Όμιλος Adecco: Παραμένει στους δείκτες βιωσιμότητας του Dow Jones

Η DJSI, σε συνεργασία με τη SAM (Sustainable Asset Management), αναγνωρίζουν τον Όμιλο Adecco ως μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στον τομέα των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών όσον αφορά στη βιωσιμότητά της. Ο Όμιλος Adecco αναδείχθηκε ανάμεσα στις 1,500 από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, γεγονός που αντανακλά την αυξανόμενη σημασία που προσδίδει ο Όμιλος στην αξιολόγηση της Εταιρικής του Αειφορίας. Η αξιολόγηση αυτή αποτελείται από μια εις βάθος ανάλυση των επιδόσεων της εταιρείας σε σχέση με οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια, όπως η εταιρική διοίκηση, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και οι σχέσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η PwC στηρίζει τους νέους

Για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά απονεμήθηκαν 11 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές. Οι υπότροφοι προέρχονται από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας και θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διάφορα θέματα όπως Λογιστική, Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, Πληροφορική και Τεχνολογία, Στατιστική και Παραγωγή και Διαχείριση Βιομηχανικών Συστημάτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται επιτυχώς από το 2001 στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας. Στόχος είναι η καθοδήγηση στην καλύτερη εκπαιδευτική και επαγγελματική σταδιοδρομία διακεκριμένων και ταλαντούχων νέων, με σκοπό να συμβάλλει στον περιορισμό του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης που υπάρχει στην αγορά εργασίας.

Ο Μάριος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Ελλάδας σχολιάζει: «Συγχαίρουμε όλους τους υποτρόφους μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Μέσω του προγράμματος γνωρίζουμε εξαίρετους νέους, με πολλές προοπτικές και θέληση. Πιστεύουμε ότι με τις σπουδές που έχουν επιλέξει θα μπορούν να καλύψουν σύγχρονες ανάγκες της αγοράς. Αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος: να φέρουμε τους φοιτητές κοντά στην αγορά εργασίας, να καλυφθούν τα κενά, βοηθώντας έτσι τη χώρα μας να ανακάμψει».

IST College: Μελέτη για την Κρίση

Μελέτη που ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Health Psychology σε δείγμα 90 περίπου συμμετεχόντων, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι μισθωτοί, οικογενειάρχες, με μεταλυκειακή /πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έδειξε ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει τόσο την ψυχική όσο και τη συναισθηματική υγεία. Συγκεκριμένα φαίνεται να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των εργασιακών (π.χ. μείωση μισθού) και προσωπικών (π.χ. περιορισμός διασκέδασης) επιπτώσεων της κρίσης, με τις προσωπικές επιπτώσεις να είναι αυτές οι οποίες συσχετίζονται σημαντικά με τη σωματική και συναισθηματική υγεία.

Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η συσχέτιση των προσωπικών επιπτώσεων της κρίσης με το σωματικό πόνο, υποδηλώνοντας ότι όσο πιο έντονα βιώνει κανείς την κρίση στην προσωπική και κοινωνική του ζωή, τόσο περισσότερο παρουσιάζει σωματικά συμπτώματα και ενοχλήσεις. Τέλος, η εν λόγω έρευνα επαλήθευσε προηγούμενα ευρήματα που δείχνουν ότι τα θετικά συναισθήματα σχετίζονται με την ψυχική και σωματική υγεία ανεξάρτητα από τα αρνητικά συναισθήματα. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί η καταπολέμηση των αρνητικών συναισθημάτων (π.χ. θλίψη) για να είναι κανείς υγιής, αλλά είναι απαραίτητη η καλλιέργεια θετικών σκέψεων και συναισθημάτων όπως η ελπίδα, η αγάπη και η ευγνωμοσύνη.

BEST WORKPLACES 2013

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα διακριθούν και θα βραβευθούν τρεις κατηγορίες επιχειρήσεων, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:10 εταιρείες οι οποίες απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, 10 επιχειρήσεις με 50-250 εργαζόμενους και, 5 επιχειρήσεις που απασχολούν από 20-49 εργαζόμενους. Όλες οι εταιρείες οι οποίες θα συμμετάσχουν στην έρευνα, πέραν της δυνατότητας διάκρισης και βράβευσης, έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν και να κατανοήσουν το εργασιακό τους περιβάλλον, να συγκρίνουν τα αποτελέσματα και τις πρακτικές τους με αυτές των άλλων εταιρειών, να γνωρίσουν και να αναπτύξουν τα δυνατά τους στοιχεία και να επεξεργασθούν τις αδυναμίες τους.

Η αξιολόγηση των εταιρειών καθορίζεται εν μέρει από τις πρακτικές που εφαρμόζει η κάθε επιχείρηση στη διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού της, αλλά κυρίως από το πώς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποτιμούν το εργασιακό τους περιβάλλον και τις σχέσεις τους με την εταιρεία. Καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής στην έρευνα BEST WORKPLACES 2013 είναι η Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Για τις εταιρείες που επιθυμούν να γνωρίσουν αναλυτικότερα τα οφέλη και τη συνολική διαδικασία της έρευνας, τo Great Place to Work® Institute Hellas διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες: 210 6971098, http://www.greatplacetowork.gr.

AIT: 8ο Career Days

 Το Career Days είναι η ετήσια ανοιχτή εκδήλωση του ΑΙΤ για εταιρείες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους του ΑΙΤ. Εταιρείες όπως Accenture, ATOS Origin, Cisco, Deloitte & Touche, hol, hp, Huawei, icap, INTRACOM, Microsoft, Motorola, Oracle, OTE, PwC, Siemens, Velti, Vodafone, Wind έχουν προσλάβει αποφοίτους του ΑΙΤ, ως consultants, project managers, ή developers. Επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, ότι η γνώση, οι δεξιότητες και η hands-on εμπειρία των αποφοίτων του ΑΙΤ. Πληροφορίες: www.ait.gr/career_days.

ALBA: Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας

 Μία στις δύο εταιρείες έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ευέλικτες μορφές εργασίας πολύ πριν το 2012, ενώ η αδήλωτη εργασία που πιστεύεται ότι ξεπερνάει ακόμα και το 10% σε κάποιους κλάδους διχάζει τις εταιρείες για την ανταγωνιστικότητα τους στον κλάδο. Ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2ο εξάμηνο του 2012 σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και διεξάγεται κάθε 6 μήνες με τη χορηγία της Peoplecert Group και του Kariera.gr παραμένει χαμηλός και για το επόμενο εξάμηνο.

Ο Δείκτης συνεχίζει για 7ο εξάμηνο να είναι κάτω από την τιμή του 100 (75,3), γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση και στασιμότητα των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών. Η έρευνα έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών αλλά και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα. Ο 2ος κύκλος (2ο εξάμηνο) του 2012 διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος-Αύγουστος 2012 και τα αποτελέσματα συνοψίζονται ως εξής: Το 49.3% των επιχειρήσεων του δείγματος ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού μέχρι το τέλος του χρόνου (41% το προηγούμενο εξάμηνο). Μόνο το 9,2% των εταιρειών θα πραγματοποιήσει προσλήψεις. Το 41,5% δε θα προβεί σε καμία ενέργεια. Το 66,4% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί πολύ ή και δραματικά από την παρούσα οικονομική κρίση. Μόνο το 0,7% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει μείνει τελείως ανεπηρέαστο. Tο 49% των εταιρειών έχει προβεί σε απολύσεις ενώ το 35,7% έχει μειώσει μισθούς.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει δραματικά περισσότερο τον κλάδο των ΜΜΕ, τις Μεταφορές, το Εμπόριο και τον κλάδο της Εκπαίδευσης. Το 49.7% των εταιρειών θεωρεί πιθανό ή πολύ πιθανό να μειώσει την εκπαίδευση των εργαζομένων τους, ενώ στο 46,9% των εταιρειών θα επηρεαστεί αρνητικά και η εκπαίδευση των διευθυντικών στελεχών. Επίσης, το 38.5% θα προβεί σε μειώσεις μισθών (το 16,8% το σκέφτεται επίσης). Το 64.7% των εταιρειών που έκαναν μείωση μισθών (35.7% του δείγματος) το έκαναν σε όλο το προσωπικό ενώ το 31.4% μείωσε τους μισθούς μεμονωμένων ομάδων. Οι ομάδες εργαζομένων όπου έγιναν κυρίως περικοπές μισθών ήταν τα υψηλόβαθμα στελέχη και η διευθυντική ομάδα. Το 25% των εταιρειών από αυτές που έκαναν μειώσεις μισθών έκαναν περικοπές άνω του 20%, το 43.8% μείωσε μισθούς 10-20% και το 31.3% των εταιρειών έκοψε τις μισθολογικές δαπάνες έως 10%. Το 55% των εταιρειών ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν ευέλικτες μορφές εργασίας στην εταιρεία τους πριν από το 2012 (Νέα νομοθεσία). Το 19% των εταιρειών είχε ξεκινήσει πριν ακόμα το 2009.

Σε αντίθεση με το γενικότερο οικονομικό κλίμα, μία στις δύο επιχειρήσεις εξακολουθεί να εμφανίζεται αισιόδοξη (48,3%), παρουσιάζοντας όμως μείωση σταδιακά τα τελευταία 3 χρόνια. Άνοδο γύρω στο 20% στις ενέργειες προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού αναμένεται μόνο στον κλάδο της Βιομηχανίας και των Φαρμακευτικών. Στους κλάδους της Εκπαίδευσης, των ΜΜΕ/Εκδόσεις, των Μεταφορών/, στις Τράπεζες και στις εταιρείες Τηλεπικοινωνιών /Πληροφορικής οι προσδοκίες αύξησης ενεργειών προσέλκυσης νέου προσωπικού είναι μηδενικές ενώ εξίσου πολύ χαμηλό ποσοστό ενεργειών προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού παρουσιάζει και ο κλάδος των κατασκευαστικών και το Εμπόριο. Και σε αυτό το εξάμηνο συνεχίζεται η προτίμηση των επιχειρήσεων προς τα νεαρά στελέχη/ αποφοίτους (29,4%). Όσες εταιρείες προχωρήσουν σε προσλήψεις θα στραφούν κυρίως στους τομείς των Πωλήσεων, της Εξυπηρέτησης Πελατών, των Οικονομικών/ Λογιστικής και της Παραγωγής.

Τα website αναζήτησης εργασίας παραμένουν για τις εταιρείες η πιο δημοφιλής μέθοδος προσέλκυσης και αναζήτησης προσωπικού. Ακολουθούν, οι εταιρικές βάσεις βιογραφικών, η ενδο-εταιρική αναζήτηση για εσωτερική κάλυψη θέσεων, τα εταιρικά web sites και η μέθοδος αναζήτησης που σχετίζεται με το κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων (από στόμα σε στόμα). Η πιο επιτυχημένη μέθοδος σε σχέση με το πλήθος των εταιρειών που τη χρησιμοποίησαν είναι οι head hunters ενώ τα ψυχομετρικά τεστ και τα τεστ δεξιοτήτων παρουσιάζονται ως πιο επιτυχημένα εργαλεία επιλογής προσωπικού συγκριτικά με τις συνεντεύξεις. Το 49,7% των εταιρειών χρησιμοποιεί τις συνεντεύξεις ως το βασικό εργαλείο επιλογής προσωπικού, ενώ το 34,3% χρησιμοποιεί και άλλα εργαλεία όπως ψυχομετρικά τεστ και τεστ δεξιοτήτων (Η/Υ, ξένων γλωσσών κ.λπ).Περίπου το 30% των εταιρειών απάντησε ότι στις αγγελίες που αφορούν θέσεις γραμματείας, λογιστηρίου, τεχνικούς Η/Υ και υπάλληλους γραφείου ζητούν πιστοποιημένη γνώση Η/Υ.

Η πλειοψηφία των εταιρειών κρίνει σημαντική την ύπαρξη πιστοποίησης γνώσης Η/Υ, αγγλικών ή άλλων επαγγελματικών δεξιοτήτων για την τελική επιλογή νέου προσωπικού. Το 58,6% των εταιρειών θεωρεί βασική προϋπόθεση για την επιλογή νέου προσωπικού την ύπαρξη Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Τέλος, το 42% των εταιρειών πιστεύει ότι η αδήλωτη εργασία στον κλάδο τους ξεπερνάει το 10%. Η συλλογή στοιχείων για το 1ο κύκλο (1ο εξάμηνο) του 2013 θα διενεργηθεί κατά την περίοδο Δεκέμβριο–Ιανουάριο 2013. Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της έρευνας καθώς και την πλήρη στατιστική ανάλυση και τα γραφήματα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: http://www.alba.edu.gr/RCI/Pages/Reports.aspx

Πηγή θέσεων εργασίας ο αραβικός κόσμος

Η έρευνα, που διεξήχθη παράλληλα με το YouGov, διαπίστωσε επίσης ότι το29% των εργοδοτών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «σίγουρα» θα προσλάβουν κατά το επόμενο έτος άτομα για εργασία. Σύμφωνα με την μελέτη η πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας σε όλη την περιοχή θα προέρχεται από πολυεθνικές εταιρείες ή μεγάλες επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, το 34% από αυτούς επιθυμούν να προσλάβουν εργαζομένους μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, και το 35% μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις παρέχουν μια σημαντική πηγή απασχόλησης στην περιοχή. Επιπλέον, το 45% στη Μέση Ανατολή θα έχει διαθέσιμες λιγότερες από 5 θέσεις εργασίας, ενώ το 24% θα διαθέτει μέχρι και 10 θέσεις. Ίδια είναι περίπου τα ποσοστά και στα ΗΑΕ όπου τα ποσοστά είναι 44% και 22% αντίστοιχα. Όσοι αναζητούν εργασία στα ΗΑΕ θα έχουν την καλύτερη ευκαιρία για να προσληφθούν με τα προσόντα στον τομέα της μηχανικής ( 27% πιθανότητες), διοίκηση επιχειρήσεων (22%) ή το εμπόριο (20%). Οι τρεις πιο ελκυστικές βιομηχανίες για εργασία είναι ο τραπεζικός και χρηματοπιστωτικός τομέας με 34%, ο τομέας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και πετροχημικών με 32% και των τηλεπικοινωνιών με 27%.

Αυστραλία: Μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας, αυξήθηκαν οι άνεργοι

Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 8.800 (χάθηκαν 9.300 θέσεις μερικής απασχόλησης και απασχόλησης και δημιουργήθηκαν 600 θέσεις πλήρους απασχόλησης). Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση της ανεργίας στο 5,3% (από το 5,2% που ήταν τον Ιούλιο) αλλά το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε, εξαιτίας της μείωσης και του ποσοστού αυτών που εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό, από 65,2% στο 65%.

Αυτό σημαίνει πως αρκετοί άνεργοι απογοητευμένοι που δεν βρήκαν εργασία εγκαταλείπουν, πλέον, την προσπάθειά τους και δεν ψάχνουν άλλο, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζονται στο εργατικό δυναμικό της χώρας. Οι οικονομολόγοι σημειώνουν πως τα νέα στοιχεία δείχνουν μικρή κάμψη της αυστραλιανής οικονομίας και αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι ώρες που εργάστηκαν οι Αυστραλοί τον περασμένο μήνα μειώθηκαν τον Αύγουστο.

HP: Περικοπές 29.000 θέσεων εργασίας έως το 2014

Η κατάθεση από την εταιρεία της αναφοράς της στη ρυθμιστική αρχή ήρθε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την (οικονομική) έκθεση για το τρίτο τρίμηνο που έδειξε ζημίες ύψους περίπου 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η HP «παλεύει» σε μια αγορά όπου οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται πλέον στα smartphones και στα tablets, αντί για τους προσωπικούς υπολογιστές που μετέτρεψαν την ίδια σε βιομηχανική δύναμη κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Ενώ σημειώνει επίσης ότι τα κόστη που συνδέονται με την αναδιάρθρωσή της θα φθάσουν πιθανώς τα 3,7 δις δολάρια, ενώ προηγούμενη εκτίμηση της είχε διαμορφωθεί στα 3,5 δις δολάρια.

1.000 θέσεις εργασίας μειώνει η Kodak

Η Eastman Kodak Co. ανακοίνωσε ότι μείωσε το προσωπικό της παγκοσμίως κατά 2.700 εργαζόμενους από τις αρχές του έτους και σκοπεύει να καταργήσει σχεδόν 1.000 θέσεις επιπλέον μέχρι τα τέλη του 2012. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν θα ανέλθουν στα 330 εκατ. δολ. ετησίως, σύμφωνα με τις δηλώσεις της αμερικανικής εταιρείας. Η εταιρεία επιχειρεί την αναδιοργάνωσή της σε διοικητικό επίπεδο και περαιτέρω περικοπές εργασίας στην προσπάθειά της να εξέλθει από το καθεστώς χρεοκοπίας.