Ισότητα φύλων και ευρωπαϊκή πολιτική

«Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, η ισότητα των φύλων είναι πιο σημαντική από ποτέ» δήλωσε ο Vladimir Spidla, Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών. Μεταξύ άλλων, συμπλήρωσε: «έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο αλλά η τρέχουσα οικονομική ύφεση δημιουργεί νέες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οικονομική ύφεση, έχει πλήξει περισσότερο τους άνδρες, κάτι που αντανακλά στο γεγονός ότι πολλοί από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο, απασχολούν κυρίως αντρικό εργατικό δυναμικό. Αυτό έχει αντιστρέψει το ιστορικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, με το ποσοστό ανεργίας των γυναικών να υπερβαίνει για πρώτη φορά αυτό των γυναικών. Πάντως, το ασθενές φύλο εξακολουθεί να αμείβεται λιγότερο».

Παρά τη συνολική πρόοδο στο θέμα της ισότητας των φύλων, σημαντικά κενά παραμένουν ακόμη σε πολλούς τομείς: αν και οι γυναίκες αποτελούν το 59% όλων των νέων πτυχιούχων πανεπιστημίων. εξακολουθούν να κερδίζουν κατά μέσο όρο 17% λιγότερο από τους άνδρες. Ακόμα, περισσότερες είναι οι γυναίκες που εργάζονται υπό το καθεστώς μερικής απασχόλησης από τους άνδρες (σε ποσοστό 31,2% και 7,7% αντίστοιχα) ενώ κυριαρχούν και σε τομείς όπου οι μισθοί είναι χαμηλότεροι (πάνω από το 40% των γυναικών, εργάζονται στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της δημόσιας διοίκησης). Χαμηλή είναι η εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, λήψης οικονομικών αποφάσεων και στην ευρωπαϊκή πολιτική. Άλλωστε, εξαιτίας του ότι οι περισσότερες γυναίκες βρίσκονται σε πιο επισφαλείς θέσεις εργασίας, απειλούνται από φτώχεια περισσότερο από ότι οι άνδρες.

1ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Επιχειρήσεων

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να καλυφθούν τα συνολικά 35 ιστιοπλοϊκά που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, όπου για ένα διήμερο δίνεται η ευκαιρία σε στελέχη επιχειρήσεων να συνεργαστούν, να αναπτύξουν την ομαδική εργασία και να βρεθούν δίπλα στη θάλασσα και το περιβάλλον. Η πρώτη μέρα του αγώνα θα ξεκινήσει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου από το Φάληρο με προορισμό τη νήσο Μονή κοντά στην Αίγινα. Μετά το τέλος της πρώτης ιστιοδρομίας, τα μέλη των πληρωμάτων θα διανυκτερεύσουν στον Πόρο, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα. Η δεύτερη ημέρα αγώνα, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει με αφετηρία τον Πόρο και προορισμό το Φάληρο. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών: www.zitaexecutiveyachting.gr.

Αύξηση γονικής άδειας στους 4 μήνες συμφώνησαν οι ευρωπαίοι κοινωνικοί εταίροι

Η συμφωνία-πλαίσιο υπεγράφη μεταξύ των δικτύων εργοδοτών-εργαζομένων ETUC, BUSINESSEUROPE, CEEP και UEAPME, παρουσία του αρμοδίου επιτρόπου για την Απασχόληση, Βλάντιμιρ Σπίντλα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο της συμφωνίας προβλέπεται η αύξηση της γονικής αδείας από 3 σε 4 μήνες για κάθε γονέα, με τον περιορισμό, ωστόσο ότι ο ένας από τους 4 μήνες δε θα μπορεί να μεταβιβαστεί από τον ένα γονέα στον άλλο.

Επιπλέον, η συμφωνία-πλαίσιο εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους και υπογραμμίζεται η δέσμευση των εργοδοτών να την τηρούν απαρέγκλιτα. Εντούτοις, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που προσφέρει στους εργαζομένους είναι η δυνατότητα που αποκτούν, ώστε να ζητήσουν προσαρμογή των όρων εργασίας τους, αφού επιστρέψουν από την άδεια, όπως, για παράδειγμα, αλλαγή ωραρίου.

Η νέα απόφαση θωρακίζει τους εργαζομένους και απέναντι σε μια δυνητική απόλυση αλλά και σε κάθε είδους δυσμενή μεταχείριση από πλευράς εργοδοσίας αναφορικά με την άσκηση του δικαιώματος λήψης γονικής αδείας.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων HR Society

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Isabelle Moser, Senior Consultant της Randstad, Κατερίνα Μπουγέση, Διευθύντρια Προσωπικού της Ideal Standard, Έφη Μητσοπούλου και Ιωάννα Κυριαζή, από το τμήμα εργατικού δικαίου της KGDI LAW FIRM και Νικόλαος Σταθόπουλος, Διευθυντής της ISON Psychometrica. Οι παρευρισκόμενοι ήταν απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος Δ.Α.Δ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στελέχη της αγοράς.

Κοινωνικό Βαρόμετρο «A.S.B.I.»

Αυτό ήταν ένα από τα κύρια συμπεράσματα του Κοινωνικού Βαρόμετρου A.S.B.I.-2009 που υλοποίησε, για 7η χρονιά, η ΜEDA Communication σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ερευνών VPRC. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Βαρόμετρου πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2009.

Πάντως, αρκετά υψηλό παραμένει ακόμη το ποσοστό των εργαζομένων που δηλώνουν άγνοια για το αν η εταιρεία ή ο οργανισμός που εργάζονται αναλαμβάνει κοινωνικές ή περιβαλλοντικές δραστηριότητες (6,5 στους 10 εργαζόμενους). Η αναγκαιότητα, λοιπόν, από μέρους των επιχειρήσεων να ερμηνεύσουν, να αντιληφθούν σωστά και να προωθήσουν την έννοια της Ε.Κ.Ε., καταρχήν στο εσωτερικό τους περιβάλλον, και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους παραμένει σημαντική.

Με βάση το σύνθετο δείκτη της υποστήριξης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2009, διαχρονικά παρατηρείται ότι 6 από τις 10 εταιρείες ξεχωρίζουν για τη σταθερή παρουσία τους τα τελευταία έξι χρόνια. Αυτές είναι η Goody’s, η Cosmote, η Coca-Cola, η Vodafone, ο ΟΤΕ και η Alpha Bank. Αξιόλογη είναι η εμφάνιση, σε επίπεδο τιμών για δεύτερη χρονιά, της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ που καταλαμβάνει τη 3η θέση, η διατήρηση στην 4η θέση της Coca Cola και η είσοδος της Vodafone στην πρώτη πεντάδα μετά από δύο χρόνια. Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί η επανεμφάνιση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην 8η θέση της κατάταξης και η νέα είσοδος του ΟΠΑΠ στην 9η θέση.

Εκδήλωση ενημέρωσης από την ICON

Η iCon προσφέρει προγράμματα στους τομείς της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού, της επικοινωνίας, των δημοσίων σχέσεων, του real estate, των χρηματοικονομικών, της διαχείρισης έργου (project management), της διαχείρισης κρίσεων, της διοίκησης επιχειρήσεων, του μάρκετινγκ, των λογιστικών κ.λπ. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την iCon International Training, στα τηλέφωνα: 210 9248534, 2310264570, www.icon.gr.

Η ανθρώπινη πλευρά των πωλήσεων

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις εστιάζουν το ενδιαφέρον και τις δυνάμεις τους στο κυνήγι της «ευτυχίας», δηλαδή των αριθμών, των ποσοστών και των αποτελεσμάτων. Μάλιστα, στις πωλήσεις το φαινόμενο αυτό είναι εντονότερο, με τον ανθρώπινο παράγοντα να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι πωλήσεις χρειάζονται στήριξη. Οι πωλητές είναι εκείνοι που καλούνται να αυξήσουν την απόδοσή τους, να δώσουν το κάτι παραπάνω ώστε κάθε επιχείρηση να ξεπεράσει αναίμακτα τους σκοπέλους της κρίσης. Οι άνθρωποι των Πωλήσεων είναι δέκτες πιέσεων, φορτώνονται στρες και αισθάνονται στο τέλος της μέρας ένα συναισθηματικό άδειασμα.

Έτσι, το καθιερωμένο, πλέον, συνέδριο των πωλήσεων, επικεντρώνεται φέτος στην προσωπικότητά και το συναισθηματικό κόσμο αυτού του πολύτιμου κομματιού του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων. Εστιάζει στα εργαλεία και τις τεχνικές καθοδήγησης που σχετίζονται με τη συμπεριφορά, την ηθική αναγνώριση και την αύξηση της αποδοτικότητας.

Το SMF 2009 φιλοξενεί δύο διακεκριμένους ομιλητές. Ο Dr. Brian Little φέρνει την εμπειρία του Harvard University (έχει διδάξει εκεί 2000-2007) στους Sales Managers, σε ένα τομέα του management που έχει σημαίνουσα βαρύτητα στον επηρεασμό των αποτελεσμάτων. Ειδικότητά του είναι η αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο οι διαφορετικές προσωπικότητες αντιδρούν στις εναλλασσόμενες συνθήκες της αγοράς, των χαρακτηριστικών που τους εμψυχώνουν ή αποδυναμώνουν και οι παρεμβάσεις στις οποίες ενδείκνυται να προβούν οι Sales Managers για να έχουν σταθερά υψηλή απόδοση οι υφιστάμενοί τους.

Ο Dan Hill είναι ο διασημότερος μελετητής της επίδρασης των συναισθημάτων στην Πώληση. Ο Hill αναπτύσσει και τεκμηριώνει με πολλά παραδείγματα την επαναστατική τεχνική Facial coding. Ο Dan Hill υπόσχεται να αποδείξει στους Διευθυντές Πωλήσεων ότι «τα συναισθήματα μπορεί να μην ποσοτικοποιούνται, αλλά σίγουρα εξαργυρώνονται».

H Intersearch Worldwide γιορτάζει τα 20α της γενέθλια

Σύμβουλοι εξεύρεσης στελεχών από τα γραφεία της InterSearch Worldwide σε όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στην Ουγγρική πρωτεύουσα, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες για τις τελευταίες τάσεις στην παγκόσμια αγορά εξεύρεσης στελεχών και να γιορτάσουν δύο δεκαετίες προσφοράς υπηρεσιών.

Αυτή τη χρονιά παραλήπτης του Ετήσιου Αριστείου της InterSearch ήταν ο Heinz-Dieter Hestermann από τη Γερμανία, εκ των ιδρυτών της InterSearch Worldwide, τέως Πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που βραβεύτηκε για την ανεκτίμητη συνεισφορά του στον οργανισμό.

Η «Μέθοδος Γκρόνχολμ» από τη θεατρική ομάδα της PwC

Προσκεκλημένοι στην παράσταση ήταν συνάδελφοι, πελάτες, συνεργάτες, συγγενείς και φίλοι των εργαζομένων της εταιρείας. Η υπόθεση του έργου αφορά 4 υποψηφίους που βρίσκονται στα γραφεία μιας πολυεθνικής εταιρείας για να δώσουν συνέντευξη, διεκδικώντας την αξιοζήλευτη θέση του εμπορικού διευθυντή. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον έργο με αναφορές στον ανταγωνισμό και στις συγκρούσεις στο εργασιακό περιβάλλον.

Πρόκειται για την τρίτη παράσταση που ανεβάζουν οι εργαζόμενοι της PwC, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η πρώτη παράσταση ήταν το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2007 στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με 20 ηθοποιούς επί σκηνής. Στη συνέχεια ακολούθησε η «Μήδεια» του Μποστ, παράσταση που ανέβηκε τον Ιούνιο 2008 στο θέατρο Δημήτρης Χορν, με τη συμμετοχή 21 ηθοποιών.

Στη θεατρική ομάδα συμμετέχουν εθελοντικά εργαζόμενοι της PwC, όχι μόνον ως ηθοποιοί, αλλά και ως υποστηρικτές της υλοποίησης. Όλα τα μέλη της ομάδας αφιέρωσαν αρκετές ώρες από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους σε πρόβες. Ανέλαβαν όλη τη διοργάνωση της παράστασης, από τη σύνταξη του προγράμματος που μοιράστηκε στο κοινό, μέχρι τα κοστούμια και τα σκηνικά.

Ιούνιος: Μήνας Ασφάλειας στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του προσωπικού και την περαιτέρω ανάδειξη των προτεραιοτήτων ασφάλειας για κάθε εγκατάσταση, μέσα από γόνιμο διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και σχετικές δραστηριότητες.

Φέτος, η ΑΓΕΤ Ηρακλής διοργανώνει την εκστρατεία «Ιούνιος 2009 Μήνας Υγείας & Ασφάλειας», με μια σειρά δραστηριοτήτων που απευθύνονται κυρίως στους εργαζόμενους της εταιρείας. Ανάλογα με το είδος της εγκατάστασης, συμμετέχουν επίσης οι οικογένειες των εργαζομένων, συνεργάτες της εταιρείας, καθώς και κοινωνικοί εταίροι.

Για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής, που έχει στόχο μηδέν ατυχήματα, λαμβάνονται μέτρα που αφορούν στα απαραίτητα μέσα, εξοπλισμό και έργα υποδομής για ασφαλή χώρο εργασίας, την εφαρμογή Προτύπων και διαδικασιών για κάθε εργασία που εκτελείται, καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης για την καλλιέργεια μιας κοινής συνείδησης και συμπεριφοράς ασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων. Τα αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας, είναι σημαντικά, καθώς τόσο ο αριθμός όσο και η συχνότητα των ατυχημάτων με απώλεια ημερών εργασίας μειώθηκαν κατά 38% από το 2006 μέχρι σήμερα.