--> 

Συνεργασία Στυλ. Σ. Κοσκινίδης ΑΒΕΕ και Data Communication

Στο πλαίσιο του γενικότερου επανασχεδιασμού και της βελτιστοποίησης των επιχειρηματικών διαδικασιών της, η Στυλ. Σ. Κοσκινίδης ΑΒΕΕ επέλεξε να συνεργαστεί με την Data Communication, για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του Microsoft Dynamics NAV.

Πιο συγκεκριμένα, στοχεύοντας στην πλήρη και έγκαιρη παρακολούθηση των κρίσιμων παραμέτρων για την ορθή και παραγωγική λειτουργία όλων των τμημάτων της επιχείρησης, η Στυλ. Σ. Κοσκινίδης ΑΒΕΕ αξιοποίησε τις δυνατότητες που προσφέρει η τρέχουσα έκδοση του Microsoft Dynamics NAV σε συνδυασμό με τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές που ενσωματώνει στη λύση η Data Communication, μέσω της λειτουργικότητας Innovera.

Alpha Bank: Πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Εθελοντισμού

Στην Ελλάδα, η “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 32 εθελοντών από το Προσωπικό της εν λόγω τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια της φετινής “Ημέρας Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank” στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού και εξωραϊσμού, με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών και την ανάδειξη του Ωδείου Αθηνών και της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικά, στην Αθήνα, μία ομάδα εθελοντών ανέλαβε τον καθαρισμό σημείων που έχουν υποστεί φθορές από επιζωγραφίσεις και βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Ωδείου Αθηνών, ενώ άλλες δύο ομάδες συμμετείχαν στη φύτευση αρωματικών φυτών καθώς και σε άλλες δράσεις καλλωπισμού και εξωραϊσμού.

Νέα πλατφόρμα ICAPB2B.gr

Μέσα από την εν λόγω πλατφόρμα, οι χρήστες απλά και γρήγορα μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν τις εταιρείες που τους ενδιαφέρουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πλήρη και αξιόπιστη επιχειρηματική πληροφόρηση.

Η πληροφόρηση αυτή είναι διαθέσιμη 24/7 μέσω των υπηρεσιών και προϊόντων: Business Reports, Alert Services, Credit Risk, Watch Services Οικονομικές Καταστάσεις και online Λίστες Επιχειρήσεων.

Συμβαδίζοντας με τις τελευταίες τάσεις, η πλατφόρμα αναπτύχθηκε με νέες, σύγχρονες τεχνολογίες, βελτιώνοντας την πλοήγηση και εμπειρία του χρήστη, ανταποκρινόμενη πλήρως στις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς.

Έχει δοθεί έμφαση στην ταχύτητα και στην ευκολία με την οποία μπορεί ο χρήστης να ζητήσει μαζικά, μεγάλο αριθμό εταιρειών για οποιοδήποτε προϊόν τον ενδιαφέρει, αλλά και στην άμεση και λειτουργική πρόσβαση στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα για τις εταιρείες που έχουν ζητηθεί.

Συμμετοχή της AbbVie Running Team στον Αγώνα Δρόμου «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Με τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι και φίλοι της εταιρείας υποστήριξαν την προσπάθεια ενίσχυσης των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Τα χιλιόμετρα που διένυσαν οι δρομείς της AbbVie Running Team ξεπέρασαν συνολικά τα 200, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους σκοπούς του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για τη φροντίδα όσων έχουν ανάγκη, η AbbVie Running Team δίνει συστηματικά το “παρών” σε εκδηλώσεις προσφοράς και αλληλεγγύης.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν καλυφθεί περίπου 2000 χιλιόμετρα, με συμμετοχές σε αγώνες όπως: ο 40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας, ο 6ος Κλασικός Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας του κόσμου «No Finish Line».

Για κάθε χιλιόμετρο που διανύει η ομάδα, η AbbVie ενισχύει Συλλόγους Ασθενών, ΜΚΟ και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κάνοντας πράξη το σύνθημά της “Let’s Run Together to Transform People’s Lives!”.

Η Vodafone επενδύει σε τεχνολογία και ΕΚΕ

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο έχει παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια. Την παράσταση έκλεψε η Pepper, το πρώτο ρομπότ που σχεδιάστηκε για να συμβιώνει με τους ανθρώπους, το οποίο υποδεχόταν τους καλεσμένους φορώντας το εμπορικό σήμα της Vodafone και ενημερώνοντας για τις κοινωνικές δράσεις της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Καινοτομία και Κοινωνική Οικονομία», που απευθυνόταν σε ΜΚΟ και πραγματοποιήθηκε στον χώρο Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Vodafone World of Difference και πραγματοποιήθηκε Fundathon, για νέους τρόπους χρηματοδότησης μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Ο ΣΕΠΕ με νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Η νέα σύνθεση του ΔΣ έχει ως εξής Πρόεδρος, Τάσος Τζήκας (Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης), Α΄ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, Γιώτα Παπαρίδου (Agiltech), Β΄ Αντιπρόεδρος, Αντώνης Τσιμπούκης (Cisco Systems), Γενική Γραμματέας, Ειρήνη Νικολαΐδη (ΟΤΕ), Ειδικός Γραμματέας, Σπύρος Πουλίδας (IBM Ελλάς), Ταμίας, Αντώνης Τζωρτζακάκης (Wind Ελλάς), Μέλη, Βασίλης Ορφανός (Coresec), Κωνσταντίνος Τζοάννης (TCS Toolbox Consulting Services), Στυλιανός Χριστάκος (Συμβουλευτική Ανάλυσις ΜΕΠΕ).

Ο Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, ο οποίος εκλέγεται για τέταρτη συνεχή θητεία, σημείωσε σχετικά:
«Το όραμά μας, να γίνουν οι ψηφιακές τεχνολογίες βασική συνιστώσα ανάπτυξης για την οικονομία για να ξεπεράσουμε την κρίση και να δημιουργήσουμε μία νέα βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι η μόνιμη πυξίδα που κατευθύνει τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΣΕΠΕ και τις καθημερινές παρεμβάσεις μας».

Ολοκληρώθηκαν τα Career Days 2017 από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Παραπάνω από 300 εταιρείες υποστήριξαν την ετήσια εκδήλωση του Γραφείου Σταδιοδρομίας και Πρακτικής Άσκησης, μέσω της οποίας σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έρχονται σε άμεση επικοινωνία με στελέχη της αγοράς, πραγματοποιούνται Συνεντεύξεις και Συλλογή Βιογραφικών.

Οι Career Days πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά σε όλα τα παραρτήματα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και κατά τη διάρκειά τους σπουδαστές και απόφοιτοι παρακολούθησαν πάνω από 200 σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση, τη δημιουργία και σύνταξη του Βιογραφικού Σημειώματος, την προετοιμασία για Συνέντευξη, τη Γλώσσα του Σώματος, την ανάπτυξη Δεξιοτήτων Επικοινωνίας και επιπλέον θεματολογία σχετική με το αντικείμενο σπουδών τους.

Οι σχέσεις με τους πελάτες, πρώτο βασικό ζητούμενο για τους έλληνες CEOs

Τα αποτελέσματα της έρευνας CEO Challenge 2017, που παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση της ΕΕΔΕ, ο πρώην πρόεδρος του τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, Δημήτρης Α. Μαύρος, δείχνουν την ιεράρχηση των θεμάτων που οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θεωρούν κρίσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ελλάδα σε μια εποχή ανατρεπτικών τεχνολογιών και καινοτομίας που αλλάζει το παιχνίδι.

Το Ανθρώπινο κεφάλαιο εξακολουθεί να είναι το πρώτο θέμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια για τους CEOs διεθνώς, ακολουθούμενο από τις Σχέσεις με τους πελάτες, την Επιχειρησιακή Αριστεία, το Ρυθμιστικό Πλαίσιο και τους Κινδύνους, την Καινοτομία και την Ψηφιοποίηση και τέλος τη Βιωσιμότητα.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα η ιεράρχηση ξεκινά από τις Σχέσεις με τους Πελάτες και ακολουθούν κατά σειρά η Βιωσιμότητα, το Ρυθμιστικό Πλαίσιο και οι Κίνδυνοι, το Ανθρώπινο Κεφάλαιο, την Επιχειρησιακή Αριστεία και τελευταία την Καινοτομία και την Ψηφιοποίηση.

Η Interamerican αναδεικνύει τον ρόλο του ασφαλιστικού συμβούλου

Κατά το συνεδριακό μέρος, το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, προσδιορίστηκε το σημερινό περιβάλλον και οι τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς από τις τοποθετήσεις του Γιάννη Καντώρου, Δ/ντος Συμβούλου της Interamerican, του Δημήτρη Μαζαράκη, Προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, της Φαίης Βήλου, Business Development Manager Ernst & Young, και του Δημήτρη Μαύρου, Δ/ντος Συμβούλου της MRB.

Ο Γ. Καντώρος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των υγιών εταιρειών ώστε να μεγαλώσει η ασφαλιστική αγορά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί η οικονομία από την πληρωμή φόρων και εισφορών, να αναπτυχθεί η καινοτομία και να διατεθούν καλύτερα προϊόντα.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην παρουσίαση των στρατηγικών επιλογών υποστήριξης του εταιρικού δικτύου πωλήσεων agency και στη βράβευση των συνεργατών.

Επιχειρηματικότητα, εκπαιδευτικό σύστημα και αναπτυξιακές προοπτικές χρήζουν ευθυγράμμισης

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν στρέφονται με τον αναγκαίο ρυθμό στους εξαγωγικούς κλάδους που η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και επενδύοντας στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Από την πλευρά του, το εκπαιδευτικό σύστημα δεν εξασφαλίζει στους νέους τις δεξιότητες εκείνες που επιβάλλουν οι σύγχρονες τάσεις της διεθνούς οικονομίας και οι σημερινές αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Μόνο αν η επιχειρηματική και εκπαιδευτική κοινότητα συντονίσουν το βηματισμό τους για να οδηγήσουν την οικονομία στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο, σύμφωνα και με το παράδειγμα μιας σειράς από βέλτιστες πρακτικές, θα μπορέσει η χώρα να οδηγηθεί σε ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από τη νέα μελέτη που εκπόνησαν από κοινού η ΕΥ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Endeavor Greece, με τίτλο «Εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα και απασχόληση: Ζητείται προσέγγιση».

Η μελέτη κατέγραψε τα στοιχεία επιχειρήσεων για την έναρξη και διακοπή λειτουργίας κατά την περίοδο της κρίσης, διαπιστώνοντας ότι, με εξαίρεση τον τουρισμό, η επιχειρηματικότητα δεν έχει ακόμη στραφεί στους κλάδους εκείνους που παρουσιάζουν πραγματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Στα σημαντικότερα ευρήματα που προέκυψαν είναι ότι παρά τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας, οι περισσότεροι εργοδότες δηλώνουν δυσκολία να βρουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης.

Ενώ ο χάρτης της απασχόλησης μεταβάλλεται δραστικά, τα προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων δεν προσαρμόζονται γρήγορα, με εξαίρεση τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Μάλιστα, το 53% των αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων παρακολουθούν αντικείμενα σπουδών που δε συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Χαρακτηριστικά, αναντιστοιχία των προσφερόμενων δεξιοτήτων με τις ανάγκες της αγοράς, γνώσεις που δεν προσαρμόζονται στις εξελίξεις και απουσία soft skills προβληματίζουν τις επιχειρήσεις. Τέλος, ανεπαρκή επαγγελματικό προσανατολισμό, έλλειψη οργανωμένης πληροφόρησης, αδιαφορία από επιχειρήσεις και ΑΕΙ «βλέπουν οι φοιτητές».