Ολοκληρώθηκε το πρώτο webinar του Jungian Coaching School

Ολοκληρώθηκε στις 19 Οκτωβρίου το πρώτο webinar του Jungian Coaching School Greece, στο οποίο στελέχη του HR, Coaches, Ψυχολόγοι, και Managers είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εκπαιδευτική προσέγγιση του Jungian Coaching, η οποία βασίζεται στις γνώσεις του C.G Jung. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο webinar οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, και να έχουν μια διαδραστική επαφή μαζί του, ενώ συζητήθηκε και το θέμα του burnout εν καιρώ πανδημίας.

Messaging Platform Guide από τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη

Με βάση τις αλλαγές στο διεθνές business messaging, ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, επικεφαλής της συμβουλευτικής ομάδας για θέματα business messaging Morethan160, παρουσιάζει έναν οδηγό 218 σελίδων με τις νέες τάσεις από τις πλέον καταξιωμένες πλατφόρμες αποστολής SMS, RCS και OTT μηνυμάτων. Συγκεκριμένα, το εν λόγω whitepaper διατίθεται δωρεάν σε μορφή eBook, μέσα από τη σχετική σελίδα της Μorethan160.

Η Microsoft Ελλάδας στο πλευρό των νεοφυών επιχειρήσεων

Στην ενίσχυση του προγράμματος Microsoft for Startups στη χώρα μας προχωρά η Microsoft Ελλάδας, το οποίο αντικατοπτρίζει, σύμφωνα με την εταιρεία, τη φιλοσοφία της να συνεργάζεται με νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας εξειδίκευση και υποστήριξη σε μια ποικιλία τεχνικών και επιχειρηματικών προκλήσεων. Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά νεοφυείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε B2B enterprise τομέα και έχουν ως άμεσο στόχο τη διεθνή επέκταση, ενώ υποστηρίζεται και από την επένδυση Datacenter, η οποία θέτει την Ελλάδα στο παγκόσμιο ψηφιακό τοπίο, καθιστώντας την, όπως αναφέρεται, έναν ελκυστικό τόπο για τη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος startups.

Επιπλέον, προσφέρει πρόσβαση στην τεχνολογία, σε τεχνικούς εμπειρογνώμονες και σε πελάτες της Microsoft, επιχειρηματική υποστήριξη και co-marketing ενέργειες. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία εγκατέστησε ήδη στη χώρα μας και Microsoft for Startups Coordinator, ρόλο που έχει αναλάβει η Σουζάνα Θεοδωρίδου, στέλεχος με πολύ καλή γνώση του startup οικοσυστήματος στη χώρα.

Ε.Ε.Σ.: Προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού του

Ανοικτό, Ηλεκτρονικό, Δημόσιο Διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής για τη δαπάνη με τίτλο «Αξιολόγηση ανθρώπινου Δυναμικού του Ε.Ε.Σ» προκήρυξε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Ειδικότερα, για το εν λόγω έργο, το οποίο αφορά σε 450 άτομα, απαιτείται η εφαρμογή τριφασικού συστήματος αξιολόγησης (αυτό-αξιολόγηση εργαζομένων, αξιολόγηση άμεσου προϊσταμένου και αξιολόγηση Συμβούλου), με την όλη διαδικασία να διενεργείται με χρήση της πλατφόρμας του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ., ενώ η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται κατά μέγιστο σε επτά (7) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης της υπηρεσίας και ανάρτησή της στο ΚΗΜΔΗΣ. Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών, οι οποίες υποβάλλονται για το σύνολο της υπηρεσίας, είναι η Δευτέρα 23/11/2020 και ώρα 03:00 μ.μ, ενώ η συνολική εκτιμώμενη αξία ανέρχεται στο ποσό των 186.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις συμμετοχής για το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας, «ATHEX Innovation», τη νέα πρωτοβουλία του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ. Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει νέες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, να πετύχει την ανταλλαγή νέων ιδεών και λύσεων που οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό καθώς και να υποστηρίξει τους συμμετέχοντες με εξειδικευμένη καθοδήγηση και εκπαίδευση.

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματικές ομάδες, σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε ερευνητικές ομάδες, σε ανεξάρτητους ερευνητές, σε ταλαντούχα άτομα και σε επιστήμονες, ενώ στο πλαίσιο του οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων από εμπειρογνώμονες, θα συνεργαστούν με εξειδικευμένα στελέχη (ως μέντορες) και θα αναβαθμίσουν τη καινοτόμο δουλειά τους λαμβάνοντας εξειδικευμένη καθοδήγηση από την επιστημονική επιτροπή του προγράμματος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ανοικτές θεματικές ενότητες του προγράμματος αφορούν τον ευρύτερο τομέα του Capital Markets Infrastructure και FinTech και περιλαμβάνουν Big data analytics, Artificial intelligence applications, Blockchain applications, Software engineering tools/ low code automation, Cloud computing, Applied Mathematical models, Intelligence-driven Decision making και HPC – High performance computing.

 

ΑΠΘ: Δωρεάν διαδικτυακό μάθημα για Προγραμματισμό

Tον επόμενο κύκλο του ανοικτού μαθήματος στο διαδίκτυο με τίτλο «Προγραμματισμός σε Python για μη­Προγραμματιστές» ανακοίνωσε το Εργαστήριο Λογισμικού και Διαδραστικών Τεχνολογιών (switch.csd.auth.gr) του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ. Ειδικότερα, το εν λόγω μάθημα απευθύνεται σε φοιτητές / φοιτήτριες, ερευνητές / ερευνήτριες, επιστήμονες που δεν είναι επαγγελματίες προγραμματιστές, αλλά ενδιαφέρονται να κατανοήσουν βασικές έννοιες υπολογιστικής σκέψης και να γράφουν κώδικα σε γλώσσα Python. Επισημαίνεται ότι το μάθημα θα προσφερθεί αποκλειστικά στο διαδίκτυο με τη μορφή MOOC (Massive Open Online Course) από την τεχνολογική πλατφόρμα της GUNet και θα είναι δωρεάν, ενώ η ημερομηνία έναρξης του είναι η 16η Νοεμβρίου 2020.

Nestlé Ελλάς: Δωρεά παιδιατρικών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Η Nestlé Ελλάς δωρίζει έξι παιδιατρικές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στο μοναδικό, όπως αναφέρει η εταιρεία, δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία». Συγκεκριμένα, η δωρεά αφορά στη δημιουργία τριών νέων παιδιατρικών ΜΕΘ και στην πλήρη αναβάθμιση άλλων τριών που υπάρχουν ήδη. «Η εταιρεία μας αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας» ανέφερε ο Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

ΟΠΑΠ: Προσφέρει 4.000 ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά στα Παιδιά Χωριά SOS και το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει εκ νέου τους οργανισμούς Παιδικά Χωριά SOS και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προσφέροντας 4.000 ζευγάρια παπούτσια – όσα δηλαδή και τα καταστήματα του ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα- σε παιδιά με την υποστήριξη των συνεργατών του σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, τα πρώτα 2.752 ζευγάρια παπούτσια παραδόθηκαν, μέσα στον Οκτώβριο, στα Παιδικά Χωριά SOS Πλαγιαρίου και Βάρης, καθώς και σε δομές των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο, ενώ τις επόμενες ημέρες, τοπικοί συνεργάτες του δικτύου ΟΠΑΠ θα επισκεφθούν τις δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε Καβάλα, Αγρίνιο, Ηλεία και Εύβοια, για να παραδώσουν στα παιδιά 1.248 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια.

Βιανέξ: Αναβάθμισε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης στο Καστελόριζο

Στην υλοποίηση νέα ενέργειας ΕΚΕ προχώρησε ο όμιλος Βιανέξ, με στόχο να στηρίξει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και στο Καστελόριζο. Ειδικότερα, η εταιρεία αναβάθμισε τις δυνατότητες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, ενισχύοντας τον ιατρικό εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό του. Επίσης, η εταιρεία προσέφερε και υγειονομικό υλικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Google: Διοργανώνει την πρώτη εβδομάδα #IamRemarkable στην Ελλάδα

Η Google πραγματοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εβδομάδα #IamRemarkable, μια διαδικτυακή εμπειρία που περιλαμβάνει ομιλίες, workshops και άλλες δράσεις εμψύχωσης και ενδυνάμωσης με κεντρικό θέμα την ανάγκη ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης, ειδικά στις ομάδες εκείνες του πληθυσμού που δεν έχουν ισχυρή εκπροσώπηση στον χώρο τους. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της εβδομάδας #IamRemarkable, 12 και 19 Νοεμβρίου, η Google έχει προσκαλέσει ομιλήτριες που θα μοιραστούν με το κοινό στην Ελλάδα τη δική τους ιστορία, θα εμπνεύσουν με το ήθος και το ταξίδι τους και θα δώσουν ελπίδα μέσα από τη στάση τους στη ζωή.

Επιπρόσθετα, θα συμμετάσχουν οργανισμοί που θα προσφέρουν σεμινάρια για την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Πυλώνα της διοργάνωσης αποτελεί το σεμινάριο #IamRemarkable, το οποίο διαρκεί 90 λεπτά, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους συμμετέχοντες σχετικά με τις δυσκολίες που διάφορες κοινωνικές ομάδες αντιμετωπίζουν στον εργασιακό χώρο και μέσα από ασκήσεις, συμβάλλει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης όσων το παρακολουθήσουν.