--> 

Νέος διαγωνισμός από Edenred και My market

Με το μήνυμα «Στα My market μπαίνεις με Ticket Restaurant, βγαίνεις με Aygo!», οι Edenred και My market διεξάγουν διαγωνισμό, αποκλειστικά για κατόχους Ticket Restaurant, με δώρο ένα Toyota Aygo X-City. Ειδικότερα, έως 31 Δεκεμβρίου, όλοι οι κάτοχοι Ticket Restaurant που πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους στα καταστήματα My market, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής στο myedenred.gr/car και να λάβουν μέρος στην κλήρωση για το αυτοκίνητο.

Δύο βραβεία για την Metro στα HR Awards 2020

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η METRO AEBE στην έκτη διοργάνωση των HR Awards για τους δύο βασικούς πυλώνες της νεοσύστατης Γενικής Διεύθυνσης Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της εταιρείας, με την οποία η METRO ενοποίησε τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή συνέργεια. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κέρδισε SILVER βραβείο στις κατηγορίες «Αριστεία στη Διαχείριση της Απόδοσης Στρατηγική / Πρωτοβουλία» και «Καλύτερη δράση Εταιρικής Ευθύνης (με την εμπλοκή εργαζομένων)».

ΑΒ Βασιλoπουλος: Διοργάνωσε τη δέκατη Χρονιά Εθελοντισμού

Τη δέκατη Χρονιά Εθελοντισμού ΑΒ, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, διοργάνωσε η ΑΒ Βασιλόπουλος, με τη συμμετοχή εργαζομένων και πελατών. Ειδικότερα, η εταιρεία συγκέντρωσε 43,4 τόνους τυποποιημένων τροφίμων μέσα από τα ειδικά «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» και στήριξε 35.000 ανθρώπους και 200 Τοπικούς Φορείς και Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, διέθεσε επιπλέον 33,86 τόνους τυποποιημένων τροφίμων, αξίας 50.000 ευρώ, στην «Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων» για 26.000 ακόμη ανθρώπους. Έτσι, μέσα από την εταιρική αυτή συνεισφορά ωφελήθηκαν 15.000 άτομα μέσα από 40 ΜΚΟ στην Αθήνα, 5.500 άτομα σε 15 φορείς στη Θεσσαλονίκη, 3.500 άτομα μέσα από 10 ιδρύματα στη Θεσσαλία και 2.000 άτομα στη Δράμα, ενώ η εταιρεία ανανεώνει το «ραντεβού» της για την 11η Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, το 2021.

ΣΕΓΕ: Σημαντική η κατάρτιση για το 73,27% των γυναικών

Σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2020, με δείγμα άνω των 200 γυναικών, το 73,27% πιστεύει πως είναι «σημαντική» η κατάρτιση που οδηγεί σε επαγγελματική πιστοποίηση εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων, με το 46,53% να απαντά πως θα το ενδιέφερε «αρκετά» η συμμετοχή σε κάποιο πρόγραμμα, ενώ, ως προς την προοπτική απασχόλησης σε διαφορετικό κλάδο, το 40,1% απαντά πως θα το ενδιέφερε «αρκετά», και το 27,23% «λίγο»

. Αναφορικά με τα οφέλη της κατάρτισης, το 44,06% αναφέρει τη «Διεύρυνση νέων εργασιακών ευκαιριών», το 32,18% την «Περαιτέρω απόκτηση γνώσεων για εξυπηρέτηση της υφιστάμενης επιχείρησής μου», το 39,11% την «Εργασιακή εξέλιξη- Απόκτηση ιεραρχικά υψηλότερης θέσης», το 32,18% την «Απόκτηση νέων αρμοδιοτήτων / νέων καθηκόντων σχετικών με το αντικείμενο του προγράμματος κατάρτισης» και το 25,5% τη «Μισθολογική αύξηση».

Επίσης, σε σχέση με τις σημαντικές γνώσεις / δεξιότητες που απαιτούνται, οι απαντήσεις σχετίζονταν με την εξ αποστάσεως διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τη διαχείριση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, τη χρήση Η/Υ, τη γνώση καλών πρακτικών για διαχείριση χρόνου και βελτίωση απόδοσης, τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, τη διαχείριση e-shop, την εξυπηρέτηση πελατών και το διαδικτυακό marketing.

Επιπλέον, στην έρευνα καταγράφεται και το ενδιαφέρον σχετικά με διάφορα προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης, με το 51,98% να ενδιαφέρεται για τη «Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού –εφαρμογή μοντέλου τηλεργασίας», το 55,45% για την «Εφαρμογή Υγειονομικών Πρωτοκόλλων», το 59,41% για «Διαδικτυακό Εμπόριο – Διαχείριση eshop», το 69,31% για «Διαδικτυακό Marketing – Ηλεκτρονική Διαφήμιση» και το 50,5% για «Στέλεχος Εξαγωγικού – Διεθνούς Εμπορίου». Σημειώνεται τέλος, ότι η «Συμβατική κατάρτιση» επιλέγεται από το 31,68%, η τηλε-κατάρτιση από το 37,13% και ο «συνδυασμός συμβατικής και τηλεκατάρτισης» από το 31,19% των ερωτηθέντων.

CollegeLink: Διακρίσεις της υπηρεσίας «Hands Free Recruitment» στα HR Awards 2020

Με χρυσό βραβείο στην κατηγορία Recruitment & Retention Solution Provider για την υπηρεσία «Hands Free Recruitment» στο πλαίσιο των HR Awards 2020 τιμήθηκε η CollegeLink. Ειδικότερα, η εν λόγω υπηρεσία δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό να επιτύχει το απόλυτο ταίριασμα μεταξύ των εταιρειών και του entry level ανθρώπινου δυναμικού δίνοντας έμφαση στη διαχείριση digital και tech θέσεων εργασίας και εξασφαλίζοντας καλύτερη επικοινωνία, ουσιαστικές προσλήψεις και σταθερή συνεργασία μεταξύ των επιμέρους μερών.

Για τη διάκριση αυτή, η Αναστασία Καραγκιόζογλου, Recruitment & Solutions Specialist @CollegeLink, μεταξύ άλλων, ανέφερει: «Αυτή η αναγνώριση ήρθε και κούμπωσε την κατάλληλη στιγμή, καθώς σε αυτές τις περίεργες – ασυνήθιστες καταστάσεις που διανύουμε η υπηρεσία μας επιβεβαίωσε ότι με σύμμαχο την τεχνολογία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ομάδα μας και όσα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής και στοχεύουμε σε ακόμη περισσότερα».

Siemens Ελλάδος: Απέσπασε τρία βραβεία στα φετινά HR Awards

Σε τρείς κατηγορίες βραβεύτηκε η Siemens Ελλάδος στα HR Awards 2020. Αναλυτικότερα, η εταιρεία απέσπασε Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία COVID-19 Response Actions: Most Innovative Work-From Home Plan για την υποψηφιότητα «Reshaping work in COVID times», Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Technology, e-learning & Integrated HR MIS: Most Innovative use of Technology in HR για την υποψηφιότητα «Achieving the Digital Transformation» και Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία Learning & Development: Excellence in Leadership Development για την υποψηφιότητα «Reinforcing Digital Mindset».

«Το απτό feedback των εργαζομένων μας και η προθυμία τους για πρόοδο είναι η κινητήριος δύναμή μας όλα αυτά τα χρόνια για τη δημιουργία ουσιαστικών και σημαντικών προγραμμάτων!», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Ειρήνη Κουφάκη, Country HR Head της Siemens Ελλάδος. Επισημαίνεται ότι οι διακρίσεις αυτές αφορούν από κοινού τις εταιρείες Siemens A.E. και Siemens Mobility A.E.

Kaizen Gaming: Τρία βραβεία στα HR Awards

Τρία βραβεία απέσπασε η Kaizen Gaming στο πλαίσιο των HR Awards 2020. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κέρδισε Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Most Effective Total Rewards Strategy και δύο Χάλκινα βραβεία στις κατηγορίες Best Team Building Program και Most Effective Recruitment Strategy. Με αφορμή τις συγκεκριμένες διακρίσεις, η Αλεξάνδρα Λόη, HR Director της εταιρείας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι άνθρωποί μας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς μας. Η δική μας προτεραιότητα είναι να τους ανταμείβουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε απολαβές και παροχές, σε εκπαίδευση και ανάπτυξη, σε δράσεις που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν την καριέρα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Data Communication: Αυξανόμενη ανταπόκριση για το myData Connector

Το myData Connector, η SaaS λύση της Data Communication για τη διασύνδεση των μηχανογραφικών συστημάτων των επιχειρήσεων με την πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ, βρήκε ευρύτατη και αυξανόμενη ανταπόκριση από πολυεθνικές εταιρείες και παίκτες της αγοράς, ιδιαίτερα στους κλάδους Auditing, Retail, Φαρμάκου & Ασφαλειών, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ από 01/01/2021.

Kaspersky: Συχνές απάτες και απόπειρες phishing μέσω δημοφιλών εφαρμογών

Σύμφωνα με ανάλυση της Kaspersky, πολλές από τις δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά από τους εργαζομένους γίνονται όχημα για ψηφιακές απάτες. Αναλυτικότερα, οι πέντε εφαρμογές στις οποίες εντοπίστηκαν συχνότερα απόπειρες επιθέσεων phishing είναι οι Facebook (4,5 εκατ. απόπειρες phishing), WhatsApp (3,7 εκατ.), Amazon (3,3 εκατ.), Apple (3,1 εκατ.) και Netflix (2,7 εκατ.), με τις υπηρεσίες της Google (YouTube, Gmail και Google Drive), να κατακτούν συνολικά την έκτη θέση με 1,5 εκατ. απόπειρες phishing. Σημειώνεται ότι τα στατιστικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν για την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2020 χρησιμοποιώντας το Kaspersky Security Network (KSN).Τέλος, τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι οι πέντε πιο αποκλεισμένες εφαρμογές περιλαμβάνουν μόνο μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα το Facebook, το Twitter, το Pinterest, το Instagram και το LinkedIn.

ΙΣΝ: Webcast για το Μέλλον της Εργασίας Στις 29 Οκτωβρίου

Οι διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συζητούν, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 18:30, για το «Μέλλον της Εργασίας», το ψηφιακό ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνητή νοημοσύνη, την εξ αποστάσεως εργασία και το παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τις δουλειές που συρρικνώνονται και εξαφανίζονται, τις νέες που δημιουργούνται καθώς και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των θέσεων εργασίας υψηλής και χαμηλής εξειδίκευσης και των αμοιβών.

Στο webcast συμμετέχουν οι Σταματίνα Γιαννακούρου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργος Ζαρκαδάκης, Digital Lead, Willis Towers Watson, Συγγραφέας, Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor London, School of Economics και μέσω συνεντεύξεων θα προβληθούν οι Χριστιάνα Κωνσταντοπούλου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Sven Egil Omdal, δημοσιογράφος – συγγραφέας. Ο συντονισμός είναι της Άννας-Κύνθιας Μπουσδούκου.