ΕΚΤ: Αυξάνονται οι δαπάνες R&D στην Ελλάδα

Η δημοσίευση των δεικτών εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής παραγωγής και έκδοσης των επίσημων στατιστικών για την Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία στην Ελλάδα, που πραγματοποιεί το ΕΚΤ, ως φορέας του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, με τη συνεργασία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Αναλυτικότερα, οι δαπάνες για Ε&Α στη χώρα παρουσιάζουν αυξητική τάση τα τελευταία έτη. Το 2016 οι δαπάνες Ε&Α ανήλθαν σε 1.733,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 29,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

Ο δείκτης «Ένταση Ε&Α», που εκφράζει τις δαπάνες Ε&Α ως ποσοστό του ΑΕΠ, διαμορφώνεται το 2016 στο 0,99%, από 0,97% το 2015. Τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον δείκτη έχει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο επιχειρηματικός τομέας. Ακολουθεί ο τομέας της τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης Ε&Α για το 2016 παραμένει η κρατική χρηματοδότηση με μερίδιο 42,5% επί του συνόλου.

H Data Communication στο Microsoft Directions EMEA 2017

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κοινότητα των διακεκριμένων συνεργατών της Microsoft ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις στα νέα προϊόντα και τις τελευταίες εκδόσεις Dynamics NAV και CRM, για το Office 365, τις νέες εξειδικευμένες εφαρμογές του Microsoft Dynamics 365 Business Edition για τα Οικονομικά, τη Διαχείριση, τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ, καθώς και τις μεθόδους προώθησής τους ενώ, παράλληλα, εμπλούτισε τις επιχειρησιακές και τεχνικές γνώσεις της. To συνέδριο συγκεντρώνει κάθε χρόνο, από το 2008, περισσότερους από 2.000 Microsoft Dynamics Partners, στελέχη της διοίκησης, αναλυτές, προγραμματιστές, project managers και λοιπά στελέχη του τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορικής, καθώς και εκπρόσωπους πωλήσεων, μάρκετινγκ και παρόχους SaaS.

Η Μύλοι Λούλη στα Βραβεία ΕΒΕΑ 2017

Το βραβείο παρέλαβαν η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας & Επικοινωνίας, Όλγα Μάνου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Νίκος Φωτόπουλος. Η εταιρεία βραβεύτηκε για την ιστορία της και την παράδοσή της στον χώρο των αλεύρων που ξεκινάει από το 1782. Σήμερα διοικείται από την 7η γενιά της οικογένειας Λούλη, καταφέρνοντας να βρίσκεται στην 1η θέση της ελληνικής αλευροβιομηχανίας σε αλέσεις, πωλήσεις, τεχνολογία και εξυπηρέτηση. Κατέχει το 25% του εγχώριου μεριδίου αγοράς των επαγγελματικών αλεύρων και εξάγει σε 10 χώρες. Τα περισσότερα από 1.000 προϊόντα της καλύπτουν ευρεία γκάμα αλεύρων, μειγμάτων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και άλλων α’ υλών.

Βράβευση για την RDC Informatics

H RDC Informatics διακρίθηκε ως ο Συνεργάτης με τις περισσότερες νέες εγκαταστάσεις λογισμικού Soft1 για το 2016 και τιμήθηκε με το βραβείο SoftOne Parner Awards: «Excellence in Business Development».

Ποιές οι βέλτιστες πρακτικές και τάσεις στην παιδεία;

Ο Eric Bettinger, Αναπληρωτής Καθηγητής, Stanford Graduate Schools of Education and Business, εστίασε στα κυριότερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ως αποτελεσματικές λύσεις, ο καθηγητής παρουσίασε την καλύτερη ενημέρωση των υποψηφίων για τα παρεχόμενα προγράμματα σπουδών, την πληροφόρηση των φοιτητών για τις δομές υποστήριξης που παρέχονται από τα ίδια τα πανεπιστήμια, το χτίσιμο μιας πιο προσωπικής σχέσης του καθηγητή με τους φοιτητές του, αλλά και την παροχή υποστήριξης στους καθηγητές ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες κάθε φοιτητή ξεχωριστά.

Ο Francisco Ramirez, Καθηγητής Εκπαίδευσης και Κοινωνιολογίας, Stanford Graduate School of Education, εξήγησε τις πρόσφατες εξελικτικές τάσεις στη λειτουργία των πανεπιστημίων παγκοσμίως: η τάση προς την επιχειρηματικότητα, η ενδυνάμωση του ατόμου εντός του πανεπιστημίου και η αυξανόμενη νομική πολυπλοκότητα της πανεπιστημιακής λειτουργίας. Επιπλέον,ο καθηγητής παρατήρησε ότι και σε χώρες με στρεβλό και περιοριστικό πλαίσιο λειτουργίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως η Ελλάδα, μικρές θεσμικές τομές είναι εφικτές και έχουν μεγάλο όφελος.

Νέα γραφεία για την Epsilon Net

Μεταξύ άλλων, οι ραγδαίοι ρυθμοί ανάπτυξης και αύξησης του προσωπικού τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν έντονα την ανάγκη για την μετεγκατάσταση σε μεγαλύτερα γραφεία. Έτσι, η εταιρεία επένδυσε σε έναν νέο, σύγχρονο χώρο που αντανακλά το προφίλ της μεγαλύτερης εταιρείας πληροφορικής στην Ελλάδα σε έργα ιδιωτικού τομέα. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Λεωφόρο Συγγρού 120 παραμένουν στην κυριότητα της Epsilon Net και αναβαθμίζονται σε Εκπαιδευτικό Κέντρο της Epsilon Net Training αλλά και του νεοσύστατου Epsilon Net College.

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει 20 επιλεγμένες εταιρείες

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό Endeavor, σύμφωνα με στοιχεία του οποίου, οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, τους πρώτους πέντε μήνες, αύξησαν κατά 20% τον τζίρο τους και δημιούργησαν 104 νέες άμεσες θέσεις εργασίας. Κατ’ επέκταση, μέσω των συνεργασιών που αναπτύσσουν, υποστηρίζουν 1.503 θέσεις. Η «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» προσφέρει ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση, εκπαιδευτικά σεμινάρια, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και διεθνείς αγορές, καθώς και δράσεις δικτύωσης. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το «Marketing & Branding Workshop», στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ. Σε αυτό, ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι, παρουσίασε τις τελευταίες τάσεις στην επανατοποθέτηση (repositioning) των εταιρειών.

Μινεττα: έκδοση 1ου Κοινωνικού Απολογισμού

Η υλοποίηση και έκδοσή του αποφασίστηκε προκειμένου να δημοσιοποιηθούν οι δράσεις της εταιρείας που σχετίζονται με την Κοινωνική Υπευθυνότητα για το έτος 2016, που εκφράζουν τις αξίες που διέπουν τη Μινέττα από το 1973, την ίδρυσή της έως και σήμερα. Ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γεώργιος Μινέττας, δήλωσε σχετικά «Η Μινέττα Ασφαλιστική έχει μια μακροχρόνια και σταθερή πορεία στον ασφαλιστικό κλάδο, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας με τους πελάτες, τους συνεργάτες της και το ευρύτερο κοινό. Θεωρούμε ότι ο Κοινωνικός Απολογισμός, που εκδίδουμε για πρώτη φορά φέτος, θα συμβάλλει σε ένα σημαντικό βαθμό στην διαφύλαξη αυτών των σχέσεων».

Systems Sunlight: Πρώτος απολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης

Η SYSTEMS SUNLIGHT έχει εκφράσει τη δέσμευσή της στην τήρηση των Δέκα Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στους τομείς των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Συνθηκών Εργασίας, του Περιβάλλοντος και της Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου, Ανθή Τροκούδη, ανέφερε σχετικά:

«Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης δεν αποτελεί μόνο τον απολογισμό όσων καταφέραμε τα τελευταία τρία χρόνια, με προσήλωση στους στόχους και το όραμά μας. Θέτει τις βάσεις για όσα δεσμευόμαστε να επιτύχουμε στο μέλλον, έχοντας ως κύριο μέλημά μας το σεβασμό προς το περιβάλλον, την κοινωνία, τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία με έμφαση στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας, καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων μας».

Δράσεις για πάνω απο 2.500 εργαζόμενους απο την Praktiker Hellas

Στο πλαίσιο του θεσμού, η Praktiker Hellas διοργάνωσε για τους εργαζομένους της μια σειρά από διασκεδαστικές δράσεις. Μάλιστα, η εβδομάδα ολοκληρώθηκε για εκείνους με την ευκαιρία ναυποδεχθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στον χώρο εργασίας τους σε μια διαδραστική γιορτή, με δώρα όπως το ‘Family Day’, όπου συμμετείχαν και διασκέδασαν πάνω από 2.500 εργαζόμενοι και συγγενείς τους. Σκοπός της εταιρείας, άλλωστε, είναι οι άνθρωποί της να αισθάνονται πιο περήφανοι  κάθε μέρα που αποτελούν μέλη της οικογένειας της Praktiker Hellas και μιας ομάδας που διαρκώς προχωρά και εξελίσσεται.

Επιπροσθέτως, με αφετηρία αυτή την εβδομάδα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η «Ημέρα Καταστήματος» κατά την οποία όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι των κεντρικών γραφείων της Praktiker Hellas, συμπεριλαμβανομένης και της διοίκησης της εταιρείας, εργάζονται για μία μέρα στο καταστήματα Praktiker της επιλογής τους, ζώντας και οι ίδιοι την εμπειρία της απευθείας επικοινωνίας και της άμεσης εξυπηρέτησης των πελατών.

Στη φετινή διοργάνωση και για πρώτη φορά, η εταιρεία διεύρυνε τους εορτασμούς και στο δίκτυο των προμηθευτών της, βραβεύοντας τους κορυφαίους συνεργάτες της στην εξυπηρέτηση, ανάμεσα από 400 εταιρείες. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν οι εταιρείες: ISOMAT ABEE, ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΕ, VECHRO A.E., ΒΙΒΕΧΡΩΜ ΑΕ, EMIL LUX GmbH & Co. KG και ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ.