Στα 300 «Top Business Schools» παγκοσμίως η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ

Τις 1.000 καλύτερες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Schools) από 154 χώρες για το 2020 δημοσιοποίησε ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Eduniversal, στην οποία περιλαμβάνεται και η Σχολή Διοίκησης Eπιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έλαβε 4 αστέρια διάκρισης, τα οποία το κατατάσσουν στη δεύτερη υψηλότερη κατηγορία («4 Palmes League – Top Business Schools»), αλλά και στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω κατάταξη αξιολογεί τα Business Schools των Πανεπιστημίων παγκοσμίως, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή επιρροή και τη φήμη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ πρόσθετα κριτήρια κατάταξης αποτελούν οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις των Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων των Πανεπιστημίων, οι θέσεις που αυτές καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων διεθνών κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καθώς και οι ψήφοι των Πρυτάνεων των 1.000 συμμετεχόντων Business Schools. Έτσι, επιτυγχάνεται η κατάταξη των Business Schools των Πανεπιστημίων σε πέντε (5) κατηγορίες διάκρισης. Σημειώνεται ότι η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν το μόνο Business School Ελληνικού Πανεπιστημίου που κατατάχθηκε στην κατηγορία «4 Palmes» ανάμεσα σε διακεκριμένα Business Schools.

BBDO Worldwide: Επενδύει στην κατάρτιση των εργαζομένων της

Στην εξ αποστάσεως κατάρτιση επενδύει η BBDO Worldwide, παρά την πανδημία, με στόχο, εκτός από την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της, την ενίσχυση του ηθικού του και την αύξηση του engagement. Αναλυτικότερα, την περασμένη άνοιξη, το agency δημιούργησε το πρώτο του παγκόσμιο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης, σε συνεργασία με το Facebook και την Google. Συγκεκριμένα, το Facebook προσάρμοσε το πρόγραμμα κατάρτισης για τον διαφημιστικό κλάδο, Blueprint, σε ένα custom πρόγραμμα για το creative και το strategy της BBDO, με οκτώ ενότητες και μια τελική εξέταση, εστιασμένο στην ανάπτυξη καμπανιών στις πλατφόρμες της, την οποία πέρασαν ήδη πάνω από 1.000 εργαζόμενοι, λαμβάνοντας τη σχετική πιστοποίηση.

Η Google ανέπτυξε έξι virtual εκπαιδευτικά sessions για τη χρήση insights και analytics σε όλη τη διαδικασία creative planning, τα οποία ολοκλήρωσαν, μέχρι στιγμής, 3.000 εργαζόμενοι σε 80 γραφεία. Η συνεργασία με το Facebook και τη Google προέκυψε, σύμφωνα με τον Andrew Robertson, President και CEO της BBDO Worldwide, λόγω της διεθνούς εμβέλειάς τους, με στόχο να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα σε επίπεδο δικτύου, ώστε ο καθένας να έχει πρόσβαση σε αυτό, ακόμη και δουλεύοντας από το σπίτι

(Πηγή: DailyFax).

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα για τη Διεπιστημονικότητα στην Ειδική Αγωγή

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου η πρώτη επαγγελματική διημερίδα για τη Διεπιστημονικότητα στην Ειδική Αγωγή από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Metamathesis, με τη στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ειδικών Παιδαγωγών, στην οποία συμμετείχαν 20 ομιλητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία και τη Σαουδική Αραβία. Ειδικότερα, η Διημερίδα περιελάμβανε 19 στοχευμένες εισηγήσεις και 5 διαδραστικά workshops και σκοπός της ήταν να φέρει μαζί επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων της Ειδικής και της Γενικής Εκπαίδευσης, προκειμένου να μοιραστούν καινοτόμα εργαλεία, βέλτιστες πρακτικές και διεπιστημονικές μεθόδους παρέμβασης που ενδυναμώνουν και στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς ώστε να μεγιστοποιείται το αποτέλεσμα που φτάνει στους μαθητές τους.

Ολοκληρώθηκε το Coach Now 2020 σε υβριδική μορφή

Σε υβριδική μορφή, με την παρουσία ατόμων σε τρεις διαφορετικές αίθουσες και μέσω livestreaming, πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στο Καστρί το Coach Now 2020, που έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να γνωρίσει το coaching σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Αναλυτικότερα, στο εν λόγω συνέδριο, με θέμα «Coaching & Ηγεσία» εκτός από τη δημιουργό του, Βαρβάρα Ασημακοπούλου, συμμετείχαν πολλοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Καλογεράκης, Kathryn Pope, Tunde Erdos, David Wondra, Αναστασία Μοίρα, και Όλγα Παπατριανταφύλλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Κωνσταντία Πάλλα, πρόεδρος του ICF Greece. Σημειώνεται ότι το συνέδριο συνδυάστηκε με την απονομή τρων διπλωμάτων στους απόφοιτους του πιστοποιημένου προγράμματος «Coaching Δεξιότητες και εργαλεία στην πράξη» 2 και 3, με συντονίστρια την Ειρήνη Νικολαΐδου.

Roche Hellas: Δωρεές επίπλων γραφείου σε Συλλόγους Ασθενών και ΜΚΟ

Δωρεά επίπλων γραφείου σε Συλλόγους Ασθενών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πραγματοποίησε η Roche Hellas με αφορμή την ανακαίνιση των γραφείων της. Ειδικότερα, η εταιρεία δώρισε ένα μεγάλο μέρος της προηγούμενης επίπλωσης, που περιλαμβάνει γραφεία, καθίσματα, τραπέζια συναντήσεων, ντουλάπες και μια σειρά από άλλα είδη, στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα», στο Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», στην Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ) καθώς και στις ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου». Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ενίσχυση του έργου των συγκεκριμένων οργανισμών μέσω του καλύτερου εξοπλισμού των εγκαταστάσεών τους και η κατ’ επέκταση συμβολή στην εξοικονόμηση πόρων, στο πλαίσιο πάντα της σταθερής δέσμευσης της εταιρείας για τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου αλλά και την αειφόρο ανάπτυξη.

Νέα δράση της Kaizen Gaming για το ΕΣΥ

Μπροστά στο δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα, η Kaizen Gaming κινητοποιείται ξανά και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με εξοπλισμό ύψους 500.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δωρίζει 500.000 ευρώ για την αγορά έξι Φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες θα παραδοθούν στο ΕΣΥ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, συνεισφέροντας στις ανάγκες των επόμενων μηνών. Η καινοτόμα αυτή λύση υιοθετήθηκε και σε άλλες χώρες με υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και αποτελεί μια ευέλικτη λύση για τις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες σε ΜΕΘ στην Ελλάδα.

«Όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, τόσο πιο αυτονόητη θεωρούμε τη συμμετοχή μας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης. Σημειώνεται ότι με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Μάρτιο, η Kaizen Gaming ήταν από τις πρώτες εταιρείες που κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τροφοδοτώντας το με 250.000 προστατευτικές χειρουργικές μάσκες.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις υπέγραψε η ΑΒ Βασιλόπουλος, ως μέρος της δέσμευσής της για την προώθηση της διαφορετικότητας. Με την αφορμή αυτή, ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, VP HR/OD της εταιρείας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στην εταιρεία μας απασχολούνται πάνω από 14.500 εργαζόμενοι, ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα, τις δικές του επιλογές και πεποιθήσεις. Οι συνεργάτες μας ενθαρρύνονται, ώστε να είναι όλα όσα ήδη είναι και όλα όσα θέλουν να γίνουν, να τολμούν, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να καινοτομούν. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα όλων, με οφέλη για όλους».

ΟΑΕΔ: Πρόσβαση στο Coursera για 50.000 ανέργους

Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για δωρεάν πρόσβαση 50.000 ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών θεματικών ενοτήτων και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του ΟΑΕΔ με το Coursera. Ειδικότερα, ο ΟΑΕΔ παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και την απόκτηση νέων γνώσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Coursera.

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι άνεργοι, που διαθέτουν ενεργό δελτίο ανεργίας, καλούνται να υποβάλουν, αίτηση συμμετοχής έως και την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 ή έως τη συμπλήρωση των 50.000 προσφερόμενων θέσεων αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ μετά την υποβολή, θα αποστέλλεται σε εβδομαδιαία βάση ενημερωτικό email στους ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και πρόσβασή τους στην πλατφόρμα. Σημειώνεται ότι η διαδικασία επιλογής των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020, με την παρακολούθηση των μαθημάτων να πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021, ενώ όσοι ωφελούμενοι ολοκληρώσουν επιτυχώς κάθε επιλεγόμενο μάθημα, θα τους παρέχεται δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Coursera.

«Virtual Dialogues» από το Industry Next του Ινστιτούτου Επικοινωνίας

Ο θεσμός Industry Next του Ινστιτούτου Επικοινωνίας διοργανώνει τη νέα σειρά events «Virtual Dialogues», με θέμα την εξερεύνηση νέων προοπτικών στην αγορά, όπου ειδήμονες από τον χώρο του επιχειρείν, του HR και της επικοινωνίας συζητούν για τις ανερχόμενες τάσεις, τις προοπτικές και το αποτύπωμα που αφήνουν στη νέα πραγματικότητα της αγοράς, καλύπτοντας μία up-to-date θεματολογία. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των «Virtual Dialogues» θα πραγματοποιηθούν πέντε online events μέσα από την πλατφόρμα του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, www.instofcom.gr.

Όλες οι συζητήσεις θα έχουν διάρκεια μίας ώρας και θα πραγματοποιούνται με live streaming, με δωρεάν συμμετοχή. Η σειρά εγκαινιάζεται στις 25 Νοεμβρίου, με πρώτη θεματική το «Brand Next» και συνομιλητές τον Κώστα Μουλακάκη, Director general, Marketing and Commercial Integration for South-East EU, Papastratos, affiliate of Philip Morris International, την Έλενα Χρυσαφογιώργου, Head of Omnichannel experience, Papastratos και τον Τίτο Σιμιτζή, General Manager | Alternative Research Solutions. Οι συμμετέχοντες, μέσα από το case study του IQOS, θα εστιάσουν στο transformation του Customer Journey και του Customer Experience και στις αλλαγές που αυτά απαιτούν τόσο σε επίπεδο εταιρικής κουλτούρας, όσο και εταιρικής οργάνωσης.

Αυξημένες οι ανάγκες για ανθρώπινο δυναμικό στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας

Ευκαιρίες στην αγορά εργασίας ανοίγει ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με τους ειδικούς στην εταιρεία κυβεροασφάλειας ESET. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη μελέτη Cybersecurity Workforce Study 2019 που διενέργησε ο οργανισμός πιστοποίησης ασφάλειας (ISC)², οι κενές θέσεις εργασίας για επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασαν πέρυσι τα 4 εκατ., έχοντας αυξηθεί από τα 2,9 εκατ. το 2018 και 1,8 εκατ. το 2017, ενώ, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το έλλειμα ανθρώπινου δυναμικού στον συγκεκριμένο χώρο ανήλθε σχεδόν στις 500.000 θέσεις.

Ως εκ τούτου, για να καλυφθεί η παγκόσμια ζήτηση, ο αριθμός των εργαζομένων που θα ειδικευτεί στην κυβερνοασφάλεια θα πρέπει να αυξηθεί κατά 145%. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το μεγαλύτερο ποσοστό ελλείματος ανθρώπινου δυναμικού παρατηρείται στην περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού (64%), ενώ ακολουθεί η Λατινική Αμερική (15%), η Βόρεια Αμερική (14%) και η Ευρώπη (7%). Επισημαίνεται ότι δύο στους τρεις οργανισμούς δήλωσαν ότι έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού κυβερνοασφάλειας, με τους μισούς από αυτούς να παραδέχονται πως ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται διατρέχει «μέτριο ή εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο λόγω της έλλειψης προσωπικού κυβερνοασφάλειας», ενώ η πανδημία του κορωνοϊού, με την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη νέα πραγματικότητα της εξ αποστάσεως εργασίας αύξησε ακόμα περισσότερο την ανάγκη για προσωπικό κυβερνοασφάλειας.