Η Μελίσσα Κίκιζας στη λίστα «Change the World»

Πρόκειται για τη λίστα «Change the World» που αναδεικνύει επιχειρήσεις για το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούν στην οποία περιλαμβάνεται και η εταιρεία Μέλισσα Κίκιζας. Η εταιρεία αναγνωρίζεται έτσι για την υπεύθυνη επιχειρηματική της δράση εδώ και 70 χρόνια, δεσμευόμενη απέναντι στην κοινωνία, στους εργαζομένους, στο περιβάλλον και στους καταναλωτές. Το 2017, η εταιρεία ανακαίνισε 30 αίθουσες δημοτικών σχολείων, φρόντισε το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα το Πάρκο Τρίτση με 800 εθελοντικές ώρες εργασίας από τους εργαζομένους της και προσέφερε πάνω από 50 τόνους ζυμαρικών αλλά και 36 μονάδες αίματος από την αιμοδοσία των εργαζομένων της. Σημείο αναφοράς αποτελεί επίσης η Ακαδημία Σίτου που έχει ιδρύσει, στηρίζοντας την εκπαίδευση των αγροτών σε σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας. Μέχρι σήμερα, έχουν αποφοιτήσει 120 αγρότες. Επιπλέον, στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που υλοποιεί, συμμετέχουν πάνω από 400 αγρότες.

Γ. Καντώρος: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν ενα περιβάλλον που θα απελευθερώνει τις δυνατότητες των εργαζομένων»

Στο πλαίσιο αυτό και από την πλευρά του, ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου INTERAMERICAN ανέφερε πως οι νέοι παρουσιάζονται αρκετά μορφωμένοι μεν, αλλά έχουν εκπαιδευτεί να σκέφτονται με στερεότυπα, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι. Επιπρόσθετα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις, χάριν της βιώσιμης ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, επιβάλλεται να προχωρήσουν σε διαφορετική αντιμετώπιση των νέων και να ανασυνθέσουν το εργασιακό περιβάλλον, τους τρόπους εργασίας και την εταιρική κουλτούρα, απελευθερώνοντας τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Παρατήρησε ότι αυτή η μεταβολή θέλει χρόνο και έχει δυσκολίες εφαρμογής, ιδιαίτερα για μεγάλες και λιγότερο ευέλικτες επιχειρήσεις, εφ’ όσον κάθε προσπάθεια προσκρούει σε παγιωμένες αντιλήψεις και οργανωτικά/διοικητικά σιλό. Παράλληλα, ο Γ. Καντώρος συμπλήρωσε: «Μια εταιρεία που θέλει να αλλάξει επίπεδο και να δημιουργήσει προοπτική σε μια περίοδο μεγάλων, διαρκώς επιταχυνόμενων αλλαγών, που ακολουθούν τις επιταγές της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, πρέπει να επιδιώξει στρατηγικά αυτή την προσαρμογή».

Σημειώνεται ότι το Forum πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου, αποτελεί πρωτοβουλία της Public Affairs & Networks και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ υποστηρίχθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το International Chamber of Commerce (ICC Hellas).

Συνέδριο για το Online Φαρμακείο από την eSkills Center

Το συνέδριο, το οποίο διοργανώνει η eSkills Center της Convert Group, είχε θέμα «Η Επόμενη Μέρα του Online Φαρμακείου: Στρατηγική, Κερδοφορία, Εξωστρέφεια, Βέλτιστες Πρακτικές» και στόχο τη δημιουργία ενός action plan που θα επιτρέπει στα online φαρμακεία να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και πρακτικά τις προκλήσεις αλλά κυρίως να αξιοποιήσουν τις αξιόλογες επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται. Δεκαεννέα εισηγητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη μοιράστηκαν με το κοινό την πλούσια εγχώρια και διεθνή επαγγελματική γνώση που διαθέτουν.

Οι συμμετέχοντες, εκτός του εμπλουτισμού των γνώσεων τους, είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν επαγγελματικές κάρτες, ιδέες και χαμόγελα με συναδέλφους και συνεργάτες τους. Το Εκπαιδευτικό Συνέδριο για το Online Φαρμακείο τέλεσε υπό την Αιγίδα του ΠΣΒΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Καλλυντικών & Αρωμάτων) και του GR.EC.A. (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου).

Novartis Hellas: Επιστρέφει στην κοινωνία 35% του κύκλου εργασιών της

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι κατά τη διετία 2016-2017, η Novartis Hellas επέστρεψε στην ελληνική κοινωνία και οικονομία το 35% του κύκλου εργασιών της. Η εταιρεία προχώρησε σε συνολικές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 290 εκατ. ευρώ, μέσω δημοσιονομικής συνεισφοράς, μισθοδοσίας, έρευνας και ανάπτυξης, κοινωνικών προγραμμάτων κ.ά. «Για τη Novartis, η Εταιρική Υπευθυνότητα σχετίζεται πρωτίστως με την κάλυψη και διαχείριση των αναγκών και προσδοκιών των ασθενών και των φροντιστών τους, των ενώσεων ασθενών, των επαγγελματιών υγείας, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, των εργαζομένων, των συνεργατών, προμηθευτών και άλλων συμμετόχων, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας.

Ο συνδυασμός αξιοποίησης επιστημονικών εξελίξεων και υπεύθυνης στάσης βοηθά στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη και στη δημιουργία αξίας για την εταιρεία, τους ασθενείς και την ευρύτερη κοινωνία. Αυτές οι σχέσεις εμπιστοσύνης είναι για όλους εμάς στη Novartis ύψιστης προτεραιότητας», ανέφερε η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Eπικεφαλής Επικοινωνίας του ομίλου Novartis.

Η Μινέρβα στο πλευρό των παιδιών

Μάλιστα, οι άνθρωποι της εταιρείας συμμετέχουν ενεργά και εργάζονται εθελοντικά για τη διεκπεραίωση του προγράμματος. Παράλληλα, η Μινέρβα συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Prolepsis και στηρίζει το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιείται σε δημόσια σχολεία κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «η Μινέρβα και οι εργαζόμενοί της συνεχίζουν αδιάλειπτα να συνεισφέρουν στην κοινωνία όπου ζουν και δραστηριοποιούνται, με εθελοντισμό και δράσεις που προάγουν την αλληλεγγύη και τη κοινωνική συνεκτικότητα».

Η ΒΙΑΝΕΞ και η ΒΙΑΝ στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS

Το προσωπικό και η διοίκηση του Ομίλου έχουν αναπτύξει προγράμματα εθελοντισμού, προσφέροντας μεταξύ άλλων ποσότητες τροφίμων, απορρυπαντικών και χρήσιμων ειδών για την καθημερινότητα στα Χωριά στη Βάρη και στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχουν προσφέρει βιβλία και γραφική ύλη, αλλά και εθελοντική εργασία στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, συμμετέχοντας σε γιορτή για μικρούς και μεγάλους και χαρίζοντας πολλά δώρα στα παιδιά του Χωριού. Πρόσφατα, ο Όμιλος Γιαννακόπουλου κάλυψε για ένα εξάμηνο με δωρεά προϊόντων τις ανάγκες των βρεφών και νηπίων έως 5 ετών που έχουν υποστεί κακοποίηση ή παραμέληση και φιλοξενούνται στον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι και στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης από τον ΟΤΕ

Με στοιχεία από 8 εταιρείες του ομίλου στην Ελλάδα, την Ρουμανία και την Αλβανία, ο Απολογισμός παρουσιάζει το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, καθώς και τη συνεισφορά του στην Επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Για πρώτη φορά φέτος, στον Απολογισμό περιλαμβάνονται βίντεο στη νοηματική γλώσσα, με υποτιτλισμό και εκφώνηση, για τα άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης.

Ενδεικτικά, στον πυλώνα Ψηφιακή Κοινωνία, με επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ το 2017, και συνολικό επενδυτικό πλάνο άνω των 2 δις ευρώ έως το 2022 μόνο για την Ελλάδα, στόχος του ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει σε περισσότερες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Επιπλέον, η κοινωνική συνεισφορά του ομίλου το 2017 ξεπέρασε τα 4,2 εκατ. ευρώ, προσφέροντας βοήθεια σε πάνω από 1,2 εκατ. ανθρώπους, ενώ μέσα από τη δραστηριότητά του, συνεισφέρει στην ενίσχυση της απασχόλησης με πάνω από 75 χιλ. άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Διάκριση για την KPMG

Από τους εννέα παρόχους που διακρίθηκαν με το «Winners Circle» στην κατηγορία smart analytics, η KPMG κατατάχθηκε μεταξύ των τριών πρώτων. Η περιοδική έκδοση HfS Smart Analytics Blueprint αποτελεί μια παρουσίαση των ικανοτήτων των επιχειρήσεων να προσφέρουν υπηρεσίες smart analytics και αξιολογεί τα επιτεύγματα καινοτομίας και υλοποίησης σε τρεις βασικούς τομείς: οργάνωση και κουλτούρα, προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού, τεχνολογίες και οικοσυστήματα.

Ο Διονύσης Διαμαντόπουλος, Γενικός Διευθυντής της KPMG ανέφερε σχετικά: «Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της KPMG να υιοθετεί προσεγγίσεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των πελατών μας και τους βοηθά να μετασχηματίσουν την επιχείρησή τους ώστε να επωφελούνται από τεχνολογίες και λύσεις που βασίζονται σε αναλύσεις δεδομένων. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, βοηθάμε τους πελάτες μας να αναπτύξουν εμπιστοσύνη στην ανάλυση των δεδομένων τους που αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία μιας επιχείρησης».

Συνεργασία Epsilon Net, ΒΕ Business Exchanges και Crowe SOL

Το MyBusiness στηρίχθηκε στην τεχνολογία PYLON με στόχο να προσφέρει στους χρήστες του πρόσβαση σε υπηρεσίες ομογενοποιημένης λογιστικής και βέλτιστες πρακτικές με σκοπό αυξανόμενα οικονομικά οφέλη. Επιπρόσθετα, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε Portal οικονομικής και συμβουλευτικής πληροφόρησης, εγκατεστημένο σε Microsoft Azure Cloud περιβάλλον. Σε συνεργασία και με την Crowe SOL προσφέρεται ολοκληρωμένο σύστημα αριθμοδεικτών και αναφορών το οποίο σε πραγματικό χρόνο βοηθάει τον πελάτη να έχει ολοκληρωμένη και αξιόπιστη οικονομική ενημέρωση για τα δεδομένα της επιχείρησής του.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «η Epsilon Net διατηρώντας ένα σταθερό βαθμό συντονισμένης τεχνολογικής δραστηριότητας μέσα στον χρόνο, συμβάλει στην ατέρμονη εξέλιξη επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Η συνεργασία με την ΒΕ Business Exchanges και την Crowe SOL αποτυπώνει πλήρως το όραμα της για “απεριόριστη πρόσβαση στην επιστημονική πληροφόρηση και γνώση μέσω της τεχνολογίας”».

Υποτροφία σε 10 Έλληνες φοιτητές προσφέρει η NN Hellas

Το εν λόγω πρόγραμμα παρέχει την οικονομική δυνατότητα σε νέους και νέες να φοιτήσουν σε υψηλού επιπέδου πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ο όμιλος NN σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα υποτροφιών ΝΝ Future Matters για τέταρτη συνεχή χρονιά με στόχο τη δημιουργία εκπαιδευτικών ευκαιριών για τη νέα γενιά. Κάθε ένας από τους επιλεγμένους φοιτητές, εκτός από το ποσό της υποτροφίας, θα λάβει εξειδικευμένη καθοδήγηση από στελέχη του ομίλου. Από το σύνολο των 31 συνολικά υπότροφων από 8 ευρωπαϊκές χώρες, οι 10 προέρχονται από την Ελλάδα. Η ΝΝ Ηellas συμμετείχε ενεργά στην αξιολόγηση και τελική επιλογή των δέκα Ελλήνων φοιτητών που θα λάβουν υποτροφίες ύφους 5.000 και 10.000 ευρώ. Παράλληλα, η διοικητική ομάδα της εταιρείας υποδέχτηκε τους υπότρoφους στα Κεντρικά της Γραφεία.