Τεχνικός Ασφαλείας, ή Υπεύθυνος Υγείας
& Ασφάλειας Περιβάλλοντος, καθώς και την πιστοποίηση γνώσεων, η οποία πραγματοποιείται με την επικύρωση της TUV Hellas.

Στην τελετή απονομής, το βραβείο παρέλαβε η Νατάσα Κωνσταντίνου, Corporate Sales & Marketing Operations Leader South East Europe Region η οποία δήλωσε: «Αυτή η βράβευση είναι σημαντική για εμάς, καθώς ο θεσμός πλέον των Health & Safety Awards, είναι αυτός που επιβραβεύει τις εταιρείες που πραγματικά ενδιαφέρονται και αναπτύσσουν ουσιαστικές δράσεις για την ενίσχυση της κουλτούρας υγείας και ασφάλειας στον χώρο της εργασίας».

Το 75% του κοινού θεωρεί τις οικογενειακές επιχειρήσεις πιο αξιόπιστες

«Κατορθώνουμε κάθε χρόνο να αναδεικνύουμε νέα θέματα για τις οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και να φωτίζουμε τις διαχρονικές ανησυχίες τους υπό διαφορετικές οπτικές γωνίες», δήλωσε ενδεικτικά ο Βαγγέλης Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος της KPMG. «Στο πλαίσιο του σύγχρονου VUCA -Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity- κόσμου, οι οικογενειακές επιχειρήσεις πρέπει να ‘’αυξήσουν ταχύτητα’’, τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους δεν μπορούν πλέον να αντισταθμίσουν τους πιο αργούς ρυθμούς που συνήθως τις χαρακτηρίζουν», υποστήριξε ο keynote speaker του Forum και καθηγητής του MIT Professor, John Davis.

Μεταξύ άλλων, την πρόκληση της διεθνοποίησης και της δραστηριοποίησης της επόμενης γενιάς στο εξωτερικό, προκειμένου να υποστηριχθεί η δραστηριότητα της επιχείρησης ανέδειξε στην εισαγωγική παρουσίαση του Forum ο Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ.

Από την πλευρά τους, ο Βασίλης Αντωνάς και η Τερέζα Βενετσάνου, CEO και Director of Training and Business Development της Impact αντίστοιχα, υποστήριξαν ότι, για την κατανόηση των συγκρούσεων στις οικογενειακές επιχειρήσεις, είναι πολύ σημαντικό τα μέλη να κατανοούν τα όριά τους και τους ρόλους που υιοθετούν στο σύστημα του οργανισμού.

Παράλληλα, ο καθηγητής του Zepellin University, Hermut Kormann, εξήγησε ότι η μακροβιότητα των οικογενειακών επιχειρήσεων δεν οφείλεται τόσο στο κυνήγι των θεαματικών κερδών, όσο στην επιδίωξη των σταθερών ρυθμών ανάπτυξης. Τέλος, το 75% του κοινού θεωρεί τις οικογενειακές επιχειρήσεις πιο αξιόπιστες σε σχέση με τις μη οικογενειακές, ενώ το 66% εμφανίζεται διατεθειμένο να πληρώσει premium τιμές για προϊόντα οικογενειακών επιχειρήσεων.

«Είναι, ωστόσο, πολύ ενδιαφέρον ότι πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις δεν επικοινωνούν την ιδιότητά τους αυτή στο κοινό, υπάρχει λοιπόν ανεκμετάλλευτο πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση και βέλτιστη διαχείριση της φήμης των οικογενειακών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Matt Painter, Διευθύνων Σύμβουλος του Ipsos Corporate Reputation.

METRO AEBE: Με 1.000 δρομείς στο NFL

Οι συμμετοχές από την ομάδα δρομέων της εταιρείας που έτρεξαν ή και περπάτησαν ξεπέρασαν τις 1.000, με τους εργαζόμενους και των δύο αλυσίδων (My market και METRO Cash and Carry) και τις οικογένειές τους να στηρίζουν μία από τις κορυφαίες φιλανθρωπικές ενέργειες του είδους στον κόσμο.

«Είναι η 3η χρονιά του δρομικού μας κινήματος για τη METRO και είναι πραγματικά πραγματική εντυπωσιακή και ταυτόχρονα συγκινητική η συμμετοχή των ανθρώπων της εταιρείας που ήρθαν εδώ για να διανύσουν “Χιλιόμετρα Προσφοράς” στηρίζοντας τα παιδιά που το χρειάζονται.

Περισσότεροι από 1100 εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους συμμετείχαν No Finish Line, στέλνοντας ένα μήνυμα εθελοντισμού και αναδεικνύοντας τη δύναμη της ομάδας για καλό σκοπό. Είμαστε πραγματικά περήφανοι!» δήλωσε η Δήμητρα Δασκαλάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων.

Η Coca-Cola 3Ε στους εργοδότες επιλογής για τη Γενιά Y

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία πρόσφατα προχώρησε στην ενίσχυση της ομάδας πωλήσεων με 165 προσλήψεις. Πέρυσι, 36% των νέων που είχαν εποχικές θέσεις ανέλαβαν οργανικές θέσεις, ενώ πολλοί εργαζόμενοι, που ξεκίνησαν σε εποχικές θέσεις πωλήσεων, έχουν ήδη εξελιχθεί σε σημαντικές θέσεις στον οργανισμό. Η εταιρεία υλοποιεί επίσης πρωτοβουλίες για τη συνεχή ενίσχυση του εργασιακού της περιβάλλοντος, που εμπλουτίζονται διαρκώς με την ενεργή συμμετοχή και γνώμη των εργαζομένων της.

Ταυτόχρονα, έχει λανσάρει πρωτοπόρα προγράμματα για την Ελλάδα, που επιτρέπει ιδιαίτερα σε ανθρώπους που είναι σε ρόλους γραφείου να δουλεύουν από το σπίτι κάποιες μέρες της εβδομάδας, αλλά και στηρίζει την οικογένεια και τον χρόνο με αυτήν, παρέχοντας επιπλέον ημέρες άδειας για νέους γονείς. Αξίζει να αναφερθεί ότι 85% των ρόλων ευθύνης καλύπτονται εσωτερικά, μέσω προαγωγών και περίπου 15 στελέχη της εταιρείας κάθε χρόνο αναλαμβάνουν ρόλους στον ευρύτερο Όμιλο και άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται.