INTERAMERICAN: «Πωλητές για μια ώρα» του περιοδικού «σχεδία» οι εργαζόμενοι της

Συγκεκριμένα, στις 7 Φεβρουαρίου, οκτώ διοικητικά στελέχη της εταιρείας φόρεσαν το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο του πωλητή και πήραν θέση στον σταθμό ΦΙΞ του μετρό, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη σταθερή υποστήριξή τους στην ιδέα που υπηρετεί η «σχεδία», αναδεικνύοντας το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ενέργεια έρχεται να προστεθεί στην πολύπλευρη, πολυετή σχέση που έχει αναπτύξει η INTERAMERICAN με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Διογένης» για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Intrasoft: Δράση δενδροφύτευσης στην Σαρωνίδα Αττικής

Ειδικότερα, οι άνθρωποι της Intrasoft ένωσαν τις δυνάμεις και το πάθος τους, συμβάλλοντας σε μια πιο βιώσιμη επόμενη μέρα για το περιβάλλον, ενώ στην ατζέντα δράσεων ΕΚΕ της εταιρείας έχουν ήδη προγραμματιστεί οι επόμενες ενέργειες δενδροφύτευσης και καθαρισμού παραλιών, που θα ωφελήσουν το περιβάλλον και θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του πνεύματος ομαδικότητας μεταξύ των εργαζομένων της.

ΕΥ Ελλάδος: Εθελοντική Δενδροφύτευση στον Νέο Βουτζά Αττικής

Συγκεκριμένα, πάνω από 70 εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειες και τα παιδιά τους, συμμετείχαν εθελοντικά στη δράση, συνεισφέροντας ενεργά στις προσπάθειες για την αποκατάσταση της χλωρίδας της περιοχής και την οικολογική ανάκαμψη ενός σημαντικού πνεύμονα πρασίνου για την Αττική, φυτεύοντας συνολικά 100 δέντρα.

Με αφορμή την εν λόγω δράση, ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας, που, με ιδιαίτερα υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευαισθησία, ενίσχυσαν εθελοντικά τις προσπάθειες επούλωσης της πληγής που άνοιξε στο περιβάλλον της Αττικής η μεγάλη πυρκαγιά του 2018».

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή της EY σε αυτή τη δράση, έρχεται σε συνέχεια διαφόρων εθελοντικών ενεργειών της εταιρείας για τη στήριξη της πληγείσας περιοχής, ενώ επιβεβαιώνει τη δέσμευση του οργανισμού προς την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη δημιουργία βιώσιμης αξίας για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών από το ACT

Αναλυτικότερα, το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού περιλαμβάνει την κατάθεση των ιδεών για το επιχειρηματικό πλάνο μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, ενώ θα απονεμηθούν πέντε βραβεία 4.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά πλάνα. Επισημαίνεται ότι τα χρηματικά έπαθλα προσφέρει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το RG Challenge20

Αναλυτικότερα, το RG Challenge20, ένα έντονο 10-ήμερο πρόγραμμα «επιτάχυνσης», θα υποστηρίξει καινοτόμες νεοφυής επιχειρήσεις με εντατικό μέντορινγκ, καθοδήγηση και πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο επαγγελματιών, επενδυτών και συνεργατών, ενώ θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2020, υποστηρίζοντας 10 startups στην προσέλκυση του πρώτου γύρου επένδυσής τους.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις, οι οποίες κλείνουν την Παρασκευή 3 Απριλίου, είναι ανοιχτές για νεοφυής εταιρείες, που στοχεύουν στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη του επιχειρηματικού τους μοντέλου, προκειμένου να προσεγγίσουν επενδυτές.

KPMG: Ολοκληρώθηκε το 23ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού

Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα του 23ου Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και το οποίο παρακολούθησαν περισσότερα από 240 στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού. Με την αφορμή του συμποσίου, ο Βαγγέλης Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος της KPMG στην Ελλάδα, τόνισε ότι: «Επιλέξαμε, με το slogan του φετινού Συμποσίου “Τα Πάντα Ρει” να εκφράσουμε, στην 23η μας χρονιά, όχι μόνο το ότι ο περίφημος και αναγκαίος σήμερα επιχειρησιακός μετασχηματισμός, περνά μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά κυρίως, τις διαφορετικές διαστάσεις που απέκτησε ο ρόλος του στελέχους διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού όλα αυτά τα χρόνια».

Ξεκινά ο 4ος κύκλος «ΟΠΑΠ Forward»

Συγκεκριμένα, οι νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν φέτος στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να λάβουν μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece, με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά έως την Τρίτη 26 Μαρτίου 2020.

ReGeneration: Ξεκίνησε ο 10ος κύκλος του

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να εφοδιαστούν με πολύπλευρα προσόντα, διευκολύνοντας την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ενώ, μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος έχουν απασχοληθεί περισσότεροι από 1.300 πτυχιούχοι σε 500+ συμμετέχουσες εταιρείες.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής και ένταξης καινοτόμων πυλώνων στο πρόγραμμα, το ReGeneration ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με το Linkedin Learning, στο οποίο, αφού δημιουργήσουν τον εξατομικευμένο λογαριασμό τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν, πλέον, δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 9.000 online μαθήματα σε soft, hard και business skills. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, με το πρόγραμμα να είναι, ήδη από τον προηγούμενο κύκλο του, προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία.

ManpowerGroup: Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι ανάλογα με την γενιά που ανήκουν

Αναλυτικότερα, η Gen Z (ηλικία 18-24) είναι φιλόδοξη, αναζητά τις οικονομικές απολαβές και την επαγγελματική εξέλιξη, με τις ανάγκες μεταξύ γυναικών και ανδρών να διαφέρουν. Έτσι, για τις γυναίκες, οι οικονομικές απολαβές είναι δύο φορές πιο σημαντικές από την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενώ για τους άντρες, οι οικονομικές απολαβές είναι εξίσου σημαντικές με την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την επαγγελματική εξέλιξη.

Από την πλευρά τους, οι Millennials (ηλικία 25-34) επιθυμούν ευελιξία και μια εργασία με προκλήσεις, με τις γυναίκες να αναφέρουν πως η ευελιξία είναι απαραίτητη και τους άντρες να τη θεωρούν λιγότερο σημαντική, ενώ οι Younger Xers (ηλικία 35-44) αναζητούν την ισορροπία με τους άνδρες και τις γυναίκες να δίνουν εξίσου προτεραιότητα στην ευελιξία και να προτιμούν την εργασία εξ αποστάσεως, αναζητώντας δικαίωμα σε γονικές άδειες καθώς και ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Αναφορικά με τους Older Xers (ηλικία 45-54), φαίνεται ότι αναζητούν, κυρίως, τις ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές, ενώ σημαντικός παράγοντας προσέλκυσης αποτελεί ένα εργασιακό περιβάλλον με προκλήσεις, με τους άνδρες να δίνουν προτεραιότητα στην ευέλικτη εργασία, και τις γυναίκες στην ομάδα συνεργασίας.

Τέλος, οι Boomers (ηλικία 55-64 και 65+) κινητοποιούνται από οικονομικές απολαβές, εργασία με προκλήσεις και ευελιξία, δίνοντας όμως μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ηγεσία και στη διαχείριση ομάδας, με τους άνω των 65 ετών να ενεργοποιούνται από το όραμα με στόχο.