Amadeus: Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Λουτρών Αλίμου

Η δράση αυτή, στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 εργαζόμενοι, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας Green is the New Blue, μιας πρωτοβουλίας που έχει ξεκινήσει η εταιρεία στα γραφεία της σε όλο τον κόσμο με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους χιλιάδες εργαζομένους της πάνω σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας και να προωθήσει ένα πιο πράσινο μέλλον για όλους.

KPMG: 212 γεύματα για καλό σκοπό

Η ομάδα εθελοντών της KPMG μαγείρεψε 212 μερίδες φαγητού στο Miele Experience Center στο Νέο Ψυχικό, ακολουθώντας τις οδηγίες της ομάδας του γνωστού master chef Δημήτρη Σκαρμούτσου και του sous chef Κωνσταντίνου Μπούρνια. Σημειώνεται ότι η δράση «Cook for Good» πραγματοποιήθηκε, για άλλη μια χρονιά, με τη συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Μπορούμε», με τις μερίδες φαγητού να διανέμονται στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Χαλανδρίου, ενώ τα σπαγγέτι για την παρασκευή των γευμάτων ήταν προσφορά της ΗΛΙΟΣ.

Σύμπραξη Microsoft και Nobel Media για τις γυναίκες επιστήμονες

Με τον τίτλο «Women who changed science», αυτή η διαδικτυακή εμπειρία λειτουργεί ως πηγή πληροφοριών, αλλά και ως «παιχνίδι», με τον χρήστη να μπαίνει στο ειδικό microsite Women who changed science (στο πλαίσιο του site του ιδρύματος Νόμπελ) και να απαντά σε 3 ερωτήσεις, οι οποίες θα τον οδηγήσουν στην γυναίκα επιστήμονα-νικήτρια του βραβείου που ταιριάζει περισσότερο με τα ενδιαφέροντά του, παρακολουθώντας ένα «διαδικτυακό» ταξίδι μέσα στη ζωή της και τις ανακαλύψεις της. Σημειώνεται ότι η σύμπραξη αυτή αποτελεί μέρος μια συνεχιζόμενης συνεργασίας της Microsoft με τη Nobel Media, με στόχο την οικοδόμηση διευρυμένης ενσωμάτωσης στους τομείς των επιστημών STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Mondelez: Ανοιχτές πόρτες στους νέους, μέσω του «Top to Top»

Οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για διάφορες πτυχές της επιχειρησιακής δραστηριότητας και λειτουργίας της Mondelez, ενώ, παράλληλα, δοκίμασαν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους μέσα από πρωτότυπες δοκιμασίες. Σημειώνεται, τέλος, ότι σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, στελέχη της Mondelez ήταν κοντά στους συμμετέχοντες για να τους καθοδηγούν και να απαντούν στις ερωτήσεις τους.

Η BIAΝΕΞ στο πλευρό του Συλλόγου ΚΕΦΙ

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υποστήριξης των Συλλόγων Ασθενών, η ΒΙΑΝΕΞ επιχορηγεί, για το 2019, το πρόγραμμα στήριξης των καρκινοπαθών τελικού σταδίου και των οικείων τους, το οποίο ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018. Σημειώνεται ότι σκοπός του προγράμματος «Μαζί και στο Σπίτι» είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών με την παροχή ανακουφιστικής φροντίδας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο οικείο περιβάλλον τους, από ειδικούς ψυχολόγους και κοινωνική λειτουργό, με την προσφορά των υπηρεσιών να γίνεται δωρεάν.

Roche και Europa Donna Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η αφορμή δόθηκε με τη διοργάνωση του 11ου Greece Race for the Cure 2019 από τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής», για το οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas με τις οικογένειές τους και τα μέλη της Europa Donna Hellas, με τις δικές τους οικογένειες, σχηματίζοντας μια κοινή ομάδα 275 συμμετεχόντων. Σημειώνεται ότι η Roche, για μια ακόμη χρονιά, στήριξε τη διοργάνωση ως επίσημος χορηγός στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «for Her», μιας ολιστικής καμπάνιας ενημέρωσης και πρόληψης, που υλοποιείται από τις εταιρείες Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas.

Γρίπη και λοιμώξεις: Προστασία εσωτερικών χώρων

Άμεση και αποτελεσματική προστασία μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση απολυμαντή-καθαριστή-ιονιστή αέρα, ο οποίος διασφαλίζει ότι ο αέρας που αναπνέει το άτομο είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρός και υγιεινός. Η σουηδική εταιρεία Aerte δημιούργησε τους απολυμαντές-καθαριστές-ιονιστές αέρα εσωτερικών χώρων Klean και AD 2.0. Οι συσκευές είναι κατάλληλες για σπίτι, γραφείο, ιατρείο, για νοσοκομεία, σχολεία ή άλλους πολυσύχναστους χώρους.

Η τεχνολογία AERTE απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να έχουν διαρκή προστασία από τους παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν άσθμα, αλλεργίες και συχνά σοβαρές λοιμώξεις που αποδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού, καθώς και από τη μετάδοση αερομεταφερόμενων παθογόνων και μολυσματικών οργανισμών. Επιπλέον βοηθάει στην εξαφάνιση των βακτηρίων από τις επιφάνειες του χώρου στον οποίον λειτουργεί και μειώνει τα αλλεργιογόνα και τις δυσάρεστες οσμές.

Epsilon Net: Γιόρτασε τα 20 χρόνια της

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, διοργανώθηκαν δύο μεγάλες γιορτές, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που περιλάμβαναν team building παιχνίδια για όλους τους εργαζόμενους, απονομή αναμνηστικών βραβείων, αλλά και δώρων εμπειρίας, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της ομαδικότητας και της συναδελφικότητας μέσα στην εταιρεία.

ICF Coachathon: 4ος Μαραθώνιος Coaching για καλύτερη ζωή

Η διοργάνωση περιλαμβάνει πλήθος δράσεων με κεντρικό θέμα «Coaching και Υψηλές Αποδόσεις», σε όλο το φάσμα της ζωής όπως αποτυπώνεται στο «Wheel of life», ένα από τα βασικά εργαλεία στο coaching. Ειδικότερα, οι φετινές δράσεις περιλαμβάνουν συνάντηση γνώσης με θέμα «Coaching και Υψηλές Αποδόσεις στον εργασιακό χώρο», παρουσιάσεις που θα αναδείξουν την θετική επίδραση του coaching στην καθημερινή απόδοση σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας, ομιλίες/success stories, workshop, live session και group coaching.

Δύο HR Awards για την Bayer

Συγκεκριμένα, η ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού της Bayer απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία Talent & Performance Management-Excellence in Performance Management Strategy/Initiative, ενώ η ευεξία και η ευζωία (well-being) των στελεχών της εταιρείας απέσπασε το Bronze βραβείο στην κατηγορία Health & Well-Being-Excellence in Workplace Well-being.