ΕΛΣΤΑΤ: Η εικόνα της απασχόλησης στο Β’ τρίμηνο του 2020

Τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού για το Β’ τρίμηνο του 2020 ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία η αγορά εργασίας είναι επηρεασμένη από τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αναλυτικότερα, ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.844.034 άτομα, με το ποσοστό απασχόλησης να μειώνεται κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Επιπροσθέτως, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 768.276 άτομα, αυξημένος κατά 3,1%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά μειωμένος κατά 4,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ενώ το ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στο 16,7%, έναντι 16,2% του προηγούμενου τριμήνου και 16,9% του αντίστοιχου τριμήνου του 2019.

Τέλος, αναφορικά με τους οικονομικά μη ενεργούς, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυτοί ανήλθαν σε 3.289.155 άτομα, με το ποσοστό να μειώνεται κατά 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά να αυξάνεται κατά 3,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Κωτσόβολος: Στήριξη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Για όγδοη συνεχή χρονιά, η Κωτσόβολος και οι εθελοντές της στήριξαν τις οικογένειες της «Κιβωτού του Κόσμου», συγκεντρώνοντας σχολικά είδη, τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας και υγιεινής για αυτές. Συγκεκριμένα, η ενέργεια πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου με παρουσία εθελοντών της εταιρείας και αποτελεί μέρος των πάνω από 100 δράσεων με κοινωνικό χαρακτήρα, που υλοποιεί η εταιρεία κάθε χρόνο.

Thinkerbell: Προσφέρει πρακτική σε άτομα ηλικiας 55+

Μία καινοτόμα πρωτοβουλία ανέλαβε το αυστραλιανό creative agency Thinkerbell, το οποίο λανσάρει πρόγραμμα πρακτικής άσκησης αποκλειστικά για άτομα άνω των 55 ετών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα με τίτλο «Thrive@55» έχει στόχο να προσφέρει σημείο εισόδου στην αγορά σε μέλη, όπως αναφέρει, μιας «ιδιαίτερα παραμελημένης ηλικιακής ομάδας», ενώ θα έχει διάρκεια οκτώ εβδομάδες και θα προσφέρει πλήρεις αποδοχές.

Σημειώνεται ότι το agency έδωσε στη δημοσιότητα στατιστικές, σύμφωνα με τις οποίες μόνο το 5% του ανθρώπινου δυναμικού των agencies διεθνώς έχει ηλικία άνω των 50 ετών, ενώ σκοπεύει να απορροφήσει τους καταρτιζόμενους σε όλους τους τομείς.
(Πηγή: DailyFax)

KPMG: Προσέφερε σχολικά είδη στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποίησε η KPMG τη δράση της με τίτλο «Back to School», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού. Στο πλαίσιο αυτό και με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, οι εργαζόμενοι της εταιρείας συνέλεξαν νέα σχολικά είδη για τα παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 7 ετών, τα οποία βρίσκονται στα τμήματα πρώιμης παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ φέτος, λόγω της πανδημίας, ήταν η μοναδική φορά, όπως αναφέρει η εταιρεία, κατά την οποία αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη των εκπροσώπων της.

Λουξ: Στο πλευρό των εργαζομένων της με διαγνωστικά τεστ Covid-19

Στην προληπτική μοριακή εξέταση PCR, για το σύνολο των ανθρώπων της, μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών, προχώρησε η Λουξ. Ειδικότερα, η εταιρεία προσέφερε στους εργαζομένους της τη δυνατότητα δωρεάν διεξαγωγής διαγνωστικών ελέγχων για την ανίχνευση του κορωνοϊού, με στόχο την ασφάλειά τους και τη συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Segafredo Zanetti Ελλάς: Δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για τους ανθρώπους της

Η Segafredo Zanetti Ελλάς ΑΕ προσέφερε δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο Covid-19 στο σύνολο των εργαζομένων της πανελλαδικά, μετά την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές διακοπές. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διενήργησε διαγνωστικό έλεγχο μοριακής ανίχνευσης του ιού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Κρήτη. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η εταιρεία, με γνώμονα τις οδηγίες των αρχών και της επιστημονικής κοινότητας, λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Συνεργασία Epsilon Net και Randstad

Τη λύση διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού ScanHRMS της Epsilon HR επέλεξε η Randstad Hellas, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στη μισθοδοσία και στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ειδικότερα, αναπτύχθηκε πληθώρα διεπαφών (interface) μεταξύ του ScanHRMS και υφιστάμενων συστημάτων, δημιουργώντας έτσι ένα συνολικό οικοσύστημα υποστήριξης των αναγκών της Randstad, ενώ ένα σημαντικό όφελος που προέκυψε είναι η αυτοματοποίηση των χρόνων απασχόλησης που ουσιαστικά προέρχονται από διαχείριση εργαζομένων από άλλο εργοδότη.

Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκαν ειδικά reports για επιμερισμό και χρέωση του εργοδοτικού κόστους στους πελάτες και επετεύχθη αυτόματος και ακριβής επιμερισμός του κόστους των ειδικών μισθοδοσιών για λόγους τιμολόγησης των πελατών.

«Extreme makeover» για το eLearning Hub της Opapacademy

Μετά από τρία χρόνια, έχοντας προσφέρει περισσότερες από 20.000 ώρες e-Learning μέσω 150 και πλέον online μαθημάτων σε πάνω από 1.300 εκπαιδευόμενους, το eLearning Hub της Opapacademy υφίσταται ένα «extreme makeover». Συγκεκριμένα, με νέα, βελτιωμένη και ελκυστική εμφάνιση, η πλατφόρμα έχει εμπλουτιστεί με νέες δυνατότητες, προσωποποιημένα στατιστικά και βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης για τον χρήστη, ενώ το λανσάρισμα της συνοδεύτηκε από ένα διασκεδαστικό quiz γνώσεων, προσφέροντας σε 5 τυχερούς νικητές μοναδικά tech gadgets για ακόμα πιο απολαυστική e-εκπαίδευση.

Train-the-Trainers στο ΟΠΑ από την entreTime

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο ΟΠΑ, για λογαριασμό της πρωτοβουλίας entreTime της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρώτο πρόγραμμα Train-the-Trainers στην επιχειρηματικότητα, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε Καθηγητές Πανεπιστημίων σε όλη την Ευρώπη, που θα ήθελαν να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες και έναν ανοικτό τρόπο σκέψης στην επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα, το πρώτο πιλοτικό Train-the-Trainers περιείχε μία σειρά από ομιλίες, διαλέξεις και workshops σχεδίασης καινοτόμων ιδεών και ανάπτυξης επιχειρηματικού τρόπου σκέψης, ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν οι Αντιπρυτάνεις, καθηγητές και διευθυντές μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΟΠΑ, καθώς και άλλων Πανεπιστημίων ανά την Ελλάδα.

Focus Bari: Έρευνα για την κυβερνοασφάλεια και την τηλεργασία

Έρευνα με τίτλο «Leading The Way Forward: Digital Transformation & Security in the Covid-19 era», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πραγματοποίησε η Focus Bari για λογαριασμό της Lenovo, με στόχο να καταγράψει το τεχνολογικό επίπεδο των ελληνικών επιχειρήσεων και τις εξελίξεις στους κρίσιμους τομείς της κυβερνοασφάλειας και της τηλεργασίας. Αναλυτικότερα, σταθερούς υπολογιστές διαθέτει το 91% των εταιρειών, με το 58% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι προχωρά σε αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού μόνο όταν κριθεί απαραίτητο.

Ως προς την κυβερνοασφάλεια, οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η περιορισμένη γνώση των εργαζομένων για τους κινδύνους (54%), η αδυναμία να είναι συνεχώς ενημερωμένοι στους πιθανούς κινδύνους οι ειδικοί στα συστήματα ασφαλείας (48%), αλλά και το υψηλό κόστος των σχετικών προγραμμάτων (44%).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 58% είχε τουλάχιστον έναν εργαζόμενο να τηλε-εργάζεται, με μόνο το 17% να δηλώνει πως δεν θα συνεχίσει να εφαρμόζει την εξ αποστάσεως εργασία, ενώ το 35% των ελληνικών επιχειρήσεων δήλωσε ότι επέτρεψε στους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν τον δικό τους υπολογιστή και το 19% μετέφερε τους σταθερούς υπολογιστές των εργαζομένων από το γραφείο στο σπίτι τους. Τέλος, το 17% χρησιμοποίησε υπολογιστές που είχε ήδη στην αποθήκη του, το 16% προχώρησε στην προμήθεια νέων υπολογιστών και το 3% αγόρασε refurbished μηχανήματα.