Premier Capital: Στην Ελλάδα το Communication Day

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο Westin’s Costa Navarino Resort στη Μεσσηνία, συγκέντρωσε περισσότερους από 400 ανθρώπους από όλες τις αγορές της Premier Capital, Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία. Στην τριήμερη εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων υπεύθυνοι των τμημάτων Operations, Supply Chain, Finance, Marketing & Public Relations, HR, Legal, IT, Development, Administration, και 280 διευθυντές εστιατορίων.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Jo Sempels, McDonald’s Corporation’s Vice-President Foundational Markets Europe. Με θέμα «Together Towards Tomorrow», στο Communication Day φέτος υπογραμμίστηκαν τα επιχειρηματικά οφέλη από την ανταλλαγή γνώσεων και συνεργασίας μεταξύ των χωρών. Όλες οι χώρες έθεσαν τους στόχους τους για το 2019, δίνοντας έμφαση στην επένδυση και στην εκπαίδευση προς το καινοτόμο μοντέλο υπηρεσιών της McDonald’s, «Experience of the Future».

H Huawei «καλλιεργεί» το μέλλον

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές ελληνικών πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) να ταξιδέψουν στην Κίνα και να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Στη φετινή αποστολή, οι 11 σπουδαστές από ελληνικά πανεπιστήμια θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Πεκίνο και την Σενζέν, όπου εδρεύουν οι κεντρικές εγκαταστάσεις του ομίλου της Huawei και να παρακολουθήσουν σχετικά μαθήματα.

Η ICAP υποστηρίζει το Άλμα Ζωής

Με κεντρικό μήνυμα «Νοιαζόμαστε για τους Ανθρώπους μας, την Κοινωνία και το Περιβάλλον», η ICAP, όμιλος εταιρειών, προάγει και υποστηρίζει δράσεις και προγράμματα κοινωνικής προσφοράς που αντανακλούν τις αξίες και την κουλτούρα της. Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι της ICAP, μαζί με τις οικογένειές τους, έδωσαν το «παρών» ως δρομείς και περιπατητές, ενώ μέσω της θηλυκής εσπερίδας της «High Heels on High Hills» και την εκδοτική πρωτοβουλίας της «Leading Women in Business», υποστηρίζει το έργο φορέων, ΜΚΟ και οργανώσεων για την ενίσχυση των γυναικών και προσφέρει αφιλοκερδώς το «βήμα» για την προβολή και επικοινωνία του έργου τους.

Όμιλος ΟΤΕ: Προσφορά 15.000 ευρώ στο πλαίσιο του Μαραθωνίου

Η συνολική συμμετοχή των ανθρώπων του Ομίλου ΟΤΕ στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σημείωσε και φέτος ρεκόρ, καθώς πάνω από 800 εργαζόμενοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με 55 χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο. Μέσα από τη συμμετοχή των ανθρώπων του Ομίλου, συγκεντρώθηκαν 15.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει ο Όμιλος ΟΤΕ στο σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», με στόχο τη δημιουργία νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, για την παροχή άμεσης περίθαλψης σε παιδιά και τη σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών. Σημειώνεται ότι την τελευταία εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει διαθέσει πάνω από 570 χιλιάδες ευρώ για τον εξοπλισμό 13 μονάδων για παιδιά σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Η PeopleCert επιλέγει λύση της Data Communication

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η PeopleCert στοχεύει στην καλύτερη οργάνωση και βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών της διαδικασιών για την καλύτερη διαχείριση και εξυπηρέτηση του εκτεταμένου δικτύου πελατών της. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η PeopleCert διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου τη διαδικασία  εξετάσεων και πιστοποίησης προσώπων σε ένα ευρύ και διεθνώς αναγνωρισμένο portfolio 500 προγραμμάτων πιστοποίησης σε τομείς όπως η Πληροφορική, το Project Management και η Γλωσσομάθεια. Στόχοι, μεταξύ άλλων, είναι η ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών του Ομίλου και η διασύνδεση με όλα τα κέντρα πιστοποίησης του Ομίλου σε επίπεδο επικοινωνιών και συναλλαγών.

Η Δίοπας στηρίζει την τοπική απασχόληση

Ειδικότερα, η εταιρεία κατασκευάζει δίχτυα με κόμπο για ιχθυοκαλλιέργειες και αλιεία, αθλητικές δραστηριότητες και ποικίλες άλλες χρήσεις. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Νέας Μηχανιώνας  όπου δραστηριοποιείται,  η Δίοπας Α.Ε. εκπαιδεύει τις άνεργες γυναίκες της περιοχής στην τέχνη της παραδοσιακής κατασκευής διχτυών, προσφέροντας τους επαγγελματική διέξοδο.

Μάλιαστα, είκοσι άνεργες γυναίκες έχουν ήδη απορροφηθεί στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, που απασχολεί συνολικά 80 άτομα και επιδιώκει να  αναπτυχθεί περισσότερο μέσω του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward» και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, στηρίζει έμπρακτα την απασχόληση και την ανάπτυξη. Σε αυτό συμμετέχουν συνολικά 40 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκπροσωπούν παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Στρατηγική συνεργασία της Epsilon Net με την Intertech

Το Integration μεταξύ των εφαρμογών PYLON και των τηλεφωνικών κέντρων της Panasonic οδηγεί σε αποτελέσματα που διευκολύνουν άμεσα την λειτουργία των επιχειρήσεων. Προσφέρουν λειτουργικότητες που αφορούν στις καθημερινές εργασίες των επιχειρήσεων ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους εταιρικούς πόρους για την εξέλιξη τους, μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον. Η συνεργασία της Intertech με την Epsilon Net μοιράζεται το κοινό όραμα των δύο εταιρειών για καινοτόμες λύσεις που αξιοποιούν τις τεχνολογικές εξελίξεις προς όφελος της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Επίσκεψη φοιτητών στο εργοστάσιο του Λουμίδης Παπαγάλος

Οι φοιτητές είδαν από κοντά τις σύγχρονες γραμμές παραγωγής – συσκευασίας του Λουμίδης Παπαγάλος και οι υπεύθυνοι του εργοστασίου τους ξενάγησαν ενημερώνοντάς τους για όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τέχνη του ελληνικού καφέ έχει ήδη μπει στη σύγχρονη εποχή με τα εγκαίνια της νέας μηχανής καβουρδίσματος που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν επίσης από τον διατροφολόγο της εταιρείας σχετικά με τη διατροφική σημασία του ελληνικού καφέ.

Η AXA επενδύσει συνεχώς στους ανθρώπους της

Για τον σκοπό αυτό, εξακολουθεί να αναπτύσσει μια εκτενή στρατηγική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική ανάπτυξη, στην ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και στη δημιουργία μίας ενιαίας κουλτούρας που βασίζεται σε βαθιά ριζωμένες αξίες. Μεταξύ άλλων, το 2017, εγκαινίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα  «YES Learning Platform», δίνοντας πρόσβαση σε πάνω από 1.000 εκπαιδεύσεις σε όσους επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά.

Αντίστοιχα, σημαντικό σταθμό στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της αποτελεί «Η Εβδομάδα Ασφαλιστικής Ενημέρωσης», στην οποία συμμετέχουν ενεργά 100 εργαζόμενοί της, με στόχο να κατανοήσουν το σύνολο των λειτουργιών του οργανισμού. Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Άννα Μανιάτη, δήλωσε: «Οι άνθρωποί μας αποτελούν τον πυρήνα όλων των δραστηριοτήτων μας. Γι’ αυτό επενδύουμε στη συνεχή ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, μέσα σε ένα υγιές, ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα. Γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτή είναι η κατεύθυνση που θα συνεχίσουμε, έχοντας ως πυξίδα μας τις εταιρικές αξίες μας και ως προϋπόθεση κάθε σχεδιασμού μας τη διαχείριση των ανθρώπων μας με σεβασμό και διαφάνεια».

ΤΟΓΜΕ: Εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να εξεταστούν τα οφέλη που μπορούν να έχουν οι επιχειρήσεις τοποθετώντας περισσότερες γυναίκες σε διοικητικές θέσεις, τι είναι αυτό που τις αναχαιτίζει να προχωρήσουν στην υλοποίηση και ποιες πρακτικές χρειάζεται να εφαρμοστούν για να επιτευχθεί αυτό. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στο βασικό πάνελ της εκδήλωσης από την Μαρία Βεναρδή, Senior Manager της Accenture, την Βασιλική Πιστιόλα, Αντιπρόεδρο της Agrino–ΕΥ.ΓΕ Πιστιόλας ΑΒΕΕ και εκπρόσωπο του Ελλά–δικά μας, την Κατερίνα Καλημέρη, Consulting Solution Manager Enterprise Security της Oracle Hellas και την Κάτια Σταθάκη, Εμπορική Διευθύντρια Εταιρικών Πελατών της Vodafone. Παράλληλα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας για τις γυναίκες και το γυναικείο επιχειρείν από εκπρόσωπο της Grant Thornton.