Ετήσια έκεση ΕΚΕ από την Goodyear

Η έκθεση συνοψίζει τις δράσεις της εταιρείας το 2018 μέσω τεσσάρων νέων στρατηγικών τομέων στους οποίους επικεντρώνεται, που αποδεικνύουν τη δέσμευση της Goodyear σε ηθικές και βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του πλανήτη, την υποστήριξη των κοινωνίας, την παροχή ενός ασφαλούς, ανεκτικού στη διαφορετικότητα και υγιεινού χώρου εργασίας και τη δέσμευση των εργαζομένων σε αυτές τις προσπάθειες.

«Το να δεσμεύουμε και να δίνουμε τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να αξιοποιήσουν το πλήρες δυναμικό τους, είναι ένας από τους βασικούς τομείς του στρατηγικού Οδικού Χάρτη της Goodyear. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η εταιρεία συνέχισε να υποστηρίζει τους τωρινούς και μελλοντικούς συνεργάτες της. Από το 2016, το Ινστιτούτο Κατασκευών βραβεύει τους εταίρους της Goodyear με βραβεία STEP Ahead, κάθε χρόνο. Αυτή η υψηλού κύρους τιμή απευθύνεται στις γυναίκες του κλάδο των κατασκευών, που έχουν επιδείξει ηγετικές ικανότητες και αριστεία τόσο στην καριέρα τους όσο και στην κοινωνία», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Περιβαλλοντική δράση για τους εργαζόμενους της Pernod Ricard Hellas

Η φετινή δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσης του Ομίλου να ολοκληρώσει ως το 2030 το πρόγραμμα Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας «Good Times from a Good Place». Οι τέσσερις άξονες του προγράμματος αυτού αφορούν στην Υπεύθυνη Καλλιέργεια, την Εκτίμηση προς τους Ανθρώπους, την Κυκλική Οικονομία και φυσικά την Υπεύθυνη Κατανάλωση.

Στη φετινή Responsib’ALL Day, στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης Γη, όλο το προσωπικό της Pernod Ricard Hellas δραστηριοποιήθηκε σε περιβαλλοντικές δράσεις όπως εργασίες σποράς και καλλιέργειας γης, κομποστοποίηση, καθαρισμό βοτανόκηπων καθώς και δημιουργία υποδομών εκεί από την ανακύκλωση ξυλίας. Παράλληλα, δράσεις, σε συνεργασία με τοπικές ΜΚΟ πραγματοτοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λέσβο και sτη Θεσσαλονίκη.

Πρωτοβουλία της ICAP για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Ευαισθητοποιημένη απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αρχή της αειφόρου ανάπτυξης, η ICAP, στο πλαίσιο του δομημένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει αναπτύξει, επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάδειξη πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Κάθε χρόνο το προσωπικό συμμετέχει τον Ιούνιο σε εργάσιμη ημέρα σε μία εξόρμηση περιβαλλοντικού χαρακτήρα όχι μόνο στην περιοχή της Αθήνας αλλά σε όλη την Ελλάδα μέσω των γραφείων της σε 4 μεγάλες πόλεις Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης, δείχνοντας εμπράκτως ότι η περιβαλλοντική της ευαισθησία δεν εξαντλείται στην πρωτεύουσα.

L’Oréal Hellas: Ημέρα εθελοντικής προσφοράς από 180 εργαζόμενους της

Φέτος είναι η 10η συνεχόμενη χρονιά που η L’Oréal Hellas διοργανώνει αυτή τη δράση, όπου περισσότεροι από 180 εργαζόμενοι της εταιρείας υποστήριξαν το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος) στο Citizen Day 2019 προετοιμάζοντας το ενημερωτικό υλικό του οργανισμού προς αποστολή στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι σε επίπεδο Ομίλου, η L’Oréal γιορτάζει επίσης τη 10η επέτειο του Citizen Day με πάνω από 1 εκατομμύριο ώρες εθελοντικής εργασίας.

Με αφετηρία το 2010, η Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς έχει δώσει την ευκαιρία σε υπαλλήλους από περίπου 65 χώρες να προσφέρουν αθροιστικά πάνω από ένα εκατομμύριο ώρες εθελοντικής εργασίας σε εκατοντάδες Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και τους ωφελούμενούς τους. Κάθε χρόνο, περίπου 30.000 υπάλληλοι συμμετέχουν σε διάφορες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της ημέρας Citizen Day.

H Eurobank δημιουργεί Digital Academy for Business

Μέσω του Eurobank Digital Academy for Business, που θα εξελίσσεται διαρκώς αναπτύσσοντας νέους πυλώνες, η Τράπεζα στηρίζει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς κανένα κόστος, ώστε αυτές να εξοικειωθούν με τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα και να εξελίξουν τις δυνατότητες και τις δεξιότητές τους αξιοποιώντας, για τη δική τους ανάπτυξη, τη γνώση, τις πληροφορίες, τα εργαλεία και το συνολικό ψηφιακό οικοσύστημα της Τράπεζας, με αρωγό ένα δομημένο δίκτυο στρατηγικών συνεργατών της, όπως η Google, η Microsoft, το Found.ation, η Accenture, η Isobar και η Growth, αλλά και με ειδικούς συνεργάτες και εταιρείες από τον κάθε χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Κωνσταντίνος Βασιλείου, «η νέα πρωτοβουλία υπηρετεί απολύτως τη στρατηγική μετάβαση της Eurobank από “financing enabler” σε “Trusted Advisor”».

ΕΥ: Παγκίσμιος ηγέτης στον ψηφιακό επιχειρηματικό μετασχηματισμό

Η έκθεση αξιολόγησε διεθνείς συμβουλευτικές εταιρείες, εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων τεχνολογικών υπηρεσιών και εταιρείες ψηφιακών υπηρεσιών ως προς τις δυνατότητές τους να υποστηρίζουν τις Διοικήσεις και τους Digital Officers οργανισμών να σχεδιάζουν και να υλοποιούν επιτυχώς προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση, «καθώς το παραδοσιακό μοντέλο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών φαίνεται να είναι μη αποδοτικό πλέον, η αποτελεσματική ενσωμάτωση νέων και ευέλικτων ψηφιακών δεξιοτήτων στις συμβουλευτικές εταιρείες αποτελεί βασικό κριτήριο υπεροχής στην αγορά».

Αναφερόμενος στην αναγνώριση της ΕΥ από τη Forrester Research, ο Αλέξανδρος Χρηστίδης, Επικεφαλής του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Ελλάδος, σχολίασε ενδεικτικά: «Η αναγνώριση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς στην ΕΥ. Σε μια εποχή κατά την οποία ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, οι ομάδες της ΕΥ στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε. Θεωρούμε ζωτικής σημασίας να αναπτύσσουμε συνεχώς τις δεξιότητες των ανθρώπων μας, να εφαρμόζουμε νέους ευέλικτους τρόπους εργασίας και συνεργασίας με τους πελάτες, να τους μεταφέρουμε τεχνογνωσία και να επενδύουμε σε εργαλεία που επιταχύνουν τον παραπάνω στόχο».

Η αγορά συζητά για «ηθική και τεχνητή νοημοσύνη»

Πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, συμμετείχαν ως ομιλητές, αναπτύσσοντας ζητήματα ηθικής, πολιτικής, δικαιοσύνης και ασφάλειας σε ένα περιβάλλον τεχνητής νοημοσύνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Microsoft υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Το συνέδριο άνοιξε η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Γενική Γραμματέας του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, η οποία κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της αναφέρθηκε στην ανάγκη να προετοιμαστεί η κοινωνία για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προκύπτουν από τη ραγδαία εξέλιξη, εξάπλωση και εφαρμογή της «πιο ισχυρής αναδυόμενης τεχνολογίας στον πλανήτη».

Γ. Στουρνάρας: «Οι επιχειρήσεις πρέπει να συνδράμουν στην ενσωμάτωση του ‘τριγώνου της γνώσης’»

«Η ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τα μέλη της ΕΑΣΕ γίνεται σε μία εξαιρετικά σημαντική στιγμή, τόσο από πλευράς ουσίας όσο και από πλευράς συμβολισμού» ανέφερε ο Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas στην εναρκτήρια ομιλία του.

Στην ομιλία του, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος διεθνώς, καταδεικνύοντας την ανάγκη για περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Brain Drain και στο δημογραφικό πρόβλημα,  επισημαίνοντας τον καταλυτικό ρόλο των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Προσκάλεσε τις επιχειρήσεις να παράσχουν κίνητρα επαναπατρισμού στελεχών σε συνεργασία με το κράτος, για να προσελκύσουν υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό.

Τόνισε τέλος ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να συνδράμουν στην ενσωμάτωση του «τριγώνου της γνώσης», που περιλαμβάνει την εκπαίδευση, την καινοτομία και την έρευνα, αλλά και στην υιοθέτηση διεθνών λογιστικών προτύπων όπου δεν εφαρμόζονται σήμερα, και ιδιαίτερα στις μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου Τομέα, αλλά και στην υιοθέτηση καλών πρακτικών στην εταιρική διακυβέρνηση σε απόλυτη σύμπνοια με τις πάγιες θέσεις της ΕΑΣΕ, ώστε να μη ζημιώνεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό από κακές πρακτικές επιχειρήσεων.

Deloitte Ελλάδος: 3 νέοι Partners εντάσσονται στη διοικητική ομάδα της

Ο Γ. Βάλβης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Consulting Partner με εστίαση στην ομάδα Strategy, Analytics και M&A. Έχει διανύσει διαδρομή άνω των 10 ετών στη Deloitte σε θέματα Στρατηγικής, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Λειτουργικής Βελτίωσης, έχοντας εκτελέσει πληθώρα έργων σε μεγάλους οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ επικεντρώνεται στους Τομείς της Υγείας και των Καταναλωτικών Αγαθών.

Ο νέος Risk Advisory Partner της Deloitte Ελλάδος, Χ. Βιδάκης, εντάσσεται στη διοικητική ομάδα της εταιρείας, έχοντας πολυετή εμπειρία στον ευρύτερο χώρο της ασφάλειας, του ελέγχου και της επιστήμης της πληροφορικής, με ιδιαίτερη έμφαση σε έργα κυβερνοασφάλειας και συμμόρφωσης.

Ο Κ. Ρουμπής, Tax & Legal Partner, εργάζεται στο φορολογικό τμήμα της Deloitte από τον Σεπτέμβριο του 2006, έχοντας εμπειρία σε σημαντικά έργα στον τομέα της Διεθνούς και Ελληνικής Φορολογίας Εισοδήματος Νομικών Προσώπων. Ο Κ. Ρουμπής είναι επίσης επικεφαλής του Deloitte Academy, προγράμματος σεμιναρίων και επιμόρφωσης για στελέχη επιχειρήσεων.

Ο Όμιλος Adecco 2ος στη λίστα Great Place to Work Europe

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι έλαβαν μέρος στην έρευνα και συνέβαλαν με τις απαντήσεις τους στο να αναδειχθούν τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη για το 2019. Με αφορμή τη σημαντική αυτή διάκριση, ο Alain Dehaze, CEO του Ομίλου Adecco, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη θέση που έλαβε ο Όμιλος Adecco στην έρευνα Great Place to Work.

Η αναγνώρισή μας αυτή αντικατοπτρίζει την προσπάθεια του Ομίλου να αποτελεί παράδειγμα ως προς τον τρόπο που προσελκύουμε, διατηρούμε και εξελίσσουμε τους ανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία μας βασίζεται σε ένα διεθνές δίκτυο συναδέλφων, που καθοδηγούνται από έναν κοινό σκοπό: να κάνουν το μέλλον καλύτερο για όλους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, που ο στόχος μας και το όραμά μας να κάνουμε τον Όμιλο Adecco ένα υπέροχο περιβάλλον εργασίας αναγνωρίζεται για ακόμα μια χρονιά».