Θερινό Σχολείο για την EKE από το CSR Hellas

Το πρόγραμμα διάρκειας έξι ημερών, που θα υλοποιηθεί από 23 έως 28 Σεπτεμβρίου 2019, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του CSR Hellas με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το The American College of Greece. Aπευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων από όλους τους τομείς, σε επιχειρηματίες, καθώς και μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές. Περιλαμβάνει διδασκαλία από καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ στελέχη επιχειρήσεων θα μοιραστούν εμπειρίες τους από την εφαρμογή στρατηγικών, προσεγγίσεων και δράσεων υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο ΟΠΑΠ επέλεξε λύσεις SAP SuccessFactors

Η συνεργασία αυτή είναι συνεπής με τις στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ για την ανάπτυξη των ανθρώπων του και την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων. Η Isabelle Moser, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑΠ δήλωσε ενδεικτικά: «Η επιτυχία της ενοποίησης όλων των λειτουργιών του ανθρώπινου δυναμικού στο ίδιο σύστημα, που υποστηρίζει και ενισχύει την ψηφιακή κουλτούρα του οργανισμού, ήταν μεγάλης σημασίας».

Το Alba «τίμησε» τον Θεόδωρο Φέσσα

Η εκδήλωση συγκέντρωσε σημαντικούς εκπροσώπους του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και πολιτικού κόσμου. Το βραβείο Business Unusual Award θεσπίστηκε από το Αlba το 2010 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας ή του εξωτερικού, οι οποίες αποτελούν πρότυπα προσωπικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς.

«Το Business Unusual Award συνδέεται με το όραμα, τις αρχές και την αποστολή του Alba, διότι τιμά και αναδεικνύει επιχειρηματίες που, με τη δράση τους, γίνονται καταλύτες αλλαγών και προόδου στη χώρα και στο εξωτερικό και αποτελούν πρότυπα σώφρονος επιχειρηματικής συμπεριφοράς», υπογράμμισε ο πρύτανης, Κώστας Αξαρλόγλου.

Το Your Directors Club μιλά για «Sensemaking και Sensegiving» στην αλλαγή

Με εισηγητή τον Πολυδεύκη Λουκόπουλο, Chairman και Managing Director της Signify (ex Phillips Lightning), συζητήθηκε η κομβική συμβολή του middle management στην επιτυχή εφαρμογή των αλλαγών και οι βασικές κατηγορίες αντιδράσεων που κάθε στέλεχος οφείλει να γνωρίζει, προβλέπει και διαχειρίζεται, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή υλοποίηση τους.

«Η σιωπή αποτελεί μια από τις ισχυρότερες μορφές αντίστασης», τόνισε κλείνοντας ο εισηγητής του μηνιαίου κύκλου συναντήσεων του YDC, παρουσιάζοντας ένα εργαλείο διαχείρισης που ενισχύει τους Senior Directors στην κατανόηση, διάγνωση, πρόβλεψη και αντιμετώπιση πιθανών αντιδράσεων, αντιστάσεων και προβληματισμών. Οι μηνιαίοι κύκλοι συναντήσεων του Your Directors Club αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των μελών του.

Εργάνη: Θετικό ισοζύγιο τον Απρίλιο 2019

Ειδικότερα, , οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 282.181, ενώ οι αποχωρήσεις σε 171.286 (θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 110.895 θέσεις εργασίας). Από τις 171.286 συνολικά αποχωρήσεις, οι 78.282 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 93.004 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Απρίλιος 2019 και Απρίλιος 2018, προκύπτει θετική επίδοση κατά 10.649 επιπλέον θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο 2019 (θετικό ισοζύγιο 110.895 θέσεων εργασίας) έναντι θετικού ισοζυγίου (100.246) τον Απρίλιο του 2018. Σημειώνεται ότι ο Απρίλιος 2019 είναι ο τρίτος σε σειρά μήνας που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2019, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 806.589 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 646.814, εκ των οποίων οι 371.512 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 275.302 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου τετραμήνου του έτους 2019 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 159.775 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου τετραμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.