Η εξέλιξη της διεθνούς επιχειρηματικής αγοράς το 2008

Πιο συγκεκριμένα, έθεσε ως χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2008, ώστε να αξιολογήσει την πρόθεση των επιχειρήσεων για άμεσες αλλαγές. Η έρευνα αφορούσε οργανισμούς στην Ασία, την Αμερική καθώς και την Ευρώπη. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά από το 2005.

Όσον αφορά στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την προσωπική απόδοση, η έρευνα κατέδειξε ότι τη μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί η επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόδοσης από το σύνολο του προσωπικού (92%). Το 87% έκρινε ότι η αμέσως επόμενη σημαντική πρόκληση είναι η απόκτηση ικανών στελεχών. Η επιχειρηματική ανάπτυξη, ο χειρισμός αποχωρούντων, η στρατηγική κατεύθυνση και η διατήρηση στελεχών αποτέλεσαν, επίσης, μερικές από τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις, σύμφωνα με τη γνώμη των ερωτηθέντων.

Με δεδομένη την απαισιοδοξία που επικρατεί στη διεθνή αγορά, δεν αποτελεί έκπληξη ότι 68% δεν αναμένει να κάνει προσλήψεις άμεσα, σε σχέση με το αντίστοιχο 25% για το 2005. Ωστόσο, το 60% των ερωτηθέντων απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε να μην προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού στους επόμενους μήνες.

Το 59% των ερωτηθέντων δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές στα στελέχη, τα οποία βρίσκονται σε διευθυντικό επίπεδο. Η εξέλιξη αυτή είναι θετική σε σχέση με το 2005, όταν μόνο το 47,5% των εταιρειών που συμμετείχαν δήλωναν ότι δεν περίμεναν αλλαγές στην ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών τους. Ωστόσο, ο τομέας όπου φαίνεται πιθανότερο να προκύψουν στελεχιακές αλλαγές είναι αυτός των χρηματοοικονομικών.

Η κερδοφορία (83%) και η αύξηση των εσόδων (81%) αποτελούν τους δύο πιο σημαντικούς παράγοντες, με βάση τους οποίους κρίνονται τα διευθυντικά στελέχη.

Ενδιαφέρον ήταν επίσης, το συμπέρασμα ότι το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πρόκειται να προσλάβουν εξωτερικούς συμβούλους για την αξιολόγηση των στελεχών τους μέσα στο 2008.

Τα τέσσερα πέμπτα των επιχειρήσεων στρέφονται σε εταιρείες επιλογής στελεχών για την πρόσληψη υψηλόβαθμων εργαζομένων. Συγκεκριμένα, το 32% επιλέγει μεγάλα πολυεθνικά δίκτυα, ενώ το 31% προτιμά μικρές τοπικές εταιρείες. Το 64% των συμμετεχόντων στην έρευνα είναι ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με τους συμβούλους τους, ενώ το 25% δήλωσε δυσαρεστημένο.

Μαύρα μαντάτα για τη Βρετανία

Ο David Kern, οικονομικός σύμβουλος του BCC, υποστήριξε: «τα επίπεδα της ανεργίας μπορεί να αυξηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια με τον αριθμό των ανέργων να αγγίζει τα 2.000.000 άτομα».

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των οργανισμών σκοπεύουν να μειώσουν τις θέσεις εργασίας τους το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την πρόσφατή έρευνα του CIPD και της KPMG. Επιπλέον, το 62% των εργαζομένων στον τομέα των ενυπόθηκων δανείων προτίθενται να ξεκινήσουν και δεύτερη δουλειά, ώστε να ενισχύσουν το υπάρχον εισόδημά τους όπως εκτιμά ανεξάρτητη έρευνα του περιοδικού Mortgage Strategy Magazine.

Πηγή: hrlook.com

Δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικού τίτλου ACCA

Συγκεκριμένα, προσφέρονται έξι (6) πλήρεις υποτροφίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ACCA, το οποίο αρχίζει τον Ιανουάριο 2009 και θα πραγματοποιηθεί από την PwC Academy, τον εκπαιδευτικό άξονα της PricewaterhouseCoopers.

Ο τίτλος ACCA απευθύνεται σε άτομα, που επιθυμούν να γίνουν Νόμιμοι Ελεγκτές και απονέμεται από το επαγγελματικό σώμα της Μεγάλης Βρετανίας, το γνωστό Association of Chartered Certified Accountants UK.

Ο τίτλος αποκτάται:
α) κατόπιν επιτυχίας σε εξετάσεις που διοργανώνονται σε παγκόσμια κλίμακα (υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου) και
β) τη συμπλήρωση τριών ετών προϋπηρεσίας (η οποία μπορεί να αποκτηθεί πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την ολοκλήρωση των 14 μαθημάτων) σε σχετικό χώρο.

Τα επαγγελματικά προγράμματα σπουδών δεν έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, αφού εξαρτώνται από πιθανές απαλλαγές μαθημάτων, αλλά και το πόσο σύντομα μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα ο σπουδαστής. Το ACCA αναγνωρίζει τους ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών και τα άτομα που έχουν αποκτήσει κάποιο παρεμφερές πτυχίο πανεπιστημίου δεν απαιτείται να διαγωνιστούν
σε όλες τις εξετάσεις του προγράμματος.

Οι κάτοχοι, για παράδειγμα, πτυχίων Οργάνωσης/Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής (ΑΣΟΕΕ/ΤΕΙ/ξένων πανεπιστημίων και Κολεγίων που συνεργάζονται με αναγνωρισμένα ιδρύματα) έχουν συνήθως δικαίωμα εξαίρεσης ενός έως και πέντε μαθημάτων (από σύνολο δεκατεσσάρων 14).

Επίσης, σε όσους δεν έχουν ακαδημαϊκό πτυχίο δίδεται η δυνατότητα παράλληλης απόκτησης Bachelor of Science (BSc) από το Oxford Brookes University, με τη συμπλήρωση εννέα συγκεκριμένων μαθημάτων του ACCA και την εκπόνηση διατριβής. Οι εξετάσεις είναι γραπτές και πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο (Ιούνιο και Δεκέμβριο).

Οι προϋποθέσεις εγγραφής στο σεμινάριο είναι:
– Υψηλή βαθμολογία απολυτηρίου λυκείου, (άνω του 17/20),
– Ακαδημαϊκός τίτλος (στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος παίρνει απαλλαγές από συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων και Ικανοποιητική γνώση Αγγλικής γλώσσας
– Το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ (Πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,45).

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το 210-6899000 ή στο [email protected].

Διαγωνισμός με θέμα ”Κοινωνία Ευθύνης – Οικονομία και Περιβάλλον”

Βασικός στόχος της τράπεζας είναι να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών), να αποτυπώσουν τη δική τους καλλιτεχνική ματιά και στάση απέναντι στο περιβάλλον. Το ΤΤ θα βραβεύσει συνολικά 40 έργα με στόχο να χρησιμοποιήσει τα βραβευμένα έργα σε διάφορες μορφές επικοινωνίας με τους πελάτες της.

Οι αιτήσεις και δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο στις γραμματείες των δύο σχολών από 20 Οκτωβρίου 2008 έως και τις 11 Νοεμβρίου 2008.

Περισσότεροι από 9.000 υποψήφιοι στις Ημέρες Καριέρας

Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 9.000 υποψήφιοι που είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με 80 εταιρείες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, να αφήσουν το βιογραφικό τους και να πραγματοποιήσουν επί τόπου μικρής διάρκειας συνεντεύξεις.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και η προσέλευση του κόσμου στις δωρεάν, για τους επισκέπτες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια και ομιλίες που διεξήχθησαν σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι επόμενες Ημέρες Καριέρας θα διεξαχθούν το Μάρτιο 2009 στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στο kariera.gr.

Η παγκόσμια ανεργία μπορεί να αγγίξει τα 210 εκατομμύρια άτομα

Οι εκτιμήσεις βασίζονται στα στοιχεία που προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η αναμενόμενη διεθνής ανάπτυξη για το 2009 θα διαμορφωθεί από το 5,6% που ήταν το 2006 στο 3,2%.

Ο Juan Somavia, Γενικός γραμματέας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας υποστήριξε: «Οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, των χρηματοοικονομικών, των υπηρεσιών και του τουρισμού αναμένεται να δεχτούν το μεγαλύτερο πλήγμα».

Το πρώτα δείγματα μείωσης της απασχόλησης έχουν, ήδη, κάνει την εμφάνισή τους σε ΗΠΑ και Βρετανία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ανεργία στη Γηραιά Αλβιώνα έχει αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 χρόνων, με τον αριθμό των ανέργων να διαμορφώνεται στο 1,79 εκατομμύριο.

Πηγή: Περιοδικό People Management

Εκπαιδευτικά σεμινάρια από την KPMG για το Νοέμβριο 2008

Για το μήνα Νοέμβριο 2008 η KPMG διοργανώνει τα ακόλουθα σεμινάρια:
1) No Guts No Gain! – Η σημασία της Αυτοπεποίθησης στις Πωλήσεις  – 7/11/2008
Ο στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι να αποδείξει ότι οι πράξεις προηγούνται και καθορίζουν την αυτοπεποίθηση.

2) Strategic Sales Management – Στρατηγική Διοίκηση των Πωλήσεων 10 – 11& 19 – 20/11/2008
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθυντικά Στελέχη που διοικούν και συντονίζουν ομάδες πωλητών προκειμένου να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα επίτευξης ποσοτικών και ποιοτικών στόχων.

3) Οικονομικά για μη Οικονομικούς 13 -14/11/2008
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες με κατανοητό και πρακτικό τρόπο στις έννοιες της χρηματοοικονομικής λογιστικής και της χρηματοδοτικής διοίκησης.

4) Δεξιότητες Διαπραγματεύσεων (σε συνεργασία με τη Scotwork) 25-26-27-28/11/2008
Στόχος του σεμιναρίου είναι η βελτίωση του επιπέδου των διαπραγματευτικών δεξιοτήτων και της διαπραγματευτικής απόδοσης των συμμετεχόντων, βοηθώντας τους να κατανοήσουν τα δομικά στοιχεία στα οποία στηρίζεται κάθε διαπραγμάτευση.

Το “Πράσινο IT” στην Ευρώπη

Κατά μέσο όρο, αυτές οι εταιρείες αναμένουν μείωση των πραγματικών εξόδων τους κατά 14,5% στους επόμενους 12 μήνες.

Η βαρομετρική μελέτη της IDC, για το “Green IT” που υποστηρίχθηκε από την Dell, συμπεριέλαβε τις απόψεις 459 διευθυντών στις τεχνολογίες πληροφορικής από ευρωπαϊκούς οργανισμούς με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους που λειτουργούν τουλάχιστον ένα datacenter.

Η Dell στοχεύει να καθιερώσει τη βαρομετρική έρευνα ‘Green IT’, ως ετήσιο δείκτη εταιρικής προόδου προς την επίτευξη βιώσιμων, περιβαλλοντικά θετικών πολιτικών στις τεχνολογίες πληροφορικής.

Πηγή: Εmea Business Monitor

Η καινοτομία στο Μάνατζμεντ δε θεωρείται προτεραιότητα

Στη μελέτη, η οποία υλοποιήθηκε από το MLab του London Business School, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 ανώτεροι μάνατζερ και εξετάστηκαν συγκεκριμένες αλλαγές σε απάντηση δύο νέων τάσεων στους χώρους εργασίας: την είσοδο της Γενιάς Υ στην εργασιακή αρένα και την εμφάνιση των τεχνολογιών Web 2.0.

Λιγότεροι από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων υποστήριξαν ότι οι οργανισμοί τους έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος στην καινοτομία του μάνατζμεντ. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με το 65%, που δήλωσαν ότι οι οργανισμοί τους επενδύουν στη καινοτομία προϊόντων ή υπηρεσιών. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ 8 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η καινοτομία στο μάνατζμεντ είναι παράγοντας μακροχρόνιας επιτυχίας. Οι μάνατζερ φαίνεται να μη διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή της καινοτομίας στη διοίκηση.

Σχεδόν οι μισοί (46%) από τους ερωτηθέντες ισχυρίζονται ότι τα χαρακτηριστικά της Γενιάς Υ, είναι διαφορετικά από των ατόμων που γεννήθηκαν πριν το 1980. Η μελέτη δίνει έμφαση στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι που ανήκουν στη γενιά Υ, αναμένουν οι εργοδότες τους να καλύπτουν τις οικογενειακές τους ανάγκες και την ανάγκη για προσωπική ζωή. Επιπλέον, απαιτούν από τους μάνατζερ τους να δεσμευτούν για την ανάπτυξή τους.

Ταυτόχρονα, οι ερωτώμενοι βλέπουν τις τεχνολογίες Web 2.0 σαν μια σημαντική αλλαγή. Ενώ κάποιοι οργανισμοί πειραματίζονται γύρω από την εφαρμογή τους, οι περισσότεροι τηρούν στάση αναμονής μέχρι να τις χρησιμοποιήσουν στην πράξη.

Πηγή: www.cipd.co.uk/

Χιλιάδες απολύσεις θα επιφέρει η εξαγορά της Merrill Lynch από την Bank of America

Οι εταιρείες ελπίζουν να εξασφαλίσουν περίπου επτά δισεκατομμύρια δολάρια από τη συγχώνευση, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Merrill Lynch Τζόν Τάιν στο πρακτορείο Bloomberg.

Αυτό πιθανότατα θα σημάνει την περικοπή αρκετών χιλιάδων θέσεων εργασίας, αν και δεν είναι διαθέσιμα συγκεκριμένα στοιχεία. Η Merrill Lynch πρόσφατα περιόρισε το προσωπικό της κατά 5.000 άτομα, αλλά εξακολουθεί να απασχολεί 60.000 εργαζόμενους. Μετά τη μεγάλη ζημιά που παρουσίασε εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η επενδυτική τράπεζα προέβη σε προστατευτική συγχώνευση με τη Bank of America, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ.

Πηγή: www.in.gr