Νέα δράση ΕΚΕ της Greenmind για την Genesis Pharma

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές της εταιρείας βρέθηκαν την Παρασκευή, 19 Ιουνίου, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, αφήνοντας το «αποτύπωμά» τους στους σχολικούς τοίχους, αναβαθμίζοντας έτσι τον περιβάλλοντα χώρο. Επισημαίνεται ότι η δράση περιλάμβανε την αισθητική αναβάθμιση του σχολείου, μέσω μιας σειράς εικαστικών στους εξωτερικούς τοίχους, αλλά και της κατασκευής υποδομών λαχανόκηπου στον προαύλιο χώρο.

PepsiCo Greece: Προσφορά εξοπλισμού στο Νοσοκομείο «Η Παμμακάριστος»

Ειδικότερα, η παράδοση του εξοπλισμού και των αναλωσίμων στο Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, ενώ, παράλληλα, η εταιρεία προσέφερε σνακς, μπάρες δημητριακών και ενεργειακά ποτά στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Με αφορμή την συγκεκριμένη προσφορά, η Public Policy & Government Affairs / Sr. Marketing Manager Greece & Cyprus της PepsiCo, Σοφία Μουσδράκα σημείωσε: «Από την αρχή της πανδημίας, η PepsiCo θέλησε να βοηθήσει και να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζονται για την καταπολέμηση του Covid-19 και τις συνέπειες αυτού. Νιώθουμε υπερήφανοι για την εταιρεία και τον σημαντικό ρόλο της στην προσπάθεια αυτή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Mytilineos: Παρουσίασε την έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τη 12η συνεχόμενη έκθεση δημοσίευσης μη χρηματοοικονομικών στοιχείων, η οποία επικεντρώνεται στην ανάλυση του τρόπου που διαχειρίζεται η εταιρεία, κατά την άσκηση της δραστηριότητάς της, κάθε θέμα που είναι ουσιαστικό τόσο για τις ομάδες των κοινωνικών της εταίρων όσο και για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με παράλληλη παρουσίαση των επιδόσεών της σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG).

Σημειώνεται ότι η εταιρεία εισήγαγε καινοτομίες, όπως τη νέα ενότητα «Σύνοψη Επίδοσης ESG», τον 1ο απολογισμό συνεισφοράς της (περίοδος 2015-2019) στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Ατζέντα 2030) με συγκεκριμένα μετρήσιμα στοιχεία, καθώς και τα αποτελέσματα της ευθυγράμμισής της με τον νέο οδηγό δημοσιοποιήσεων ESG – 2019 του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του.

Παπαστράτος: Προσέφερε 20 οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα

Με την εν λόγω αφορμή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Σε κάθε ανάγκη, οι πυροσβέστες σπεύδουν προς την κατεύθυνση απ’ όπου όλοι αποχωρούν. Σήμερα, εδώ, σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό στην αυταπάρνησή σας και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κι εμείς, στην Παπαστράτος, παρόντες, πάντα, σε αυτό το μαζί που τόσο μοναδικά ορίζετε με το έργο σας». Σημειώνεται ότι η αξία των οχημάτων αγγίζει σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ.

Vodafone: Το 67% των γυναικών έχει βιώσει διακρίσεις λόγω φύλου στον εργασιακό χώρο

Συγκεκριμένα, οι 4 στις 10 γυναίκες απάντησαν πως έχουν κληθεί συχνά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, να απαντήσουν σε ερώτηση για την οικογενειακή τους κατάσταση, με τις 7 στις 10 να έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση τουλάχιστον κάποιες φορές και τους 5 στους 10 συμμετέχοντες – εκπροσώπους επιχειρήσεων να θεωρούν ότι το φύλο δεν έχει επίπτωση στη θέση μιας γυναίκας στο εργασιακό περιβάλλον.

Επιπλέον, οι 9 στις 10 γυναίκες διαφωνούν απόλυτα με τη δήλωση πως δεν έχουν τις τεχνολογικές / ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάληψη θέσεων ευθύνης ή ανταγωνιστικών θέσεων, οι 8 στις 10 θεωρούν πως οι εργοδότες τους δεν καλύπτουν επαρκώς τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και μόλις το 18% έχει πρόσβαση σε προγράμματα mentoring εντός της επιχείρησης, ενώ το 80% θεωρεί ότι υπάρχει ανισότητα αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με τα αντίστοιχα προσόντα, κυρίως στη βασική αμοιβή για την εργασία, καθώς θεωρείται ότι οι διακρίσεις αμβλύνονται σε θέματα αυξήσεων και bonus.

Τέλος, φαίνεται να υπάρχει ασάφεια σε σχέση με το τι ορίζεται ως σεξουαλική παρενόχληση, με τις γυναίκες να γίνονται αποδέκτριες συμπεριφορών και χειρονομιών που δεν νιώθουν πάντα ότι μπορούν να αξιολογήσουν, πολλώ δε μάλλον να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους γι’ αυτές, ενώ μόλις 3 στις 10 επιχειρήσεις εφαρμόζουν προγράμματα εκπαίδευσης των εργαζομένων για την πρόληψη της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω έρευνα διενεργήθηκε με τη συμβολή και την επιμέλεια του Alba Graduate Business School, The American College of Greece και του Women On Top.

YDC: Ξεκίνησαν οι δια ζώσης συναντήσεις Lunch Circles

Ειδικότερα, η συνάντηση έλαβε χώρα στις 18 Ιουνίου στον εξωτερικό χώρο του The Ecali Club, υπό την καθοδήγηση της ΓΕΠ, η οποία εξασφάλισε όλα τα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των προσκεκλημένων, ενώ, με εισηγητή τον Πολυδεύκη Λουκόπουλο, Chairman και Managing Director της Signify Hellas, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Senior Directors σήμερα κατά την προσπάθεια προσαρμογής τους σε πρωτόγνωρα δεδομένα, όπως η πανδημία του Covid-19, αλλά και η κομβική συμβολή του middle management στην επιτυχή εφαρμογή των αλλαγών. Σημειώνεται ότι οι μηνιαίοι κύκλοι συναντήσεων του Your Directors Club αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των μελών του.

Το 43% των ΛΟΑΤΚΙ κρύβει τη σεξουαλική του ταυτότητα στον εργασιακό του χώρο

Ειδικότερα, όσον αφορά τη χώρα μας, το 35% των ομοφυλόφιλων ανδρών δηλώνει ότι κρύβει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις στον χώρο της εργασίας του, το 52% ότι έχει «ανοιχτεί» επιλεκτικά και το 13% δηλώνει ανοιχτά γκέι, ενώ αναφορικά με τις ομοφυλόφιλες γυναίκες, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 38%.

Epsilon Net: Αύξηση 10,79% στον κύκλο εργασιών του ομίλου και 37,03% στο EBITDA

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2019 που καταρτίσθηκαν βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α), ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε στα €17,98 εκ., έναντι €16,23 εκ. το 2018, σημειώνοντας αύξηση 10,79%, με τον κύκλο εργασιών της μητρικής να διαμορφώνεται στα €13,65 εκ., έναντι €12,41 εκ. το 2018, καταγράφοντας αύξηση 10,01%.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων – χρηματοδοτικών – επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) για τον Όμιλο διαμορφώθηκαν σε €3,26 εκ. το 2019, έναντι €2,38 εκ. το 2018, σημειώνοντας αύξηση 37,03 %, ενώ για την μητρική διαμορφώθηκαν σε €2,63 εκ., έναντι €1,96 εκ. το 2018, με αύξηση 33,95%.

Adecco: Έκθεση για την επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό

Συγκεκριμένα, η πανδημία του Covid-19 συνέβαλε στην συνειδητοποίηση της ανάγκης για ευελιξία στην εργασία, με τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς να υιοθετούν ευέλικτες μορφές εργασίας, ενώ κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων χωρών είναι πως τηρούν μια παθητική και όχι προορατική στάση αναφορικά με τις αγορές εργασίας τους.

Επίσης, χώρες όπως η Ελλάδα και η Κροατία, έχουν υψηλά ποσοστά απασχόλησης στον τουριστικό τομέα, με το ένα τρίτο του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας να απασχολείται στο χονδρικό και στο λιανικό εμπόριο, στις μεταφορές, στον τουρισμό και στις υπηρεσίες τροφίμων, ενώ οι διαφορετικές τάσεις ανάμεσα στις χώρες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις διαφορετικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Επιπλέον, οι εταιρείες στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να ανταποκριθούν στην εύρεση των αναγκαίων δεξιοτήτων, με τη μειωμένη προσφορά ειδικευμένων εργαζομένων να τους ασκεί μεγαλύτερη πίεση για να διατηρήσουν και να επανεκπαιδεύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Στην υπό εξέταση περιοχή παρατηρείται, ακόμη, χαμηλή συμμετοχή ενός μεγάλου ποσοστού του ενεργού ηλικιακά πληθυσμού στην αγορά εργασίας, με την ευέλικτη εργασία να εξακολουθεί να είναι κάπως περιορισμένη, αλλά τη ζήτηση να δείχνει τάσεις ανόδου. Τέλος, φαίνεται ότι απαιτείται επένδυση στη διά βίου μάθηση, στον επαναπροσδιορισμό και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς και στην ευελιξία.

DEMO: «START YOUR JOURNEY» για τρίτη συνεχή χρονιά

Ειδικότερα, στη τελική φάση του εν λόγω προγράμματος, οι αριστούχοι επιστήμονες διαφόρων κλάδων που προκρίνονται θα κληθούν για μία διαδικτυακή συνέντευξη και γνωριμία με στελέχη της επιχείρησης, προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητά τους, ενώ οι προσωπικές τους επιθυμίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση, καθώς αυτό που προέχει είναι η εταιρεία να βοηθήσει κάθε νέο επιστήμονα με τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα και με το πώς ο ίδιος οραματίζεται το μέλλον και τη σταδιοδρομία του.

Ως εκ τούτου, οι υποτροφίες δίνονται, κατά βάση, σε υποψηφίους που έχουν άμεσο ενδιαφέρον συνέχισης των σπουδών τους, ενώ οι πρακτικές σχεδιάζονται με τρόπο που να βοηθούν τους νέους να αποκτήσουν εμπειρία σε τομείς που τους ενδιαφέρουν. Σημειώνεται, τέλος, ότι η υποβολή των αιτήσεων για το φετινό «Start Your Journey» πραγματοποιείται από την 1η Ιουλίου έως και τις 13 Σεπτεμβρίου.