Εξαιρετική επιτυχία Ελλήνων σε διεθνείς σπουδές

Η επαρκής καθοδήγηση και υποστήριξη από πολύ έμπειρους τοπικούς ειδικούς συμβούλους της iCon International Training συμβάλλει στη σημαντική επιτυχία των προγραμμάτων αυτών στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα το 10% των παγκόσμιων φοιτητών τους να είναι Έλληνες και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία. Πληροφορίες για τα προγράμματα αυτά παρουσιάζονται στις ανοικτές εκδηλώσεις ενημέρωσης που οργανώνονται από την iCon International Training στις 8/6 στην Αθήνα και στις 26/5 στη Θεσσαλονίκη.

Για κράτηση θέσεων www.icon.gr.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Business Coaching

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Business Coaching απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ως εσωτερικοί ή εξωτερικοί coaches και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Προέδρου του EMCC Lise Lewis, η οποία επιπρόσθετα διαθέτει τον τίτλο της master coach.

Αξίζει να σημειωθεί πως η TopTeam World είναι μια εταιρεία συμβούλων που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Business Coaching και Mentoring σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, με ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική και επιχειρηματική ανάπτυξη, στη δημιουργία brands ηγεσίας, αλλά και στη βελτίωση της ομαδικής αποτελεσματικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.topteamworld.com.

35ο Career Day από το Mediterranean College

Κατά τη διάρκεια του Career Day, στελέχη Ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, θα πραγματοποιήσουν εξατομικευμένα interviews, με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό από τις Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Μηχανικών καθώς και των Τμημάτων Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Κολεγίου.

Στόχος του θεσμού που προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον εκατοντάδων επιχειρήσεων, είναι η επίτευξη των στόχων διασύνδεσης μεταξύ της αγοράς εργασίας που προσφέρει νέες θέσεις και των φοιτητών του Mediterranean College.

Στο πλαίσιο του θεσμού οι συμμετέχουσες εταιρείες, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κολεγίου θα έρθουν σε επαφή με απόφοιτους και φοιτητές των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών προγραμμάτων του Mediterranean College που αναζητούν εργασία, με σκοπό την επιτυχημένη αναζήτηση των κατάλληλων υποψηφίων για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Τουρνουά Beach Volley Μικτών Ομάδων Στελεχών Επιχειρήσεων

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο KARAVI SPORTS CLUB  στον Σχοινιά, το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρες 10.00-19.00. Θα είναι ημερήσιο και θα διεξαχθεί στα τέσσερα (4) γήπεδα beach volley του sport club ΚΑΡΑΒΙ.

Στο τουρνουά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες Στελεχών επιχειρήσεων από επιχειρήσεις της Αττικής ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου. Για μεγάλες εταιρείες είναι δυνατή η συμμετοχή περισσότερων ομάδων, τμημάτων ή διευθύνσεων. Δηλώσεις συμμετοχής, θα γίνονται δεκτές έως και την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011. Πληροφορίες στο: www.shutdown.gr.

Μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Φόρουμ Εργασίας του ΟΑΕΔ

Στόχος του Οργανισμού από τη διοργάνωση της συνάντησης αυτής ήταν η ανάπτυξη δημιουργικών συνεργειών στον τομέα της εργασίας μέσα από την ενίσχυση της επικοινωνίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις και στους αναζητούντες εργασία.

Στο πλαίσιο των «Ευκαιριών Καριέρας» οι αναζητούντες εργασία έδωσαν συνεντεύξεις επιλογής προσωπικού στους υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων και κατέθεσαν τα βιογραφικά τους.

Στη διάρκεια του διήμερου Φόρουμ οι αναζητούντες εργασία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομάδες συμβουλευτικής, πάνω στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, σύνταξης βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, διερεύνησης πηγών αναζήτησης εργασίας, ενεργοποίησης κοινωνικού δικτύου, αξιοποίησης διαδικτύου στην αναζήτηση εργασίας καθώς και δημιουργίας ατομικής επιχείρησης, που υλοποιήθηκαν από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους του Οργανισμού. Συνολικά 427 ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στα 24 workshops που φιλοξενήθηκαν στο χώρο του Φόρουμ.

Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στο χώρο του Φόρουμ, εργασιακοί σύμβουλοι Eures από τη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, όπως και εκπρόσωποι της ειδικής υπηρεσίας Eures του ΟΑΕΔ, καθώς και στελέχη του ελληνογαλλικού επιμελητηρίου, παρείχαν ενημέρωση σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρώπη. Πάνω από 520 ενδιαφερόμενοι συζήτησαν με τους Συμβούλους Eures, ενώ οι 472 υπέβαλαν τα στοιχεία τους.

Τα στελέχη του ΟΑΕΔ ενημέρωσαν τους επισκέπτες του Φόρουμ για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ Εργασίας του ΟΑΕΔ κήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης, παρουσία της υφυπουργού Εργασίας Άννας Νταλάρα και της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Άννας Στρατινάκη.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ, χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, η Μάρθα Μυλωνά – Οικονομάκου.

Συνέδριο «Πολυγλωσσία και Δια Βίου Μάθηση ως Μοχλός για την Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη»

Στόχος είναι το Συνέδριο για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση να εξελιχθεί σε θεσμό και να καταφέρει να συγκεντρώσει την αντιπροσωπευτική υποστήριξη αρμόδιων φορέων από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Ιωάννης Τσανανάς, η καινοτομία του Συνεδρίου ήταν ότι επιλέχθηκε ένα άμεσου ενδιαφέροντος θέμα, όπως είναι ο συνδυασμός της Πολυγλωσσίας και της Δια Βίου Μάθησης στην Επιχειρηματικότητα.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου επικεντρώθηκαν κυρίως στη γλωσσομάθεια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ε.Ε., στην επιμόρφωση – εξέλιξη των εκπαιδευτικών και στελεχών με τη χρήση δια βίου εκπαίδευσης ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, στη δια βίου ανάπτυξη πολυγλωσσικών δεξιοτήτων ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις, στις δυνατότητες του e-learning κ.α..

22ο Συνέδριο Ηγεσίας: ηγέτες πέρα και πάνω από τα δύσκολα

Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι, για να αντιμετωπιστεί η κρίση, χρειάζεται μια ολιστική στρατηγική που να μπορεί να προσαρμόζεται διαρκώς, καθώς και εθνική συνοχή και συνεργασία. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια από την κυβέρνηση, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για να ανατραπεί η εικόνα μοιρολατρίας που επικρατεί στη χώρα. Απαιτείται απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, αποκρατικοποιήσεις και χαμηλή, σταθερή φορολογία. Παράλληλα, οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να επιδιώξουν την ανάπτυξη στο εξωτερικό προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Χρειάζονται διαρθρωτικά μέτρα που θα πείσουν τους επενδυτές.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου επικεντρώθηκαν στην οικονομική κρίση και το ρόλο του ηγέτη, ενώ η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη σε θέματα θετικής ψυχολογίας και στο πώς μπορεί κανείς να μετατρέψει τις αντιξοότητες σε ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης.

Κεντρικοί ομιλητές από το εξωτερικό ήταν ο καθηγητής του University of Michigan School of Business, Robert E. Quinn, ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Kemal Dervis, (ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας τη δύσκολη περίοδο 2001-2002 έβγαλε την οικονομία της χώρας από την κρίση) και ο Δρ. Nick Baylis, εμπνευσμένος ψυχολόγος και λέκτορας στο University of Cambridge.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος, ο πρώην Υπουργός Στέφανος Μάνος, ο Καθηγητής & Οικονομικός Σύμβουλος του ομίλου EUROBANK EFG Γκίκας Χαρδούβελης, ο Ιδρυτής & Πρόεδρος της COCO-MAT Παύλος Ευμορφίδης, ο Πρόεδρος της UPSTREAM Μάρκος Βερέμης και ο Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. της KLEEMANN Κωνσταντίνος Koυκούντζος, ανέπτυξαν τις απόψεις τους για το πώς μπορεί να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία και μίλησαν για την ηγεσία σε δύσκολους καιρούς.

Για την αυτογνωσία ως προϋπόθεση θετικής αλλαγής μίλησε ο συγγραφέας και φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ενώ ο Νίκος Βουλγαρόπουλος, εμπνευστής του περιοδικού «Αναπηρία Τώρα» και του www.disabled.gr, ο συνιδρυτής των Atenistas, Δημοσιογράφος Δημήτρης Ρηγόπουλος και ο θεολόγος και διευθυντής του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές της Θήβας Κλήμης Πυρουνάκης, μοιράστηκαν εμπειρίες τους για το πώς οι αντιξοότητες της ζωής μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Γενική Γραμματέας της ΕΑΣΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρία Δήμου και ο πρόεδρος της ΕΑΣΕ Μιχάλης Παγίδας, ο οποίος αναφερόμενος στις προκλήσεις της ηγεσίας σε καιρό κρίσης είπε χαρακτηριστικά: «Οι ηγέτες δεν αρκούνται να διαπιστώνουν τα συμπτώματα ή να αναζητούν τα αίτια της κρίσης, αλλά είναι επιφορτισμένοι με κάτι πολύ σημαντικότερο -να σχεδιάζουν και να υλοποιούν στρατηγικές εξόδου από την κρίση».

Το συντονισμό του συνεδρίου είχε ο καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας, ενώ τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ Γιάννης Αναστασόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «τώρα -περισσότερο από άλλοτε- χρειαζόμαστε ηγέτες, όχι απλώς διεκπεραιωτές. Όχι απλώς φορείς εξουσίας που απαιτούν αλλαγές δίχως οι ίδιοι να είναι πρόθυμοι να αλλάξουν. Ηγέτες που δεν σύρονται από τις εξελίξεις, αλλά τολμούν να δημιουργούν τις εξελίξεις».

Το Συνέδριο παρακολούθησαν συνολικά περισσότερα από 350 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες καθώς και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου και φορέων.

Πηγή: Emea Business Monitor

Workshop & Forum του CEO Clubs Greece

Ο Michael Dell (Dell), η Meg Whitman (eBay), ο Joseph Tucci (EMC), ο Bob Iger (Walt Disney) και ο Glenn Murphy (Gap) είναι μερικοί από τους ηγέτες οι οποίοι έχουν εμπιστευτεί τους ίδιους και τις ομάδες τους στον Eddie και την Kate. Η τεράστια εμπειρία τους στο Leadership Coaching και executive Team Development, καθώς και η ανάπτυξη πρωτοποριακών μεθόδων και εργαλείων coaching, τους έχουν καταστήσει σημείο αναφοράς παγκοσμίως. Το Workshop & Forum θα διαρκέσει όλη την μέρα και χωρίζεται σε δύο μέρη:

Το πρωί θα διεξαχθεί Workshop αποκλειστικά για 50 CEOs. Δεδομένου ότι οι παριστάμενοι ηγέτες θα έχουν από πριν συμπληρώσει το προσωπικό τους Alpha Assessment, οι δύο Coaches θα συνεργαστούν στενά μαζί τους, για 4 ώρες, βοηθώντας τους να ερμηνεύσουν το προσωπικό τους στιλ επιρροής και αναλύοντας το προφίλ τους βάσει του πόσο Strategist, Visionary, Commander και Executor είναι ο καθένας.

Επίσης, θα εντοπίσουν τα ρίσκα που μπορεί να προκύψουν και πώς ένας ηγέτης μπορεί να τα μετατρέψει σε πλεονεκτήματα. Στο τέλος του Workshop, οι συμμετέχοντες θα έχουν διαμορφώσει το προσωπικό πλάνο ανάπτυξής τους. Το απόγευμα θα ακολουθήσει Forum στο οποίο θα λάβουν μέρος CEOs και Επιχειρηματίες μαζί με τις διοικητικές τους ομάδες.

Εκεί, η Kate και ο Eddie θα αναλύσουν τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται μια αποτελεσματική ηγετική ομάδα σήμερα, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες μπορούν να εμπνεύσουν δέσμευση και πίστη, χτίζοντας μια ομάδα βασισμένη στην εμπιστοσύνη, στην αλληλεξάρτηση και την υπευθυνότητα των μελών – ξεκινώντας από την κορυφή.

Πληροφορίες: www.ceoclubsgreece.com.

Πρωτιές για ΟΤΕ – COSMOTE

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος αναδείχθηκε από την ψηφοφορία κοινού ως «Ο καλύτερος ηγέτης CEO/Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΚΕ 2011».

Αντίστοιχα, ο ΟΤΕ αναδείχθηκε «Δημοφιλέστερη εταιρεία στην ΕΚΕ», ενώ οι ομάδες Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE και του ΟΤΕ κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην κατηγορία «Καλύτερη Ομάδα ΕΚΕ 2011». Τα βραβεία «Θαλής – CEO & CSR 2011» διοργανώνονται από το Money Conferences και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Οι νικητές των βραβείων προέκυψαν από ηλεκτρονική ψηφοφορία στην ιστοσελίδα www.hrima.gr, που διήρκησε περίπου 2 εβδομάδες.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 1.027 άτομα, επιχειρηματικά στελέχη, με εμπειρία σε δραστηριότητες ΕΚΕ. Οι παραπάνω διακρίσεις έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά πρόσφατων διακρίσεων που έχουν λάβει οι δύο εταιρείες και επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων τους Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Άλλο ένα «πράσινο» βραβείο για την Ideales

Με σύνθημα «Το πράσινο επιχειρείν είναι έξυπνο επιχειρείν», το έργο Think Green έρχεται να προσφέρει την απαραίτητη γνώση και εργαλεία στις επιχειρήσεις για να υιοθετήσουν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία υλοποιείται ήδη σε 6 χώρες, ενώ στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ και του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.