ΟΠΑ: Πρόσκληση στους αποφοίτους του να γίνουν μέλη της κοινότητας του

Το ΟΠΑ στοχεύει στην επανασύνδεση των αποφοίτων του, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, με το Ίδρυμα. Ο ιστότοπος αυτός θα λειτουργήσει ως κανάλι επικοινωνίας, με σκοπό την ενημέρωση των αποφοίτων σε θέματα που αφορούν στο ΟΠΑ και στην πανεπιστημιακή κοινότητά του. Μετά την εγγραφή τους, οι απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα να επανασυνδεθούν με παλιούς φίλους και συμφοιτητές τους, καθώς επίσης και να λαμβάνουν πρώτοι πληροφορίες σχετικά με τον εορτασμό των 100 χρόνων του Πανεπιστημίου, το προσεχές ακαδημαϊκό έτος.

Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ

Ειδικότερα, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, 97 εθελοντές της ΑΧΑ συγκεντρώθηκαν στην παραλία όπου αρχικά ενημερώθηκαν από τους εξειδικευμένους εκπροσώπους της περιβαλλοντικής ομάδας iSea για τον σωστό διαχωρισμό των ευρημάτων/ απορριμμάτων καθώς και για τη σπουδαιότητα του καθαρισμού της ακτογραμμής. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα έμαθαν, περνώντας στη συλλογή των απορριμμάτων κατά μήκος ολόκληρης της παραλίας.

«Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF»: ‘Εως σήμερα η υποβολή αιτήσεων για υποτροφία

Συγκεκριμένα, χορηγούνται δέκα (10) υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές στον και μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους: Τουριστικό Μάνατζμεντ, πρωτογενής τομέας και τουρισμός, πολιτισμός και τουρισμός, γενική υποτροφία. Βασικός στόχος του φορέα «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF», με τις υποτροφίες, τις χορηγίες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων του Ρεθύμνου, της Κρήτης για την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών τους, καθώς και η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στον χώρο του τουρισμού αλλά και ευρύτερα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου 2019.

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ευρωπαϊκή Πίστη

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, τα οποία εξοπλίστηκαν και διαμορφώθηκαν ειδικά για τη Δωρεά Αίματος, από τη Μονάδα Κινητής Αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει δημιουργήσει δική της Τράπεζα αίματος από το 2003, διενεργώντας τρεις εθελοντικές αιμοδοσίες ανά έτος, οι οποίες αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη θέρμη από τους εργαζομένους και τη διοίκηση της εταιρείας, καθώς έχουν συγκεντρωθεί 966 μονάδες αίματος εκ των οποίων οι 568 έχουν δοθεί σε καλύψεις.

Η NN Hellas δημιουργεί το πρόγραμμα «Η Καριέρα μου»

Η συγκεκριμένη δράση στηρίζεται στις αξίες της εταιρείας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και εδράζεται στους πυλώνες του διεθνούς προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου ΝΝ, “Future Matters”.  Η εν λόγω ελληνική πρωτοβουλία, υλοποιήθηκε πιλοτικά τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2019 με επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας και συγκεκριμένα σε Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Κάλυμνο και Κρήτη.

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής αυτής φάσης, δημιουργείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2019 θα είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη σε 20 επιλεγμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να συμπληρώσει μία σειρά δράσεων που υλοποιεί η ΝΝ Hellas επί σειρά ετών σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Ελλάδος.

Η ICAP στις 58 «One To Watch» εταιρείες στην Ελλάδα

Πρόκειται για μία ακόμη ξεχωριστή διάκριση του Ομίλου, στο πλαίσιο του διεθνούς φήμης θεσμού βραβεύσεων, όπου διακρίνεται από το 2011-2, ενώ το 2012-3 αναδείχθηκε ως μία από τις 10 καλύτερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη (Ruban d’Honneur) στην κατηγορία Business of the Year (με κύκλο εργασιών €26 – €150 εκατ.). Στόχος της διεξαγωγής των European Business Awards είναι η υποστήριξη και η προώθηση των καλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών ICAP, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που για πέμπτη φορά αναγνωριστήκαμε ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, ειδικότερα φέτος που γιορτάζουμε τα 55 χρόνια προσφοράς στο Επιχειρείν. Η διεθνής αυτή αναγνώριση πιστοποιεί για μία ακόμη φορά, τον σταθερό μας ρόλο ως “Business Partner of Choice” για τους Πελάτες μας και “Employer of Choice” για τους εργαζομένους μας και μας δίνει ώθηση ώστε να καινοτομούμε διαρκώς δημιουργώντας όλο και περισσότερη αξία για όλους τους stakeholders του Ομίλου μας».

Upstream: Πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης για software engineers

Η Ναταλία Μήλα, Chief Technology Officer της Upstream, ανέφερε: «Οι μηχανικοί αποτελούν την εμπροσθοφυλακή σε μια εταιρεία τεχνολογίας. Οι software engineers της Upstream είναι πάντα μπροστά στις τελευταίες τεχνολογίες και γράφουν, με το μυαλό και την καρδιά τους, κώδικα που μεταφράζεται σε καινοτόμες υπηρεσίες.

Θέλουμε να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας και να μεταδώσουμε τον τρόπο που δουλεύουμε και σκεφτόμαστε σε νέα παιδιά που τώρα βγαίνουν στον επαγγελματικό στίβο. Πιστεύουμε ότι κοντά μας θα έχουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα με τα σωστά εφόδια για τη μετέπειτα απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας και την εξέλιξη της καριέρας τους στον κλάδο».

Μετά το τέλος της περιόδου των 12 μηνών η εταιρεία προτίθεται να εντάξει στο δυναμικό της  μέρος των νέων μηχανικών καλύπτοντας οργανικές θέσεις. Το πρόγραμμα «Start at Upstream» θα ξεκινήσει πιλοτικά για ένα χρόνο στην Αθήνα, όπου βρίσκεται το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας, με στόχο να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός υποστηρίζοντας κάθε χρόνο, ακόμη περισσότερους νέους μηχανικούς λογισμικού στο ξεκίνημά τους.

ΔΩΔΩΝΗ: 20% αύξηση του μόνιμου προσωπικού της

Οι προσλήψεις αυτές σηματοδοτούν αύξηση του μόνιμου προσωπικού της εταιρείας κατά 20%. Η αύξηση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα του προγράμματος συνεχούς αναδιάρθρωσης και βελτίωσης που η νέα Διοίκηση εφαρμόζει τα τελευταία 6 χρόνια. Από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στα τέλη του 2012, οι εφαρμοσμένες βελτιωτικές κινήσεις στην εταιρεία, συνδυασμένες με τις νέες προσλήψεις μονίμου προσωπικού που ανακοινώθηκαν, οδήγησαν στη συνολική αύξηση του προσωπικού της εταιρείας κατά 179 υπαλλήλους.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Μιχαήλ Παναγιωτάκης, δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανακοίνωση της απόφασής μας να αυξήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Η προσέγγισή μας για την επιχείρηση είναι μακροπρόθεσμη και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σε θέση να μεγαλώσουμε την οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗΣ και να προσφέρουμε μακροχρόνια απασχόληση στους εξειδικευμένους υπαλλήλους μας, καθιστώντας τους μέρος της σταθερής αισιοδοξίας που μας διακατέχει για τις προοπτικές της εταιρείας».

Τα Ελληνικά Πετρέλαια συνεργάζονται με την ATC για την ανάπτυξη διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου

Αναλυτικότερα, η ATC πρόκειται να υποστηρίζει τις εσωτερικές διαδικασίες τηλεκπαίδευσης των ΕΛΠΕ με εξειδικευμένο (custom, κατά παραγγελία) ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο για πέντε (5) διαφορετικούς τύπους μαθημάτων. Το περιεχόμενο αυτό, ανεξαρτήτως θεματολογίας, θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί βάσει διεθνών πρακτικών (εκπαιδευτικές οντότητες – learning objects), σε συμμόρφωση με το διεθνές πρότυπο SCORM. Επιπλέον, η εταιρεία αναλαμβάνει να υποστηρίζει και να συντηρεί όποτε αυτό απαιτείται την υφιστάμενη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ανοικτού κώδικα (Moodle).

«Adhocracy»: Το σύγχρονο μοντέλο επιτυχημένου management

Ο φημισμένος καθηγητής του London Business School, Julian Birkinshaw, κατέδειξε τα soft skills που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος Manager για να κερδίσει το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Συνεδρίου της ΕΑΣΕ. Για να επιτύχει κάποιος τόσο σε ατομικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο είναι σημαντικό να κατανοήσει το Paradigm Shift της εποχής που διανύουμε η οποία σηματοδοτεί τη μετάβαση από την κυριαρχία της γνώσης στα soft skills που περιλαμβάνουν την ικανότητα να ενεργείς και την ικανότητα να πείθεις.

Στον ψηφιακό κόσμο ο Ηγέτης πρέπει να κατέχει μία σειρά από soft skills που θα του επιτρέπουν να είναι όχι απλά εκπρόσωπος της εταιρείας αλλά και πρωταθλητής στο να εμπνέει τους άλλους. Τα στοιχεία αυτά είναι τα εξής: Προσδιορισμός και ενσωμάτωση της στρατηγικής κατεύθυνσης της εταιρείας (90%), Ικανότητα λήψης αποφάσεων σε περιβάλλον αβεβαιότητας (85%), Ικανότητα να ξεπερνά τα εμπόδια και να εμπνέει τους υφιστάμενούς του (68%), Διαχείριση της ροής πληροφοριών (43%), Αναγνώριση της τεχνογνωσίας του/καταξιωμένες τεχνικές γνώσεις (30%), Παρακολούθηση της απόδοσης των υφισταμένων (19%), Επιτήρηση των τυπικών διαδικασιών και κανόνων (9%).

Ο Julian Birkinshaw καταλήγει ότι ο σύγχρονος Manager πρέπει να είναι και mentor και coach, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τρία μοντέλα Ηγεσίας, με το μοντέλο Adhocracy να είναι το πιο αποτελεσματικό μοντέλο Management στην εποχή μας, το οποίο βασίζεται στη δράση. Τέλος, ο ίδιος επισήμανε ότι στο Μοντέλο Adhocracy η συνεργασία προωθείται για την καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών, η λήψη αποφάσεων περιλαμβάνει και δοκιμές νέων πραγμάτων και στρατηγικών ενώ το προσωπικό ταυτίζεται με την επίτευξη των στόχων, που γίνονται και προσωπικό του κίνητρο.