Attica Bank Innovation Days

Ειδικότερα, περισσότεροι από 120 νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες κατέθεσαν την αίτησή τους εκδηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διημερίδα που είχε στόχο τη σύνδεση του παραγωγικού δυναμικού με την επιστημονική κοινότητα για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και πρακτικών στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ύστερα από διαδικασία αξιολόγησης επιλέχθηκαν πάνω από 60 άτομα, με υπόβαθρο στις επιστήμες της πληροφορικής και των χρηματοοικονομικών καθώς και φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων, για να παρακολουθήσουν μία σειρά από εξειδικευμένες ομιλίες και workshops παραγωγής καινοτόμων ιδεών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διημερίδας, οι συμμετέχοντες δουλεύοντας σε ομάδες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να αποτυπώσουν καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες λαμβάνοντας υπόψη τις αναφυόμενες προκλήσεις του κλάδου της τραπεζικής και τις πρόσφατες εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες. Οι συμμετέχοντες έλαβαν συστηματική καθοδήγηση (mentoring) και συμβουλές επαγγελματικής ανάπτυξης από τα στελέχη της Attica Bank και την ομάδα του ACEin.

Παρουσιάστηκε η έρευνα Αποδοχών και Παρόχων για το 2018 από την KPMG Ελλάδας

Παρουσία 170 και πλέον συμμετεχόντων, η Βερώνη Παπατζήμου, Γενική Διευθύντρια του τμήματος Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην παρουσίαση της έρευνας και επισήμανε ότι η KPMG διεξάγει την έρευνα για 26η συνεχή χρονιά, κατέχοντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά αναφορικά με την αποτύπωση τάσεων σε θέματα αποδοχών και παροχών. Σημειώνεται ότι η ετήσια αυτή έρευνα διεξάγεται από την KPMG σε συνεργασία με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της ελληνικής αγοράς.

Γενικοί Διευθυντές, Οικονομικοί Διευθυντές, Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού και άλλα στελέχη που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αξιοποιούν την έρευνα για τη διαμόρφωση πολιτικής αποδοχών και παροχών για τους εργαζομένους τους, για την αντικειμενική αξιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος αποδοχών και παροχών, καθώς και για τον καθορισμό των ετήσιων αυξήσεων.

Pfizer Hellas: Εθελοντική ενέργεια από τους εργαζομένους της

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που τα μέλη της Pfizer Hellas Band επέλεξαν να πραγματοποιήσουν μουσική εκδήλωση στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς όλες οι προηγούμενες πρωτοβουλίες είχαν τύχει ιδιαίτερα μεγάλης ανταπόκρισης από πλευράς τόσο των ίδιων των γυναικών, που τραγούδησαν και χόρεψαν με ελληνικές μελωδίες, όσο και της διεύθυνσης του Καταστήματος.

Πρακτικές εκπαίδευσης και workshop στην εξυπηρέτηση πελατών

Η εκπαίδευση του προσωπικού στην άψογη εξυπηρέτηση είναι εκ των ουκ άνευ για τις εταιρείες που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Πρακτικές εκπαίδευσης για την Εξυπηρέτηση πελατών θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων, στις 28/3 στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου για τις Καλές Πρακτικές στην Εξυπηρέτηση Πελατών. Συγκεκριμένα, καλές πρακτικές σχετικά με την εκπαίδευση για την εξυπηρέτηση πελατών θα παρουσιάσουν οι εταιρείες Coffee Island, Blacklight, Καυκάς, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Κέντρο Πολιτισμού, Δέλτα Τρόφιμα, OTE Group και Cosmote e-value. Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου, στις 29/3 θα πραγματοποιηθούν 6 workshops για την εξυπηρέτηση πελατών, με εισηγητές από τις εταιρείες Blacklight, Happy Creations, Impact, Optimal HR, Response και τον Παναγιώτη Ρεγκούκο.

Η Καινοτομία επιταχυντής για την Εταιρική Υπευθυνότητα

Τίτλος του συνεδρίου ήταν «Innovation for Sustainability – Business leaders discussing how to embed innovative practices into the corporate sustainability strategy». Ο Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας, Νίκος Αυλώνας, παρουσίασε τα αποτελέσματα της νέας Ευρωπαϊκής έρευνας του CSE για την Εταιρική Υπευθυνότητα, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα, παρόλο που δεν παρουσιάζει υστέρηση στην έκδοση Εκθέσεων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις στην εφαρμογή στρατηγικών στόχων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνέχεια, οι ομιλητές, στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στρατηγικά στον τομέα της ΕΚΕ, τόνισαν τον ρόλο της Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη συνολική ανάπτυξη της εταιρείας και το γεγονός ότι πλέον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής και κουλτούρας. Παράλληλα, οι ομιλητές υπογράμμισαν τη σημασία της ένταξης καινοτόμων πρακτικών στη στρατηγική για την Εταιρική Υπευθυνότητα, ως σημείο αλλαγής, εξέλιξης αλλά και διαφοροποίησης. Στη φετινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε και η Πρωτοβουλία Sustainable Development Goals Champions με την παρουσίαση και βράβευση όσων προγραμμάτων ΕΥ διακρίθηκαν. Στη συνέχεια δόθηκαν διακρίσεις σε φοιτητές του MBA International για τις επιδόσεις τους στο πλαίσιο του μαθήματος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

4ο Microsoft Summit στις 14 Μαΐου

Ανάμεσά τους θα είναι ο κορυφαίος σκακιστής Garry Kasparov, καθώς και ο ελληνικής καταγωγής κοινωνιολόγος- βιολόγος, καθηγητής του Yale, Dr. Nicholas Christakis, που έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Time ως ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. «Η Microsoft δεσμεύεται να φέρνει την τελευταία συζήτηση γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Ελλάδα, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό φιλοδοξεί να κάνει και στο flagship event τον ερχόμενο Μάιο, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας και υπογραμμίζοντας την ευκαιρία που έχουμε ως χώρα αν αποφασίσουμε στρατηγικά να ‘‘ανέβουμε’’ στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης», αναφέρει η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση.

ΚΑΥΚΑΣ: Διάκριση για την εταιρική της κουλτούρα

Από τις 8.000 επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν, οι 200 ξεχώρισαν για τα χρηματοοικονομικά τους στοιχεία, μόλις οι 19 προκρίθηκαν στην τελική φάση και οι 7 αναδείχθηκαν νικήτριες των βραβείων, μεταξύ των οποίων και η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. Ο Νίκος Καυκάς, Πρόεδρος της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., δήλωσε: «Με τη διάκριση αυτή αναγνωρίζεται η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας και επιβεβαιώνεται ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Ο πραγματικός πλούτος της ΚΑΥΚΑΣ και ο θεμέλιος λίθος της είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Οι άνθρωποί μας είναι αυτοί που οδήγησαν και στήριξαν την εξέλιξη και την ανάπτυξη της εταιρείας και τους ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό. Η διάκριση μας αυτή, επισφραγίζει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της εταιρείας μας και τη δέσμευση μας να συνεχίζουμε να επενδύουμε με το ίδιο πάθος στους ανθρώπους μας».

ThinkDigital Group: Πρόγραμμα αμειβόμενης μαθητείας νέων

Το «Digital Thinkers» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα αμειβόμενης  μαθητείας, που ξεκίνησε το 2012. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει και αποφοιτήσει επιτυχώς 40 νέοι επαγγελματίες. Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στα γραφεία του ομίλου σε Αθήνα και Πάτρα, ξεκινώντας τον Ιούνιο και θα διαρκέσει 6 μήνες.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου σε μία από τις τέσσερις εταιρείες του oμίλου (ThinkDigital, ForestView, TailWind, Project Agora) και σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκομίσουν πολύτιμη γνώση και hands on εμπειρία, να αναπτύξουν ικανότητες απαραίτητες για να διακριθούν στον τομέα του Digital Marketing, αλλά και να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση εργασίας στις εταιρείες του ομίλου TDG μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες στην Αθήνα θα ενσωματωθούν στις ομάδες Growth, Product Management, Marketing και Creative. Οι συμμετέχοντες στην Πάτρα θα ενσωματωθούν στις ομάδες Performance Engineering, Technical Support, Publisher Success και Advertiser Success. Η διαδικασία των αιτήσεων θα είναι ανοιχτή έως τις 19 Απριλίου.

Ξεκινά και στην Ελλάδα το Your Directors Club

Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 από τη Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτή και Πρόεδρο του CEO Clubs Greece και τους Κατερίνα Μάνου, VP Sales, Middle East, Greece, Bulgaria & Cyprus της Spaces, Γεώργιο Καρρά, Πρόεδρο και CEO της Φοβεράς Προστασίας, Δημήτρη Μιχόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Weber Shandwick και Αναστάσιο Σπανίδη, CEO της Generation Y. Το YDC προσφέρει στα μέλη του ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης και ανάπτυξης.

Στόχος του είναι να τους υποστηρίξει να διαχειριστούν καλύτερα τον εαυτό τους σε περιβάλλοντα αυξημένων προκλήσεων, καθοδηγώντας με επιτυχία τους ανθρώπους και τις εταιρείες τους σε περιόδους αλλαγών και αφήνοντας ένα σημαντικό προσωπικό αποτύπωμα στο επιχειρηματικό τους περιβάλλον. Το YDC δέχεται αιτήσεις συμμετοχής από ενεργά διευθυντικά στελέχη που φέρουν τον ανάλογο τίτλο και εμπειρία και συμβάλλεται απευθείας με τις εταιρείες των στελεχών μελών, κατόπιν αξιολόγησης που πιστοποιεί την εκπλήρωση απαραίτητων προδιαγραφών επιχειρηματικού κύρους, κύκλου εργασιών και ήθους.

Οι δράσεις και τα προγράμματα του YDC περιλαμβάνουν ένα ετήσιο Forum, 8 Lunch Circles ετησίως, 2 Inner Advisory Groups με 8 συναντήσεις του κάθε ενός εξ’ αυτών ετησίως (Inner Advisory Circles), 2 κοινωνικά events και 2 workshops/bootcamps που διοργανώνονται ad hoc κατά τη διάρκεια του έτους. Τα μέλη έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν υπηρεσίες Leadership Coaching, που παρέχονται αποκλειστικά με προνομιούχους όρους από τη SARGIA Partners, αποκλειστικό συνεργάτη στις υπηρεσίες ανάπτυξης υψηλόβαθμων διοικητικών στελεχών. Το YDC υπάρχει και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και 4 χρόνια στη Ρουμανία με την ονομασία NextGen. Και αυτός ο οργανισμός, όπως και της Ελλάδας, τελεί υπό την αιγίδα του τοπικού Chapter του CEO Clubs International.

Έλληνες φοιτητές έγιναν CEO της P&G για 2 ημέρες

Η νικήτρια ομάδα, αποτελούμενη από έναν Έλληνα, ένα Σέρβο και μια Ρουμάνα φοιτήτρια, κατόρθωσε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή με το επιχειρησιακό της πλάνο και να κερδίσει μία θέση για τον πανευρωπαϊκό τελικό στην Κωνσταντινούπολη, στις 9 Απριλίου. Το CEO Challenge για 4η χρονιά έφερε κοντά 21 φοιτήτριες και φοιτητές από 6 χώρες της Ευρώπης, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τη Μολδαβία, οι οποίοι με την καθοδήγηση των στελεχών της P&G, αντιμετώπισαν πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις.

Οι φοιτητές κλήθηκαν να βρουν λύσεις για την ανάπτυξη μίας επιχειρηματικής στρατηγικής για ένα από τα brands της P&G, βασιζόμενες σε πραγματικά στοιχεία. Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες είχαν δίπλα τους τα στελέχη της P&G τα οποία σε ρόλο μεντόρων καθοδηγούσαν τους φοιτητές με τις γνώσεις και τις συμβουλές τους. Το CEO Challenge εντάσσεται στην πολύχρονη πρωτοβουλία της P&G να υποστηρίζει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ανάπτυξη των νέων μέσα από διαδραστικές ημερίδες.