--> 

Δράσεις τεχνολογίας και εκπαίδευσης από το Found.ation στη ΔΕΘ

Σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε το Innov.ation Hub, όπου καθημερινά γίνονταν μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων και ομιλίες, με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα, το Found.ation διοργάνωσε το Tech Olympus Summit, μια ημερίδα στα πρότυπα των συνεδρίων TED, με θέμα την καινοτομία. Tο πρόγραμμα του Innov.ation Hub περιλάμβανε συνολικά 40 εκδηλώσεις, 21 από τις οποίες αφορούσαν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, 12 την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και 7 ήταν επικεντρωμένες σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ανάγκες. Περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες της έκθεσης παρακολούθησαν κάποια από τις εκδηλώσεις του Innov. ation Hub. Το Found.ation επέλεξε το μεγαλύτερο μέρος των ομιλητών να προέρχονται από την τοπική σκηνή, ενώ στην προσπάθειά του συνέβαλλαν τοπικοί φορείς.

Πρόγραμμα Υποτροφιών Cosmote 2018

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 35 υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ η καθεμία για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους 20.000 ευρώ για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι από την έναρξή του το 2002 έχουν δοθεί 622 υποτροφίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Η Ashoka Greece καλεί τους νέους να γίνουν «Changemakers»

Ειδικότερα, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 18:30-21:00 στο Impact Hub Athens, το πρόγραμμα «ChangemakerXchange» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να καλωσορίσει και να παρουσιάσει 25 νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες από την Ευρώπη και την Ασία. Όσοι παρευρεθούν σε αυτή τη βραδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους Changemakers-νέους επιχειρηματίες του προγράμματος, να εμπνευστούν από τις ιστορίες τους και να ακούσουν τις πρωτοβουλίες τους στο χρονικό διάστημα των 90 δευτερολέπτων που θα έχει ο καθένας στη διάθεσή του.

Στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της FEBIS

Η κύρια θεματική του διήμερου συνεδρίου που διεξάγεται παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση, αφορά στον ρόλο της Mηχανικής Mάθησης (Μachine Learning- ML) και της Tεχνητής Nοημοσύνης (Artificial Intelligence- AI) στην εκτίμηση του Επιχειρηματικού Ρίσκου. Ο Όμιλος Εταιρειών ICAP, είναι από τα αρχαιότερα μέλη της FEBIS και υποστηρίζει τον Σύνδεσμο ενεργά στην ανάπτυξή του, για πολλές δεκαετίες. Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Μηχανική Μάθηση έχουν ήδη σημαντική επίδραση στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, του λειτουργικού κινδύνου, του κινδύνου αγοράς, καθώς και στην Κανονιστική Συμμόρφωση κάθε επιχείρησης στο θεσμικό και ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοποίησής της. Ωστόσο, οι εταιρείες πρέπει να επενδύουν συστηματικά και δυναμικά σε υποδομές, στην ψηφιοποίηση, στην κατάρτιση του προσωπικού καθώς και στη βελτιστοποίηση της ‘‘λογικής’’ και των ‘‘κανόνων’’ της τεχνολογίας που αξιοποιούν, προκειμένου να μετριάζουν το ρίσκο έκδοσης λανθασμένων συμπερασμάτων. Ο μετασχηματισμός των ρόλων AI και ML στην αξιολόγηση του κινδύνου και της διαχείρισης δεδομένων συμβαίνει ήδη, φέρνοντας το μέλλον στο Σήμερα».

4h Εβδομάδα Εθελοντισμού απο την Μύλοι Λούλη

Από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018, η εταιρεία πραγματοποίησε ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και στον Δήμο Αλμυρού στις οποίες συμμετείχαν 120 εθελοντές εργαζόμενοί της εταιρείας. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση στο Μουσείο για παιδιά του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με ειδικές ικανότητες, εθελοντική δράση στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αλμυρού για τον καλλωπισμό προαύλιου χώρου, βάψιμο, φύτεμα δέντρων & τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς καθώς επίσης και δράσεις αιμοδοσίας.

Data Communication: Τιμητική διάκριση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Το βραβείο παρέλαβαν ο Παναγιώτης Βασιλειάδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και η Νάσια Σκούντζου, HR Manager της Data Communication, κατά την ειδική τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, στο PeopleCert Innovation & Excellence Centre. Η N. Σκούντζου δήλωσε: «Στην Data Communication στόχος μας είναι να ενδυναμώνουμε την ομάδα μας, όχι μόνο με έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη, αλλά και νέους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, ενάντια στο έντονο brain drain του κλάδου μας. Μάλιστα, το 2017 σημειώσαμε ρεκόρ προσλήψεων στην εταιρεία μας. Με αυτή τη φιλοσοφία, ακολουθώντας πιστά το όραμά μας, αγκαλιάσαμε έμπρακτα την πολύ σημαντική πρωτοβουλία Alliance for Digital Employability για τη μείωση της ανεργίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την αναγνώριση της συμβολής μας».

Εκδήλωση για τη διαχείριση κρίσεων από το CEO Clubs

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Μιχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Weber Shandwick και μέλος του Advisory Board του CEO Clubs. Ο Δ. Μιχόπουλος, με πολυετή πορεία σε υψηλόβαθμες θέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πολυεθνικών κολοσσών και με εμπειρία δεκαετιών στη διαχείριση κρίσεων, θα αναφερθεί σε πραγματικά γεγονότα διαχείρισης σημαντικών κρίσεων.

Θα αναλύσει διεξοδικά και μέσα από πραγματικά περιστατικά την ανθεκτικότητα, το σθένος και την ετοιμότητα καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι ικανοί ηγέτες διαχειρίζονται ή και προλαμβάνουν εταιρικές κρίσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στους μετόχους, τους εργαζόμενους τους πελάτες μίας εταιρείας καθώς και στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο.

AFDEmp: 200 άνεργοι πτυχιούχοι επανειδικεύτηκαν σε δεξιότητες πληροφορικής

Η AFDEmp είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία του Προέδρου των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) Βύρωνα Νικολαΐδη, διακεκριμένων ακαδημαϊκών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Δουκίδη, Διομήδη Σπινέλλη, Κατερίνας Πραματάρη, Πάνου Λουρίδα, του προέδρου της HePIS Νίκου Φαλδαμή, της διευθύντριας της HePIS Ελένης Νικολαΐδου και άνω των 200 εταιρειών και επιχειρηματικών φορέων.

Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και να βοηθήσει όσους επιθυμούν να αλλάξουν καριέρα μέσω της ταχύρρυθμης εκπαίδευσής τους σε ψηφιακές δεξιότητες υψηλού επιπέδου. Σήμερα, μέσα από τις δράσεις της AFDEmp, περισσότεροι από 200 άνεργοι πτυχιούχοι με διαφορετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο έχουν επανειδικευτεί σε δεξιότητες πληροφορικής που εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση και έχουν προσληφθεί ως προγραμματιστές. Στην εκδήλωση η AFDEmp βράβευσε τις συνεργαζόμενες εταιρείες, ως έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής τους σε αυτή την προσπάθεια.

Η KPMG στο πλευρό των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους οι εργαζόμενοι της KPMG χάρισαν νέα σχολικά είδη σε παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 7 ετών, τα οποία βρίσκονται στα τμήματα πρώιμης παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η Διεύθυνση και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες της ΕΛΕΠΑΠ υποδέχτηκαν θερμά τους εκπροσώπους της KPMG, ενώ τα παιδιά με χαρά παρέλαβαν τα δώρα εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους. Στην Αθήνα η παράδοση των σχολικών ειδών έγινε από τη Γενική Διευθύντρια και Chief Operating Officer της εταιρείας, Σιάνα Κυριάκου, ενώ στη Θεσσαλονίκη η παράδοση έγινε από τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, Δημήτρη Ηλιάδη, συνοδευόμενοι και από εθελοντές της εταιρείας.

Ημέρα Εθελοντισμού για 150 εργαζόμενους της Janssen Ελλάδος

Συνεχίζοντας την παράδοση, οι 150 εργαζόμενοι της φαρμακευτικής εταιρείας συμμετείχαν στον εξωραϊσμό των σχολικών εγκαταστάσεων, προαύλιου και εσωτερικών χώρων, του Ειδικού Σχολείου Κωφών & Βαρήκοων, του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Η φετινή δράση έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης ενέργειας που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι από τους εργαζομένους της Janssen οι οποίοι ανέλαβαν την επιμέλεια και την ανακαίνιση των προαύλιων χώρων τριών Νηπιαγωγείων του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. Σημειώνεται ότι οι ενέργειες αυτές και πλήθος άλλων, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Janssen4Good».