Mytilineos: Δωρεά 65 ειδικών αναπνευστήρων για τις ΜΕΘ της χώρας

Ειδικότερα, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με το Υπουργείο Υγείας και ότι «οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις απαιτούν σωστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε η βοήθεια να είναι στοχευμένη και ουσιαστική. Δεν μένουμε ωστόσο εκεί. Παραμένουμε σε ανοικτή γραμμή με τους υπεύθυνους φορείς και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες αναχαίτισης της έκτακτης αυτής κατάστασης».

Isoplus: Μέτρα κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού

Έτσι, δημιούργησε Πρωτόκολλο Αντιμετώπισης Πιθανού Κρούσματος, εάν και εφόσον υπάρξει στο πλαίσιο των εργαζομένων της επιχείρησης, εφάρμοσε την εργασία από το σπίτι (work from home) για το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων της, ανέβαλε όλες τις επαγγελματικές εκδηλώσεις και εταιρικές συναντήσεις, εφαρμόζοντας στην θέση τους εναλλακτικές μορφές επικοινωνίας όπως τη χρήση τηλεδιάσκεψης, και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και πρόληψης στους χώρους της εταιρείας.

Stoiximan: 250.000 μάσκες για τις ανάγκες των νοσοκομείων του ΕΣΥ

Επισημαίνεται ότι για την έγκαιρη παραλαβή του συγκεκριμένου φορτίου, βάρους 1,1 τόνων, χρειάστηκαν οι συντονισμένες ενέργειες του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

Η 3αλφα ανταμείβει τους εργαζομένους της

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «είναι μια χειρονομία ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης για την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό που έχουν επιδείξει αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο. Η 3αλφα στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της που για περισσότερα από 50 χρόνια συνεισφέρουν στο “οικογενειακό” τραπέζι».

Κρι Κρι: Στηρίζει το Νοσοκομείο Σερρών

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ενισχύει τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών με την παροχή αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού και επίσης προσφέρει καθημερινώς γιαούρτια για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου. Παράλληλα, η Διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει στη χορήγηση bonus στο ανθρώπινο δυναμικό της, συνολικού ύψους 400.000 ευρώ, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια όλων όσων διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης.

Revival: Τηλεργασία και πρόωρη καταβολή δώρου Πάσχα

Επιπροσθέτως, αντιλαμβανόμενη τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού προχώρησε σε πρόωρη καταβολή του δώρου Πάσχα για τους εργαζομένους της.

ΕΑΣΕ: Δωρίζει 5.000 μάσκες στο Υπουργείο Υγείας

Με αφορμή την εν λόγω δωρεά, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas, Βασίλης Ραμπάτ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Κάναμε ό,τι είναι δυνατό ως ΕΑΣΕ για να βρούμε τις μάσκες που βρίσκονται σε έλλειψη. Απευθύνω έκκληση στα μέλη μας και σε όσους μπορούν να συνεισφέρουν μέσω του ρόλου τους με κάθε διαθέσιμο τρόπο και μέσο σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνουμε όλοι μας απέναντι στην απειλή του COVID-19».

Πώς τα διεθνή agencies διατηρούν το engagement των εργαζομένων τους

Για παράδειγμα, προκειμένου να «συστήσουν» στους συναδέλφους τους το νέο εργασιακό τους περιβάλλον, δηλαδή το σπίτι τους, οι εργαζόμενοι στις MCD Partners και Canvas Worldwide λάνσαραν τη δική τους εκδοχή της σειράς του MTV, «Cribs», όπου διάσημοι ξεναγούν το κοινό στα εντυπωσιακά τους σπίτια, μέσω virtual tours. Επιπλέον, αρκετά είναι και τα shops που προσφέρουν διαδικτυακά sessions διαλογισμού και γιόγκα, ενώ άλλα ανέλαβαν τον ρόλο του trainer και οργανώνουν διαδικτυακά τάξεις γυμναστικής, χρησιμοποιώντας ως props αντικείμενα που έχει ο καθένας σπίτι του.

Παράλληλα, ορισμένα agencies αξιοποιούν τη δύναμη της μουσικής για να φέρουν «κοντά» τους ανθρώπους τους. Επίσης, προκειμένου να διευκολύνει τη διαχείριση των ισορροπιών εργασιακής και οικογενειακής ζωής, το Krow Group εγκαινίασε την πρωτοβουλία «Bed Time Half Hour», ένα ψηφιακό event αφήγησης ιστοριών, όπου οι εργαζόμενοι με μικρά παιδιά συναντιούνται διαδικτυακά σε χαλαρούς ρυθμούς πριν πάνε για ύπνο.

Τέλος, προκειμένου να διατηρήσουν καθημερινές ρουτίνες, κάποια shops ενθαρρύνουν τα virtual lunches και τα ομαδικά coffee breaks εξ’ αποστάσεως, ενώ συχνά είναι και τα virtual happy hours, όπου, με συνοδεία ποτού, οι συνάδελφοι παίζουν παιχνίδια και χαλαρώνουν, όπως θα έκαναν σε ένα μπαρ μετά το γραφείο (Πηγή: Daily Fax).

Eurobank: Προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού

Σημειώνεται ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο νοσοκομειακός εξοπλισμός και το υγειονομικό υλικό προσφέρεται για την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και των αυξημένων αναγκών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Glassdoor: Έρευνα για τις διακρίσεις σε τέσσερις χώρες

Αναλυτικότερα, το 34% των εργαζομένων στις εν λόγω χώρες έχει αντιμετωπίσει ή έχει γίνει μάρτυρας ηλικιακών διακρίσεων στην εργασία του, το 33% φυλετικών διακρίσεων, το 30% ρατσισμού και το 24% διακρίσεων ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Επιπροσθέτως, το 71% των εργαζομένων σε αυτές τις τέσσερις χώρες αναφέρει ότι η εταιρεία του απασχολεί ένα diverse ανθρώπινο δυναμικό, ενώ το 56% πιστεύει πως η εταιρεία του επενδύει σήμερα περισσότερο στον τομέα του Diversity & Inclusion, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, η εν λόγω μελέτη έδειξε ότι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ είναι πιο πιθανό να έχουν βιώσει ή δει κάποιου είδους διάκριση (61%), συγκριτικά με το Ηνωμένο Βασίλειο (55%), την Γαλλία (43%) και την Γερμανία (37%), ενώ το 42% των ερωτηθέντων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει βιώσει ή έχει δει ρατσισμό στον εργασιακό χώρο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο 37%, την Γαλλία στο 30% και την Γερμανία στο 24%.

Αναφορικά με την ηλικιακή διάκριση, φαίνεται να είναι επικρατέστερη μεταξύ των εργαζομένων σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο (45% και 39% αντίστοιχα) σε σχέση με τις Γαλλία (29%) και Γερμανία (22%). Σημειώνεται, τέλος, ότι το 50% των ερωτηθέντων και από τις τέσσερις χώρες θεωρεί ότι ο εργοδότης του θα πρέπει να κάνει περισσότερα προς την κατεύθυνση του Diversity & Inclusion.