Βουλγαρία: Θετικά μηνύματα για την αγορά εργασίας

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, βρίσκεται η δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, με έμφαση στις οικοδομικές κατασκευές, στον τουρισμό, αλλά και στη βιομηχανία παραγωγής ενδυμάτων.

Βρετανία: Η αύξηση του εργασιακού στρες κοστίζει ακριβά

Σύμφωνα με έρευνα που υλοποιήθηκε σε 2.013 εργαζόμενους από τη Βρετανική ασφαλιστική εταιρεία RSA, το 71% των Βρετανών βιώνουν αυξημένα επίπεδα στρες ενώ το 20% πιστεύει ότι λόγου του άγχους έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθει κάποιο ατύχημα. Μάλιστα, στον τομέα κατασκευών το ποσοστό αυτό είναι αισθητά μεγαλύτερο αγγίζοντας το 35%.

Όσοι εργάζονται στο Λονδίνο τείνουν να νιώθουν περισσότερο αγχωμένοι, αφού το 87% του δείγματος δηλώνει ότι τον τελευταίο καιρό υφίσταται μεγαλύτερη πίεση.

Πηγή: HR Magazine

Μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθεί και αγγίζοντας στο 5,9% από το 5,7% το Μάρτιο. Παρά τις προβλέψεις, όμως, σημειώθηκε μείωση στο δείκτη ανεργίας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 5,4%. Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, αν και χάθηκαν 21.800 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν 49.100 νέες θέσεις. Οι οικονομικοί αναλυτές, εκτιμούν ότι τα 78 δις. δολάρια που διέθεσε η κυβέρνηση Ραντ σε πακέτα στήριξης της οικονομίας, συνέβαλαν στο να συγκρατηθούν οι απολύσεις αν και ανεπίσημες εκτιμήσεις προβλέπουν πως έως το 2010, το ποσοστό των ανέργων ενδέχεται να φτάσει στο 9%.

Πηγή: EMEA Business Monitor

Η Google χρησιμοποιεί τα μαθηματικά για την αύξηση της διακράτησης

Ο αλγόριθμος λαμβάνει στοιχεία από το μισθολογικό ιστορικό του εργατικού δυναμικού, τις προαγωγές που έχει λάβει και από τις αξιολογήσεις των 20.000 εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, έτσι η εταιρεία δεν είναι ακόμα έτοιμη να μοιραστεί με το κοινό περισσότερες πληροφορίες.

Η Google δε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη φόρμουλα, ώστε να αποτρέψει όσους νιώθουν την ανάγκη να αποχωρήσουν αλλά επιδιώκει να εντοπίσει ποιοι υπάλληλοι νιώθουν δυσαρεστημένοι. Κατά αυτό τον τρόπο η εκπαίδευση και η αναγνώριση των προσπαθειών θα υλοποιούνται πιο στρατηγικά.

Πηγή: HR Magazine

«Πράσινες» θέσεις εργασίας υπόσχονται οι Γερμανοί Πράσινοι

Με επενδύσεις στο πεδίο της προστασίας του κλίματος αλλά και σε εκείνο της εκπαίδευσης, οι Πράσινοι φιλοδοξούν να αναθερμάνουν την οικονομία της χώρας τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας με στόχο την οικολογική αναμόρφωση της γερμανικής οικονομίας. Κεντρικό πολιτικό επιχείρημα είναι ότι η προστασία του κλίματος και οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας δε συνιστούν πολυτέλεια σε εποχές κρίσης, αλλά αναγκαιότητα.

Το κόστος του προγράμματος των Πρασίνων για την οικολογική αναμόρφωση της οικονομίας ανέρχεται στα 20 δις ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να βρεθεί  με την αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή και με την επιβολή στους πλούσιους μιας ειδικής εισφοράς.

Τέλος, ο επικεφαλής του πράσινου ψηφοδελτίου και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιούργκεν Τριτίν, απευθυνόμενος προς την καγκελάριο, υπογράμμισε σκωπτικά: «Αγαπητή κυρία Μέρκελ, σας τα λέω αργά για να τα σημειώσετε: Η απληστία εξαφανίζει θέσεις εργασίας.

Απορυθμισμένες αγορές και τράπεζες εξαφανίζουν θέσεις εργασίας. Αλλά η προστασία του κλίματος, κυρία Μέρκελ, δημιουργεί θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Πηγή: EMEA Business Monitor

Σεμινάριο Coaching Πωλητών

Πρόκειται για ένα εντατικό και προσανατολισμένο σεμινάριο με σκοπό να καθοδηγήσει και να ενδυναμώσει τα στελέχη των Πωλήσεων παρέχοντας σύγχρονες μεθόδους και απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα. Οι αρχές του coaching, η στοχοθέτηση, η προετοιμασία επαφής με τον πελάτη, η διαχείριση ειδικών συμπεριφορών πελατών και τα κρίσιμα θέματα διατήρησης και ανάπτυξης πωλήσεων αποτελούν την κύρια θεματολογία του σεμιναρίου ενώ μέσω παρουσίασης case studies και παραδειγμάτων διασαφηνίζεται ο τρόπος εφαρμογής των παραπάνω στην πράξη. Περισσότερες πληροφορίες στο www.aqs.gr.

Διάσκεψη με θέμα την ανισότητα των φύλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η διάσκεψη για την «Ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε μια περίοδο αλλαγών» είναι μια ευκαιρία να γίνει εκτίμηση των επιτευγμάτων του σημερινού Χάρτη πορείας της ΕΕ για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, ο οποίος φτάνει στο τέλος του την επόμενη χρονιά, και να συζητηθούν οι μελλοντικές προτεραιότητες. Δεδομένης της συνολικής αύξησης του ποσοστού ανεργίας και της απουσίας άμεσης λύσης για την πρόσφατη οικονομική ύφεση, ο διάλογος θα εστιάσει επίσης στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ισότητα των φύλων. Η διήμερη εκδήλωση θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες από υπουργούς της Τσέχικης Δημοκρατίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, από τον Επίτροπο Spidla και την Επίτροπο Wallstrm, εκπροσώπους της ΕΕ, ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους, εμπειρογνώμονες και ΜΚΟ.

Έρευνα ικανοποιήσης εργοδοτών από το kariera.gr

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, καλεί τους εργοδότες -στους οποίος και αποκλειστικά απευθύνεται η έρευνα- να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στο http://www.zoomerang.com/Survey/survey-intro.zgi?p=WEB22978A7NW29

Βελτίωση μεικτού κέρδους και περικοπές δαπανών για την Adecco

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 28% οργανικά σε €3,7 δισ., συγκρινόμενα με του αντίστοιχου τριμήνου του 2008 που έφταναν τα €5 δισ. ενώ το μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 40 μονάδες στο 18,5%. Τα οργανικά και αναπροσαρμοσμένα γενικά και διοικητικά έξοδα και έξοδα πώλησης (ΓΔΕΠ) μειώθηκαν κατά 15% το πρώτο τρίμηνο του 2009 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα της μείωσης προσωπικού και του περιορισμού του δικτύου υποκαταστημάτων.

Επιχορήγηση για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων

Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι ίση με το χρονικό διάστημα που θα απασχοληθεί ο επιδοτούμενος άνεργος και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανώτατο όριο της διάρκειας της επιδότησης που έχει εγκριθεί. Το μηνιαίο ποσό της επιχορήγησης για πλήρη απασχόληση είναι ίσο με το μηνιαίο ποσό του βασικού επιδόματος ανεργίας (454,25 ευρώ) προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος. Στην επιχείρηση θα καταβάλλονται και τα ποσά για τα επιδόματα εορτών, ενώ αν απολυθεί ο επιδοτούμενος πριν από τη λήξη της επιδότησής του, ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει να καταβάλει το επίδομα ανεργίας. Για να ενταχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα δε θα πρέπει να παρουσιάζει μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας στο τελευταίο εξάμηνο.

Πηγή: Ημερησία