Training & Performance Improvement Conference: Διαδραστικά και επίκαιρα panel discussions στο πλαίσιο του συνεδρίου

Ο τίτλος του συνεδρίου «Empower your Workforce to stay Competitive» θα επιβεβαιωθεί πλήρως καθώς CEOs, υψηλόβαθμα στελέχη του HR αλλά και σύμβουλοι και προμηθευτές λύσεων θα «λάβουν θέσεις», με σκοπό να χαρτογραφήσουν την κατάσταση, να αναδείξουν τις ανάγκες και τις αδυναμίες και να προβάλουν τις προτεραιότητες, με βάση τις επιταγές της οικονομικής συγκυρίας.

Πιο συγκεκριμένα, στα 4 panel διαλόγου θα αναλυθούν τα εξής θέματα:
1st Panel Discussion: Performance Improvement-Αυτό που θέλουν οι CEOs
Πώς οι CEOs ορίζουν τη βελτίωση της απόδοσης; Τι προσδοκούν από τα τμήματα Εκπαίδευσης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού; Πώς αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση; Πόσο επενδύουν στους ανθρώπους; Ποιες είναι οι προσδοκίες και ποιες οι προτεραιότητες σε σχέση με τους εργαζόμενους;

2nd Panel Discussion: Health and Well Being at Work
Ποιοι είναι οι παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων; Ποια είναι τα οφέλη για έναν οργανισμό που έχει υιοθετήσει ένα σύστημα για την υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας; Πόσο σημαντικά είναι τα Προγράμματα Υποστήριξης Εργαζομένων; Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση το well being των εργαζομένων;

3rd Panel Discussion: Coaching & Mentoring
Μπορεί το coaching να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης των ανθρώπων; Πώς επιλέγεται ο κατάλληλος coach και πώς αποτιμάται το έργο του; Πώς μπορεί ένας manager να αναδειχθεί σε μέντορα; Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι αποδέκτες των προγραμμάτων coaching και mentoring; Ποια είναι η αξία που μπορεί να φέρει στην επιχείρηση το business coaching; Είναι η κατάλληλη εποχή για coaching και mentoring;

4th Panel Discussion: e-learning & HR software
Είναι το e-learning η απάντηση για εκπαίδευση στη διάρκεια της κρίσης; Σε ποιους απευθύνεται η online εκπαίδευση; Υπάρχουν «ψιλά» γράμματα στις συνεργασίες με παρόχους για την υλοποίηση λύσεων e-learning και λογισμικών HRMS; Ποια τα οφέλη από τη χρήση e-learning προγραμμάτων τόσο για την επιχείρηση όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους; Τι περιλαμβάνει μια τυπική προσέγγιση στην εφαρμογή HRMS;

Ανασφάλιστος ο ένας στους πέντε εργαζόμενους

Ο Μ. Χάλαρης έκανε λόγο για την αδήλωτη εργασία, η οποία και αποτελεί έναν εκ των βασικών μοχλών της παραοικονομίας, αφού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές έρευνες, αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τα μικτά κλιμάκια ΣΕΠΕ – ΕΥΠΕΑ το 2010 σε 27.538 επιχειρήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο 3% των συνολικών επιχειρήσεων, ο αριθμός των εργαζομένων είναι 77.666 και ο αριθμός των ανασφάλιστων εργαζομένων είναι 19.435.

Από τους 19.435 οι 6.687 είναι αλλοδαποί και αντιπροσωπεύουν το 31,54% σε σχέση με τον αριθμό των αλλοδαπών εργαζομένων που αντιστοιχεί στις 21.119
για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι.

Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί το φαινόμενο του εργασιακού trafficking και το Σ.ΕΠ.Ε. εντάσσει την ελεγκτική του δράση σε κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας όπου είναι πιθανό να υπάρχουν θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης (τεχνικά – οικοδομικά έργα, γραφεία ευρέσεως εργασίας, νυχτερινά κέντρα κ.τ.λ.). Το Υπουργείο Εργασίας, αποφασισμένο να συμβάλει στη μείωση του φαινομένου, αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες, αλλά και αυστηρές κυρώσεις σε εργοδότες που απασχολούν προσωπικό με μαύρη εργασία.

Υπουργείο Εργασίας: Επέκταση τοπικών προγραμμάτων απασχόλησης

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε, επίσης, τους βουλευτές ότι «βασικό εργαλείο που θα αναπτυχθεί την επόμενη περίοδο, θα είναι η κοινωνική και κοινωφελής εργασία». Όπως είπε, το υπουργείο ήδη έχει ξεκινήσει σχετική μελέτη ώστε να αναπτυχθούν θέσεις εργασίας, επικαλούμενος το τι συμβαίνει «σε άλλες χώρες στις οποίες μέσω τέτοιων προγραμμάτων έχουν αναπτυχθεί θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στο 4%, στο 5%, στο 6% και στο 7%».

Βέβαια, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο Γ. Κουτρουμάνης, στην κατεύθυνση προώθησης προγραμμάτων κοινωνικής και κοινωφελούς εργασίας, «χρειάζεται η κοινωνική επιχειρηματικότητα με επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας».

Η κυβέρνηση καταθέτει σχετικό νομοσχέδιο μέσα στο επόμενο 20ημερο, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία του που προβλέπει την ενεργοποίηση του Κοινωνικού Ταμείου.

Η κυβέρνηση προσδοκά ότι μέσα από τα προγράμματα κοινωνικής και κοινωφελούς εργασίας θα δημιουργηθούν 70.000 με 80.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες μπορεί να είναι και μόνιμες.

Κατά τη συζήτηση της ίδιας επερώτησης, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται η επεξεργασία των προτάσεων που υποβλήθηκαν μέχρι το τέλος του προηγούμενου χρόνου και ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος της διαρθρωτικής προσαρμογής των επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερα από 50 άτομα.

Το πρόγραμμα αυτό που στοχεύει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων, ήταν αρχικά προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, αλλά αποφασίστηκε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στα 110 εκατ. ευρώ.

Για τη διαρθρωτική προσαρμογή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 17 Μαρτίου, αλλά το υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα παράτασης και την αύξηση του προϋπολογισμού του, εφόσον χρειαστεί.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 80 εκατ. ευρώ.

Πηγή: tovima.gr

Πιστοποίηση Ποιότητας για την ΚΡΙ ΚΡΙ

Η συνεργασία της Kρι Κρι με τους συμβούλους της Alpha Plan Consultants διαμόρφωσε το κατάλληλο πλαίσιο, μέσω του οποίου έγινε η επιτυχής
αξιολόγηση από τους επιθεωρητές της Certification International. Η πιστοποίηση διασφαλίζει στην Κρι Κρι τη μείωση της επικινδυνότητας, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη τυχόν εργατικών ατυχημάτων.

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Aon Consulting με την Hewitt Associates

Η Aon Hewitt στην Ελλάδα λειτουργεί ως κόμβος για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στα Βαλκάνια, τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Την Aon Hewitt στη χώρα μας εμπιστεύονται για τις υπηρεσίες της περισσότερες από 400 επιχειρήσεις και ανάμεσα στους πελάτες της περιλαμβάνονται όλες οι ελληνικές εταιρείες που συγκαταλέγονται στον κατάλογο του Forbes, καθώς και οι 15 από τις 20 εταιρείες που συνθέτουν τον δείκτη FTSE/20 του ΧΑΑ.

Οι υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού που προσφέρει η Aon Hewitt, περιλαμβάνουν την Ανάπτυξη Ηγεσίας και τη Διαχείριση Ταλέντου, ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα Αμοιβών και Παροχών, αλλά και υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικών ταμείων.

Η Aon Hewitt εκπονεί σε τακτά χρονικά διαστήματα σημαντικές ποιοτικές έρευνες που αφορούν το Ανθρώπινο Δυναμικό και τα συστήματα αμοιβών αποτυπώνοντας τις τάσεις που επικρατούν στην εγχώρια και στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Certified Life Coaching Course

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πλήρες, αυτόνομο και ολοκληρωμένο και αναπτύχθηκε με στόχο την παροχή γνώσης σε ιδιαίτερα κρίσιμους, καθημερινούς, πρακτικούς και νευραλγικούς τομείς της ζωής. Η γνωριμία και η βελτίωση του εαυτού μας, η υλοποίηση των στόχων μας βάσει επιστημονικού σχεδίου και πρακτικών βημάτων και η ανάπτυξη προσωπικών ικανοτήτων αυτοενίσχυσης και αυτοβελτίωσης, περιλαμβάνονται στα αντικείμενα του προγράμματος.

Προσφέρεται από την Ελληνική Ακαδημία Διοίκησης Επιχειρήσεων, την Ακαδημία Επίτευξης Στόχων και Αλλαγών και το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ATHENS GSM / KEME με ακαδημαϊκούς υπεύθυνους τον Νίκο Σαπουντζή και την Μαρία Γούσιου. Είναι διάρκειας 80 ωρών (8 πρωινά Σαββάτου) και αρχίζει τον Μάρτιο στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ATHENS GSM/KEME (Αλεξανδρουπόλεως 10 – Θεσσαλονίκη).

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει στο πλαίσιο Workshop με θέμα «Η εργαλειοθήκη της ευτυχίας» που θα διεξαχθεί από τον Νίκο Σαπουντζή την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ATHENS GSM/KEME. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των διοργανωτών οργανισμών, το workshop θα προσφερθεί χωρίς κόστος συμμετοχής. Πληροφορίες 2310227119 και 2310794690.

Απονομή των Πιστοποιητικών Investors in People

Τα πιστοποιητικά αυτά θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν με επιτυχία στη διαδικασία του θεσμού για την ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού τους. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη τελετή την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 και ώρα 18.00 στην Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, με πλήθος προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Great Life Workshop

Θέλει κάποιος να ζήσει μια απίθανη ζωή; Θα πρέπει να δει τι κάνουν οι άνθρωποι τους οποίους θαυμάζει και να πάρει 100% ευθύνη για την ζωή του. Μετά κάνει πράξεις που θα τον βοηθήσουν προς αυτόν τον σκοπό και δεν σταματάει μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Απορρίπτει την αποτυχία και μαθαίνει από τα λάθη του. Ακριβώς όπως λειτουργεί το role modeling. Σε όλο τον κόσμο, αυθεντίες της προσωπικής ανάπτυξης όπως ο Tony Robbins και ο Jack Canfield χρησιμοποιούν αυτές τις στρατηγικές και τα εργαλεία στον εαυτό τους αλλά και στους μαθητές στους οι οποίοι είναι Πρωθυπουργοί, αστέρια του Hollywood μα και καθημερινοί άνθρωποι.

Εισηγήτρια του Great Life Workshop είναι η Τζιλ Δούκα, MBA, CPC μέλος της International Coaching Federation και πρέσβειρα της International Coach Academy. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες: 2118005342, [email protected], www.uniquenessdevelopmentgroup.com/workshops/now.