Η ΒΙΑΝΕΞ υποστηρίζει τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Η ομάδα της εταιρείας «ΒΙΑΝΕΞ/ΒΙΑΝ», θα συμμετάσχει στις διαδρομές του Greece Race for the Cure®.

Η ACS αρωγός στα Παιδικά Χωριά SOS

Συγκεκριμένα, η ACS ανέλαβε την παραλαβή των κιβωτίων με τα σχολικά είδη από 36 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και την παράδοσή τους στις δομές του Σωματείου, με σκοπό όλα τα παιδιά που στηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS, από την Αθήνα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο Κρήτης, να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με όλα τα απαραίτητα υλικά.

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS και την ΕΛΕΠΑΠ

Με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Ομίλου και με σύνθημα «Γεμίζουμε τις σχολικές σάκες με αγάπη και χαμόγελα για τη νέα χρονιά», συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη καλύπτοντας τις ανάγκες περίπου 2.100 παιδιών που υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς συγκεντρώνει σχολικά είδη για τα Παιδικά Χωριά SOS από το 2013 και έχουν ωφεληθεί συνολικά περισσότερα από 14.000 παιδιά, ενώ για πρώτη χρονιά ενισχύει και τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Η KPMG στο πλευρό της ΕΛΕΠΑΠ & της ΜΚΟ «Θεόφιλος»

Αυτή τη χρονιά, εκτός από τη δωρεά νέων σχολικών ειδών στα σχολεία της ΕΛΕΠΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η KPMG επέκτεινε τη συνεισφορά της, χαρίζοντας στην ΕΛΕΠΑΠ εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής προς παιδιά και επιπρόσθετα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΜΚΟ «Θεόφιλος», πρόσφερε σχολικά είδη σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Η παράδοση των σχολικών ειδών στην ΕΛΕΠΑΠ έγινε από τη Γενική Διευθύντρια και Chief Operating Officer (COO) της εταιρείας, Σιάνα Κυριάκου στην Αθήνα και από τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, Δημήτρη Ηλιάδη στη Θεσσαλονίκη, με συνοδεία συνεργατών.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Η ομάδα «Πλάι σου» μοίρασε 7.000 τσάντες

Μία ενέργεια που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 και τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό, με την εταιρεία να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και να στηρίζει έμπρακτα τα νεότερα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν διανομές πάνω από 7.000 σχολικών τσαντών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ολόκληρης της χώρας, ενώ το Πλαίσιο ετοιμάζεται να μοιράσει και 2.500 δωρεάν γεύματα σε μαθητές σχολείων, συμμετέχοντας ενεργά στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – Διατροφή του Ινστιτούτου PROLEPSIS.

To συνολικό εγχείρημα βασίστηκε για άλλη μία φορά στη μεγάλη κινητοποίηση της εθελοντικής ομάδας «Πλάι σου», την οποία στελεχώνουν πάνω από 300 εργαζόμενοι του Πλαισίου. Μέσα από την προσωπική επαφή τους με τα παιδιά, τη δυναμική παρουσία τους στους χώρους διανομής και τη μεγάλη διάθεση να προσφέρουν, οι εθελοντές της ομάδας αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στην όλη προσπάθεια με καθοριστική συνεισφορά στην επιτυχία της.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη υλοποίησε 26 δράσεις ΕΚΕ

Οι συγκεκριμένες δράσεις είναι πλήρως εναρμονισμένες με το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact), στο οποίο ο όμιλος συμμετέχει εθελοντικά. Σύμφωνα με το Οικουμενικό Σύμφωνο, οι επιχειρήσεις παροτρύνονται να εφαρμόζουν τις δέκα αρχές που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην εργασία, στο περιβάλλον και στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Από τις 26 δράσεις, 12 αφορούσαν στον αθλητισμό, 7 στον τομέα της εκπαίδευσης, 4 είχαν πολιτιστικό χαρακτήρα και 3 από αυτές έλαβαν χώρα στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

Ενδεικτικά, o όμιλος βοήθησε μέσω χορηγίας και εθελοντικής εργασίας στην αποκατάσταση στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας, από τη φωτιά του έπληξε πέρυσι την περιοχή, ενώ άλλες δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα ήταν η στήριξη στο Χαμόγελο του Παιδιού, η χορηγία στις Ημέρες Καριέρας, καθώς και η δωρεά στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού. Η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ είναι ο μοναδικός, όπως επισημαίνει, ασφαλιστικός οργανισμός που δημοσιεύει Απολογισμό Βιωσιμότητας σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI G4, τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ και του ISO 26000.

3ο TEDxChalkida με επίκεντρο το «ήθος»

Το φετινό TEDxChalkida θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Φέτος, εντάσσει στη θεματολογία του το ήθος ως το κεντρικό θέμα του, εμπνευσμένο από τη ρήση του Ηράκλειτου «ήθος ανθρώπω δαίμων», δηλαδή το ήθος, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου. Η σκηνή του 3ου TEDxChalkida, θα φιλοξενήσει 10 Έλληνες καταξιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό από διαφορετικούς κλάδους και με διαφορετική πορεία εξέλιξης.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Τσάπρας, αστροφυσικός στη Χαϊδελβέργη, η Φερενίκη Παναγοπούλου, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, ο Δρ. Ευάγγελος Λιότζης, Ειδικός Σεξουαλικότητας, ο Αντώνης Καλογερόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας και Media στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και ερευνητής στο Ινστιτούτο Reuters, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ψυχολόγος και Συγγραφέας, η Μάρθα Μάτσα, πρωταθλήτρια κολύμβησης και αναπληρώτρια δασκάλα. Παράλληλα με τις ομιλίες, θα υπάρξουν μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τέσσερα διαφορετικά και πολύ ενδιαφέροντα Workshops / εργαστήρια με θέμα το ήθος.

Τα 55 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε η Icap

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών Icap, δήλωσε σχετικά: «Aπό την ίδρυσή της, το 1964, μέχρι σήμερα η Ιcap με όραμα και αξίες, έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο ελληνικό και διεθνές επιχειρείν. Στόχος μας, σε όλη αυτή τη διαδρομή, ήταν και παραμένει να διακρινόμαστε ως συνεργάτης επιλογής για τους πελάτες μας και ως εργοδότης επιλογής για τους ανθρώπους μας.

Παράλληλα, και σε ισορροπία με τη βελτιστοποίηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η Icap θεωρεί ευθύνη της την εταιρική κοινωνική προσφορά και εφαρμόζει με ευαισθησία, σύνθετες πολιτικές στήριξης για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Με γνώμονα την ραγδαία ανάπτυξη του ομίλου τα τελευταία 13 χρόνια, είμαι βέβαιος ότι και στο μέλλον η Icap θα εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να διακρίνεται διεθνώς, αποτελώντας σταθερό σημείο αναφοράς της ελληνικής οικονομίας».

Το ΟΠΑ γιορτάζει την επέτειο των 100 του χρόνων

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, ανήγγειλε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσεων που προγραμματίζει το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να τιμήσει αυτή την επέτειο – ορόσημο για την ιστορία του. Όπως ανέφερε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, «από την ίδρυσή του έως τις μέρες μας, η πορεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνοδεύει αδιάλειπτα την ιστορία του έθνους μας, αποτελώντας φάρο για την παιδεία και την επιστήμη και διακριτή ακαδημαϊκή εστία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την κοινωνία και την αγορά».

Ο Ε. Γιακουμάκης αναφέρθηκε στην επιστημονική ταυτότητα του Πανεπιστημίου και τις τρεις Σχολές του, με περίπου 12.000 ενεργούς φοιτητές, ενώ αναφορά έγινε και στα Μεταπτυχιακά και τα Διδακτορικά του Προγράμματα, τα οποία κατατάσσονται σε διαρκώς υψηλότερες θέσεις διεθνώς.