Εξάωρο θα δουλεύουν υπάλληλοι στη Σουηδία

Οι υπάλληλοι ενός κυβερνητικού οργανισμού στο Γκέτεμποργκ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα δουλεύουν έξι ώρες με κανονικό μισθό, ενώ κάποιοι άλλοι θα συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά πλήρες ωράριο επτά ωρών. Ο Mats Pilhem, αντιδήμαρχος του Γκέτεμποργκ, ελπίζει ότι το προσωπικό που θα εργάζεται έξι ώρες την ημέρα θα καταλήξει να παίρνει λιγότερες μέρες αναρρωτικής άδειας και θα έχουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Ο Μ. Pilhem ανέφερε ότι «Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα να το δοκιμάσουμε αυτό στη Σουηδία. Θα συγκρίνουμε τις δύο ομάδες και θα δούμε ποιες διαφορές να ανακύψουν. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να μειωθούν οι αναρρωτικές άδειες που παίρνει το προσωπικό και να αισθάνονται καλύτερα τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά όσοι θα εργάζονται λιγότερες ώρες».

Ιταλία: Πρόγραμμα για την απασχόληση 900.000 νέων

Ο νέος υπουργός εργασίας της Ιταλίας, Τζουλιάνο Πολέτι, υποσχέθηκε ένα σχέδιο για την εργασία 900.000 νέων. Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Μαΐου και θα προσφέρει σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους μέχρι 25 ετών τη δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης και πρόσληψης σε επιχειρήσεις που καλύπτουν όλο το παραγωγικό φάσμα. Ο στόχος είναι να μπορέσουν να δουλέψουν, μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, σχεδόν ένα εκατομμύριο νέοι. Σημειώνεται ότι η ανεργία των νέων ξεπερνά, σήμερα, το 42%. «Πρόκειται για δραματική κατάσταση, πρέπει να δράσουμε άμεσα» δήλωσεο ιταλός πρωθυπουργός. Παράλληλα, για τους πολίτες που καλύπτονται από το ταμείο ανεργίας, η κυβέρνηση μελετά τη δυνατότητα να προσφέρουν την βοήθειά τους σε εθελοντικές οργανώσεις.

Κομισιόν: Μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή της αδήλωτης εργασίας

 Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πλατφόρμα θα φέρει σε επαφή διάφορους εθνικούς φορείς επιβολής του νόμου που συμμετέχουν στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ένα φαινόμενο που έχει σοβαρές επιπτώσεις στις συνθήκες εργασίας, τον θεμιτό ανταγωνισμό και τους κρατικούς προϋπολογισμούς. «Η αδήλωτη εργασία στερεί από τους εργαζομένους την κοινωνική προστασία, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους και υποβαθμίζει τα πρότυπα εργασίας. Υπονομεύει επίσης τον θεμιτό ανταγωνισμό για τις επιχειρήσεις και απειλεί τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης.

Στο τέλος, όλοι ζημιώνονται. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Επιτροπή είναι απόλυτα αποφασισμένη να στηρίξει τα κράτη μέλη στην αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, έτσι ώστε να μπορούμε να προστατεύουμε των εργαζομένους, να εξασφαλίζουμε ισότιμους όρους ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις και να διαφυλάσσουμε τα φορολογικά έσοδα», δήλωσε επίτροπος αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και ένταξης Λάσλο Άντορ.
 
Όπως σημειώθηκε, η πλατφόρμα αναμένεται να φέρει σε επαφή όλους τους φορείς επιβολής του νόμου που ασχολούνται με την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, όπως οι επιθεωρήσεις εργασίας και οι επιθεωρήσεις κοινωνικής ασφάλισης, οι φορολογικές και μεταναστευτικές αρχές, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς (π.χ., σε επίπεδο ΕΕ, εκπρόσωποι των εργοδοτών και των εργαζομένων). Η πρόταση προβλέπει τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών στην πλατφόρμα, εφόσον η αδήλωτη εργασία τα επηρεάζει στο σύνολό τους και η κοινή συμμετοχή όλων των χωρών της ΕΕ είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση διασυνοριακών καταστάσεων.

Regus: Η ευέλικτη εργασία δημιουργεί καινοτομία

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Regus, το 26% των επιχειρηματιών στην Ελλάδα πιστεύει ότι η ευέλικτη εργασία αποτελεί βασικό παράγοντα. Δεδομένης της αυξανόμενης σπουδαιότητας της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας εντός της επιχείρησης στα πλαίσια της έρευνας ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να εντοπίσουν τα μέτρα που θεωρούν βασικά στην εκπαίδευση των επονομαζόμενων ενδοεπιχειρηματιών. Περισσότερες από τις μισές ελληνικές εταιρείες επέλεξαν τα προγράμματα ανάπτυξης ικανοτήτων (67%). Ακολούθησαν οι απαντήσεις για ανάμιξη προσωπικού διαφορετικών αρμοδιοτήτων (39%) και για επίσημα προγράμματα εκπαίδευσης (39%). Τέλος, το 33% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι τα επίσημα προγράμματα καινοτομίας αποτελούν βασικό κίνητρο καινοτομίας.

Global Randstad Award 2014: Οι 5 κορυφαίες υποψηφιότητες

Η έρευνα που διενεργείται για τους σκοπούς του Randstad Award αποκαλύπτει ότι οι εταιρείες BMW, The Coca-Cola Company, GE, Samsung και Sony συγκαταλέγονται στις 5 επικρατέστερες εταιρείες για το Global Randstad Award 2014 και βρίσκονται στην τελική ευθεία της διαδικασίας ανάδειξης του ελκυστικότερου εργοδότη παγκοσμίως. Οι νικητές του Global Randstad Award θα είναι 3 (Χρυσός, Ασημένιος και Χάλκινος) και θα ανακοινωθούν στις 7 Μαΐου 2014. Η έρευνα Randstad Award διεξάγεται από την εταιρεία ερευνών ICMA σε 23 χώρες, καλύπτοντας το 75% της παγκόσμιας οικονομίας και συλλέγοντας στοιχεία από σχεδόν 200.000 ερωτηθέντες. Τα εθνικά βραβεία της Randstad παραδίδονται στους ελκυστικότερους εργοδότες των χώρων που συμμετέχουν στην έρευνα τα τελευταία 14 χρόνια. Επί του παρόντος, 23 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, λαμβάνουν μέρος στην έρευνα αυτή, ενώ οι 150 μεγαλύτερες εταιρείες κάθε χώρας είναι υποψήφιες για το τοπικό βραβείο Randstad Award. Ο νικητής του βραβείου Global Randstad Award αναδεικνύεται μέσα από τη λίστα με τις 50 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στη βάση μιας σειράς αντικειμενικών κριτηρίων.

Νέα συνεργασία της Optimal Business Action με την Gi Group SpA

Ο Μενέλαος Κυριακόπουλος, Πρόεδρος της Optimal Business Action ΑΕΠΑ, ανέφερε σχετικά: «Η συνεργασία μας με την GI Group δίνει μια νέα πνοή στην εταιρεία μας, καθώς αυτή εξελίσσεται από μια εταιρεία με παρουσία στην Ελληνική, Ρουμανική και Αραβική αγορά, σε μια εταιρεία μέλος ενός οργανισμού παγκόσμιας εμβέλειας. Η συνεργασία αυτή εμπλουτίζει σημαντικά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες το χαρτοφυλάκιο μας και ενισχύει την ανταγωνιστικότητά μας, διαφοροποιώντας μας στην Ελλάδα και στις αγορές της Μ. Ανατολής. Παράλληλα μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και τα μεθοδολογικά εργαλεία από τις εφαρμογές σε έργα στις υπόλοιπες 30 χώρες».

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που επιτύχαμε αύτη τη συμφωνία συνεργασίας» υπογράμμισε ο Stefano Colli-Lanzi, CEO της Gi Group, λέγοντας: «Η συνεργασία μας με την Optimal Business Action επιτρέπει στην Gi Group να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε δυο χώρες  με πολύ μεγάλες προοπτικές, όπως η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτή η συμφωνία, θα έχει αμοιβαία οφέλη και είναι μια win-win συνεργασία για όλους τους εμπλεκόμενους».

Τελικός Ελλάδας του Global Management Challenge

Οι φιναλίστ Bonds, Ηeroics, MadMen, Finalists, Engineers, 440Hz, Innovators και Thesfato θα αναμετρηθούν σε ένα ζωντανό Τελικό για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση και το πολύτιμο εισιτήριο στο Διεθνή Τελικό της Ρωσίας το Σεπτέμβριο του 2014. Συνολικά συμμετείχαν 275 ομάδες φοιτητών από όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, καθώς και φοιτητές από Πανεπιστήμια της Κύπρου και Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού, προσπαθώντας να διοικήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις εικονικές επιχειρήσεις τους. Σε διάστημα τριών μηνών, οι φοιτητές εργάστηκαν σε απαιτητικά επιχειρηματικά σενάρια και έλαβαν αποφάσεις για ποικίλα θέματα επιχειρηματικότητας, στρατηγικής και διοίκησης. Τελικά, έπειτα από μια «μάχη» σε συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού, φτάνουν στον Τελικό Ελλάδας 8 ομάδες φοιτητών με πολύ διαφορετικά προφίλ μεταξύ τους, δεδομένου ότι προέρχονται από διαφορετικές βαθμίδες των μεγαλύτερων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Beyond Silicon Valley: Entrepreneurship in Transitioning Economies – The Greek Story

Το μάθημα διοργανώνεται από το καθηγητή Michael Goldberg του Case Western Reserve University και θα διαρκέσει από 28 Απριλίου 2014 μέχρι 9 Ιουνίου 2014. Το διαδικατυακό μάθημα αφορά στο πώς αναπτύσσονται τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα εν καιρώ κρίσης και σε οικονομίες σε μετάβαση. Το μάθημα προσφέρει απλές, πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης, την ανεύρεση κεφαλαίου και την αξιοποίηση ενδιάμεσων υποστηρικτικών δομών. Για τη δημιουργία του ελληνικού εκπαιδευτικού υλικού συνολικά βιντεοσκοπήθηκαν 36 συνεντεύξεις, στις οποίες συμμετέχουν έλληνες επιχειρηματίες, ειδικοί επί της χρηματοδότησης, εκπρόσωποι οργανισμών και κρατικών φορέων.

Το μάθημα είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλους. Πέρα από τις εβδομαδιαίες διαδικτυακές διαλέξεις, θα γίνουν συναντήσεις (meet-ups) σε 4 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν να συζητήσουν τις θεματικές ενότητες του μαθήματος, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να γνωριστούν. Οι συναντήσεις θα γίνουν στην Αθήνα (30/4), τη Θεσσαλονίκη (13/5), το Ηράκλειο (21/5)και τα Ιωάννινα (29/5), ενώ θα περιλαμβάνουν πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό από τις ελληνικές συνεντεύξεις.

Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc in Tourism Management

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας και ανάπτυξης επαγγελματιών που θα στελεχώσουν το χώρο του τουρισμού, δημιούργησε ένα πρόγραμμα που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες εξέλιξης στον συγκεκριμένο τομέα. To πρόγραμμα με μότο «Upgrade to Business Class», συνδυάζει τις απαιτούμενες θεωρητικές, λειτουργικές και επιχειρησιακές γνώσεις και δεξιότητες, με την ανάπτυξη  προηγμένων διοικητικών ικανοτήτων, προκειμένου να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά στελεχών του τουρισμού.

Τα ακαδημαϊκά μαθήματα σε συνδυασμό με εξειδικευμένα workshops από κορυφαίους ειδικούς του κλάδου είναι διαμορφωμένα, έτσι ώστε να καλύψουν τις υπαρκτές τεχνολογικές και διαχειριστικές προκλήσεις σε σχέση με τα ταξίδια, την κρουαζιέρα, τις εκδηλώσεις, τα συνέδρια, τη διαχείριση της ψυχαγωγίας, του ταξιδιωτικού προορισμού και των ακινήτων. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2014, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες: www.alba.edu.gr/academic/tourism.

Ελληνική Πρωτοβουλία: «Fellowship for a New Economy»

Το πρόγραμμα επενδύει στο ανθρώπινο κεφάλαιο με σκοπό την παροχή εξειδικευμένης γνώσης και τη διαμόρφωση των δεξιοτήτων που χρειάζονται για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς στελεχών και επιχειρηματιών, ικανών να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια βιώσιμη λύση βασισμένη στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Μέσα από το πρόγραμμα, νέοι και έμπειροι Έλληνες επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαίες επιχειρήσεις των Η.Π.Α. και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη στρατηγικών για την εθνική οικονομία τομέων.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν  πολυεθνικές εταιρείες, όπως είναι η Coca-Cola, η Dow Chemical, o Όμιλος Libra και η IBM, καθώς και κορυφαίες εταιρείες των Η.Π.Α., όπως η Hostess, η Pabst, η Huffington Post, η R&R Partners, η Suffolk Construction, η Gristedes, η Admirals Bank, η Res-Tech Plastic Molding και η Metanautix. Συνολικά, πάνω από 20 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα συνεργαστούν για ένα έτος με έναν ή περισσότερους υπότροφους. Η επιλογή των τελικών Υποτρόφων θα γίνει βάσει μιας διαδικασίας, όπου θα αξιολογηθεί η ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα, οι δεξιότητες ανάλυσης που διαθέτουν, καθώς και οι έως τώρα ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιδόσεις τους. Μέσω του προγράμματος, παρέχονται δύο ειδών Yποτροφίες, μία υποτροφία επιπέδου Intern και μία επιπέδου Trainee.