Κωτσόβολος: 1.400 εθελοντές στην «Ημέρα Καλής Πράξης 2018»

Οι 1.400 εθελοντές της εταιρείας από τα καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία, τις αποθήκες και το κέντρο διανομής επισκευών της εταιρείας, την Κυριακή 3 Ιουνίου, μοιράστηκαν σε 67 ομάδες και συμμετείχαν σε πολλαπλές δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την 3η ηλικία ή το περιβάλλον. Ενδεικτικά, η ομάδα των Κεντρικών Γραφείων της Κωτσόβολος ανέλαβε την αναβάθμιση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα στο Χαλάνδρι, που φιλοξενεί 55 παιδιά, ορφανά, άπορα ή απομακρυσμένα από το οικογενειακό περιβάλλον με εισαγγελική παρέμβαση, και στηρίζει 170 οικογένειες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Η εταιρεία προσέφερε 180 συσκευές από το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι», καθώς επίσης και πρόσβαση στους νέους άνω των 15 ετών στο KODE Project ως εφαλτήριο στα πρώτα βήματα να γράφουν Κώδικα.

Green Angels: Παράδοση 5 αναπηρικών αμαξιδίων

Η δράση προέκυψε από τα ίδια τα Μέλη της Κοινότητας, ταυτίζοντας έτσι τον σημαντικό περιβαλλοντικό στόχο της ανακύκλωσης με μια σπουδαία κοινωνική πράξη. Έχοντας συγκεντρώσει, μέσα από αυτή την προσπάθεια, πέντε τόνους πλαστικών καπακιών, εξασφάλισε τα πρώτα πέντε αναπηρικά αμαξίδια τα οποία και διέθεσε στους εξής Φορείς-Οργανισμούς: στο Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Αρωγή» του Δήμου Αχαρνών, στο κέντρο επιχειρήσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μαρούσι, στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και στον πολύπαθο Δήμο της Μάνδρας-Ειδυλλίας. Σημειώνεται ότι η Green Angels, αποτελεί μια πρωτοβουλία της ICAP Group και της GREENiT Environmental.

O όμιλος ΟΠΑΠ κοντα στα παιδιά των εργαζομένων

Με πηγή έμπνευσης τις βασικές αξίες του Ομίλου, και με διάθεση διασκέδασης, φιλοξενήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας νέοι ηλικίας 13 έως 17 ετών, με στόχο να γνωρίσουν το δυναμικό περιβάλλον εργασίας του ΟΠΑΠ, την εργασιακή καθημερινότητα των γονιών τους και παράλληλα να εμπνευστούν από την κουλτούρα της εταιρείας μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένης ομάδας. Τους νέους καλωσόρισαν με σύντομες ομιλίες ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Damian Cope και η Chief People Officer, Isabelle Moser, σηματοδοτώντας την έναρξη της ημερίδας. Ξενάγηση στους χώρους των γραφείων, διαδραστικά εργαστήρια, ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ικανοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού, σύντομες παρουσιάσεις από όλες τις ομάδες, και άλλες δραστηριότητες, περίμεναν τους νέους, οι οποίοι αγκάλιασαν με ενθουσιασμό αυτή την ενέργεια συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα. Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλλε και η ομάδα εθελοντών των εργαζομένων του ΟΠΑΠ που στήριξε τη δράση αυτή και μοιράστηκε με τους νέους την καθημερινή εργασιακή τους εμπειρία στον Όμιλο.

Όμιλος Επιχειρήσεων Θεοχαράκης Εκπαίδευση προσωπικού στις Α΄ Βοήθειες

Περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στην παροχή ΚΑΑ/ΚΑΡΠΑ με ή χωρίς ΑΕΑ (Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή). Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Θεοχαράκη, αφού εφοδιάστηκε με ΑΕΑ, πραγματοποίησε εκπαίδευση μεγάλου αριθμού μελών του προσωπικού του στην παροχή υπηρεσιών πρώτου ανταποκρινόμενου σε περιστατικά που χρήζουν καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Το έργο ανέλαβε η Κ.ΕΠ.Ε. ΚοινΣΕπ., η επιλογή της οποίας είχε και χαρακτήρα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Όμιλο, αφού τα έσοδα της διατίθενται για την πραγματοποίηση δωρεάν παρουσιάσεων ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού γύρω από θέματα: Α’ Βοηθειών/Ατυχημάτων – Αυτοάμυνας/Αυτοπροστασίας – Αντιμετώπισης Καταστροφών/ Αυτάρκειας. Σημειώνεται ότι χάρη στα έσοδα από δράσεις εκπαίδευσης προσωπικού και από τον σχετικό εξοπλισμό γίνεται εφικτή η πραγματοποίηση πάνω από 50 δωρεάν δράσεων ενημέρωσης ετησίως.

Το ίδρυμα Vodafone συμπληρώνει 16 χρόνια στην Ελλάδα

Σε συνεργασία με περισσότερους από 84 φορείς και οργανισμούς σε όλη τη χώρα, το Ίδρυμα Vodafone συμβάλλει καθημερινά στη βελτίωση της ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Μόνο κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου, περισσότερα από 754.000 άτομα επωφελήθηκαν από τα προγράμματα του Ιδρύματος γύρω από τους άξονες της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης. Μεταξύ άλλων, έχει συστήσει Κύκλο Πρεσβευτών που δρα συμβουλευτικά γύρω από τα προγράμματα του Ιδρύματος για την προαγωγή της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης στην Ελλάδα, μέσω της Τεχνολογίας των Τηλεπικοινωνιών.

SHL: Εμπειρία 40 ετών και νέο όραμα

Πρόκειται για τον παγκόσμιο ηγέτη στην καινοτομία αξιολόγησης ταλέντου που βοηθά τις εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους μέσω βαθύτερης γνώσης των ανθρώπων τους. Η SHL επαναπροσδιορίζεται με νέο όραμα, αξίες και λογότυπο, σχεδιασμένο, ώστε να μεταδώσει πιο δυναμικά την κληρονομιά της εταιρείας και τον ηγετικό της ρόλο στην αξιολόγηση και τη διαχείριση ταλέντων. «Μέσα από τα κορυφαία εργαλεία και τεχνολογίες αξιολόγησης, παρέχουμε βαθιά γνώση του δυναμικού και των δυνατοτήτων, για να βοηθήσουμε τις εταιρείες να πάρουν αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα, σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη, στη διαχείριση και στην ανάπτυξη ταλέντων» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Andy Bradshaw. Με 40 χρόνια εμπειρίας στην αξιολόγηση ταλέντων, η SHL συνεργάζεται με περισσότερες από 10.000 εταιρείες παγκοσμίως, όλων των μεγεθών, σε κάθε κλάδο, σε περισσότερες από 150 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του 50% του Fortune Global 500 και του 80% του FTSE 100. Σημειώνεται ότι η SHL εκπροσωπείται από το 1991 σε Ελλάδα και Κύπρο από την Evalion.

Ο Όμιλος Adecco στην 4η θέση της λίστας Great Place to Work στην Ευρώπη

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Adecco συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις πέντε (5) κορυφαίες εταιρείες της λίστας Great Place to Work, η οποία καταρτίζεται από το Great Place to Work Institute. «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την κατάταξή μας στη λίστα Great Place to Work. Η διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ενισχύει το θετικό αίσθημα της δέσμευσης στους εργαζομένους μας είναι στρατηγική προτεραιότητα για εμάς προκειμένου να “χτίσουμε το μέλλον της εργασίας για όλους”. Ως οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, καθοδηγούμε τις εξελίξεις στον κλάδο μας αναπτύσσοντας καινοτόμα και επιτυχημένα προγράμματα προσέλκυσης, διατήρησης και ανάπτυξης των πιο ταλαντούχων στελεχών της αγοράς. Η επιτυχία προέρχεται από το πάθος και την ικανότητα των στελεχών μας να προσφέρουν εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες, τους υποψηφίους, τους συνεργάτες και τους συναδέλφους τους», δήλωσε ο Alain Dehaze, CEO του Ομίλου Adecco, με αφορμή τη διάκριση. Σημειώνεται ότι η φετινή έρευνα Great Place to Work συγκέντρωσε τις απόψεις εργαζομένων σε 2.800 εταιρείες σε όλη την Ευρώπη προκειμένου να αναδείξει τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα.

H Data Communication στα Best Small & Μedium Workplaces in Europe 2018

Πρόκειται για τη 2η διάκριση της εταιρείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και την 8η συνολικά στον θεσμό Best WorkPlaces Ελλάδας και Ευρώπης, σε ισάριθμες συμμετοχές της από το 2010. Παραλαμβάνοντας το βραβείο η Ζωή Δουζένη, Executive Vice President και HR Director, αφιέρωσε τη διάκριση στους ανθρώπους της εταιρείας δηλώνοντας: «Η ανάδειξη της Data Communication στις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης από το Great Place to Work μας κάνει πάρα πολύ περήφανους. Ιδιαίτερα, αφού πρόκειται για τη 2η διάκρισή μας στον συγκεκριμένο θεσμό με σημαντική θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη και τις δύο φορές, ανάμεσα σε ιδιαίτερα αξιόλογες επιχειρήσεις. Πιστεύω ότι οι πολλαπλές μας διακρίσεις στον συγκεκριμένο θεσμό επιβεβαιώνουν τη σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Data Communication και τους ανθρώπους της. Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, παραλαμβάνω το βραβείο εκ μέρους όλων των ανθρώπων της εταιρείας και τους ευχαριστώ θερμά που μας ανέδειξαν μία από τις 125 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη».

Ο Κ. Αποστολίδης Δ/νων Σύμβουλος της ΜetLife

Ο Δημήτρης Μαζαράκης, νυν Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της MetLife στην Ελλάδα, αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής με αρμοδιότητα για τις χώρες του Περσικού Κόλπου και την γενική επίβλεψη των εργασιών στην Σαουδική Αραβία, από την 1η Ιουλίου. Παράλληλα, παραδίδει τη σκυτάλη της Ελλάδας στον Κυριάκο Αποστολίδη, μέχρι σήμερα Head Bancassurance MetLife EMEA, ο οποίος αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής με επιπλέον ευθύνη για την κυπριακή αγορά.

Συνεργασία ΕΛΠΕ και ΟΠΑ

Ο όμιλος ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, αναλαμβάνει μέχρι και την Ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 την υποστήριξη του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ».

Συγκεκριμένα, ο όμιλος θα επιχορηγήσει το εν λόγω Πρόγραμμα Σπουδών, με τη συγκεκριμένη χορηγία να περιλαμβάνει και την απονομή 6 υποτροφιών -κατ’ ελάχιστο αριθμό- σε φοιτητές του Προγράμματος. Παράλληλα, θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα σε ΕΛΠΕ και ΟΠΑ σε τομείς κοινού εκπαιδευτικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος με γνώμονα την Αριστεία, ενώ έμφαση θα δοθεί στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης.