--> 

Το Visa Solidarity αρωγός σε 15 MKO

Με αρωγό τη Visa και τις συνεργαζόμενες τράπεζες, Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank, HSBC, Postcredit, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς, βοήθησε περισσότερους από 850.000 δικαιούχους στηρίζοντας 15 ΜΚΟ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, οι οργανισμοί παρουσίασαν τις ενέργειες που πραγματοποίησαν με την υποστήριξη της Visa και των τραπεζών.

Ορισμένες από αυτές που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους ήταν: η υποστήριξη βρεφών, παιδιών και των οικογενειών τους με τη λειτουργεία παιδικών σταθμών, με υπαίθριες δραστηριότητες, διατροφή, ιατρική κάλυψη, ψυχολογική υποστήριξη και ιατρικό εξοπλισμό για νοσοκομεία. Ουσιώδης ήταν η συμβολή σε προγράμματα υποστήριξης ατόμων για εύρεση εργασίας. Επίσης, η δωρεά κάλυψε τα έξοδα ανεξάρτητης διαβίωσης για άτομα με αναπηρίες.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Ελλάδος, Βουλγαρίας και Κύπρου, «συνεργαζόμαστε στενά με τις κοινότητες και τους Οργανισμούς για την υποστήριξη των κρίσιμων αναγκών αλλά και για τη δημιουργία εργατικού και επιχειρηματικού δυναμικού».

Mentoring Workshop από το Chivas Venture

Με θέμα «What makes social entrepreneurs different & Business models to make it as a successful social entrepreneur», εισηγητές του workshop θα είναι ο Δημήτρης Κοκκινάκης, Co-founder του Impact Hub και η Έλενα Λάμπρου, Community manager του Impact Hub. Η συμμετοχή στο workshop δηλώνεται μέσω του Facebook event στη σελίδα του Chivas Venture Greece, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα Chivas Venture, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Δράση ΕΚΕ από την Intersport

Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, με απώτερο σκοπό να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες του αθλητισμού σε μαθητές απομακρυσμένων σχολείων της ελληνικής περιφέρειας. H Λήδα Φουρλή, Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οκτώ χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη του προγράμματος ‘’Φτάνουμε στα Άκρα’’.

Στην INTERSPORT κάθε χρόνο υλοποιούμε με το ίδιο πάθος το πρόγραμμα αυτό, προσφέροντας αθλητικό εξοπλισμό σε σχολεία ακριτικών περιοχών της χώρας μας αλλά κυρίως εξηγώντας στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να τον αξιοποιούν για να αθλούνται. Στην INTERSPORT και στον Όμιλο FOURLIS νιώθουμε περήφανοι που, μέσω του προγράμματος ‘’Φτάνουμε στα Άκρα’’, μας δίνεται η ευκαιρία να βρισκόμαστε κοντά στους αυριανούς ‘’πρωταθλητές’’ και να τους στηρίζουμε».

Εβδομάδα Εθελοντισμού των εργαζομένων της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

Η φετινή δράση πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, που φιλοξενεί και διαπαιδαγωγεί αγόρια και κορίτσια προσχολικής ηλικίας από όλη την Ελλάδα. Οι 100 μικροί και μεγάλοι εθελοντές της εταιρείας συναντήθηκαν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και μεταξύ άλλων, έβαψαν την περιμετρική περίφραξη του κτιρίου, έφτιαξαν μικρούς κήπους και παρτέρια με πολύχρωμα λουλούδια, ζωντάνεψαν ένα άχρωμο γηπεδάκι μπάσκετ αλλά και λευκούς τοίχους με ζωγραφιές και παιχνίδια. Επόμενος σταθμός είναι η Λάρισα όπου το προσωπικό του εργοστασίου θα ανακαινίσει μια από τις παιδικές χαρές της πόλης.

Ολοκληρώθηκε το Olympus Leadership Challenge

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία της Κατερίνας Κανελίδου (από τη Six Steps Ahead), leadership coach και διεθνή ομιλήτρια σε θέματα ηγεσίας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την αναγνωρισμένη leadership coach Leda Turai (από την L-CON Global) και guest coach τον Wassili Zafiris από το Άμστερνταμ. Σημειώνεται ότι συμμετείχαν ηγετικά στελέχη από πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith, ενώ ειδικό χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης ως διακεκριμένοι ομιλητές ανώτατα στελέχη Εταιρικής Υπευθυνότητας από επιχειρήσεις που συμμετέχουν επί σειρά ετών στο Δείκτη CR Index κι έχουν κατακτήσει την ύψιστη διάκριση Diamond όπως η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς και ο όμιλος ΟΤΕ.

Mastercard και Women On Top προωθούν τη γυναικεία ενδυνάμωση

Εστιάζοντας στην επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη των νεών γυναικών, η ολοήμερη εκδήλωση είχε ως στόχο την προώθηση της συζήτησης για την ενσωμάτωση και τη συνεργασία σε ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν με το κοινό επαγγελματικές και προσωπικές ιστορίες από τη μέχρι τώρα πορεία τους.

Παράλληλα, μέσα από τις συμβουλές τους, αλλά και μέσα από συνεδρίες speed training και speed mentoring με ποικίλη θεματολογία, οι συμμετέχουσες έλαβαν την απαραίτητη έμπνευση προκειμένου να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Μέσα από το Leave A Legacy, οι νέες γυναίκες πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δύο θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης στη Mastercard. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά ως τις 9 Νοεμβρίου.

Περισσότερες γυναiκες στο «τιμόνι» των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, συναντάμε γυναίκες στην κορυφή στο 26% του συνόλου των πολύ μικρών εταιρειών (με κύκλο εργασιών <€2 εκατ.), ενώ στις μεγάλου μεγέθους εταιρείες (>€50 εκατ.) το ποσοστό των γυναικών που διοικούν περιορίζεται σε 13%. Το παραπάνω προκύπτει από πρωτογενή έρευνα που διεξήγαγε η ICAP Group με αντικείμενο τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, για 7η συνεχή χρονιά. Στην έρευνα συμμετείχαν γυναίκες επιχειρηματίες ή/και ανώτατα στελέχη από τις 1.100 μεγαλύτερες εταιρείες που διευθύνονται από γυναίκες βάσει κύκλου εργασιών 2016-2017.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP, ανέφερε σχετικά: «Ενδυναμώνεται η διείσδυση των γυναικών στις ανώτερες βαθμίδες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, επιβεβαιώνοντας τη σταδιακά αυξανόμενη αποδοχή των γυναικών στις διοικήσεις των επιχειρήσεων. Έτσι, 6.594 εταιρείες έχουν στο τιμόνι τους γυναίκες (24,2% επί συνόλου 27.267 εταιρειών που έχουν δημοσιεύσει ισολογισμό τη χρήση 2016), μερίδιο αυξημένο σε σχέση με την περσινή μελέτη (23,6%)».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εταιρείες με γυναίκες επικεφαλής παρουσίασαν πολύ καλύτερες επιδόσεις κερδοφορίας, σε σύγκριση με το σύνολο των επιχειρήσεων. Επιπλέον, οι γυναίκες επικεφαλής είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, εργάζονται σκληρά, δεδομένου ότι 96% εξ αυτών απασχολούνται πέραν του καθιερωμένου ωραρίου, δείχνουν επιμονή και εργατικότητα, ενώ θεωρούν ως τη σημαντικότερη ανταμοιβή τους την προσωπική ανάπτυξη (73%), την καταξίωση και αναγνώριση τους στο επαγγελματικό περιβάλλον (61%). «Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν τις δυνατότητες των γυναικών και συνεπώς τόσο η Πολιτεία όσο και οι επιχειρήσεις οφείλουν να αξιοποιήσουν περισσότερο το πολύτιμο κεφάλαιο που λέγεται γυναίκες», σχολίασε ο Ν. Κωνσταντέλλος.

Συνέδριο ΕΚΕ από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Μέσα από τρεις θεματικές ενότητες, Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων, Ενίσχυση των Ανθρώπινων Δυνατοτήτων και Διαχείριση Ριζικών Αλλαγών, το 16ο συνέδριο ΕΚΕ προσεγγίζει ερωτήματα που απασχολούν τη σύγχρονη υπεύθυνη επιχειρηματικότητα: Ποιες νέες δεξιότητες που τώρα δεν φανταζόμαστε θα απαιτηθούν στο άμεσο μέλλον; Τι ηθικά διλήμματα φέρνει η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας; Πώς μεταβάλλονται τα όρια στις ανθρώπινες δυνατότητες; Πώς αλλάζει η τεχνολογία τον τρόπο που κατανοούμε το επιχειρηματικό περιβάλλον; Τι απαιτείται να κάνουν οι επιχειρήσεις, ώστε να προσαρμοστούν με τις ανατρεπτικές αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία. Σημειώνεται ότι το συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη του CSR Hellas.

ICF Coachathon: 3ος Μαραθώνιος για Καλύτερη Ζωή

Η φετινή διοργάνωση, θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και την 2η Συνάντηση Γνώσης 2018 με θέμα: «Η Κουλτούρα Coaching στα Εργασιακά Περιβάλλοντα: Τι σημαίνει, ποιους αφορά;» στην οποία συμμετέχουν οι: Ομ. Καθ. Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Δημήτρης Γκανούδης, General Manager – Great Place to Work, Ελένη Ασβεστά, Group HR Director – KLEEMAN, Isabelle Moser, PCC, Chief People Officer – ΟΠΑΠ, Κατερίνα Κανελίδου, PCC, Leadership Coach – Six Steps Ahead και Ειρήνη Νικολαΐδου, PCC, Πρόεδρος ICF Greece, Executive Coach – Moving Minds PC.

Σημειώνεται ότι το «ICF Coachathon: Μαραθώνιος Coaching για Καλύτερη Ζωή», είναι μία εκδήλωση κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016. Στοχεύει στο να εμπνέει, να κινητοποιεί, να ενθαρρύνει, να ενεργοποιεί τους συμμετέχοντες στην επιδίωξή τους να δημιουργήσουν καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες ζωής, να σχεδιάσουν το προσωπικό και επαγγελματικό τους μέλλον, να ανακαλύψουν το δρόμο που τους οδηγεί σε αυτό που επιθυμούν να «είναι».