“No meeting day” είναι ο νέος θεσμός που εισήγαγε στη λειτουργία της η Kaizen Gaming (Stoiximan/Betano). Σύμφωνα με αυτόν, για δύο φορές τον μήνα δεν πραγματοποιείται κανένα meeting στην εταιρεία, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου για την μείωση της ποσότητας, αλλά και την παράλληλη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των meetings. Mία κίνηση που κατά τους ανθρώπους της εταιρείας, ενισχύει παράλληλα τη νοοτροπία του “get things done”. Σύμφωνα δε με τον Πάνο Κωνσταντόπουλο, Chief Marketing Officer της εταιρείας, απώτερος σκοπός της καθιέρωσης του θεσμού των “no meeting days” είναι η διασφάλιση του wellbeing στους χώρους εργασίας, η αυξημένη συλλογικά παραγωγικότητα, αλλά και η βασική στόχευση στο να υπάρχουν λιγότερα και πιο αποτελεσματικά meetings.
Issue: Workforce 0037
Πιο κοντά ο ΟΑΕΔ στις ανάγκες στελέχωσης των επιχειρήσεων
Στην υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας προχώρησε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της οποίας θα επιχειρηθεί η μεγαλύτερη διασύνδεση και αλληλεπίδραση του Οργανισμού με τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου και η διερεύνηση της ζήτησης των προσόντων και των δεξιοτήτων, από πλευράς των επιχειρήσεων, σε συγκεκριμένους τομείς. Παράλληλα, μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ένταξης στην αγορά εργασίας που θα προσφέρουν τις κατάλληλες δεξιότητες, φιλοδοξία της συνεργασίας αυτής είναι να επιταχυνθούν οι παραγωγικοί ρυθμοί. Κεντρικά σημεία, στο πλαίσιο των δράσεων που περιλαμβάνει το μνημόνιο, είναι επίσης, η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ του ΟΑΕΔ και των επιχειρήσεων, η συνεχής συμβουλευτική υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, καθώς επίσης η προώθηση της απασχόλησης και η διευκόλυνση της πρόσβασης των ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δρ. Βενετία Κουσία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι φιλοδοξία του συγκεκριμένου μνημονίου είναι η δημιουργία ενός πλαισίου δράσεως που θα έχει διπλό σκοπό: α) τη δημιουργία επαφών και σχέσεων του ΟΑΕΔ με την επιχειρηματική κοινότητα – κάτι που είναι από τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Επιμελητηρίου β) την ανίχνευση των διαφόρων επαγγελματικών δεξιοτήτων που είναι αναγκαίες σε συγκεκριμένους κλάδους – προτεραιότητες ώστε να προχωρήσουν στην ανάπτυξη. «Με αυτή τη γνώση θα μπορεί ο ΟΑΕΔ να ενισχύσει την παροχή των συγκεκριμένων θεματικών που απαιτούνται στα συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας» κατέληξε η ίδια.
Η Employ EDU λανσάρει το “Upskilling Academy”
Upskilling Academy είναι ο τίτλος της νέας online εκπαιδευτικής ακαδημίας που λανσάρει η Employ EDU. Πρόκειται για μια διαδικτυακή ακαδημία με μοναδικό εκπαιδευτικό υλικό, ελεύθερα προσβάσιμο, το οποίο έχει επιμεληθεί και διαρκώς ενημερώνει η επιστημονική ομάδα της Employ EDU, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων όσων το εμπιστεύονται. To Upskilling Academy περιλαμβάνει τρεις διακριτές ενότητες, e-books, videos & webinars, αλλά και podcasts, με φωνητικά άρθρα και αφιερώματα για τις πανελλήνιες εξετάσεις, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μόλις εβδομάδες, η Employ EDU λάνσαρε και μια νέα mobile εφαρμογή, το Studybot, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων επαγγελματικού προσανατολισμού, η οποία απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, συμβούλους και εργαζόμενους σε εκπαιδευτικές δομές. Το Studybot περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 450 + Τμήματα, 100 + video επαγγελμάτων, 400+ οδηγούς σπουδών, 80+ επιστημονικές έρευνες, 2000 και πλέον πληροφοριακά αρχεία.