Deloitte Ελλάδος: Στο επίκεντρο οι ανθρώποί της στην εποχή του COVID-19

Συγκεκριμένα, η αρμόδια ομάδα για την Υγεία και Ασφάλεια επικεντρώθηκε στην παροχή εξειδικευμένων υψηλών υπηρεσιών ασφάλισης για θέματα υγείας σχετικά με τον COVID-19, ενώ ενισχύθηκε το Smart Working με ακόμα περισσότερα τεχνικά μέσα ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητα των εργαζομένων, αλλά και να εξυπηρετήσει στο μέγιστο βαθμό, τις ανάγκες των πελατών της εταιρείας. Τέλος, το Talent Team της εταιρείας αύξησε τις δραστηριότητες για την ενίσχυση της ευεξίας, της ψυχικής υγείας, της ισορροπημένης διατροφής και της διασκέδασης των εργαζομένων κατά την παραμονή τους στο σπίτι, ενώ ενθαρρύνθηκε περαιτέρω και η σύνδεση μεταξύ τους.

Μπάρμπα Στάθης: Προσφορά 10 κλινών ΜΕΘ και 10 μόνιτορ

Παράλληλα, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, δηλώνει ότι θα είναι στη διάθεσή τους για να καλύψει νέες έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν για την παροχή εξοπλισμού, με στόχο την ασφάλεια και προστασία ασθενών και προσωπικού.

Vodafone: Ευκαιριες καριερας σε πληγεντες εργαζομενους λογω πανδημιας

Ειδικότερα, με το πρόγραμμα #μαζί_ ξαναχτίζουμε το μέλλον, η Vodafone απευθύνεται σε πολίτες των οποίων η εργασία επηρεάστηκε αρνητικά από τις έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας και από 1ης Μαρτίου η σύμβαση εργασίας τους διεκόπη, δεν ανανεώθηκε, ανεστάλη ή τροποποιήθηκε για την εφαρμογή των μέτρων της εκ περιτροπής εργασίας ή της μερικής απασχόλησης. Τέλος, απευθύνεται σε εργαζομένους που απασχολούνται σε εποχική δραστηριότητα ή κλάδο που έχει πληγεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία επαναπρόσληψης ή και εύρεσης θέσης εργασίας.

Ανακοινώθηκαν τα Best Workplaces 2020

Αναλυτικότερα, στην εν λόγω έρευνα, η οποία διεξήχθη για 18η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, διακρίνονται 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που διακρίνονται είναι οι εξής:

Best Workplaces 2020
Κατηγορία πάνω από 250 εργαζόμενοι Κατηγορία 50 – 250 εργαζόμενοι Κατηγορία 20 – 49 εργαζόμενοι
1 DHL Express (Ελλάς) 1 ENEL Green Power Hellas 1 S.C. Johnson Hellas
2 ΑΧΑ Ασφαλιστική 2 Bausch Health Hellas 2 amuse
3 Teleperformance Greece 3 MARS Greece 3 kariera.gr
4 Epsilon Net 4 British American Tobacco Hellas 4 Ipsen Greece
5 efood 5 Adecco Group Greece 5 Convert Group
6 Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. 6 Amgen Ελλάς
7 SG Digital 7 AbbVie Φαρμακευτική
8 Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. 8 Novo Nordisk Ελλάς
9 Groupama Ασφαλιστική 9 Euler Hermes Greece
10 Όμιλος ΟΠΑΠ 10 Dialectica

Ergonomia: Webinar με θέμα «COVID-19: Μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του και προστασίας στο εργασιακό περιβάλλον

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω Webinar, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων, έγινε μια σύντομη ενημέρωση για την πανδημία του Covid-19, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και απαντήθηκαν περισσότερες από 30 ερωτήσεις των συμμετεχόντων, με την παρουσίαση να γίνεται από την Επιδημιολόγο Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Iατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με την συμμετοχή του Ειδικού Ιατρού Εργασίας Αθανάσιου Νταβέλου, Επιστημονικoύ Υπεύθυνου Ιατρικής της Εργασίας στην Ergonomia. Επισημαίνεται ότι προγραμματίζονται και άλλα webinars για τα θέματα που οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά και σεμινάρια e-learning με στόχο την ολοκληρωμένη κατάρτιση των εργαζομένων και των στελεχών των επιχειρήσεων.

IWC Schaffhausen: Online διδασκαλία σε μαθητές από τους εργαζόμενούς της

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοί της, στον ελεύθερο χρόνο τους, θα προσφέρουν υποστηρικτική διδασκαλία επί βασικών μαθημάτων, όπως είναι τα μαθηματικά και οι ξένες γλώσσες, σε μαθητές σχολείων, με στόχο να υποστηρίξουν τόσο τα παιδιά που μελετούν στο σπίτι τους όσο και τους γονείς τους, λόγω της τρέχουσας κατάστασης που επικρατεί. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δωρεάν online διδασκαλία θα υλοποιηθεί μέσω της διεθνούς εταιρείας υπηρεσιών διδασκαλίας, Good Tutors Finder.

KPMG: Εναρμονισμένοι με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξ αποστάσεως εργασία οι Έλληνες εργαζόμενοι

Αναλυτικότερα, το 95% του συνόλου του δείγματος απάντησε θετικά ως προς την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα εφαρμογής των μέτρων από τις εταιρείες τους για την αντιμετώπιση της κρίσης από τη νόσο COVID-19, με το 81% των εργαζομένων να έχει ήδη προσαρμοστεί στην εξ αποστάσεως εργασία και το 67% να δηλώνει ότι έχει θετική ή πολύ θετική στάση σε πιθανή καθιέρωση της εξ αποστάσεως εργασίας ως παροχή εταιρείας ή επιλογή μορφής εργασίας. Επιπλέον, το 92% των εργαζομένων που έλαβαν μεγάλη ή πολύ μεγάλη ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη δηλώνει ότι η εικόνα για την εταιρεία τους επηρεάστηκε θετικά, ενώ η απουσία σαφών ορίων μεταξύ εργασίας και ξεκούρασης (59%) και η έλλειψη αλλαγής παραστάσεων (57%) είναι αυτά που δυσκολεύουν περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξ αποστάσεως εργασία. Σημειώνεται ότι η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου.

Chipita: Δωρεά 500.000 ευρώ κατά του Covid-19

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εφοδιάζει πλήρως το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με κάθε απαραίτητο εξοπλισμό, και προσφέρει στο ΕKAB ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για τις αεροδιακομιδές των ασθενών, ενώ παράλληλα συμμετέχει στην αποστολή αγοράς ενός μεγάλου φορτίου αναλώσιμων προστασίας, το οποίο θα συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ με επιπλέον 50.000 μάσκες.

Sinuset: Νέο προϊόν από την Breath Purity

Πρόκειται για ένα μικρό, πρακτικό, ελαφρύ, καθημερινής χρήσης ρινικό φίλτρο αέρα που τοποθετείται με μια απλή κίνηση στα ρουθούνια, έχει διάρκεια χρήσης 8 ώρες και παρέχει στον οργανισμό προστασία της ρινικής κοιλότητας. Ως η πλέον επιστημονική και σύγχρονη πρόταση προστασίας το Sinuset, είναι κατάλληλο για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς με το πρωτοποριακό του σχήμα και το ιδιαίτερο υλικό κατασκευής του συγκρατεί τα μικροσωματίδια και σταγονίδια μεγέθους ακόμη και 2,5μm που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα παρέχοντας αποδεδειγμένη προστασία όπως προκύπτει και από μετρήσεις της διαπερατότητας του φίλτρου. Στην εποχή του Covid-19, το Sinuset επιτρέπει στον χρήστη να αναπνέει με ασφάλεια, ενώ αποτελεί ιδανική παροχή των εταιρειών προς τους ανθρώπους τους, δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας για την υγεία τους.

ΣΔΑΔΕ: Συναντηση Γνωσης με θεμα «Κορωναϊος & Επιχειρησεις σε Κριση: η Διαχειριση των Εργασιακων Σχεσεων»

Ειδικότερα, εισηγητής ήταν ο Σταύρος Κουμεντάκης, Senior Partner, Koumentakis & Associates Law Firm, ο οποίος περιέγραψε τις προϋποθέσεις, το περιεχόμενο και τις υποχρεώσεις του εργοδότη για το καθεστώς αναστολής εργασιακής σχέσης, διευκρίνισε τι ισχύει για τις απομακρύνσεις, εξήγησε την υπουργική απόφαση και τις υποχρεώσεις του Εργοδότη περί προσωπικού «ασφαλούς λειτουργίας» και αποσαφήνισε το τι ισχύει για τις μεταφορές εργαζομένων σε άλλες εταιρείες του ίδιου Ομίλου, ενώ απάντησε και σε ερωτήματα του κοινού.