SDSN: Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013

Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, πλην της Αιγύπτου, δε καταγράφηκε μεγαλύτερη μείωση της ευτυχίας σε σχέση με τα προ κρίσης χρόνια. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση, εμφανίζει -μετά την Αίγυπτο- τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως υποχώρηση του δείκτη ευτυχίας μεταξύ των περιόδων 2005 – 2007 (προ κρίσης) και 2010 – 2012 (κρίση), ενώ η Ισπανία την έκτη μεγαλύτερη μείωση, η Ιταλία την όγδοη και η Πορτογαλία την 12η. Καθώς ο μέσος παγκόσμιος δείκτης ευτυχίας είναι 5,1 (με θεωρητικό άριστα το 10), η Ελλάδα με δείκτη 5,4 βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερα από το μέσο όρο, ενώ η πιο ευτυχισμένη στον κόσμο χώρα, η Δανία, έχει «σκορ» 7,7. Συγκριτικά με την Ελλάδα (70η θέση), από τις γειτονικές χώρες πιο ευτυχισμένες είναι η Κύπρος (34η) και η Αλβανία (62η), ενώ πιο δυστυχισμένη η Τουρκία (77η).

Μετά την πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη Δανία, ακολουθούν η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Σουηδία, αναδεικνύοντας έτσι σε μια ακόμη παγκόσμια κατάταξη -και στην ευτυχία εν προκειμένω- την πρωτοκαθεδρία των βορειοευρωπαϊκών χωρών και ειδικότερα των σκανδιναβικών. Στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη μείωση ευτυχίας καταγράφηκε στις τέσσερις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, δηλαδή την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Από τις χώρες της ευρωζώνης, η Πορτογαλία βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο ευτυχίας από την Ελλάδα (85η). Η έκθεση υπογραμμίζει πως οι μειώσεις της ευτυχίας δείχνουν πόσο μεγάλη επίπτωση έχει μια αντικειμενική οικονομική κρίση (ύφεση, ανεργία κ.ά.) πάνω στην υποκειμενική ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων, πολύ μεγαλύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς με βάση απλώς τα μειωμένα εισοδήματα των πολιτών.

Ιδίως, όπως τονίζεται, το φάσμα της πραγματικής ή της επικείμενης ανεργίας είναι αυτό που πάνω από όλα υποσκάπτει την ευτυχία των ανθρώπων. Δεν είναι έτσι τυχαίο, όπως αναφέρεται, ότι στην Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα παρατηρείται αύξηση των αρνητικών και μείωση των θετικών συναισθημάτων μεταξύ των πολιτών. Η έκθεση υπογραμμίζει πως αποτελεί πλέον αυξανόμενη απαίτηση διεθνώς οι ακολουθούμενες πολιτικές να ευθυγραμμίζονται με ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό για τους ανθρώπους και την ευτυχία τους.

Ως κατ’ εξοχήν σημαντικοί παράγοντες για την ευημερία και ευτυχία των πολιτών κρίνονται το πραγματικό (και όχι το ονομαστικό) ΑΕΠ ανά κεφαλή, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η ύπαρξη κοντινών ανθρώπων για ψυχολογικό και πρακτικό στήριγμα, η ελευθερία επιλογών, η έλλειψη διαφθοράς και η γενναιοδωρία. Πρωτίστως, όμως, η ψυχική – νοητική υγεία θεωρείται ο σημαντικότερος παράγων που καθορίζει αν ένας άνθρωπος είναι ευτυχισμένος ή όχι, αν και, όπως επισημαίνεται η κατάθλιψη, οι διαταραχές άγχους, οι ψυχώσεις και άλλες παθήσεις έχουν «αγκαλιάσει» την ανθρωπότητα.

Δημιουργία 1 εκατ. θέσεων εργασίας προβλέπει η στρατηγική του RCC

 Το σχέδιο στρατηγικής προετοιμάστηκε από τη Γραμματεία του RCC σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους φορείς των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βασικός στόχος της στρατηγικής είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών των χωρών της περιοχής, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η ανάκαμψη των οικονομιών. Στους στόχους μέχρι το 2020, το RCC περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση της απασχόλησης από το 39% στο 44%, την ανάκαμψη του συνολικού όγκου των εμπορικών συναλλαγών στο σύνολο των χωρών της περιοχής από 94 σε 210 δισεκατομμύρια ευρώ και την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της περιοχής από 36% σε 44% του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Η επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέχρι το 2020, όπως επισημάνθηκε.

Ιταλία: Ακυρώθηκε συλλογική σύμβαση για 300.000 εργαζόμενους

Η ένωση των ιταλικών τραπεζών ABI ακύρωσε την τρέχουσα συλλογική σύμβαση εννέα μήνες και πλέον πριν η ισχύς της εκπνεύσει, στα μέσα του 2014, διαμηνύοντας ότι θέλει να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις του εργασιακού κόστους στην επόμενη συλλογική σύμβαση. Σε μια επιστολή της προς τα συνδικάτα, η ABI ανέφερε ότι η πτώση των κερδών των τραπεζών-μελών της καθώς και το γεγονός ότι πλέον απαιτείται να έχουν υψηλότερα ίδια κεφάλαια λόγω όσων επιτάσσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Ο πρόωρος τερματισμός της συλλογικής σύμβασης εργασίας δίνει περισσότερο χρόνο στις δύο πλευρές να διαπραγματευτούν έως την προθεσμία λήξης της μετενέργειας της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης τον Ιούνιο του 2014.

Eurostat:Μείωση της απασχόλησης κατά 1% β΄ τρίμηνο

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τις 27 και όχι το σύνολο των 28 χωρών της ΕΕ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των απασχολουμένων σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012 μειώθηκε κατά 0,1% στην 17μελή ευρωζώνη και παρέμεινε σταθερός στην ΕΕ των 27. Έτσι, το δεύτερο τρίμηνο του 2013 η Eurostat εκτιμά ότι οι απασχολούμενοι άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ έφταναν τα 221,8 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 145 εκατομμύρια απασχολούνταν στις χώρες της ευρωζώνης. Σε σύγκριση με πέρυσι (β’ τρίμηνο του 2012), η μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης καταγράφηκε στην Κύπρο (-6,1%), στην Ελλάδα (-4,3%) και στην Ισπανία (-3,7%), ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Μάλτα (3,6%), στην Εσθονία (3%) και στην Ιρλανδία (1,9%).

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 , τη μεγαλύτερη αύξηση στην απασχόληση κατέγραψε η Εσθονία (1,5%), η Λιθουανία και η Πορτογαλία (0,8%), το Λουξεμβούργο (0,7%), η Τσεχία και η Ιρλανδία (0,5%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των απασχολουμένων κατέγραψε η Κύπρος (-2,1%), η Ισπανία (-0,5%), η Ολλανδία, η Σλοβενία και η Σλοβακία (-0,4%). Η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 0,1%. Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία, τις μεγαλύτερες απώλειες απασχολουμένων κατά το τελευταίο έτος στη ζώνη του ευρώ, τις υπέστη ο κατασκευαστικός κλάδος (-6, 3%), ο τομέα των ακινήτων (-2,2%), καθώς και ο αγροτικός τομέας και η αλιεία (-2%).

Έρευνα Κομισιόν: Τα 10 επαγγέλματα που αντιστέκονται στην κρίση και την ανεργία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στο δ’ τρίμηνο του 2012 οι προσλήψεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 27% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του αμέσως προηγούμενου έτους με τη χώρα μας να καταγράφει «πρωτιά» στην Ευρώπη. Οι κοινοτικές αρχές, παρότι εκφράζουν επιφυλάξεις για την «ερμηνεία» των αριθμών, αναφέρουν ως πιθανή εξήγηση τη μεγάλη κρίση στην αγορά εργασίας που προηγήθηκε, αλλά και τη μείωση μισθών που κατέστησε τις επιχειρήσεις περισσότερες ευέλικτες, ενώ αναμένουν περισσότερα στοιχεία για να καταλήξουν αν η τάση αποτελεί σημάδι ανάκαμψης.

«Η επίδοση της Ελλάδας που πλήττεται περισσότερο από την κρίση είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Ένας παράγοντας θα μπορούσε να είναι οι εργοδότες να ανταποκρίνονται σε μεγαλύτερη ζήτηση καθώς οι προσλήψεις είχαν σταματήσει κατά τη χειρότερη περίοδο της κρίσης. Αν αυτό είναι σωστό, η ανάκαμψη στις προσλήψεις θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι αυξημένης δραστηριότητας προσλήψεων, αν και η τάση αυτή πρέπει να διατηρηθεί για να μπορεί να επιβεβαιωθεί» αναφέρει η έρευνα της Κομισιόν.

Τα 10 επαγγέλματα που έφεραν στην Ελλάδα νέες θέσεις εργασίας είναι: Διοικητικοί και εξειδικευμένοι γραμματείς (+10.900), Οικονομολόγοι (+5.800), Μάγειροι (+5.100), Επαγγελματίες Νοσηλευτικής και Μαιευτικής (+4.900), άλλα επαγγέλματα του κλάδου υγείας (+4.200), ανειδίκευτοι εργάτες (+2.700), επιχειρηματικές υπηρεσίες-διαχειριστές (+2.600), Μηχανικοί (+2.600), τρόφιμα και συναφή προϊόντα-χειριστές μηχανών (+2.600), ταμίες και υπάλληλοι διανομής εισιτηρίων (+2,200).

Ανάθεση έργου στη Lavisoft από τον Σ.Π.Α.Υ.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου Ωρομέτρησης Προσωπικού θα διαχειρίζεται σε πραγματικό χρόνο τις παρουσίες των εργαζομένων για τον Σύλλογο. Το Time Master ανήκει στην οικογένεια εφαρμογών HR Master της εταιρείας. Συνεργάζεται αρμονικά με κατάλληλους ηλεκτρονικούς σταθμούς ωρομέτρησης (Time Attendance Terminals) για τη συλλογή των στοιχείων που συγκεντρώνονται σε αυτούς από τα «κτυπήματα» των καρτών παρουσίας των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή αναλαμβάνει την επεξεργασία των στοιχείων, την έκδοση όλων των απαραίτητων καταστάσεων, αναλυτικών και συγκεντρωτικών, καθώς και τη δημιουργία κατάλληλων αρχείων για αυτόματη ενημέρωση του προγράμματος Μισθοδοσίας. Το Time Master έχει τη δυνατότητα της αυτόνομης λειτουργίας για τη διαχείριση των παρουσιών του προσωπικού, ενώ μπορεί να αποτελέσει ένα άριστο συμπλήρωμα της Μισθοδοσίας, ολοκληρώνοντας τη Μηχανογραφική κάλυψη του Γραφείου Προσωπικού της Επιχείρησης ή του Οργανισμού.

City Unity College: Νέα συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University

Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση εκπροσώπων φοιτητών στο Annual Student Representative Event. Το City Unity College σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University (Μεγάλη Βρετανία) προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στους εξής τομείς: Ψυχολογία, Business, Πληροφορική, Λογιστική, Χρηματοοικονομικά, Τουριστικά και Ξενοδοχειακά, Νομικά.

PwC: Στηρίζει 15 ταλαντούχους νέους μέσω του προγράμματος υποτροφιών της για μεταπτυχιακές σπουδές

Το πρόγραμμα υλοποιείται επιτυχώς από το 2001 στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας. Στόχος είναι η καθοδήγηση στην καλύτερη εκπαιδευτική και επαγγελματική σταδιοδρομία διακεκριμένων και ταλαντούχων νέων, με σκοπό να συμβάλλει στον περιορισμό του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης που υπάρχει στην αγορά εργασίας. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει περισσότερους από 80 φοιτητές και στελέχη να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση.

Ο Παναγιώτης Ζήσης, Partner της PwC Ελλάδας και υπεύθυνος για θέματα εταιρικής υπευθυνότητας, σχολιάζει: «Συγχαίρουμε τους επιτυχόντες της φετινής χρονιάς αλλά και όλους τους υποψήφιους που έλαβαν μέρος στη διαδικασία. Όλοι οι νέοι που γνωρίσαμε μέσα από το πρόγραμμα έχουν πολλές προοπτικές αλλά και τη θέληση να καλύψουν θέσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, βοηθώντας έτσι τη χώρα μας να ανακάμψει. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία στους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει».

Το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Mentoring & Coaching για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Η επόμενη δεκαετία» και οι κύριοι ομιλητές θα είναι οι παγκοσμίου φήμης Coaches David Carter, Richard Barrett και Patsy Rodenburg. Ο D. Carter θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους συμβούλους/μέντορες παγκοσμίως με μια αποκλειστική λίστα μόλις 10 πελατών ανά πάσα στιγμή, που περιλαμβάνουν διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων εταιρειών διεθνώς, όπως και επιχειρηματίες, διασημότητες και φιλάνθρωπους.

Έχει υπάρξει ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Merryck & Co η οποία κατέχει ηγετική θέση ως εταιρεία για CEO Business Mentoring. Η P. Rodenburg είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως η κορυφαία Coach φωνής και ηθοποιίας. Έχει διατελέσει Head of Voice στο Guildhall School of Music and Dance του Ηνωμένου Βασιλείου, και έχει προσφέρει εκτενώς τις υπηρεσίες τις σε ορισμένες από τις διασημότερες θεατρικές σχολές όπως το Moscow Art Theatre, Complicite και Comedie-Francaise. Ο R. Barrett είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Barrett Values Centre. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ειδήμων σε θέματα σχετικά με τις αξίες, τον πολιτισμό, την ηγεσία και τη συνείδηση.

Είναι, επίσης, συγγραφέας, ομιλητής και σχολιαστής σχετικά με την εξέλιξη των ανθρώπινων αξιών στις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Εκτός από τους προαναφερόμενους βασικούς ομιλητές, στο Συνέδριο θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους πολλοί ακόμα ομιλητές από το χώρο του coaching και mentoring, οι οποίοι θα επιδιώξουν να εμπνεύσουν το κοινό να ταξιδέψει μέσα από τις προκλήσεις της νέας δεκαετίας.

Πληροφορίες: www.emcconference.org.

SARGIA Partners: 2ο Σεμινάριο Ηγεσίας

Το 2ο Σεμινάριο Ηγεσίας, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου, με θέμα: «Your VISION QUEST: see the change you want to be in the world – Now! Ο δρόμος προς το Όραμα σου: δες την αλλαγή που θες να γίνει στον κόσμο-Τώρα!» Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και στελέχη με θετική στάση ζωής, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξελιχθούν ως ηγέτες και να διεκδικήσουν προσωπική και επαγγελματική  ευημερία. Ο H. Coetzee θα χαρτογραφήσει μαζί με τους συμμετέχοντες τις πηγές και τις λεπτομέρειες που απαιτούνται προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σαφές πλάνο δράσης για άμεσα αποτελέσματα προς την επίτευξη του οράματός τους. Πληροφορίες 210-8920951 και www.leadershipseminars.gr.