Εκδήλωση για τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την ανεργία

Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Ευθύμιος Βιδάλης, ο Επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΟΒΕ Νίκος Ζόνζηλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Τσιμέντων Τιτάν Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Positive Energy Αβραάμ Τσουκαλίδης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τους ομιλητές, προτεραιότητα για την Ελλάδα σήμερα είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στους μηχανισμούς στήριξης της Ευρωζώνης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Εξίσου σημαντική προτεραιότητα όμως είναι να ξεφύγει από τη βαθιά ύφεση και την μεγάλη ανεργία και να εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Σεμινάριο «2012 Η χρονιά σου»

Το βιωματικό workshop, απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών και νέους, που θέλουν να φέρουν στο προσκήνιο και να μεγιστοποιήσουν τη δυναμική τους.

Οι συμμετέχοντες, με όχημα το group coaching, εντρυφούν στο νόμο της έλξης, μέσα από τον οποίο δημιουργούν πρακτικές στρατηγικές και εργαλεία και σχεδιάζουν το μέλλον τους. «Σήμερα, δεν φτάνει να δουλεύει κανείς σκληρά. Είναι σημαντικό να έχει ξεκάθαρο πλάνο και να χρησιμοποιεί εργαλεία που δεν μας έμαθαν στο σχολείο ούτε στο πανεπιστήμιο. Η επιτυχία θέλει κόπο αλλά και τρόπο» σημειώνει η Τζιλ Δούκα MBA, ACC, ιδρύτρια της UDG, μέλος της International Coaching Federation, πρέσβειρα της International Coaching Academy και μέλος του Hellenic Coaching Association.

Οι συμμετέχοντες, μαθαίνουν να ακούν το ένστικτό τους και φεύγουν με ένα λεπτομερές πλάνο για τους επόμενους μήνες. Το Workshop «2012 Η Χρονιά Σου» θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου 2012, στις 10:00-15:30 στο «Capsis Cultural Exhibition & Conference Centre», έχει περιορισμένες θέσεις και μπορεί να επιδοτηθεί από το ΛΑΕΚ 0,45.

Πληροφορίες: www.uniquenessdevelopmentgroup.com/workshops/now.

Συνεχίζεται η έκπτωση για ανέργους και συνταξιούχους από την Cosmote

Η προσφορά ισχύει για νέους και υφιστάμενους ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου και ΚαρτοΣυμβολαίου Cosmote, που είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή συνταξιούχοι άνω των 65 ετών. Προκειμένου να επωφεληθούν από την προσφορά, οι καταναλωτές μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και τις 31 Μαρτίου 2012 σε ένα από τα καταστήματα Cosmote, Γερμανός, OTEshops και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Οι υφιστάμενοι συνδρομητές μπορούν εναλλακτικά να καλούν την Εξυπηρέτηση Πελατών της Cosmote στο 13838.

Heriot Watt University: Παγκόσμιο Βραβείο

Το Πανεπιστήμιο ήταν ο μεγάλος νικητής στο διεθνή διαγωνισμό της Κυβέρνησης της Μαλαισίας σε σύμπραξη με μεγάλη εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας, η οποία και θα αναλάβει το έργο.

Το βραβείο αυτό αποτελεί άλλη μια σημαντική αναγνώριση της διεθνούς φήμης που έχει αποκτήσει το HWU που ανακηρύχθηκε επίσης ως το Κορυφαίο Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο της Χρονιάς 2011/12 (Sunday Times University Guide). Το νέο campus θα δώσει την ευκαιρία σε πάνω από 4.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να σπουδάσουν πάνω σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων στον τομέα των επιστημών, της μηχανολογίας, των επιχειρήσεων, των μαθηματικών και του σχεδίου και να αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο πτυχίο από ένα διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο.

Το HWU συνεργάζεται τα τελευταία 8 χρόνια με το CeMS (Centre of European Management Studies) συμβάλλοντας στην προσέλκυση και εξυπηρέτηση των σπουδαστών των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με τη μορφή της ευέλικτης εμπλουτισμένης μάθησης, με πλήρη προσαρμογή στις εκάστοτε προσωπικές του συνθήκες μέσα από παγκόσμιες τάξεις που παρέχουν και ανάλογες δυνατότητες για δικτύωση.

Σημειωτέο ότι τα δίδακτρα για τους σπουδαστές αυτούς είναι μέχρι και 48% φθηνότερα απ’ ότι για τα ίδια προγράμματα στη Μεγ. Βρετανία, πέρα από τα οφέλη απαλλαγής από ταξίδια, απουσίες, έξοδα και ταλαιπωρία.

Πληροφορίες: www.cems.gr.

Yποτροφίες για σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία

Πιο συγκεκριμένα:
Η σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών, προσφέρει 30 υποτροφίες σε άτομα που κάνουν αίτηση για τα μεταπτυχιακά του προγράμματα και έχουν είτε ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό προφίλ ή σημαντική επαγγελματική εμπειρία. Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στις 1000 λίρες Αγγλίας.

Η σχολή Διοίκησης, προχωράει στην προσφορά σειράς υποτροφιών για διάφορες κατηγορίες σπουδαστών και προγραμμάτων της οι οποίες αναφέρονται σε:
• Μείωση διδάκτρων κατά 2000 λίρες Αγγλίας για 15 της σπουδαστές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μεταπτυχιακά προγράμματά της.
• Μείωση διδάκτρων κατά 2000 λίρες Αγγλίας για 20 αιτούντες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA της σχολής, με καλό πρώτο πτυχίο και σημαντική εργασιακή εμπειρία.
• Πλήρη υποτροφία (συνολικού ύψους 15.000 λιρών Αγγλίας) για 6 αιτούντες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA της Σχολής, που έχουν ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό προφίλ, σχετικό με το MBA, υψηλό επίπεδο γνώσης αγγλικών και ένα εξαιρετικό προσωπικό προφίλ.

Το Πανεπιστήμιο διατηρεί ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά εργασίας μέσω της επαφής και σύνδεσης μαζί της. Η φήμη του Πανεπιστημίου το φέρνει σε κάποιους τομείς στα κορυφαία της χώρας, όπως για παράδειγμα την κατάταξη του Guardian σε θέματα τουρισμού, μεταφορών και ταξιδιών. Αντιπρόσωπος του πανεπιστημίου Bournemouth στην Ελλάδα είναι η International Consulting.

Περισσότερες πληροφορίες: www.iconsulting.gr.

Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση

Η εκδήλωση θα καλύψει σφαιρικά τα θέματα που συνθέτουν την ολοκληρωμένη εμπειρία της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα της διοίκησης των επιχειρήσεων. Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις υποτροφίες που έχει προκηρύξει το ALBA για τα ακαδημαϊκά του προγράμματα, στην προσπάθειά του να προσελκύσει αιτήσεις με καλές ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές επιδόσεις ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των υποψηφίων.

Καθηγητές και στελέχη του ALBA θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση για να ανταποκριθούν σε τυχόν ερωτήματα των υποψήφιων φοιτητών σχετικά με το ALBA, τα προγράμματα που προσφέρει, τις διαθέσιμες υποτροφίες και ευκαιρίες καριέρας, καθώς και να συζητήσει τα ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος στο συγκεκριμένο τομέα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες: www.alba.edu.gr/academic.

Deloitte Academy: πρόγραμμα σεμιναρίων

Τα σεμινάρια της Deloitte Academy υλοποιούνται από στελέχη που διαθέτουν μακρά συμβουλευτική εμπειρία στο αντικείμενό τους και από καταξιωμένους εξωτερικούς εισηγητές.

Για το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου 2012, η ατζέντα της Deloitte Academy περιλαμβάνει τα εξής εκπαιδευτικά σεμινάρια:
– Presenting with Impact, 13-14 Φεβρουαρίου 2012
– Κόστη & Αμοιβές Προσωπικού, 15-17 Φεβρουαρίου 2012
– Εργασίες Τέλους Χρήσης, 22,23,28 &29 Φεβρουαρίου 2012
– Coaching for Improved Work Performance, 6 Μαρτίου 2012
– SOLVENCY II, 19-20 Μαρτίου 2012
– Οικονομικά για μη Οικονομικούς, 26-29 Μαρτίου 2012
– Best Practices of Financial Modeling, 2-3 Απριλίου 2012.

Πληροφορίες: www.deloitte.gr.

12PM Consulting: Master Certificate in Project Management

Το 1ο πρόγραμμα γίνεται για 15 βδομάδες κάθε Δευτέρα 17:30-21:30. Το 2ο πρόγραμμα γίνεται για 5 βδομάδες κάθε Παρασκευή απόγευμα 17:30-21:30 και Σάββατο 09:00-16:30. Αυτοί οι δύο κύκλοι αποτελούνται από 15 ανεξάρτητες ενότητες που καλύπτουν όλο το γνωστικό αντικείμενο του Project Management.

Η υλοποίηση και των 2 προγραμμάτων γίνεται στο ΑΙΘΡΙΟ Εμπορικό κέντρο, 300 μέτρα από το κτίριο του ΟΤΕ στο Μαρούσι. Τα προγράμματα έχουν διάρκεια 75 ώρες συνολικά (60 ώρες διδασκαλίας και 15 ώρες SKYPE teleconference κάθε Κυριακή βράδυ). Η ύλη που καλύπτεται είναι από τα δύο κάτωθι workshops: 1) Level I: Basic Certificate in Project Management (PM-BASICS) και 2) Level II: Advanced Certificate in Project Management και PMP Exam Preparation (PMP-PREP). Το κόστος εκπαίδευσης του προγράμματος είναι 1.200€ συν το κόστος του εκπαιδευτικού υλικού που είναι 675€ (6 βιβλία 3.200 σελίδων και το software εξομοίωσης της πιστοποίησης PMP).

Στο τέλος οι καταρτιζόμενοι μπορούν να πιστοποιηθούν κατά «Project Management Professional – PMP®» που αποδίδει τις υψηλότερες αποδοχές παγκοσμίως: $101.695 ανά έτος!

Επίσης, στο προσεχές διάστημα έχουν προγραμματισθεί τα επόμενα workshops σε Project Management:
• Level I: Basic Certificate in Project Management (PM-BASICS)
• Level II: Advanced Certificate in Project Management και PMP Exam Preparation (PMP-PREP)
• Level III: Master Certificate in Project Management (MASTER-CERT)
• Building a Project Management Office – PMO
• IT Project Management χρήση του PMBOK και του MSF
• Project Risk Management
• Project Quality Management Workshop
• Project Human Resource Management Workshop
• Project Communications Management Workshop.

Πληροφορίες: Σταυρούλα Παναγιωταρέα ή Θεοφάνης Γιώτης, [email protected], τηλ. 210-61.000.61, 12pm.gr.

Προσφορά Κοινωνικής Ευθύνης από τον ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ.

Τα Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθησία τους, προχωρούν ένα βήμα μπροστά και καλύπτουν – με ίδιους πόρους – το κόστος της Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης 5.250 ανέργων, το οποίο θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αριθμός των ανέργων αυτών αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των 52.000 ανέργων που θα ωφεληθούν από την υλοποίηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΣΠΑ, εφόσον ολοκληρωθούν επιτέλους οι απαιτούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ο ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ. για μια ακόμη φορά καταγγέλλει ότι από το 2009 – μετά από 2,5 χρόνια και παρά τις δεσμεύσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – παραμένουν σε εκκρεμότητα 4 Διαγωνισμοί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που αφορούν σε:
• Κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, για 30.000 ωφελούμενους, με ημερομηνία υποβολής προσφορών 07/09/2009.• Παροχή Υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης ΤΠΕ σε ανέργους, για 10.000 ωφελούμενους, με ημερομηνία υποβολής προσφορών 25/09/2009.
• Κατάρτιση ανέργων σε εξειδικευμένες δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, για 4.000 ωφελούμενους, με ημερομηνία υποβολής προσφορών 9/09/2009.
• Παρεμβάσεις υπέρ ευπαθών κοινωνικά ομάδων, για 8.200 ωφελούμενους, με ημερομηνία υποβολής προσφορών 20/11/2009.

Τα παραπάνω προγράμματα αντιστοιχούν σε επιδοτούμενη κατάρτιση στα οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 52.000 άνεργοι.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους μας, με τους ανέργους να αγγίζουν τις 800.000, συνιστώντας τα τραγικά θύματα της οικονομικής κρίσης και την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ να αποτελεί ζήτημα εθνικού συμφέροντος, η προώθηση των συγκεκριμένων Προγραμμάτων έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα.

Οι 5.250 αυτοί άνεργοι θα υποδειχθούν στους φορείς του ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ. από τα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα και θα καταρτιστούν δωρεάν.

H Adecco εξαγόρασε την VSN Inc.

Το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται στα 90 εκατ. ευρώ. Η VSN Inc. διπλασιάζει την παρουσία της Adecco στον τομέα της επαγγελματικής στελέχωσης στην Ιαπωνία και ενδυναμώνει την ισχυρή θέση του Ομίλου σε μία ελκυστική αγορά με διαρθρωτική ανάπτυξη. Η Adecco εκτιμά πως η συμφωνία θα λειτουργήσει αυξητικά στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) και θα ενισχύσει την οικονομική προστιθέμενη αξία (Economic Added Value – EVA) της Adecco κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου.

Η Adecco Ιαπωνίας είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία, μετά τις εγχώριες, στην τοπική αγορά ανθρώπινου δυναμικού, με ισχυρή θέση στη στελέχωση υπαλλήλων γραφείου και με κορυφαία κερδοφορία.