Η ύφεση αλλάζει τα δεδομένα

Το 74% των επιχειρήσεων έχει μειώσει τα ταξιδιωτικά έξοδα ενώ η κρίση φαίνεται να ενισχύει τις πράσινες πρακτικές εργασίας. Πράγματι, σχεδόν τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων αύξησαν τη χρήση του teleconference με σκοπό να μειωθούν οι μετακινήσεις. Το 43% των εργοδοτών αύξησαν τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Το ότι οι απολύσεις έχουν αυξηθεί είναι γεγονός, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, όμως, έχουν επηρεαστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με τη μελέτη η πλειοψηφία των στελεχών HR νιώθουν λιγότερο ασφαλείς για τη δουλειά τους, ενώ υποστηρίζουν ότι ο φόρτος εργασίας και το στρες των υπαλλήλων έχει αυξηθεί σημαντικά.

Πάντως, η κινητοποίηση του προσωπικού δεν έχει αλλάξει ενώ οι εργοδότες κάνουν περισσότερο συστηματικές προσπάθειες να επικοινωνήσουν με το εργατικό δυναμικό.

Δυσμενές το κλίμα στη ΝΑ Ευρώπη

Στην Κροατία, η φαρμακοβιομηχανία Pliva, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στα εργοστάσιά της στην Τσεχία και την Πολωνία. Οι καταγεγραμμένοι άνεργοι Κροάτες τον περασμένο Ιανουάριο (26.408 άτομα) αυξήθηκαν κατά 26.5% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2008 και κατά 12.8% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2008. Η αύξηση της ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού γραφείου απασχόλησης της Κροατίας (ΗΖΖ), σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Pliva, δημιουργεί αρνητικό κλίμα στη χώρα.

Η εταιρεία Mura στη Σλοβενία ανακοίνωσε την απόλυση 676 υπαλλήλων ενώ ο σλοβένικος όμιλος Gorenje ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του έτους, θα μειώσει το εργατικό δυναμικό του κατά 500 άτομα μέσω μη επιθετικών μεθόδων όπως η οικειοθελής αποχώρηση και η συνταξιοδότηση. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Σλοβενίας, η ανεργία το Δεκέμβριο του 2008, άγγιξε το 7% και το εργατικό δυναμικό μειώθηκε κατά 4.000 άτομα.

Πηγή: ΕΜΕΑ Business Monitor

Μείωση θέσεων εργασίας και στο δημόσιο τομέα

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών υποστήριξε ότι η μείωση θα επιτευχθεί, χάρη στο σχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει μέτρα όπως η μείωση ελαστικών δαπανών κατά 10%, η μείωση κατά 10% των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο και η κατάργηση και συγχώνευση δημόσιων οργανισμών.

Henkel και Αειφόρος Ανάπτυξη

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το European Independent Consulting Group (E-I), ένα δίκτυο ανεξάρτητης στρατηγικής και συμβούλων επιχειρήσεων και το βραβείο αναγνωρίζει καινοτόμους στρατηγικές που προωθούν την επιτυχία της επιχείρησης αλλά παράλληλα εδραιώνουν την αειφόρο ανάπτυξη και την εταιρική ευθύνη ως παράγοντες προόδου των εταιρειών που συμμετέχουν στη διαδικασία. Την Επιτροπή αποτελούν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναγνωρισμένες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας.

Μία κρίση που χρειάζεται μία απάντηση

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η κρίση θα φέρει φτώχεια στους εργάτες και «στις ανεπτυγμένες χώρες, θα επηρεάσει κυρίως τις μεσαίες τάξεις, καθιστώντας περισσότερο τρωτούς τους λιγότερο ευνοημένους». Ο Χ. Σομάβια αναφέρθηκε σε «μία παγκόσμια κρίση που χρειάζεται παγκόσμια απάντηση» και εξέφρασε τη λύπη του για την «έλλειψη θεσμικού πλαισίου» που να διασφαλίζει τη συνοχή των πολιτικών που υλοποιούνται.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνέστησε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι κυβερνήσεις, συνδικάτα και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να «βρεθεί μία ισορροπία ανάμεσα στις φιλοδοξίες των πολιτικών για την υπεράσπιση της αγοράς εργασίας και στην ανάγκη συντονισμού των πολιτικών και μη υποχώρησης στον προστατευτισμό».

Ο γενικός διευθυντής του ΒΙΤ ζήτησε, επίσης, από τους πολιτικούς στα σχέδια που κάνουν για την ενίσχυση της οικονομίας να μην ξεχνούν τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς αυτές «στις ανεπτυγμένες χώρες, εκπροσωπούν ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της εργασίας».

Ο Σομάβια ανακοίνωσε ότι η ανάλυση των πολιτικών που επεξεργάστηκαν 40 χώρες – μέλη της οργάνωσής του για την καταπολέμηση της κρίσης και των κοινωνικών της συνεπειών, θα δοθεί προσεχώς στη δημοσιότητα και ότι αυτό το κείμενο θα υιοθετηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΒΙΤ στις 23 Μαρτίου, ώστε να δημοσιοποιηθεί πριν από τη σύνοδο της G20 στο Λονδίνο στις αρχές Απριλίου.

Πηγή: EMEA Business Monitor

Σεμινάρια από την HRD

Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

-Δημόσιες Σχέσεις & Τεχνικές αποτελεσματικής Επικοινωνίας
Έναρξη: Τρίτη 3/3/09

-Δεξιότητες Χρήσης Η/Υ(με Πιστοποίηση ICT)
Έναρξη: Δευτέρα 9/3/09.

-Τεχνικές Πωλήσεων & Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών
Έναρξη: Δευτέρα 16/3/09.

-Δεξιότητες Χρήσης Η/Υ(με Πιστοποίηση ICT) Στάδιο ΙΙ
Έναρξη: Δευτέρα 23/3/09.

-Παραγωγικότητα -Ποιότητα  & Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού
Έναρξη:  Δευτέρα 30/3/09.

-Ανάπτυξη & Εφαρμογών Ψηφιοποίησης (Flash – Photoshop)
Έναρξη: Δευτέρα 6/4/09.

-Σύγχρονο Μάνατζμεντ & Συναισθηματική Νοημοσύνη
Έναρξη: Τετάρτη 8/4/09.

-Σύγχρονες Τεχν. Επικοινωνίας & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Έναρξη: Τετάρτη 22/4/09.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site: www.hrd.gr

Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση από την Ergonomia

Η Ergonomia, έπειτα από ανάλυση των αναγκών των πελατών της και αξιοποιώντας τη Δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, e-Services» της Κοινωνίας της Πληροφορίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, αξιοποιεί το διαδίκτυο για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και υιοθετεί συστήματα τηλεκατάρτισης και τηλεσυμβουλευτικής που αρχικά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν θέματα όπως την ασφαλή και άνετη εργασία με Η/Υ και την ασφάλεια και υγεία στα τεχνικά έργα.

Συνεργασία Starbucks και Accor Services

Η συνεργασία αφορά στη δυνατότητα συναλλαγής και εξαργύρωσης των διατακτικών (vouchers) γεύματος Ticket Restaurant στο δίκτυο των 72 καταστημάτων Starbucks σε όλη την Ελλάδα.

Ανασχεδιασμός στρατηγικής προσλήψεων

Αυτό προέκυψε από έρευνα της SpenglerFox Hellas, που απευθύνθηκε σε μεγάλο αριθμό εταιρειών προκειμένου να διαπιστώσει πόσο έχει επηρεαστεί ο σχεδιασμός τους όσον αφορά στις ανάγκες ανθρώπινου δυναμικού. Η τάση αυτή είναι πιο έντονη στις πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες σε ποσοστό 63% έχουν προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του πλάνου προσλήψεων. Το μεγαλύτερο δείγμα απαντήσεων προήλθε από τους χώρους των Καταναλωτικών Προϊόντων, της Τραπεζικής και της Τεχνολογίας.

Oι κλάδοι που φαίνεται να έχουν επηρεαστεί λιγότερο είναι τα Καταναλωτικά Προϊόντα και ο τομέας της Υγείας. Ανάλογα είναι τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας που η SpenglerFox διεξήγαγε και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Στην Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, το ποσοστό των εταιρειών που έχουν προχωρήσει σε πάγωμα προσλήψεων κινείται στο 60%, ενώ στην Πολωνία, όπου ο αντίκτυπος της κρίσης δεν είναι ακόμα τόσο έντονος, το 52% των εταιρειών δεν έχει αναθεωρήσει τις ανάγκες του σε θέματα προσωπικού.

Η Ιζαμπέλ Μοζέρ, νέα υπεύθυνη του τμήματος HR Solutions της Randstad Hellas

Η Ιζαμπέλ Μοζέρ, αναγνωρισμένη Certified Master Coach, ανέλαβε από τις 2 Φεβρουαρίου 2009 υπεύθυνη του τμήματος HR Solutions της εταιρείας.