--> 

Συνεργασία Randstad US και Udemy

Τη μεταξύ τους συνεργασία ανακοίνωσαν οι Randstad US και Udemy, στο πλαίσιο της παροχής πρόσβασης σε εκπαίδευση, κυρίως αναφορικά με τον κλάδο της τεχνολογίας. Ειδικότερα, προσφέρονται δωρεάν προγράμματα σε αμερικανούς εργαζόμενους, που είτε έχουν ήδη τοποθετηθεί, είτε αναζητούν τον νέο τους ρόλο μέσα από το δίκτυο της Randstad. Σημειώνεται ότι τους πρώτους 2 μήνες της συνεργασίας, παρατηρήθηκε ένα ποσοστό εγγραφής της τάξης του 54%, με τους συμμετέχοντες να αξιοποιούν περισσότερες από 3.800 ώρες εκπαιδευτικού περιεχομένου, που εστιάζει σε τεχνικές δεξιότητες γύρω από την AI, το Machine Learning, το Cloud και την Python, ενώ συνοδεύεται και από συμβουλευτική για προσωπική ανάπτυξη και ανάπτυξη soft skills

ΟΠΑΠ: Διαδικτυακά Ευχοστολίδια από τους εργαζομένους του

Για έβδομη συνεχή χρονιά, οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ είναι οι βασικοί υποστηρικτές και πρεσβευτές της πρωτοβουλίας εταιρικής υπευθυνότητας «Ευχοστολίδια», ενώνοντας τις δυνάμεις τους διαδικτυακά, με στόχο να εκπληρωθούν οι ευχές 5.034 παιδιών του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», των Παιδικών Χωριών SOS και της ΕΛΕΠΑΠ. Συγκεκριμένα, με ασφάλεια από το σπίτι, χρησιμοποιώντας υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή tablet, οι εργαζόμενοι του οργανισμού ξεκίνησαν πρώτοι να εκπληρώνουν παιδικές ευχές – ζωγραφιές, μέσα από την ιστοσελίδα www.euxostolidia.gr ή την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» για να χαρίσουν χαρά και χαμόγελο στα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Edenred: Στήριξη στον κλάδο της εστίασης με την πρωτοβουλία «ένα δώρο για καλό»

Την πρωτοβουλία «Ένα δώρο για καλό» υλοποιεί η Edenred, σύμφωνα με την οποία καλεί τους κατόχους Ticket Restaurant®, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, να κάνουν «ένα δώρο για το καλό» επιλέγοντας να απολαύσουν αγαπημένες γεύσεις από καφέ και εστιατόρια του συνεργαζόμενου δικτύου. Έτσι, με κάθε παραγγελία από €10 και άνω, η Edenred επιστρέφει €3 στον χρήστη. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενισχυθούν άμεσα περί τα 4.000 καταστήματα εστίασης, καφέ και εστιατόρια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, που πλήττονται άμεσα από την κρίση.

Με αφορμή την εν λόγω πρωτοβουλία, ο Γιάννης Κολοβός, CEO της Edenred δήλωσε: «Με μία απλή κίνηση επιθυμούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στους επαγγελματίες του κλάδου και μαζί να συμβάλλουμε ώστε την επόμενη μέρα να συνεχίσουν να βρίσκονται πίσω από κάθε καφέ και κάθε γεύμα που ετοιμάζουν για εμάς».

Daikin Academy: Συμπλήρωσε 12 χρονιά λειτουργίας

H Daikin Hellas, εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία έχει προχωρήσει στη δημιουργία ειδικών εκπαιδευτικών κέντρων στην Αθήνα (2008) και στην Θεσσαλονίκη (2018), με στόχο την εκπαίδευση των συνεργατών της, μέσα από προγράμματα υψηλών προδιαγραφών. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν ήδη ξεπεράσει τους 5.000, έχουν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν στη φιλοσοφία και στο όραμα της Daikin, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του κλιματισμού, της θέρμανσης και της επαγγελματικής ψύξης, ενώ έχουν στη διάθεσή τους τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα του κλάδου για hands on εμπειρίες και εξάσκηση.

Σε δηλώσεις της, η Όλγα Παπαγεωργίου, Υπεύθυνη του Daikin Academy, ανέφερε: «Στη Daikin πιστεύουμε ότι η εξέλιξη των συνεργατών μας, οδηγεί την εταιρεία στην επιτυχία. Στόχος μας είναι οι συνεργάτες μας και οι άνθρωποί μας να είναι απόλυτα καταρτισμένοι όσον αφορά στις τάσεις και στις εξελίξεις της αγοράς. Επιπλέον, στοχεύουμε στην επαγγελματική και στην προσωπική εξέλιξη όλων, δίνοντας όλα εκείνα τα εφόδια που θα οδηγήσουν τον καθένα από εμάς στην επιτυχία. Τα σεμινάρια για την περίοδο 2020-2021 έχουν ήδη ξεκινήσει και από τις πρώτες κιόλας μέρες φαίνεται το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο».

Schneider Electric: Στους Top 50 Diversity Leaders 2021

Στην 27η θέση της συνολικής κατάταξης των Financial Times για τους «Diversity Leaders 2021» βρέθηκε η Schneider Electric, ενώ κατέλαβε και την 2η θέση στην κατηγορία της βιομηχανίας, ανάμεσα στις 850 εταιρείες που περιλαμβάνονται στην ετήσια κατάταξη. Αναλυτικότερα, η εν λόγω κατάταξη στοχεύει στην αξιολόγηση της επιτυχίας των εταιρειών για την προώθηση όλων των μορφών διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας μεταξύ των φύλων, της διαφάνειας σε όλες τις μορφές σεξουαλικού προσανατολισμού και κάθε μορφή πολύ-πολιτισμικότητας που αντικατοπτρίζει την ευρύτερη κοινωνία, ενώ αναπτύχθηκε μέσω ανεξάρτητης έρευνας σε πάνω από 100.000 εργαζομένους εταιρειών με πάνω από 250 άτομα σε 16 χώρες.

Επιπλέον, εξετάστηκαν οι γνώμες των ειδικών από τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού και των Υπεύθυνων Εύρεσης Εργασίας και Προσλήψεων, προκειμένου να βελτιωθεί η ανάλυση. Με την εν λόγω αφορμή, η Charise Le, Global Chief Human Resources Officer της εταιρείας, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που συμπεριλαμβανόμαστε στις κορυφαίες εταιρείες αυτής της κατάταξης και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη διαφορετικότητα χωρίς αποκλεισμούς για το ανθρώπινο δυναμικό μας και την ευρύτερη κοινωνία».

METRO ΑΕΒΕ: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η METRO AEBE εντάχθηκε στην πρωτοβουλία του ΚΕΑΝ και του Diversity Charter της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην εξάλειψη κάθε είδους αποκλεισμού από τον εργασιακό χώρο, υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από την αρχή της λειτουργίας της, η εταιρεία, έχει επιλέξει να σέβεται τη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο και επιλέγει εργαζόμενους με βάση αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες προς όλους.

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας, η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της εταιρείας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας. Διαρκής μας επιδίωξη είναι να παρέχουμε σε όλους τους εργαζομένους ένα ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης, εκπαίδευση και επιβράβευση, διασφαλίζοντας έτσι και τη βέλτιστη λειτουργία της εταιρείας». Επισημαίνεται, τέλος, ότι με 11.000 εργαζόμενους, η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες που έχουν υπογράψει στην Ελλάδα.

AON: λανάρισμα εκπαιδευτικής πλατφόρμας για την Κυβερνοασφάλεια

Το λανσάρισμα μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας για την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα κυβερνοασφάλειας ανακοίνωσε η Aon. Συγκεκριμένα, η εν λόγω πλατφόρμα περιλαμβάνει 12 online και on demand διδακτικές ενότητες, διάρκειας 10 λεπτών η καθεμία, με τη θεματολογία, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνει την ανάπτυξη ισχυρών passwords, την αποφυγή των παραπλανητικών μηνυμάτων (phising) και την ασφαλή χρήση ενός δημόσιου δικτύου Wi-fi. Τέλος, όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι επικεφαλής των εταιρειών θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορα analytics, ενώ οι managers έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν την πρόοδο των μελών της ομάδας τους.

Ν. Ζαρκαλής, Wind Ελλας: «Προτεραιότητα μας η ασφάλεια των ανθρώπων μας»

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο 2020 παρουσίασε η Wind Ελλάς, η οποία πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 16,6 εκατ. ευρώ το συγκεκριμένο διάστημα. «Η απάντησή μας στο δεύτερο αυτό κύμα της πανδημίας παραμένει η ετοιμότητα και η ισχυρή οικονομική θέση της εταιρείας, ενώ παράλληλα κύρια προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας, καθώς και η άριστη εξυπηρέτηση των συνδρομητών μας.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και εργαζόμαστε εντατικά για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, που σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και για τη χώρα μας», σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Online το «Live a Legacy» των Mastercard και Women on Top

Για τρίτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το «Live A Legacy», η πρωτοβουλία της Mastercard και του Women on Top, για την ενδυνάμωση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο. Ειδικότερα, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εξιστορήσουν διαδικτυακά τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους, αλλά θα αναφέρουν και τις πρακτικές που ακολούθησαν οι ίδιοι.

Επίσης, στις 12 Δεκεμβρίου, θα αναπτυχθεί η ενότητα «Powerful Stories» και θα διεξαχθούν Speed Training Sessions, ενώ, στις 13 Δεκεμβρίου, η ενότητα «Changemaking» και θα ακολουθήσουν Speed Mentoring Sessions. Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, υλοποιείται το Live A Legacy Mentoring Program, το οποίο δίνει φέτος τη δυνατότητα σε 50 γυναίκες να διεκδικήσουν εξάμηνες υποτροφίες mentoring από το δίκτυο του Women On Top.

ManpowerGroup: Συμβουλές για επιχειρηματική σταθερότητα εν μέσω κρίσης

Παρότι λόγω της πανδημίας και του δεύτερου lockdown οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και το ανθρώπινο δυναμικό των οργανισμών αισθάνονται νευρικότητα για το μέλλον, η ManpowerGroup εξηγεί ότι οι οργανισμοί θα μπορούσαν να εστιάσουν στην επίτευξη της επαγγελματικής σταθερότητας μέσα από τέσσερις τρόπους. Συγκεκριμένα, απαιτείται εστίαση στο «core business» τμήμα του οργανισμού, αφού οι βιαστικές κινήσεις διαφοροποίησης χωρίς σωστό σχεδιασμό μπορούν να αποδειχθούν σπατάλη χρόνου και χρήματος, και αξιοποίηση της υπάρχουσας βάσης πελατολογίου, με τη διασφάλιση ότι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που παρέχονται ικανοποιούν πραγματικά τους υπάρχοντες πελάτες, αλλά και πως είναι ευχαριστημένοι.

Τέλος, αναγκαία είναι η διατήρηση των μάρκετινγκ καμπανιών και η μετακίνησή τους σε ψηφιακή μορφή, καθώς και η αποτελεσματική επιλογή ανθρώπινου δυναμικού, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται απομακρυσμένα και αναζητούν επιλογές που μπορούν να τους επιτρέψουν να εξισορροπήσουν καλύτερα την εργασία και την προσωπική τους ζωή ενώ οι δεξιότητες που απαιτούνται από τους εργοδότες έχουν αλλάξει.