Avis: Ενισχύει το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι plus»

Συγκεκριμένα, διαθέτει 10 οχήματα για τη μετακίνηση εργαζομένων και εθελοντών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» για την παροχή και διανομή κατ’ οίκον βασικών αγαθών, όπως φάρμακα και τρόφιμα, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και νοσηλευτική φροντίδα σε κατοίκους της Αθήνας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει διαθέσει 250 οχήματα στον ΕΟΔΥ για τη λειτουργία των Κινητών Ομάδων Υγείας Ειδικού Σκοπού.

«Η Avis συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στη συλλογική εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, στηρίζοντας τους αρμόδιους φορείς με όσα μέσα διαθέτει», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Δέλτα: Στήριξη στο ΕΚΑΒ με τη δωρεά δύο φορητών θαλάμων

Ειδικότερα, αυτές οι νέας τεχνολογίας κάψουλες αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού ή άλλου νοσήματος από τον ασθενή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργώντας σε συνθήκες αρνητικής ή θετικής πίεσης, ενώ χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αεροδιακομιδών από νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, προστατεύοντας όχι μόνον τον ασθενή, αλλά και το πλήρωμα των αεροσκαφών.

Κατά την παράδοση των θαλάμων από τη Δέλτα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νικόλαος Παπαευσταθίου, ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία και δήλωσε: «Τέτοιου είδους αξιόλογες πράξεις προσφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του SARS-CoV-2, θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια νευραλγικών φορέων της δημόσιας υγείας, όπως αυτός του ΕΚΑΒ».

ACS: Στο πλευρό των ευπαθών ομάδων εν μέσω της πανδημίας

Εκτός από τη συμμετοχή της ACS στις δωρεές τεχνολογικού εξοπλισμού του oμίλου Quest στον ΕΟΔΥ και στο Υπουργείο Παιδείας, ύψους 500.000 ευρώ, η εταιρεία από τις 30 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου λειτούργησε ως χορηγός ταχυμεταφοράς πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των ευπαθών ομάδων, με τη δωρεάν αποστολή υγειονομικού υλικού και δωροεπιταγών για είδη πρώτης ανάγκης.

Ενδεικτικά, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη ΜΚΟ «GIVMED», ως χορηγός ταχυμεταφοράς φαρμάκων, η ACS συνέβαλλε στη δωρεάν μεταφορά υγειονομικού υλικού σε 13 γηριατρικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας της με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός», η εταιρεία προσέφερε τη δωρεάν μεταφορά υγειονομικού υλικού για νοσηλευτές σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων.

Δωρεάν εκπαίδευση και coaching για τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων

Αναλυτικότερα, το περιεχόμενο του προγράμματος βοηθά τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως την ανθεκτικότητα και την ιδιότητα του «μη εύθραυστου», τη διαφορά τους, αλλά και το πώς χτίζονται, ενώ διδάσκονται και 8 μαθήματα ηγεσίας για καλύτερη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Παράλληλα, αξιοποιείται με σωστό τρόπο η θετική ψυχολογία, χτίζοντας «ψυχολογικό κεφάλαιο» ή απόθεμα, με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται με παρουσίαση πρακτικών ιδεών για διαχείριση καταστάσεων.

H έναρξη του προγράμματος είναι στις 27 Μαΐου, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, 20.00 – 21.00 από την coach και εκπαιδεύτρια Πάμελα Καραβά, ενώ η πλατφόρμα εκπαίδευσης έχει επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό με τη μορφή σύντομων βίντεο και κειμένου για μελέτη. Σημειώνεται ότι στην εκπαίδευση αυτή μπορούν να συμμετέχουν ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη εταιρειών, ιδιώτες κ.ά.

Novartis: Ολοκλήρωση για το πρόγραμμα «ανοιχτά φτερά»

Ειδικότερα, το πρόγραμμα που εντάσσεται στην προσπάθεια της Novartis να υποστηρίξει τους νέους της χώρας με πρόσθετες γνώσεις για να ανοίξουν τα φτερά τους στην αγορά εργασίας, εστίασε φέτος στην ανάπτυξη (Upskilling) και εκμάθηση δεξιοτήτων (Reskilling), που απαντούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας, με τις αιτήσεις συμμετοχής να ξεπερνούν τις 350 για το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου – Μαρτίου.

Η Susanne Kohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Novartis στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «H εστίαση στα δεδομένα και στις ψηφιακές τεχνολογίες αποτελεί βασικό στρατηγικό πυλώνα για τη Novartis. Στην εποχή προκλήσεων που διανύουμε, μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι συμβάλλαμε στο να εφοδιαστούν νέοι και νέες με τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες μέσα από το Πρόγραμμα “Ανοιχτά Φτερά”.

Αυτές τις μέρες διαπιστώνουμε όλοι μας την αυξανόμενη σημασία της τεχνολογίας στο να δίνει λύσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας και είμαστε περήφανοι που η Novartis πρωταγωνιστεί διεθνώς στον ψηφιακό μετασχηματισμό του χώρου της υγείας. Ελπίζουμε οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να διεκδικήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα με ενθουσιασμό ανάλογο της συμμετοχής τους σε αυτό».

Kaspersky: Δύσκολος ο διαχωρισμός ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής για τους εργαζομένους

Συγκεκριμένα, το 31% των εργαζομένων δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας του σε σύγκριση με το παρελθόν και το 46% ότι έχει αυξήσει τον χρόνο που αφιερώνει σε προσωπικές δραστηριότητες. Επίσης, σε ό,τι σχετίζεται με την πληροφορική, η έκθεση αναφέρει ότι έχει γίνει πιο δύσκολο για τους εργαζομένους να διαχωρίζουν τις επαγγελματικές από τις προσωπικές τους δραστηριότητες, με το 51% των εργαζομένων να παραδέχονται ότι έχουν αρχίσει να παρακολουθούν περισσότερο πορνογραφικό περιεχόμενο από τότε που εργάζονται από το σπίτι, σε συσκευές που χρησιμοποιούν για εργασιακούς σκοπούς, με το 18% να χρησιμοποιεί ακόμη και συσκευές που τους παρέχονται από τους εργοδότες τους, ενώ το 33% παραδέχεται ότι παρακολουθεί πορνογραφικό περιεχόμενο σε προσωπικές του συσκευές που χρησιμοποιεί επίσης για εργασιακούς σκοπούς.

Επιπλέον, το 55% των εργαζομένων δηλώνει ότι διαβάζει περισσότερο ειδησεογραφικές ιστοσελίδες από ό, τι πριν την έναρξη της τηλεργασίας, με το 60% αυτής της δραστηριότητας να πραγματοποιείται σε συσκευές που χρησιμοποιούνται για εργασία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε «μολύνσεις» από κακόβουλο λογισμικό, αν δεν δώθει προσοχή στις πηγές και στους ιστότοπους που χρησιμοποιούνται.

Τέλος, το 42% των εργαζομένων χρησιμοποιούν προσωπικούς λογαριασμούς email για θέματα που σχετίζονται με την εργασία, με το 49% να παραδέχεται ότι η χρήση τους έχει αυξηθεί όταν εργάζονται από το σπίτι και το 38% να χρησιμοποιεί προσωπικούς messengers που δεν έχουν εγκριθεί από τα τμήματα πληροφορικής τους, με το 60% αυτών να το κάνει πιο συχνά στις νέες αυτές συνθήκες. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω αυξάνουν τους πιθανούς κινδύνους για shadow IT, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης ευαίσθητων πληροφοριών.

Avon: Δράσεις κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Ειδικότερα, το πρόγραμμα ξεκίνησε, σε συνδυασμό με την εκστρατεία της Avon #IsolatedNotAlone, ως απάντηση στην έξαρση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας στο πλαίσιο της πανδημίας με τη χρηματοδότηση να παρέχει υποστήριξη σε περισσότερες από 250.000 γυναίκες και παιδιά σε 37 χώρες. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα θα διατεθούν 18 χιλιάδες ευρώ στο Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, για τη στήριξη γυναικών και των παιδιών τους που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

L’oreal Hellas: Πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης για τους εργαζόμενους και για το ευρύ κοινό

Ειδικότερα, το εξειδικευμένο πρόγραμμα Safetogether δημιουργήθηκε εσωτερικά για να βοηθήσει τους εργαζομένους να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν τις νέες πρακτικές ασφαλείας, που θα προστατεύουν τους ίδιους και τους συναδέλφους τους καθημερινά, ενώ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας διαφορετικών ομάδων, στη Γαλλία και διεθνώς, και θα είναι διαθέσιμο σε 14 γλώσσες, με βίντεο 15 λεπτών βάσει των προτύπων υγείας και ασφάλειας του ομίλου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και διαδραστικά κουίζ για την καλύτερη αφομοίωση των νέων οδηγιών και των κανόνων στον χώρο εργασίας, με τους εργαζομένους της L’ Oréal να απαιτείται να ολοκληρώσουν αυτήν την εκπαίδευση, στην πλατφόρμα MyLearning, πριν την επιστροφή τους στον χώρο εργασίας. Επίσης, η εν λόγω εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζομένους του ομίλου που εργάζονται στην αγορά, αλλά και για όλους τους παρόχους υπηρεσιών που είναι παρόντες στις εγκαταστάσεις του.

Τέλος, η L’ Oréal έχει σχεδιάσει και μία ειδική έκδοση του προγράμματος, διαθέσιμη για το ευρύ κοινό, μέσω της πλατφόρμας CrossKnowledge, από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν και οι εταιρείες – πελάτες της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Μεγαλύτερες οι συνέπειες τησ πανδημίας για τις γυναίκες

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, παρότι οι συνέπειες της πανδημίας θα πλήξουν όλους τους ανθρώπους, περισσότερο αντιμέτωπες με την ανεργία θεωρείται ότι θα βρεθούν οι γυναίκες. Επίσης, αν και το lockdown και η τηλεργασία επιβαρύνει τον προσωπικό χρόνο και των δύο φύλων, το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι οι γυναίκες επιβαρύνονται περισσότερο, αφού το συγκεκριμένο διάστημα συνδέονται ακόμα πιο έντονα με τον παραδοσιακό ρόλο της φροντίδας του σπιτιού. Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα και για το κατά πόσο η εμφάνιση του κορωνοϊού επηρέασε τις καθημερινές συνήθειες των δύο φύλων στις υποχρεώσεις του σπιτιού, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές απασχόλησης.

Kariera.gr: Έρευνα για τις επιπτώσεις του Covid 19 στην εργασιακή ζωή

Αναλυτικότερα, ο 1 στους 2 έχει σκεφτεί την επαγγελματική του στροφή, οι 6 στους 10 έκαναν ενέργειες για ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και το 13,62% όσων εργάζονται έχει ενταχθεί σε πλαίσιο μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας με την αντίστοιχη μείωση απολαβών. Επιπλέον, το 45,28% όσων εργάζονταν συνέχισε να πηγαίνει στη δουλειά του με φυσική παρουσία, το 28% όσων εργάζονταν από το σπίτι δεν έλαβε σαφείς οδηγίες για το πλαίσιο τηλεργασίας από τον εργοδότη του και ο 1 στους 5 δεν έλαβε καμία παροχή για εργασία από το σπίτι, ενώ οι 8 στους 10 δε θα αποδέχονταν την καταγραφή της εργασίας τους από τον εργοδότη με χρήση webcam.

Επίσης, το 47,8% δηλώνει πως η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει δουλεύοντας από το σπίτι είναι οι περισπάσεις, με τον 1 στους 3 να μην αντιμετωπίζει δυσκολία στην εργασία από το σπίτι, τους 4 στους 10 που εργάζονται από το σπίτι να φοβούνται πως πρέπει να αποδεικνύουν περισσότερο ότι δουλεύουν και τους 4 στους 10 που πηγαίνουν με φυσική παρουσία στην εργασία τους να φοβούνται για τυχόν διασπορά του ιού. Σημειώνεται, τέλος, ότι πάνω από τους 7 στους 10 που δεν εργάζονται αυτή την περίοδο, αναζητούν ενεργά εργασία και ότι 1 στους 3 δηλώνει αρκετά ή πολύ αισιόδοξος ότι μετά τη λήξη του «συναγερμού» θα έχει ψηφιοποιηθεί πιο αποτελεσματικά ο τρόπος εργασίας.