Ίδρυση του Global Compact Network στην Ελλάδα

Το Global Compact Network Hellas είναι το Τοπικό Δίκτυο του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact-UNGC) στην Ελλάδα. Μεταξύ των στόχων του περιλαμβάνονται, η προώθηση των Αρχών του UNGC στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς, η προβολή των πρακτικών της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων, η συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας του UNGC, η επιρροή επί των εθνικών πολιτικών για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και η κινητοποίηση των επιχειρήσεων για συμβολή στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τα ιδρυτικά μέλη του νέου φορέα είναι οι Carel AE, Cosmos Aluminium ΑΕ, CSR Hellas, Ερνεστ & Γιανγκ Ελλάς (EY), Fourlis AE Συμμετοχών, GEO Routes Cultural Institute, Global Sustain, Grant Thornton AE, Interamerican ΑΕ, Intergeo ΕΠΕ, Intracom Telecom, Intermed ΑΕ, New York College, Polyeco AE, Quality Net Foundation, Uni-Pharma ABEE, Ακρίτας ΑΕ, ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ, ΑΕ Τσιμέντων Τιτάν, Β. Καυκάς ΑΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Μοτορ Οιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ, Μυτιληναίος ΑΕ, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου ΑΕ, Όμιλος UNESCO Σερρών, Οργάνωση Γη, ΟΤΕ ΑΕ και ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της AIG Ελλάδος

Τα σεμινάρια αφορούν σε προσωπικούς και επιχειρηματικούς κινδύνους με συμμετοχή πάνω από 800 συνεργατών. H AIG Ελλάδος με γνώμονα τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των συνεργατών της και την εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων της, ξεκίνησε ένα κύκλο 10 εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Αθήνα και αντίστοιχα 9 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Ελλάς Α.Ε, Giuseppe Zorgno, δήλωσε σχετικά: «Η AIG Ελλάδος προσφέρει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να παρακολουθήσουν μια σειρά εκπαιδεύσεων με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και κατάρτισή τους. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι ο κύκλος των σεμιναρίων μας έχει τόσο μεγάλη απήχηση και συμμετοχή και οι συνεργάτες μας ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας προκειμένου να μπορούν να καλύψουν στο μέγιστο τις ανάγκες των ασφαλισμένων μας».

ΕΑΣΕ: Προτεραιότητα η ενίσχυση του κοινωνικού και θεσμικού ρόλου της

Στην έναρξη της βραδιάς, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas,  Βασίλης Ραμπάτ και ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ, Γιάννης Αναστασόπουλος, έκαναν μια σύντομη αναδρομή στις κυριότερες δράσεις της ΕΑΣΕ τη χρονιά που πέρασε, με την ευχή το 2019 να είναι παραγωγικό και δημιουργικό για τη χώρα. «Το 2018 ήταν μία χρονιά που η ΕΑΣΕ και τα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων της χώρας που εκπροσωπεί, δραστηριοποιηθήκαμε ενεργά και πήραμε θέση σε πολλά θέματα που απασχολούν το σύγχρονο Management.

Τοποθετηθήκαμε σε ζητήματα μείζονος σημασίας για την Ελλάδα και την οικονομία, όπως ο προϋπολογισμός και το θέμα της Εταιρικής Διακυβέρνησης. Πήραμε την πρωτοβουλία να φέρουμε πιο κοντά τον Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αναδεικνύοντας την ανάγκη και τα οφέλη της σύμπραξής τους, μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων. Εγκαινιάσαμε με μεγάλη επιτυχία τον νέο θεσμό εκδηλώσεων “C-Suite Διαδρομές” και πραγματοποιήσαμε σειρά άλλων συναντήσεων και δράσεων με επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Β. Ραμπάτ.

Αναφερόμενος στις στρατηγικές προτεραιότητες για το 2019, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ δήλωσε: «Η EΑΣΕ στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της ως σημαντικού κοινωνικού και θεσμικού φορέα, με ενέργειες που απαντούν σε καίρια θέματα για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία». Στρατηγικές προτεραιότητες αποτελούν επίσης η σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και το ζήτημα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, αλλά και η ανάδειξη του ρόλου της Ανώτατης Ηγεσίας σε επίκαιρα ζητήματα.

Employability Fair powered by Mediterranean College

Στο πλαίσιο του Job Fair, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και ομιλίες, με επίκαιρη θεματολογία από τους κλάδους του Τουρισμού, της Ψυχολογίας, του Management και της Τεχνολογίας, ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο CV Center, οι επισκέπτες θα μπορούν να βελτιώσουν το βιογραφικό τους σημείωμα και να λάβουν συμβουλευτική καριέρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και προϋποθέτει δήλωση συμμετοχής στο www.mc-employability.gr.

Μειωμένη η αισιοδοξία των Ελλήνων CEOs για την οικονομική ανάπτυξη

Αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας «22nd Annual Global CEO Survey» της PwC, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.300 διευθύνοντες σύμβουλοι και δημοσιεύτηκε στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Σε γενικές γραμμές, οι απόψεις των CEOs σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εμφανίζονται ακραίες, ενώ συνολικά προβλέπουν πτώση. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για την Ελλάδα με μόνο το 44% να εκτιμά ανάπτυξη σε αντίθεση με το 78% το 2018.

Συγκεκριμένα, το 23% των Ελλήνων CEO που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν «ιδιαίτερα αισιόδοξοι» για τις προοπτικές ανάπτυξης του οργανισμού τους στους επόμενους 12 μήνες, ενώ σε βάθος τριετίας το ποσοστό αυξάνεται σε 36%. Oι διευθύνοντες σύμβουλοι εξακολουθούν επίσης να προβληματίζονται για τις δυνατότητες των οργανισμών σχετικά με την αξιοποίηση των δεδομένων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μεγάλου πληροφοριακού κενού. Αναφορικά με την αντιμετώπιση αυτού του κενού δεξιοτήτων, οι CEOs συμφωνούν ότι δεν υπάρχει άμεση λύση.

Το 54% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα υποστηρίζει ότι η λύση στο πρόβλημα είναι η επανεκπαίδευση και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων, ενώ το 21% θεωρεί ότι η διαρκής εκπαίδευση θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση. Τέλος, σε σχέση με τον αντίκτυπο που θα έχει η τεχνητή νοημοσύνη στις θέσεις εργασίας, το 88% των ερωτηθέντων από την Κίνα πιστεύει ότι θα καταργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες θα δημιουργήσει. Λιγότερο επιφυλακτικοί δηλώνουν οι CEO στην Ελλάδα με τον αντίστοιχο δείκτη να αγγίζει το 42%.

Deree: Ενημερωτική εκδήλωση στα Ιωάννινα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στο Ξενοδοχείο Du Lac, στις 18:00, και απευθύνεται στους νέους που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε υψηλού επιπέδου σπουδές, καθώς και στους γονείς τους.  Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι σύμβουλοι εγγραφών, καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Νέος εμπλουτισμένος κύκλος σεμιναρίων από την TUV HELLAS

Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία άνω των 100 πιστοποιημένων και άρτια εκπαιδευμένων εισηγητών, 11 θεματικές κατηγορίες (Ποιότητα, Περιβάλλον – Ενέργεια, Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, Ασφάλεια Τροφίμων, Αγροδιατροφικός Τομέας, Πληροφορική, Υγεία και Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα, Έργα και κατασκευές, Τουρισμός και Ξενοδοχεία, Επιχειρηματική Βελτίωση και Τεχνικές Δεξιότητες) και κεντρικό τίτλο «Passion for Training», ο Φορέας συνεχίζει και τη νέα χρονιά να επεκτείνει τη γνώση και να συνεισφέρει στην επαγγελματική επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διεξάγεται σεμινάριο ISO 22000:2018 Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (IRCA/ CQI Approved) καθώς και το σεμινάριο Data Centers According to Trusted Site Infrastructure (TSI).

INVENT ICT: Νέος κύκλος αιτήσεων για το ΠΑ.ΠΕΙ

Έτσι, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα και οι ομάδες του ΠΑ.ΠΕΙ. να ενταχθούν στον Β’ Κύκλο, η πλατφόρμα
για αιτήσεις θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιανουαρίου στο http://inventict.gr/apply/. Σημειώνεται ότι στον τρέχοντα κύκλο του προγράμματος συμμετέχουν ήδη 16 επιχειρηματικά σχήματα από το Ε.Μ.Π. και τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Πανεπιστήμιο Πατρών), ενώ οι ενέργειες στρατηγικής ανάπτυξης των ομάδων που είναι στο πρόγραμμα έχουν ήδη αρχίσει.

Πρώτο Salesforce Bootcamp στη Θεσσαλονίκη

Οι συμμετέχοντες, αφού εκπαιδευτούν από τους salesforce experts της Deloitte, θα έχουν τη δυνατότητα να αποσπάσουν το Salesforce Platform Developer I certification, καθώς και να διεκδικήσουν μία μόνιμη θέση στην ομάδα Salesforce της εταιρείας. Η συμμετοχή στο Bootcamp, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Alexander Competence Center της Deloitte στη Θεσσαλονίκη, θα είναι δωρεάν, ενώ οι εισηγητές του Bootcamp θα είναι salesforce experts της Deloitte από την Ιταλία, αγορά στην οποία αυτή τη στιγμή απασχολούνται περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι της Deloitte, που δουλεύουν πάνω σε salesforce projects.

Δυνατότητα να διεκδικήσουν μια θέση στο Salesforce Bootcamp της Deloitte έχουν τελειόφοιτοι και απόφοιτοι σχολών πληροφορικής, προγραμματισμού ή σχετικού πεδίου σπουδών, ικανοί να λειτουργούν αποδοτικά εντός μίας ομάδα που απαρτίζεται από άτομα διαφορετικής κουλτούρας, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμοι να εργαστούν στην εταιρεία από το Μάρτιο του 2019 και μετά.

«Future Jobs Finder» από τη Vodafone

Όσοι μπουν στην πλατφόρμα θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το ιδανικό επάγγελμα για εκείνους, αλλά και να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για να κερδίσουν 5 ημέρες σε Λονδίνο και Λος Άντζελες, για να βιώσουν από κοντά την απόλυτη digital εμπειρία μαζί με τους δημιουργούς της ταινίας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να απαντήσουν στην ερώτηση «ποια είναι η υπερδύναμη της δικής σας καριέρας;» χρησιμοποιώντας έως και 500 χαρακτήρες.

Κατόπιν, οι δύο νικητές του διαγωνισμού θα μεταβούν στο Λονδίνο για να περάσουν τρεις ημέρες εργαστηρίων δημιουργικών δεξιοτήτων στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Vodafone με την εταιρική ομάδα Spider-Verse, καθώς και δύο ημέρες για να εξερευνήσουν την πόλη. Σημειώνεται ότι η Vodafone έχει δεσμευτεί να στηρίξει 10 εκατομμύρια νέους ανθρώπους ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες, μάθηση και ευκαιρίες ψηφιακής απασχόλησης μέχρι το 2022.