Barilla Hellas: Κομβικός ο ρόλος της στην ευρωπαϊκή αναδιοργάνωση του ομίλου

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα. Στον τομέα της ανατολικής Ευρώπης που σήμερα περιλαμβάνει την Ελλάδα και άλλες 18 χώρες, εντάσσονται πλέον η Ρωσία, η Ουκρανία, καθώς και οι χώρες της κοινοπολιτείας ανεξαρτήτων κρατών. Η διευρυμένη περιφέρεια της μεγάλης ανατολικής Ευρώπης, από τον Ιανουάριο του 2018 θα αναφέρεται στον CEO του ομίλου, θα εκτείνεται από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ειρηνικό ωκεανό και θα περιλαμβάνει 30 κράτη. Σε αυτή τη νέα δομή, η Barilla Hellas θα έχει κομβικό ρόλο. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, Αντιπρόεδρος Ανατολικής Ευρώπης της Barilla, «η εξέλιξη αυτή δίνει νέα δυναμική στην ανάπτυξη της εταιρείας μας στον παγκόσμιο χάρτη. Είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν σημαντικά οφέλη τόσο για την Barilla Hellas όσο και για την ελληνική οικονομία».

Έτος ανάπτυξης το 2017 για τον όμιλο McArthurGlen

Η Julia Calabrese, CEO του ομίλου, δήλωσε «Τους τελευταίους 12 μήνες, το πρόγραμμα νέας ανάπτυξης, εξαγοράς και επέκτασης έχει ως αποτέλεσμα την προσθήκη νέων καταστημάτων λιανικής, συνολικού εμβαδού 85.000 τ.μ., σε μεγάλες περιοχές επιρροής και τουριστικές περιοχές, εξυπηρετώντας συνολικά 160 εκατ. καταναλωτές που βρίσκονται σε εμβέλεια έως και 90 λεπτών. Μέσα από αυτά τα νέα κέντρα και τις επεκτάσεις που πραγματοποιεί, ο όμιλος McArthurGlen έχει δημιουργήσει 400 επιπλέον καταστήματα, έχει συνεργαστεί με πάνω από 100 νέες εμπορικές επωνυμίες, έχει αυξήσει την επισκεψιμότητα σε 90 εκατ. επισκέψεις και έχει δημιουργήσει περίπου 3.000 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας στα 30.000 άτομα». Τέλος, σύμφωνα με τον Mike Natas, Joint Managing Director of Development της McArthurGlen, «αναμένεται να αυξήσουμε το συνολικό GLA μας στα 900.000 τ.μ. εντός των επόμενων τριών ετών, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική θέση μας στην Ευρώπη».

Η έλενα Γεωργανά στο CEO Clubs Greece

Πρόκειται για στέλεχος με πολυετή εμπειρία, έχοντας εργαστεί στην οικονομική και στη γενική διεύθυνση πολυεθνικών εταιρειών μεγάλου βεληνεκούς, όπως DIA Hellas, Nokia Networks, Shell Hellas. Η νέα κατεύθυνση που αναμένεται να δώσει η Έλενα Γεωργανά στην εταιρική στρατηγική του CEO Clubs, συμπεριλαμβάνει τον σχεδιασμό της στη νέα εποχή, την ενδυνάμωση επικοινωνίας, καθώς και τον σχεδιασμό και σύναψη συνεργασιών και συνεργιών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών.

3o CSR Connecting Event από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στο φεστιβάλ «Break the Chain» και αναδεικνύει τις δράσεις οργανώσεων και άτυπων ομάδων που δραστηριοποιούνται στα θέματα του human & labour trafficking. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Σεράφειου  την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 και απευθύνεται αποκλειστικά σε στελέχη επιχειρήσεων με αντικείμενο την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Δράση εκε από την QIVOS

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί η QIVOS, 80 εργαζόμενοι της εταιρείας, συγκέντρωσαν και πρόσφεραν είδη ρουχισμού, λευκά είδη και σχολικά είδη για τα ασυνόδευτα παιδιά του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων των ΓτΚ και ρουχισμό για τους ηλικιωμένους άστεγους του Ξενώνα Νύχτας Αστέγων των ΓτΚ, ενισχύοντας κατά αυτό τον τρόπο την σημαντική προσπάθεια της Οργάνωσης.

Εκδήλωση του Deree για τους φοιτητές του

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών, τα οποία τιμήθηκαν για την προσφορά τους ενώ, στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν networking με τους εκπροσώπους των παραπάνω επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικά, από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2017, 170 φοιτητές εργάστηκαν σε περισσότερες από 80 εταιρείες στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Η Bayer Ελλάς στηρίζει 5 νέους μέσω υποτροφιών

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά και ήταν πρωτοβουλία της AIESEC. Μέσα από τις τέσσερεις ενότητες που συνέθεσαν την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα για τα πιο βασικά στάδια που διανύει κανείς πριν γίνει επιχειρηματίας. Στην τελευταία ενότητα, η Bayer είχε την ευκαιρία να αναδείξει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει για την εταιρεία η νεανική επιχειρηματικότητα, παρουσιάζοντας το εκτενές πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας που υλοποιεί. Κάθε ένα από τα 8 επιμέρους προγράμματα Ανοιχτής Καινοτομίας παρέχουν όχι μόνο οικονομική στήριξη αλλά και την τεχνογνωσία υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, από διαφορετικά τμήματα.

Σε αυτό το πνεύμα, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να στηρίζουμε τους νέους και να τους προσφέρουμε ουσιαστικές ευκαιρίες, ώστε να τολμούν και να διεκδικούν μια θέση στην επιχειρηματική αρένα. Επιπλέον, σε συνέχεια της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας της Bayer Ελλάς με την AIESEC, η Bayer  Ελλάς ανακοίνωσε τη δέσμευση της να στηρίξει με 5 υποτροφίες το πρόγραμμα Global Entrepreneur της AIESEC. Με αυτές τις υποτροφίες  φιλοδοξεί να προσφέρει την ευκαιρία σε 5 νέους, κάτω των 30 ετών, να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό, προκειμένου να γεμίσουν την επαγγελματική τους φαρέτρα με εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα σε κάθε επαγγελματικό τους βήμα.

42% των CFOs θεωρεί πως θα γίνουν νέες προσλήψεις στους επόμενους 12 μήνες

Πιο συγκεκριμένα, σημάδια ανάκαμψης για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας προκύπτουν μέσω των απαντήσεων των Οικονομικών Διευθυντών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής έρευνας της Deloitte, 1.546 CFOs (Οικονομικοί Διευθυντές) από 19 ευρωπαϊκές χώρες εκφράζονται με συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επιχειρηματικές προοπτικές, τη δυνατότητα προσλήψεων και την οικονομική προοπτική των εταιρειών τους.

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα θετική είναι και η πρόβλεψη των Οικονομικών Διευθυντών σχετικά με πιθανές προσλήψεις εργαζομένων μέσα στου επόμενους 12 μήνες. Το 42% των CFOs στην Ελλάδα θεωρεί πως θα υπάρξουν νέες προσλήψεις σε αυτό το διάστημα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη κυμαίνεται στο 38%. Επιπλέον, θετικό στοιχείο για την Ελληνική αγορά στην εν λόγω κατηγορία είναι το γεγονός πως μόλις το 7% θεωρεί πως θα υπάρξουν απολύσεις στο ίδιο διάστημα, ποσοστό μικρότερο κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες (Q1 – 18%) από τα αποτελέσματα τις προηγούμενης έρευνας.

Ο Βόλος, η επόμενη στάση της Σχολής Επιχειρηματικότητας

Διοργανωτής της πρωτοβουλίας είναι η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση ThinkYoung, η οποία έχει υλοποιήσει περισσότερες από 30 Σχολές παγκοσμίως. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι Σχολές ταξιδεύουν και στην Ελλάδα με την χρηματοδότηση του The Coca-Cola Foundation και της Coca-Cola στην Ελλάδα. Στόχος της Σχολής είναι η κάλυψη του κενού μεταξύ της εκπαίδευσης στο επιχειρείν και της καινοτόμου μάθησης μέσα από συνεντεύξεις και workshops, χωρίς δασκάλους, αλλά με καθοδηγητές επιχειρηματίες που έχουν κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα τους.

Με θέμα και αυτής της Σχολής την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, 100 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 35 ετών θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Xenia του Βόλου, όπου επιχειρηματίες θα μοιραστούν μαζί τους τα μυστικά της επιτυχίας τους και θα τους δώσουν συμβουλές για το πώς μπορεί μία ιδέα να εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Το ταξίδι της Σχολής Επιχειρηματικότητας, όμως, δε θα σταματήσει στον Βόλο, αφού το 2018 δύο ακόμη Σχολές θα πραγματοποιηθούν, στην Πάτρα από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, και την Θεσσαλονίκη από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου.

Η JR Technologies στο πλευρό των νέων προγραμματιστών

Με ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα στους νέους επιστήμονες της χώρας, συμμετέχει σε σημαντικά προγράμματα εκπαίδευσης & κατάρτισης σε εφαρμογές, αναζητώντας διαρκώς ταλαντούχους νέους προγραμματιστές από όλη την Ελλάδα, που θα ήθελαν να ενταχθούν στο δυναμικό της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, φέτος η JR Technologies υποστήριξε σαν χορηγός 2 Coding BootCamps που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και οργανώθηκαν στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability (AFDEmp) από τη HePIS, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη CEPIS.

Από τους περίπου 60 νέους άνεργους Έλληνες που συμμετείχαν στα Coding Bootcamps, προερχόμενοι από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία σπουδών η JR Technologies ενέταξε στο δυναμικό της 8 νέους συνεργάτες. Επιπλέον, μέσα στο 2017 η JR Technologies υλοποίησε στα Χανιά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να προσεγγίσει νέους προγραμματιστές που επιθυμούσαν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν μία μόνιμη θέση εργασίας στην εταιρεία. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 20 εκπαιδευόμενοι, 12 από τους οποίους πέτυχαν και έλαβαν προσφορές εργασίας από την εταιρεία.