REGENERATION: ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το ReGeneration, με το «Skills for Greece 2021», αξιοποιώντας τη δυναμική του Coursera και του Workforce Recovery Initiative, «ξεκλειδώνει» την πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους 18-29 ετών, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας, να παρακολουθήσουν μαθήματα και να λάβουν πιστοποίηση από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Παράλληλα, για πρώτη φορά, επωφελούμενοι θα μπορούν να είναι και οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών της χώρας, αλλά και μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

ΝΕΟ SITE ΓΙΑ ΤΟ LAWYER | THE BUSINESS MAGAZINE

Το www.lawyermagazine.gr, σύγχρονο και διαδραστικό, γίνεται η νέα digital συνήθεια για τους δικηγόρους, ενημερώνοντας για όλες τις εξελίξεις σχετικά με επίκαιρα νομικά θέματα, ενώ σύντομα θα φιλοξενεί και exclusive περιεχόμενο. Ευθυγραμμισμένο με τη φιλοσοφία του περιοδικού, το www.lawyermagazine.gr θέτει στο επίκεντρο τον / την νομικό, διατηρώντας μια σταθερή δομή θεματολογίας, η οποία θα επικοινωνείται και μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε Facebook και LinkedIn, ενώ από την κεντρική σελίδα του site και την κατηγορία Subscribe, o χρήστης θα μπορεί να κάνει εγγραφή για να λαμβάνει το περιοδικό.

Επισημαίνεται ότι το περιοδικό Lawyer αποτελεί το πρώτο μηνιαίο συνδρομητικό Business περιοδικό για δικηγόρους στην Ελλάδα από την BOUSSIAS, με το πρώτο τεύχος να έχει στάλη τον Ιούνιο του 2020 σε 2.000 συνδρομητές και, από κοινού με το site, απευθύνεται σε: Νομικά τμήματα επιχειρήσεων (in house lawyers), Δικηγορικές εταιρείες, Δικηγόρους, Ανώτατα Στελέχη και Ακαδημαϊκούς και Θεσμικούς φορείς.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ E-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Πίστη, επενδύοντας στη δια βίου μάθηση των ανθρώπων της, συνεχίζει να αναπτύσσει εκπαιδευτικά μαθήματα και σεμινάρια, μέσω της ειδικής πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης ilearn³ που έχει δημιουργήσει, προκειμένου να ανταποκριθεί στις εξειδικευμένες ανάγκες του Δικτύου Πωλήσεων και των εργαζομένων της. Ως εκ τούτου, η εταιρεία δημιούργησε έναν νέο κύκλο εκπαιδεύσεων για το Δίκτυο Πωλήσεών της στην κατηγορία των «Soft Skills», με την ονομασία «Ολοκληρωμένος Κύκλος στις Τεχνικές Πωλήσεων».

ΔΝΤ: ΖΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ

Μέτρα για τον περιορισμό του οικονομικού αντίκτυπου που θα έχει η πανδημία στις γυναίκες ζήτησε από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο εξήγησε ότι η πανδημία αποτελεί μία απειλή για τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί για τις γυναίκες, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των φύλων. Συγκεκριμένα, οι κυβερνήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουν την πλήρη δέσμη εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να επεκτείνουν την εισοδηματική υποστήριξη στις ευάλωτες ομάδες, να προστατεύσουν την απασχόληση και να παρέχουν κίνητρα για την εξισορρόπηση της εργασίας και της οικογενειακής φροντίδας.

Προειδοποιώντας για τον αντίκτυπο στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, το ΔΝΤ υπογράμμισε ότι η επένδυση στην εκπαίδευση και στις υποδομές, η επιδότηση της μέριμνας και η παροχή γονικής άδειας θα είναι ζωτικής σημασίας, με τις πολιτικές να οφείλουν να σχεδιαστούν με τέτοιον τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί η ανισότητα των φύλων, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και τα κίνητρα για την εργασία των γυναικών, ενώ πρέπει να βελτιωθεί η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και οικογενειακού προγραμματισμού, να επεκταθεί η υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων και να εξαλειφθούν τα νομικά εμπόδια κατά της οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών. Τέλος, το ΔΝΤ ανέφερε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εργάζονται σε τομείς, όπως οι βιομηχανίες υπηρεσιών, το λιανικό εμπόριο, ο τουρισμός και η φιλοξενία, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα επιδότησης εργασίας για νέους ανέργους έως 29 ετών

Ξεκίνησαν από την Τετάρτη 22 Ιουλίου, οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για τα δύο νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, με προϋπολογισμό 92.000.000€, τα οποία αφορούν συνολικά 11.500 νέες θέσεις εργασίας και επιδότηση 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Ειδικότερα, το νέο Πρόγραμμα Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών αφορά σε 3.500 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 10 μηνών, με την επιδότηση να ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 750€ μηνιαία.

Επιπρόσθετα, το βελτιωμένο και ενισχυμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, αφορά σε 8.000 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με διάρκεια 12 μηνών, η οποία, ωστόσο, αυξάνεται σε 15 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Έτσι, αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500€ στα 750€ μηνιαία.

Επισημαίνεται ότι στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας, ενώ δεν υπάρχουν δεσμεύσεις απασχόλησης μετά το τέλος των προγραμμάτων, απλουστεύονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιταχύνονται οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης.

Τι ισχύει με την άδεια και το επίδομα αδείας

Δημοσίας τάξεως είναι οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου που αφορούν στην ετήσια άδεια των εργαζομένων με συνέπεια να μην επιτρέπεται, αλλά και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη, ρητή ή σιωπηρή, συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζομένου από τις σχετικές αξιώσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της ετήσιας άδειας απαγορεύεται η απόλυση του εργαζομένου. Συγκεκριμένα, ο χρόνος χορήγησης της άδειας καθορίζεται μετά από συμφωνία μεταξύ του εργαζομένου και του εργοδότη, ο οποίος οφείλει να χορηγήσει άδεια εντός δύο μηνών από τη σχετική διατύπωση του αιτήματος, με την άδεια να πρέπει να δοθεί οπωσδήποτε μέχρι τη λήξη του ημερολογιακού έτους, ακόμη και σε περιπτώσεις που ο εργαζόμενος δεν την έχει ζητήσει, ενώ οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι πρέπει να την λάβουν μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, ο εργαζόμενος δικαιούται αναλογία χρόνου ετήσιας άδειας από την έναρξη της απασχόλησής του σύμφωνα με το εβδομαδιαίο σύστημα εργασίας του, χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσει συγκεκριμένο διάστημα προϋπηρεσίας στον εργοδότη του, ενώ στις ημέρες της ετήσιας άδειας υπολογίζονται μόνο οι εργάσιμες ημέρες και όχι οι Κυριακές, οι επίσημες αργίες, οι κατ’ έθιμον αργίες, οι ημέρες ασθένειας και οι ειδικές άδειες που προβλέπονται από άλλες διατάξεις εάν συμπέσουν με αυτήν.

Επιπλέον, η ετήσια άδεια χορηγείται συνεχόμενα και για το σύνολο των ημερών που δικαιούται ο εργαζόμενος ανάλογα με την προϋπηρεσία του, με όλα τα στοιχεία να καταχωρούνται υποχρεωτικά από τον εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μέσω της υποβολής του Εντύπου Ε11, ενώ σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (ΣΣΕ, Κανονισμός Εργασίας κ.ά.) αυτοί υπερισχύουν. Σημειώνεται, τέλος, ότι επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η κατάτμηση του χρόνου αδείας εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους σε δύο περιόδους, λόγω ιδιαίτερα σοβαρής ή επείγουσας ανάγκης της επιχείρησης ή για περισσότερες των δύο περιόδων, ύστερα από έγγραφη αίτηση του εργαζομένου.

Επίδομα αδείας
Το επίδομα αδείας ισούται με το σύνολο των πράγματι καταβαλλόμενων τακτικών συνήθων αποδοχών της άδειας, με τον περιορισμό ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αποδοχές 15 ημερών για όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό και 13 ημερών για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο ή κατά μονάδα εργασίας ή με ποσοστά ή και διαφορετικά, και προκαταβάλλεται κατά τη λήψη της άδειας αναψυχής ή τμήματος αυτής μαζί με τις αποδοχές αδείας. Επισημαίνεται ότι γενικές ή ειδικές διατάξεις νόμων, διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων, συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, κανονισμών εργασίας και λοιπών κανονιστικών πράξεων, που καθορίζουν ευνοϊκότερους τρόπους υπολογισμού, καταβολής και γενικά παροχής του επιδόματος άδειας υπερισχύουν και διατηρούνται σε ισχύ.

Σταθερά ανερχόμενος ο εθελοντισμός εξ αποστάσεως

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι ethelon και Eurolife FFH παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους για τον εθελοντισμό, η οποία καταγράφει την επόμενη μέρα για την εθελοντική δραστηριότητα στη χώρα. Αναλυτικότερα, στόχος της εν λόγω έρευνας ήταν να αναδείξει τις τάσεις, τις συμπεριφορές και τις προοπτικές που θα καθορίσουν το μέλλον του εθελοντισμού, ενώ το βασικό σημείο που αναδείχθηκε ήταν ο εθελοντισμός εξ αποστάσεως, μια πρακτική που η πλειοψηφία των ερωτώμενων εκτιμά ότι θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των εθελοντικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο αυτό εμφανίζεται ως μια νέα ευκαιρία, η οποία, παρά τις όποιες προκλήσεις που δημιουργεί, έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τον θετικό αντίκτυπο του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Επισημαίνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το διευρυμένο δίκτυο συνεργατών της ethelon, μελών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και στελεχών επιχειρήσεων, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.200 συμμετοχές.

COCA-COLA: ΕΞΕΛΙΣΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ YOUTH EMPOWERED, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ HORECA

Νέες πρωτοβουλίες για να ενδυναμώσει τους νέους και τον κλάδο του HoReCa λανσάρει το Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στρεφόμενο στο digital, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής. Ειδικότερα, το πρόγραμμα παρουσιάζει το Youth Empowered: The HoReCa Edition, μια σειρά ενεργειών για την ενδυνάμωση των επαγγελματιών του κλάδου HoReCa μέσα από reskilling και upskilling, την υποστήριξη των καταστημάτων, αλλά και το Youth Empowered App, ένα νέο digital application που προσφέρει ενδυνάμωση on-the-go.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα σχεδιάζει ένα σύνολο δράσεων και σεμιναρίων, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με στρατηγικό συνεργάτη την Worklathlon, και την υποστήριξη του Found.ation. Σημειώνεται ότι μέσα από ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το
Youth Empowered θα παρέχει στους συμμετέχοντες προσωπικές, ψηφιακές και επαγγελματικές δεξιότητες, δικτύωση και καθοδήγηση, ενώ υποστηρίζει έμπρακτα και το re-opening του κλάδου.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 15,5% η ανεργία τον Απριλίο

Στο 15,5% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2020 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, έναντι 17,5% τον Απρίλιο του 2019 και του διορθωμένου προς τα πάνω 14,5% τον Μάρτιο του 2020, με το σύνολο των απασχολουμένων να εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.858.588 άτομα και των ανέργων σε 708.655 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.331.748 άτομα. Αναλυτικότερα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 52.221 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 (-1,3%) και κατά 23.820 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020 (-0,6%). Σημειώνεται ότι, με βάση τις κατευθύνσεις της Eurostat, τα άτομα που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εξακολουθούν να θεωρούνται απασχολούμενοι, εφόσον η διάρκεια της αναστολής είναι μικρότερη από 3 μήνες ή αν λαμβάνουν περισσότερο από το 50% των αποδοχών τους.

Επιπλέον, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 123.571 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 (-14,8%), αλλά αυξήθηκαν κατά 52.717 άτομα συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2020 (+8,0%), με τη μείωση του αριθμού των ανέργων να κατευθύνεται κυρίως προς τους οικονομικά μη ενεργούς, αφού, λόγω της πανδημίας, αρκετά άτομα που αναζητούσαν εργασία δήλωσαν ότι δεν είναι άμεσα διαθέσιμα να εργαστούν και επομένως, σύμφωνα με τους ορισμούς του σχετικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού, κατατάσσονται στους οικονομικά μη ενεργούς. Τέλος, οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 133.523 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 (+4,2%) και μειώθηκαν κατά 30.720 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020 (-0,9%).

MARS HELLAS: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Περισσότερους από 14 τόνους προϊόντων σε κοινωφελείς φορείς και οργανισμούς, αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό διέθεσε η Mars Hellas, ενώ, σε συνεργασία με τον όμιλο εταιρειών Mantis, δώρησε Υπερηχοτομογράφο στο «Σωτηρία». Παράλληλα, σε συνεργασία με το Animal Solidarity και φιλοζωικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι της εταιρείας φρόντισαν για τη σίτιση 1.500 αδέσποτων ζώων, ενώ προσέφεραν περισσότερες από 75 ώρες σε εθελοντικές δράσεις και αιμοδοσίες.